Tabu

Dette program er blevet sendt 64 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var fre 25. januar 2019.

Information fra DR

Må vi grine af de ting, der er svære, at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed. Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker, og måden vi taler sammen på.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

Programlog

Dato Antal sange afspillet
fre 17. december 2021 09:04 32

Det er audition time, baby!

Så kom den skæbnesvangre dag… Tabus sidste udsendelse, men før det bliver rigtig sad, så skal Line Kirsten og Adnan jo finde ud af, hvad der skal ske med dem. De får en genial idé!!! Eller faktisk får de en del. De går nemlig audition på adskillige mere eller mindre eksisterende programmer, som de har deres eget gode twists på. Det er helt genialt, og det synes Maria Rørbye Rønn viiiist nok også. Vi elsker jer derude, og vi ved godt, at I også elsker os <3 Farvel for denne gang.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

Gæster: Brian Lykke, Sophie Erenskjold, Johannes Langkilde, Mathias Buch, Sebastian Lund, Anna Lin.

fre 10. december 2021 09:04 30

Er vi bare nogle dovne skiderikker?

Åhhh, hvor er der bare mange ting, vi ikke lige oooorker at få ordnet. Sokken på gulvet? Lad den ligge! Opvasken i køkkenet? Lad det være! Men Adnan og Line Kirsten har dog heldigvis orket at lave dagens udsendelse, og den er faktisk sprængfyldt med spændende gæster. Bl.a. snakker vi med My og Alexander fra det aktuelle DR1-program Øen, som havde udfordringer med det, der for nogle blev opfattet som ren dovenskab. Vi snakker også med flere eksperter om, hvad dovenskab egentlig er eller ikke er. Og så slår Adnan også lige et slag for, at dovenskab ikke kun er skidt. Den her podcast orker du altså godt lige at høre, ellers er du fandme doven!

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

Gæster: Morten Elsøe, My Buemann, Alexander Frydendahl, Troels W. Kjær.

fre 3. december 2021 09:04 29

Det er løgn og latin, det vi siger

Nu må vi bare afsløre, at Adnan Al-Adhami er en kæmpe stor løgnhals. Han lyver og lyver så bukserne flyver, og Line Kirsten er faktisk skide træt af det. I den anledning handler dagens program om løgne - både store og små. Vi snakker med en menneskelig løgnedetektor, som afslører en af Adnans “undskyld, jeg kommer for sent, men…”-løgne. Vi snakker også med en lystløgner, Alexander Blomqvist, og Muldvarpen, der var undercover i Nordkorea, Ulrich Larsen. Og så har vi en trist nyhed til sidst…. så lyt da lige til dagens podcast, så du ved, hvad der foregår!

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

Gæster: Peer Kaaes, Ulrich Larsen og Alexander Blomqvist.

fre 19. november 2021 09:04 30

Hemmelighedernes kammer er åbnet

Det er ikke Harry Potter, det hele skal handle om, men hemmeligheder! Helt specifikt går Line Kirsten og Adnan i dag ind i familiehemmeligheder - både hemmeligheder, som familien holder på, men også dem, vi selv holder for familien. De kommer omkring både store og små hemmeligheder, når alt fra rygning til utroskab og landsforræderi bliver afsløret. Lytterne deler også ud af alle de ting, de er bange for at fortælle familien, og her kommer Line Kirsten og Adnan til undsætning, når de rådgiver dem til enten at tie eller få det sagt.

Gæster: Sofie Tholl, Oliver Louai, Vibe Alex Dahl.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 12. november 2021 09:04 33

Hvorfor skal vi altid være så ambitiøse?

Ambitionerne er tårnhøje til dagens program, når Line Kirsten og Adnan snakker om de ambitioner, vi har for os selv, og hvad der er vigtigt for os. Fx får de besøg af to unge politikere, der dedikerer hele livet til politik, men også med en ung fyr, der droppede ud af Politiskolen for at blive buschauffør, da der er mere i livet end arbejde. Vi spørger forældrene derude om, hvor ambitiøse de er på deres børns vegne, men vi hylder også alle dem, der tager det hele med ro, når vi kårer “P3’s mest uambitiøse lytter”.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

Gæster: Cille Hald Egholm, politiker og Marcus Guldager, politiker.

fre 5. november 2021 09:04 30

Jeg er ikke nogen teknologisk nørd

Og bare rolig Mette! Det er du ikke alene med. Du er slet ikke alene med at være et ungt menneske udenpå, men en gammel person indeni. Det kender både Line Kirsten, der synes, det at strikke er pisse fedt, og Adnan, der bare elsker Antikduellen. Lytterne deler alle deres seje gammelmands-interesser, men også alle de gange, de blev til nogle tech-boomere og havnede i suppedasen. Vi får også besøg af den unge royalist, Anna Tychsen, folkemusikeren, Adam Laugesen, og Lærke Bagger, der er en rockstjerne indenfor strik. #JesuisMette

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 8. oktober 2021 09:04 32

Er datingprogrammer vejen til kærlighed eller bare godt tv?

