Tabu: Mænd i voldeligt forhold

Dette program er blevet sendt 1 gang på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var fre 4. oktober 2019.

Information fra DR

Både Kathrine og Line Kirsten kan mærke, at dagens tema godt kan være rigtig svært at tale om. Vi skal nemlig snakke om mænd, der er ofre for vold i parforhold.

Inden vi skal i gang med dagens tema, skal vi dog lige snakke om noget andet først. DR har kørt et tema om mobning hele ugen, og i dag har vi lytterne Johan og Jakob igennem på telefonen. De vil gerne sige undskyld til dem, de har mobbet.

Vi har Jacob i studiet som gæst. Han har været i et voldeligt parforhold, hvor hans kæreste udøvede vold overfor ham. Han fortæller om sine oplevelser, og om hvordan det var at leve i, og ikke mindst, hvordan det er leve med, når man ikke længere er i det.

Ét spørgsmål især ligger Line Kirsten meget på sinde. Og det er: “Hvorfor går du ikke bare fra det?”. Her fortæller Jacob om sin situation, og om hvordan hans stædige stolthed endte med at blive hans udvej.

Vi har besøg af seniorrådgiver hos Mandecentret, Jørgen Juul Jensen, til en lidt bredere snak om fænomenet. Mange føler, at det er mere tabubelagt, når det er mænd, der udsættes for vold af deres partnere. Her giver Jørgen sit besyv med om, hvordan det kan være.

Vi har samlet både Jacob og Jørgen i studiet for at give lytterne mulighed for at stille spørgsmål. Her svarer de bl.a. på, hvad man kan gøre, hvis man står i situationen, og gerne vil ud.

Der kan være et væld af ting, man går og tumler med. Det kan dog være en rigtig god øvelse, at prøve at se på, hvad der i det mindste er godt. Susan har både stress og angst, men i det mindste så har hun masser af tid til at være en rigtig læsehest.

Programlog

Dato Antal sange afspillet
fre 4. oktober 2019 09:04 31