Pride på P3

Dette program er blevet sendt 10 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var .

Episoder gennem årene

Programlog

Dato Antal sange afspillet
fre 19. august 2022 10:00 23

Er vi klar til fest?

Vi er nået til den sidste dag inden den store Pride-fest i morgen. Derfor skal vi naturligvis lige tage temperaturen på feststemningen. Vi får også besøg af en trio, der altid formår at skabe fest og farver omkring sig. Det er nemlig de skønne Drag Queens Annie Rection, Karli Kuff og Sascha Holiday fra ‘Dragcentralen’. De skal også med til festen i morgen, men inden en god fest er det altid godt lige at få gennemgået et par do’s and don’t’s. Og her er de heldigvis eksperter! Vi skal også finde det perfekte soundtrack til Pride-festen, så vi skal selvfølgelig spørge verdens bedste lyttere, hvad der er det bedste nummer til en Pride-fest. Vi får også besøg af Anna Lin og Nina Rask til en snak om vigtigheden af Pride - og især når Pride-ugen er slut. De er også en del af dagens panel, hvor de sammen med Birch svarer på spørgsmål fra lytterne. OG! Vi slutter programmet og ugen af med årets Pride-tale fra Anders og Anna.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

Medvirkende: Frederik Birch, Annie Rection, Karli Kuff, Sascha Holiday, Anna Lin og Nina Rask.

tors 18. august 2022 10:00 25

Hvad betyder mit udtryk?

Betyder det noget, hvilket udtryk man har? Det spørger vi om og sætter fokus på i dag. Der er mange, der oplever, at andre har meninger om, hvordan man skal eller nærmere ikke skal udtrykke sig. Vi får derfor besøg af Mette Schak Dahlmann, bedre kendt som Mette Murer, der er debattør og selv har skrevet en bog om emnet. Vi skal derfor tale om, hvordan det er, når andre antager ting om dig på baggrund af ens udseende. For hvad betyder det egentlig for en person at stikke udenfor normen? Vi får også besøg af youtuber og Paradise-vært, Emil Olsen, og Jalal Arabi fra DR3-serien ‘Macho’. Selv om de begge tænker meget over, hvilket udtryk de har, så udtrykker de sig meget forskelligt. Vi vil derfor gerne blive klogere på deres tanker bag. Vi er også så heldige, at de alle tre sidder med i dagens panel, hvor de svarer på lytternes gode spørgsmål. Birch er også i marken i dag - han er taget en tur til Rødovre Centrum. Han vil nemlig gerne tale med den helt almindelige dansker om, hvorvidt Pride er vigtigt?

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

Reporter: Frederik Birch.

Medvirkende: Mette Schak Dahlmann, Emil Olsen og Jalal Arabi.

ons 17. august 2022 10:00 24

Den nye generation

Igen i dag hylder vi kærligheden på P3, og i dag har vi fokus på de nye generationer. Der sker nemlig rigtig meget lige nu, som er med til at sætte fokus på, hvordan det er at være queer - og især for unge queer-personer. En af dem, der virkelig er aktiv i debatten og selv kæmper for bedre muligheder, er den normkritiske Drag Queen, Mizz Privileze. De kommer derfor på besøg, og vi skal bl.a. tale om den dragskole, de er ved at få etableret. Vi får også besøg af instruktøren bag ”Min vilde forvandling” Julie Bezerra Madsen og Max, der er en af hovedpersonerne, som man i serien kan følge i sin kamp for at skifte køn. Vi taler derfor om, hvordan det er at gå igennem så stor en forvandling, og hvordan man kan støtte på bedste vis. Birch tager det selv som en selvfølge, at han skal til Pride på lørdag, men det er ikke alle, der har det sådan. Derfor skal han i dagens udgave af ‘Birch besøger’ tale med Jesper Rasmussen fra Dansk Regnbueråd, for han vil gerne vide, hvorfor de ikke længere mere, at Priden er vigtig. I dagens panel svarer vi på flere af lytternes gode spørgsmål, og panelet i dag består af Mizz Privileze og Julie Bezerra Madsen.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

Reporter: Frederik Birch.

Medvirkende: Mizz Privileze, Julie Bezerra Madsen, Max og Jesper Rasmussen.

tirs 16. august 2022 10:00 22

Byture og abekopper… behøver ikke at hænge sammen

I dagens program sætter vi fokus på nattelivet, når man som LGBT-person går ud. Der er nemlig stadig mange, der oplever ubehagelige episoder med tilråb eller vold, når de egentlig bare vil ud med deres venner for at have det sjovt. En af dem, der oplever dette på egen krop, er den danske Drag Queen, Brynhildr. Hun kommer derfor på besøg og fortæller om nogle af de oplevelser, hun har haft i nattelivet. Der er dog også steder i nattelivet, der forsøger at gøre op med diskriminationen, og vi ringer derfor til Tea, som ejer et af de steder, der har sat fokus på problematikken. Lige nu er en af de største diskussionsemner i forbindelse med Priden abekopper. Hvordan undgår man at bidrage til stigmatisering? Vi taler med Helene Probst fra Sundhedsstyrelsen og får besøg af Lars Østergreen, der er direktør i AidsFondet. I ‘Birch besøger’ er han taget et smut i banken. Han vil nemlig tale med Nordea om det at være sponsor og partner til Copenhagen Pride. Det gør han med deres direktør for privatkunder, Mads Skovlund. Vi slutter igen i dag af med et panel, der besvarer lytternes spørgsmål. Dagens panel består af Brynhildr og Lars Østergreen.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

Reporter: Frederik Birch.

Medvirkende: Brynhildr, Tea, Helene Probst, Lars Østergren og Mads Skovlund.

man 15. august 2022 10:00 22

Hvorfor sender vi Pride?