Vi kender alle til at lede efter den eneste ene, og måske ikke heeelt lykkes. Men hvornår kommer man så lige dertil, hvor man melder sig til et datingprogram? Og gør man det så for at finde kærligheden eller for fame? Vi taler med eksperter og tidligere deltagere i datingprogrammer for at blive klogere på netop dette. Line Kirsten og Adnan leger selv matchmakers, når de gennem en kompliceret og helt særlig algoritme matcher et par soulmatches live i radioen! Det bliver helt sindssygt, og det bliver du nødt til at høre.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

Deltagere:

Keld Reinicke, TV-producer,

Kathrine Kelså Harders, medvirkende GVFB,

Lars Lundmann, psykolog,

Jeremy ‘Panda’ Ace, medvirkende For lækker til love.

fre 1. oktober 2021 09:04 29

Kan man komme tilbage, når man er blevet “cancelled”?

Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på.Vi prøver i dag at lave nogle regler for det, der endnu ikke er faste regler for - hvordan og hvornår kommer man tilbage, når man er blevet dømt ude af folkedomstolen? Line Kirsten og Jacob har tegnet et koordinatsystem op - et “gramsespektrum” - hvor de plotter adskillige offentligt kendte krænkelsessager ind. Her får vi hjælp fra debattørerne Louise “Twerk Queen” Kjølsen og Nima Zamani. Vi leger også med idéen om et Exit-program for krænkere, der ikke er juridisk dømt, men dømt af folkedomstolen. Det får vi hjælp til af lektor i psykologi Jesper Dammeyer, som fortæller os om, hvordan og i hvilken grad vi som mennesker egentligt kan ændre os.

fre 24. september 2021 09:04 35

Kan vi godt spille det her?

Velkommen ind i Tabu-klubben, hvor vi i dag spiller al den musik, du ikke normalt tør sætte på til en fest, fordi kunstneren ikke længere er… særlig 2021.

Her får du afløb for din trang til at trykke play på alt fra Nicki Minaj til R. Kelly.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Jacob Weil.

fre 17. september 2021 09:04 29

Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Jacob Weil.

fre 10. september 2021 09:04 30

Men hvad føler du dig mest som?

Du kan være splittet mellem lande, religioner og fodboldklubber, men lige meget hvilke kulturer, man er splittet mellem, så kan det være svært at finde ud af, hvor man mest hører til. Jacob Weil er dansk/israelsk. Line Kirsten er jyde i København, og det eeer næsten det samme, eller…

Instruktøren af den nye serie Fredløs fortæller om sin opvækst, hvor han var splittet som dreng i et feministisk hjem, og da hans mor konfronterede ham med en pornovideo, som hun ikke ville have i hjemmet. Desuden hører vi fra Arthur, der er dansk/fransk/amerikansk og skal vælge, hvor han hører mest til, når det gælder våbenlovgivning, ost og leverpostej.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Jacob Weil.

fre 3. september 2021 09:04 32

Kan vold virkelig være underholdning?

Jacob Weil er fortsat vikar for Adnan, men denne gang er Line Kirsten her heller ikke, fordi hun vist nok er til casting på Scenen er din eller er ved at starte en økologisk gård. Jacob ser derfor sit snit til at hijacke programmet og tale om en af sine store interesser: vold som underholdning. Vi ser det overalt i kampsport, film og videospil - men er det egentligt et problem for os som samfund? Vi dykker ned i både det historiske, psykologiske og kulturelle aspekt.

Vært: Jacob Weil.

fre 27. august 2021 09:04 30

Cancel culture - hvornår må man lukke nogen ned?

Hvornår er det okay i et demokratisk samfund ikke at ville høre på nogen med modsatte holdninger? Line Kirsten og Jacob Weil taler om cancel culture med debattør Mette-Marie Nørlev, som ikke mener, denne kultur egentlig findes, og med Brian Mørk, som mener, han bliver udsat for det. For hvad betyder det for vores samfund, hvis vi lukker hinanden ned?

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Jacob Weil.

fre 13. august 2021 09:04 31

Pride: Skal vi omfavne alt ved LGBT+-miljøet?

Er man stadig en god allieret, selv om man ikke er enig i alt, der hører under regnbueflaget? Line Kirsten og Adnan er i dagens program nysgerrige på dem, der stiller sig kritiske overfor nogle af aspekterne i LGBT+-miljøet. De taler bl.a. med Micki Cheng, som vi kender fra Den store bagedyst, og som ikke kan se sig selv i Pride-paradens glitter. Vi får blandt andet også besøg af Karen M. Larsen, som er lesbisk, og bliver kaldt transfob af andre i miljøet. Sidst i programmet fortæller LGBT+ Ungdoms politiske talsperson, Nicolaj Laue Juhl, os hvordan vi egentligt kan være gode allierede.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 25. juni 2021 09:04 30

Kan man blive læge med et gennemsnit på 3,3?

Line Kirsten og Adnan taler om eksamenskarakterer, i en tid hvor mange mærker adrenalinen og håber på det bedste, men hvor vigtig er karakterer egentlig?

Kan man klare sig godt i livet og opnå sine drømme på trods af et dårligt gennemsnit? Og hvordan er det at studere et sted, hvor der ikke bedømmes med karakterer?

I dagens Tabu kigger vi på karaktersystemet og alt det, som det bringer med sig af muligheder og konsekvenser.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 18. juni 2021 09:04 28

Tabu snyder døden og fejrer livet

Line Kirsten og Adnan hylder livet, ved at tale om at snyde døden, ligesom Christian Eriksen gjorde i lørdags.

Hvordan er det at være død og blive genoplivet? Det får vi svar på af tidligere fodboldspiller Jonathan Richter, der blev ramt af lynet og lå livløs i 41 minutter og i kunstig koma i 11 dage.

Og hvordan lyder samtalen over middagsbordet, når man redder mennesker til daglig? Michael Wanscher er overlæge på Rigshospitalet og giver os et indblik i hans hverdag med døden.

Til sidst får vi et førstehjælpskursus af Theis Kragh fra FALCK, og Adnan og Line Kirsten prøver kræfter med dukker live i studiet - overlever de?

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 11. juni 2021 09:04 30

Det er ikke bare dig, der skal bolles, du skal også selv bolle!

Den første gang kan for mange være en underlig størrelse. Nogle venter, til de finder den rette, og andre skal bare have det overstået.

Line Kirsten og Adnan får besøg af 23-årige Emilie Jablonski, der for nylig havde sin første gang og fortæller om den dugfriske oplevelse. Så kommer Mikkel Willadsen også forbi. Han er 25 år og ser sig selv som jomfru, selv om han blev udsat for et seksuelt overgreb som 17-årig. Lytterne ringer ind med deres akavede forældre-sex-samtaler, vi finder på de bedste titler til at beskrive turen på lagnerne, og så kommer Amanda Wendel fra Soft Spot på P3 også forbi for at tale om den første første gang - og den anden første gang!

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 4. juni 2021 09:04 28

Uskrevne regler - Må man anmode om en kaffe på MobilePay?

Vi har mange sociale spilleregler i vores lille land. Er de forskellige, alt efter hvor i landet du er? Hvad med din kulturelle baggrund? Og hvilken vennekreds du er havnet i?

Line Kirsten og Adnan dykker ned i de mange uskrevne regler og har komiker Peter Werner i studiet, mens Adnan tager os i hånden og fører os med hjem til den arabiske kultur over spisebordet, og så får vi til sidst hurtigt besøg af SoMe-eksperten Anders Hemmingsen, som giver os en kort status på de online spilleregler - er græde-af-grin-emojien boomer eller LOL?

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 28. maj 2021 09:04 33

Ufrivilligt udlandsophold - når børnene er blevet for danske

Hvad sker der med de kvinder, der imod deres vilje bliver bortført til deres forældres hjemlande? Og hvordan hjælper myndighederne dem? Det undersøger Line Kirsten og Adnan i dagens afsnit af Tabu, der handler om genopdragelsesrejser. Vi får besøg af organisationen Ny Identitet, og så snakker vi også med Zeinab Mosawi, der selv har prøvet at blive bortført. Til sidst prøver vi at få svar, fra dem, der har muligheden for at ændre lovene på området.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 21. maj 2021 09:04 29

Cyklister - regelryttere eller naturens fjende nr. 1?

Dagens afsnit er dedikeret til vreden - og nærmere bestemt den road rage, man kan opleve, når man er ude i trafikken, og de andre trafikanter kører råddent. For hvordan er det lige vejenes hieraki er? Er det cyklisterne først, og så alle andre bagefter? Det undersøger Line Kirsten og Adnan i dette afsnit af Tabu, som handler om cyklister og trafikopførsel.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 7. maj 2021 09:04 27

At slå op med en ven: Friendly fade eller beslutsomt break up?