Vi skyder Pride-ugen i gang i vores egen andedam. Vi spørger nemlig vores chef, Søren Bygbjerg, hvorfor det overhovedet er vigtigt, at P3 sender radio om Priden. Sangeren Asbjørn kigger også forbi studiet. Han har udgivet en ny sang i forbindelse med Priden. Den har han lavet sammen med Tessa, så derfor skal vi selvfølgelig høre, hvordan han selv har det med Pride. Der er desværre mange LGBT+-personer, der oplever diskrimination, og derfor får vi også besøg af minister for ligestilling, Trine Bramsen, til en snak om, hvordan status er netop nu. I dagens udgave af ‘Birch besøger’ tager han ud og taler med en sognepræst, der selv er queer. For hvordan er det egentlig at forkynde en tro, hvor flere af dine kollegaer ikke deler dit perspektiv på ægteskab og kærlighed. Vi afslutter dagens program med en tur i panelet, hvor Asbjørn og Søren Bygbjerg svarer på lytternes spørgsmål.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

Reporter: Frederik Birch.

Medvirkende: Asbjørn Toftdahl Terkelsen, Søren Bygbjerg, Trine Bramsen og Vibeke Bidstrup.

fre 20. august 2021 09:04 27

Du hører ikke til i nogen kasse, du er bare dig <3

Pride-ugen er ved at nå sin ende, men Line Kirsten og Anders har en sidste dag i Pride-skole. Skoleskemaet lægger ud med geografi og samfundsfag, hvor vi bl.a. taler om minoritetsetniske LGBTQIA+-personer og queer-personers vilkår i østeuropæiske lande. De fantastiske drag queens Veninderne kommer på besøg, hvor de gør praktikanten, Sophie, klar til pride med alt det, man lige har liggende derhjemme. Musiktimen består af endnu en intimkoncert med vidunderlige Asbjørn. Som altid skal vi også svare på nogle af lytternes spørgsmål, og dem kan Veninderne svare på. Vi slutter på toppen med to taler. Ikke en gul og en grøn, men to regnbuer. Én fra Anders og én fra Line Kirsten. God Pride derude!

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Anders Ugilt.

tors 19. august 2021 09:04 29

DERFOR er Pride vigtigt

I dagens lektioner gennemgår vi både historie, samfundsfag, dansk og musik. Vi taler om, hvordan man får børn, når man er to forældre af samme køn, og hvor lang vej der er endnu. Mizz Privileze er med på telefonen lidt senere. Mizz Privileze er en af initiativtagerne til #StopHadetNu, en samling af 1000 vidnesbyrd om had mod LGBTQIA+-personer i Danmark. Her får vi læst nogle eksempler op, som suger luften fuldstændig ud af studiet, og til musiktimen giver Theo X os et fantastisk cover af en sang, som rigtig mange nok kender, især under Pride. Til sidst skal vi selvfølgelig lige forbi T’et i regnbuealfabetet i dagens historieundervisning med forsker Peter Edelberg.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Anders Ugilt.

ons 18. august 2021 09:04 29

NEJ. Man dør ikke af HIV efter tre uger

Line Kirsten og Anders er igen tilbage på skolebænken, men Anders er så træt af, at han ikke kan være til Pride, da han har flækket knæskallen. Derfor bliver han guidet af en fjernhealer til, hvordan man kan være til stede, selv om man ikke er det fysisk. Vi får grundig seksualundervisning med fokus på HIV og AIDS af Lars Christian Østergreen, som er direktør for AIDS-Fondet. Praktikanten, Sophie, er sendt til Checkpoint i København for at blive testet for HIV - for det skal man bare få gjort. Og tør man ikke tale med egen læge, kan man finde sit nærmeste Checkpoint på mitcheckpoint.dk

I det store frikvarter nyder vi en live-koncert med Freja Kirk, inden vi hopper videre til dagens spørgerunde. Her står det fabelagtige panel bestående af Sander Sanchez, Bryan Rice og Freja Kirk. De står klar til at besvare lytternes spørgsmål om alt fra den første kærlighed, til hvordan man er en god allieret.

tirs 17. august 2021 09:04 30

Skal man være trans-skuespiller for at spille trans?

Det ringer ind til Pride på P3, hvor Line Kirsten Nikolajsen og Anders Ugilt sidder klar på skolebænken - eller rettere bag katederet. I dagens udgave taler vi med Lars Henriksen fra Copenhagen Pride for at spørge, hvorfor pride er vigtigt i et land som Danmark, så har vi historieundervisning med Peter Edelberg. For i dag er også dagen, hvor vi når til det andet bogstav i regnbuealfabetet, “G” - hvordan har historien udviklet sig for de homoseksuelle mænd i Danmark? Til sidst taler vi med teatergruppen Hils Din Mor, der er aktuelle med forestillingen “Jeg er Silas”, som handler om en ung transdreng - og bliver spillet af transpersonen Mio.

man 16. august 2021 09:04 28

Hvordan kan du vide, at du ikke er bøsse?

Det ringer ind til Pride på P3, hvor Line Kirsten Nikolajsen og Anders Ugilt sidder klar på skolebænken. I løbet af dagens program får de besøg af nogle gæster, der kan gøre dem klogere på flere facetter indenfor LGBTQIA+. Vi snakker med Amanda Wendel fra podcasten Soft Spot om det at være non-binær. Historietimen undervises af Nina Rask, som også har den historiske LGBT+-podcast Hvor regnbuen ender. Sidst kommer SSP forbi i form af politisk talsperson for LGBT+ Ungdom, Nicolaj Laue Juhl. Vi tager også fat i første bogstav i regnbuealfabetet, nemlig ‘L’. Det står for lesbisk, og vi spørger lytterne, hvad det at være lesbisk betyder for dem.