Hvad gør vi, når vi vil af med vores venner? I dagens udsendelse dykker Adnan og Line Kirsten ned i venskaber - nærmere bestemt dem vi ikke gider have mere. For hvordan er det lige, at man slår op med en ven? Og hvor går grænsen for, hvor meget et venskab kan holde til? Vi undersøger venskaber, break ups og genforeninger i dagens afsnit. Og så lancerer vi Danmarks nye paneldebat om dilemmaer - Pauline og Monopolet.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 23. april 2021 09:04 28

Sociale Medier - ejer vi telefonerne, eller ejer telefonerne os?

Sociale medier fylder mere og mere i vores hverdag - faktisk bruger både Line Kirsten og Adnan deres telefoner sammenlagt mange timer om dagen. Men hvordan påvirker det os, og hvad kan man gøre for at blive mindre afhængig af den lille computer i lommen? Frederik Kulager fortæller, hvordan telefonbrugen går ud over vores koncentration, og coach Dea Svanholt giver Line Kirsten gode råd til, hvad man kan gøre ved skærmforbruget. Lytteren Sisse fortæller, hvordan det er at stirre ind i sin telefon 11 timer om dagen, og Emil snakker Snake og stressfrit telefonforbrug med Line Kirsten og Adnan. Og så sender redaktionen praktikanten Pauline ud på en halsbrækkende oplevelse på glatis til sidst i programmet.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 16. april 2021 09:04 30
fre 9. april 2021 09:04 28

Frygt - Kan hjernen adskille frygt og fare?

Mørke, fugle, spækhuggere og ferskner - umiddelbart nogle helt normale, harmløse ting. Men i dagens udgave at Tabu udforsker Line Kirsten og Adnan, hvorfor netop helt disse helt normale ting kan udløse voldsom ubehag og frygt. For hvordan kan man styre sin frygt og eventuelt forberede sig allerbedst på det allerværste? Der er både lyttere igennem, der fortæller om, hvad de er allermest bange for, og eksperten Troels W. Kjær, der fortæller om, hvordan frygten påvirker hjernen, og hvordan vi kan blive mindre bange. Krav Maga-eksperten Bo viser Adnan og Line Kirsten, hvordan man forsvarer sig mod en overfaldsmand eller -kvinde bedst muligt, og så høster vi en ny runde guilty pleasures, som verdens bedste praktikant skal forsøge at gøre great again.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 26. marts 2021 09:04 26

Ufrivillig barnløshed - har seksualundervisningen fejlet?

Er det en menneskeret at få børn, eller er det bare synd, at nogle mænd og kvinder er infertile? Adnan og Line Kirsten snakker i dagens afsnit af Tabu med Natasja på 27, der ikke har særligt mange æg tilbage, men stadig drømmer om at blive mor. Martin, der har lav sædkvalitet og har været i fertilitetsbehandling med sin kone, kommer også fordi til en snak om, hvordan det føles at være en mand i fertilitetsbehandling. Lytteren Lena ringer ind og fortæller om, hvordan hun og hendes mand lever livet uden børn, og så har Adnan været forbi en sædbank og få testet sin sædkvalitet.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 19. marts 2021 09:04 33

Stoffer - forbrug eller misbrug?

I dagens program snakker Line Kirsten og Adnan om noget, der for nogle mennesker gør festen lidt sjovere, og for andre kører deres liv af sporet, nemlig stoffer. Overlæge Henrik Rindom fortæller om, hvorfor man bliver afhængig, og lytterne “Marlene” og Marie fortæller om, hvordan de har benyttet stoffer før og nu. Cenia, der er 22 og tidligere misbruger, fortæller, hvordan hun - lidt overraskende - kom ud af sit misbrug, og hvordan hun i dag bruger sin stemme til at oplyse andre om livet som misbruger. Til sidst får Praktikant-Pauline Line Kirsten og Adnan til at forlade studiet i skam med sit Make Guilty Pleasures Great Again-indslag.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 12. marts 2021 09:04 27

Digital chikane - “Er det så i hånden eller i benet, at jeg skulle skydes?”

Hvad får folk til at skrive, at andre mennesker bør skydes? I dagens program går Line Kirsten og Adnan i dybden med digital chikane, og i den forbindelse snakker de med tre kvinder, der har oplevet at få ubehagelige beskeder eller kommentarer om alt fra deres krop til deres arbejde og fritidsinteresser. De taler også med en mand, der har skrevet en ubehagelig besked til Line Kirsten og med Victor, der ikke synes, det er særlig groft at kalde en voksen kvinde for et “fortabt pigebarn” og provokerer folk på sociale medier, fordi det er underholdende.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 5. marts 2021 09:04 28

Kropsidealer og selvværd: Daler selvtilliden, når vægten stiger?

Hvordan føles det ikke at kunne finde tøj i ens størrelse, og hænger følelsen af at være en rigtig mand sammen med mængden af fedt på maven? I dagens udsendelse taler Adnan og Line Kirsten med Christoffer og Regina, der begge har oplevet, hvordan kropsidealer har påvirket deres liv negativt. Vi taler også med tøjmærket LauRie, der for nylig har trukket en kampagne tilbage, der blev kritiseret for ikke at vise forskellige kropstyper nok. For hvad betyder mediebilledet for den måde, vi ser os selv og dem, der er tykkere?

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 26. februar 2021 09:04 33

Ordblindhed: hniakdap elelr brae dvnokesab?

Dagens udsendelse af Tabu handler om at stave - eller mere præcist om at stave forkert. Chris Bjerknæs, digital konsulent i Dansk Folkeparti og tidligere formand i Dansk Folkepartis Ungdom, fortæller om livet som ordblind i politik, og hvordan det stadig påvirker ham, når folk påpeger hans stavefejl. Vi tager også guilty pleasures op igen og får denne gang både politikere og bagedyst-deltagere til at sige god for, at man gerne må gøre tallerkenerne rene med munden.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 12. februar 2021 09:04 30
fre 5. februar 2021 09:04 27

Eks-rocker taler ud: gymnasieelev om dagen, inkassator om natten

Hvordan kan man leve et almindeligt teenageliv, når ens studiejob er som inkassator for en rockerklub? I dagens Tabu kommer Kasper ind og fortæller om sin fortid som rockerrelateret, og hvordan han slap ud af sit kriminelle dobbeltliv. Den nye praktkant går alt, alt for grundigt til sin første opgave, og så hjælper Yoda, Scooby-Doo og Johnny Bravo - i en og samme person - alle lytterne med at tage en middagslur på arbejdet.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 29. januar 2021 09:04 29
fre 22. januar 2021 09:04 27

Konverteret til Islam - fra bong til bøn

I dag har vi Sine på besøg, der konverterede til Islam som 17-årig. Vi tester alle fordomme af på hende, og så skal hun battle med Adnan om hvem, der er den bedste muslim.

Herudover overtaler vi også P3’s chef til at indføre middagslur på P3, og så putter vi alle lytterne. I skal heller ikke snydes for historien om, da en af vores lyttere opdagede, at Candyfloss ikke er lavet af skyer, og et par flere historier af samme skuffe.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 15. januar 2021 09:04 31

Incest Incest - familie er ikke altid bedst

Kan man nyde sex, hvis man har været udsat for incest? Hvad synes et incest-offer om incest-jokes? Og skal man overhovedet behandle et incest-offer som et offer?

Det og meget mere giver Louise os svar på. Hun er nemlig selv blevet udsat for seksuelle overgreb af sin morfar, da hun var barn.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 18. december 2020 09:04 31

Pædofili - kan man være venner med en pædofil?

“Kasper” er, for at bruge hans egen beskrivelse, ikke-udøvende pædofil. Han er frustreret over sin seksualitet, og han drømmer om at blive kastreret for at komme sin lidelse til livs. Han har en tidligere dom for at se børneporno, og han vil ikke tilbage til at gøre det igen.

Dagens tabu er også det sværeste, vi endnu har grebet fat i. Lyt med - selv om det kan være svært.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 27. november 2020 09:04 0

Realitydeltager - Hvem vil ikke ha’ lidt Gustav?

Har den tidligere reality-stjerne Gustav Salinas nogensinde haft en agenda med at spille ekstradum på tv? Har det været en udspekuleret karrierevej, der har været nøje planlagt fra starten?

Hvad tjente han egentligt på at være hele Danmarks reality-darling? Og hvordan håndterede han, at han blev overfaldet for at skeje ud på tv?

Du får svar på alle spørgsmålene, hvis du lytter til dagens udgave af Tabu.

God fornøjelse!

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 20. november 2020 09:04 30

Spiritualitet - I den gode ånds tjeneste

Tror du på, at man kan leve videre efter døden? At man kan læse succes i håndfladerne? Eller at dit navn definerer din lykke?

Vi tester det hele i dagens udgave af Tabu, hvor praktikanten endnu engang har misforstået budskabet.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 13. november 2020 09:04 28

Sexisme - Katrine Robsøe taler ud om Morten Østergaard

Folketingsmedlem Katrine Robsøe taler for første gang ud om sin krænkelsessag med Morten Østergaard.

Hun fortæller, hvordan en fem år gammel sag har bragt hende i stormvejr på de sociale medier, selv om hun aldrig har haft en ambition om at fortælle sin historie til offentligheden.

Og så taler vi med ét af de mennesker, der har svinet hende til på Facebook.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 6. november 2020 09:04 27

Barn af en alkoholiker - Skål min skat

Efter en uheldig velkomst og en upassende fordomsrunde fortæller 26-årige Simone om at vokse op med en alkoholisk far.

Det er et emne, der berører mange af vores lyttere, som selv vælger at dele deres historier.

Og så erklærer vi vores mission om at gøre Uranhjort “Great-Again” for fuldendt oven på en halvkorrupt aftale med Phillip Faber.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 30. oktober 2020 09:04 27

Trumpsupporter og technoremix af Uranhjorten

Tabu har besøg af 20-årige Jonas, der er fan af Donald Trump.

Der er ild i sms-indbakken, men om det er pga. Donald Trump, Fie Laursen eller et technoremix af Uranhjorten må du selv finde ud af.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 23. oktober 2020 09:04 27

Muskelsvind - ruller tungt med mindre muskler

Vi zoomer ind på muskelsvind i dagens udgave af Tabu, når vi får besøg af Simon TJ, der gør os klogere på, hvordan det er at leve med sygdommen.

Vi sørger for upassende spørgsmål fra børn, en fordomsrunde af de mere grove, og så forsøger vi at klemme en Uranhjort ind i programmet. Hvad dét handler om, må du selv finde ud af.

Vi rulles ved!

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

fre 16. oktober 2020 09:04 29

Guldhalskæder og dynejakker

Da folketinget åbnede, gik statsminister Mette Frederiksen på talerstolen med en tale, hvor hun bl.a. fortalte om regeringens ønske om slå hårdere ned på utryghedsskabende drenge med ikke-vestlig baggrund. Dem med “dynejakker og guldhalskæder”. Med udgangspunkt i den tale dykker vi ned i fordommene om folk med anden etnisk baggrund og forsøger at nuancere idéen om, hvordan de er.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Adnan Al-Adhami.

Gæster: Ehab El Masry (studerende), Martin Zunda (adm. direktør for DSB Service & Retail) og Jack Petersen (dørmand).

fre 4. september 2020 09:04 32
fre 19. juni 2020 09:04 28

Økonomi

I Tabu i dag taler vi om økonomi og penge. Et emne vi kan have rigtig svært ved at tale om, specielt når økonomien skranter. Kenneth Hansen, der er ekspert i Luksusfælden og indehaver og stifter af Økonomisk Råd, er med i studiet til en snak om, hvad der oftest er medvirkende til, og hvad man så kan gøre, når ens økonomi begynder at se rødt. Eva Svavars, formand for Kvindeøkonomien, fortæller om, hvorfor der stadig er ulighed i gennemsnitslønnen hos mænd og kvinder. Helene Dige Hjuler, på 20 år, taler om det at være vokset op i fattige kår. Til slut hjælper Kaare Thomsen, Kathrine og Line Kirsten, med at blive bedre til at forhandle løn, når de lønforhandler live i radioen.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 12. juni 2020 09:04 27

Numsen

I Tabu i dag taler vi om numsen. Hvad er en god numse? Hvordan skal den se ud i 2020? Og hvorfor er det så pinligt, men samtidig så vigtigt, at vi går til lægen, når vi har problemer dernede. Sexolog Gry Sara Windelev og Drengene fra podcasten Vild Med Svans gæster også programmet, og øser ud af deres viden, og do’s and don’ts, om analsex. Udseende, sygdomme og sex, yes, vi kommer hele paletten rundt i dagens program.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 5. juni 2020 09:04 29

Pårørende til selvmord

I Tabu i dag taler vi om det at være pårørende til en, der har begået selvmord. Et tungt og vigtigt emne. Vi har Emil og Mathilde med, der hhv. har mistet sin tvillingebror og sin mor. Emil og Mathilde deler deres følelser og oplevelser i en snak om skyld, skam og sorgbearbejdelse.

I programmet taler vi også med Britt Reuter Morthorst, der forsker i selvmordsforebyggelse, og Elene Fleischer, der er faglig leder og stifter af Netværket For Selvmordsramte. Begge eksperter hjælper os med at få en forståelse for det, de pårørende oplever, efter at have mistet nogen til selvmord, og hvordan vi kan blive bedre til at tale om det.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 29. maj 2020 09:04 29

Psykopati

Shila er psykopat, og hun fortæller åbent og ærligt om det. Er alle psykopater lige så sindssyge som Peter Lundin, Peter Madsen eller Charles Manson? Heldigvis ikke.

Chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans, Tine Wøbbe, gør os klogere på, hvad det vil sige at lide af dyssocial personlighedsstruktur, som er den lidt pænere betegnelse for det at være psykopat. Shilas veninde Cecilie er også med i studiet og fortæller, hvordan det er at være veninder med Shila og hendes diagnose.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 22. maj 2020 09:04 31

Angst

I Tabu i dag taler vi om angst. Flere eksperter taler om angst som en ny folkesygdom, og ifølge Sundhedsstyrelsen vil ca. 400.000 danskere opfylde kriteriet for en angstlidelse i løbet af et år. Men hvad er angst egentlig? Og hvordan opleves det at have angst og få et angstanfald?

I dagens program deler Line Kirsten og Kathrine deres egne oplevelser med angst. Til en snak omkring angstens mange ansigter og opfattelser får de blandt andet besøg i studiet af Kristian, der lider af socialangst. De taler også med psykolog Sonja Breinholst og, forfatter til bogen “Noter om angst”, Signe Amtoft.

Verdens bedste lyttere byder også ind, med historier om upassende tidspunkter at have fået et angstanfald på, og deler nogle af deres personlige oplevelser med angst.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 6. marts 2020 09:04 26

Mænd i kvindefag og kvinder i mandefag

I Tabu i dag taler vi om mænd i kvindefag og kvinder i mandefag. Tabuerne bliver lagt på hylden, i stedet trækker vi fordomshatten godt og grundigt ned over ørerne og stiller vores gæster de spørgsmål, der trænger sig på.

For hvordan er det at være mandlig gynækolog eller kvindelig murer? Og hvilke fordomme oplever de i deres fag i en hhv. en kvinde- og mandepræget verden. Netop det finder vi blandt andet svar på i dette program.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 28. februar 2020 09:04 31

Mænd med fødselsdepressioner

I Tabu i dag taler vi om fødselsdepressioner hos mænd. For snart et år siden lavede vi programmet om kvinder med fødselsdepressioner, og nu er det blevet mændenes tur. Undersøgelser viser nemlig at kendskabet til, at mænd også kan opleve fødselsdepressioner (også kendt som en efterfødselsreaktioner) er lavt blandt danskerne. Og hele 57% i undersøgelsen mener, at det er et tabu at tale om, så det skal vi selvfølgelig!

I programmet taler vi med Mathias og Anders, der begge har oplevet en fødselsdepression, men på forskellige måder. Vi har også besøg af Jasper Ritz, der er vært på ‘Farmænd Podcast’ sammen med tidligere P3-vært David Mandel, til en snak om det at blive og være far.

Må vi grine af de ting, der er svære, at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed. Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker, og måden vi taler sammen på.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 21. februar 2020 09:04 30

Sextabuer

I Tabu i dag taler vi om sextabuer. Vi kender allesammen til de pinlige og akavede situationer fra dobbeltsengen.

I dagens program har vi besøg af sexpanelet bestående af Josephine og Nanna, der står bag podcasten; Fries Before Guys, samt Mathias Bundgaard, der står bag podcasten; Uafbrudt Samleje.

Vi får også besøg af Minna, der ønsker at ændre måden, vi taler om kondomer på, og Simone, der oplever svære smerter under sex.

Vi kommer godt omkring nogle af de mange tabuer, der er forbundet med sex. Tabu er nemlig programmet, der kigger vores berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på os som mennesker, og måden vi taler sammen på.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 24. januar 2020 09:04 32

Mænd med spiseforstyrrelser

I Tabu i dag snakker vi med mænd, der har haft en spiseforstyrrelse. Vi får besøg af Asger Tobias Brodtkorb, der har haft spiseforstyrrelsen ortoreksi, der er en sygelig besættelse af sundhed. Han trænede hele tiden og spiste nærmest kun broccoli og kylling i den periode. Samtidig blev festerne og venner sluset ud af hans liv, og alt var sat i system hele dagen. Vi hører også fra Jack, der får brækfornemmelse, hver gang han skal spise. Han har lært at ignorere hans sult, så han kan komme uden om mad det meste af dagen.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 17. januar 2020 09:04 30

Kropsidealer

I Tabu i dag snakker vi om kropsidealer, og hvordan vi snakker om kroppen.

Vi skal nemlig tale pænere om hinandens kroppe, og der skal være plads til alle typer af kroppe!

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 10. januar 2020 09:04 32

Spontan abort

Det kan være ensomt at gå igennem en ufrivillig abort. Der er ikke mange, der snakker højt om den skam og de følelser, der kan følge med. I dag snakker vi med Phie, der har oplevet to aborter. Hun fortæller om, hvordan hun græd og græd, da det skete, og hvor svært hun synes, det var at dele med hele verden. Vi vender også mindre tabuer og snakker om, hvordan man i det mindste kan se nogle lyspunkter.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 3. januar 2020 09:04 32

Ordblindhed

Tabu handler i dag om ordblindhed. Vi har blandt andet besøg af Mie Bøgh, der har taget en lang, boglig uddannelse, på trods af at hun er ordblind. Det fortryder hun faktisk lidt nu, fordi der var en del af hende, der gjorde det, fordi hun ville bevise for omverdenen, at hun kunne på trods af sin ordblindhed.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 13. december 2019 09:04 32

Deling af nøgenbilleder uden samtykke

Vi runder årtiet af med et emne som også har fyldt meget i 10’erne. Deling af intime billeder uden samtykke er for alvor blevet en del af virkeligheden for rigtig mange unge mennesker. Årtiets sidste Tabu handler om ulovlig deling af nøgenbilleder.

Vi skal selvfølgelig også lige have varmet lidt op. Skuespilleren, Neel Rønholt, hjælper os med noget hverdagsskam. Hun skammer sig lidt over at have spist alt for meget forud i sin chokoladekalender. Pernille kan slet ikke vente på julegaverne, så hun bruger sine børn som undskyldning for at kunne åbne gaver tidligere. Preben kører lastvogn til hverdag, og så også i sin fritid, men der er det med fjernstyrede.

Vi tager hul på dagens tema med en ordentlig stak sms’er fra lytterne. Der er nemlig en helt masse, der har været berørt af det. Både mænd og kvinder skriver ind med deres oplevelser.

Vi har en helt vild modig gæst med i dag. Nanna har selv oplevet at få delt nøgenbilleder og sexvideoer mod sin vilje. Det bliver delt igennem Nannas profiler på sociale medier, som er blevet hacket. Hun fortæller om sine oplevelser med det, og de reaktioner hun møder fra omverdenen.

Vi har også en anden gæst med os i dag. Miriam Michaelsen er advokat og har arbejdet med sager om digitale krænkelser. Hun er med os for at svare på vores spørgsmål og gøre os klogere på, hvor grænsen til ulovlig deling går.

Nanna og Miriam har indvilget i at svare på lytternes spørgsmål, og det er vi rigtig glade for!

Lytteren, Martin, har oplevet, at en ekskæreste delte billeder af ham efter et slemt brud. Han fortæller om de følelser, der følger med. Følelser som mindreværdskomplekser, svigt og brud på tilliden.

Årtiet rundes af med en god omgang “Men i det mindste”. Louise kom hjem til et indbrud, men i det mindste fandt hun da sit Ikea-kort i rodet. Anne-Kirstine havde fået lavet nye bryster og fik desværre så konstateret brystkræft, men i det mindste reddede implantaterne hende fra at kræften spredte sig. Mark fik fuldstændig ødelagt hånden i en arbejdsulykke, men i det mindste slipper han for alle de sure arbejdsopgaver på jobbet.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 6. december 2019 09:04 32

Selvskade

Mere end hver femte i 9. klasse har skadet sig selv. Størstedelen af dem er piger.

De mest almindelige metoder for selvskade er at skære, kradse, brænde, bide eller slå sig selv.

Selvskade er en strategi for at gøre en psykisk smerte til en fysisk. Det er en måde at flytte fokus fra alt det, der er svært indeni.

Vi snakker med Emily på 15 år, der begyndte med at skære i sig selv som 11-årig.

I dag gør hun det ikke mere, men hun har over 500 ar på kroppen, som hun skal leve med resten af livet.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 30. august 2019 09:04 32

Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

tor 20. juni 2019 09:04 31

Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 17. maj 2019 09:03 31

Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

fre 22. februar 2019 09:04 30
fre 15. februar 2019 09:04 31

Må vi grine af de ting, der er svære, at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed. Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker, og måden vi taler sammen på.

Værter: Jacob Weil og Kathrine Abrahamsen.

fre 8. februar 2019 09:04 29

Må vi grine af de ting, der er svære, at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed. Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker, og måden vi taler sammen på.

Værter: Jacob Weil og Kathrine Abrahamsen.

fre 25. januar 2019 09:04 29