Kender på P3

Dette program er blevet sendt 10 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var man 12. juli 2021.

Information fra DR

Det er ikke altid, at du lige får blæret dig med al din aparte viden. I Kender på P3 hylder Anna og Anders din indre connaisseur og slår et slag for, at man altid kan finde en anledning til at finde den frem.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

Programlog

Dato Antal sange afspillet
fre 23. juli 2021 10:04 24

kender du til tømmermænd og Mikkel Klint Thorius

Vi åbner i fredagens afsnit op for kenderklubben og byder komiker Mikkel Klint Thorius velkommen i studiet. Han har været i byen, så vi bliver i dag klogere på tømmermænd. Hvorfor får man det, og hvordan løser man det? Vi giver dig svaret i Kender på P3.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

tor 22. juli 2021 10:04 25

kender du til kanosejlads og Suså?

Ronnie skal på kanotur på Suså med kæresten i weekenden, så han skal gøres til kender på blot to timer. Vi bliver klædt på af en sikkerhedsekspert, en bageekspert og en naturvejleder. Og selvfølgelig verdens klogeste lyttere. Velkommen til Kender på P3.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

ons 21. juli 2021 10:04 25

kender du til kaniner og tofu?

I dagens afsnit bliver vi kaninkendere. Sofies veninde vil gerne have en kanin, så hvorfor ikke lige steppe op og blive klogere på vores lille pelsede ven. Både i bur, men også i gryden. Derfor allierer vi os med biolog Anders Kofoed og kok Francis Cadenaud. Og selvfølgelig de klogeste lyttere i verden. Theis deler også sin sidste googlesøgning, den handler om tofu. Velkommen i kenderklubben.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

tir 20. juli 2021 10:04 23

kender du til kaffe og slanger?

Dagens tema er det, vi danskere er fjerdebedst til i verden; at drikke kaffe. Vi bliver på kun to timer kendere af det brune guld med hjælp fra lytterne, en danmarksmester i kaffebrygning og en professor. Så kan du jo lige blære dig næste gang du står ved kaffemaskinen på jobbet. Så skal vi også lige have slået på plads, hvordan man kender en snog fra en hugorm.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

man 19. juli 2021 10:04 22

kender til diamanter og broccoli?

Vi starter ugen dyrt ud, for Anna og Anders skal idag blive kloge på verdens dyreste mineral; nemlig diamanter. Diamanthandler Katerina Pitzner er med, vi skal også lige finde ud af, hvad bloddiamanter er og hvad står “de 4 C’er” egentligt for? Vi giver dig alt sammen i dagens afsnit af Kender på P3.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

fre 16. juli 2021 10:04 23

kender du til biler og isbjørne?

Der er fyldt rigeligt med benzin på kenderbussen, for idag skal Anna og Anders blive kendere af biler. De allierer sig med lytterne, journalist, vært og bilkender Thomas Skov, og så er Annika Aakjær på besøg, og giver de bedste råd til at bluffe sig igennem, hvis man ikke er helt inde i auto-sproget endnu. Og så har Marcus da også et Fun Fact om isbjørne, vi skal hjælpe ham med.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

tor 15. juli 2021 10:04 25

kender du til dialekter og toiletter?

Lytteren Anton kunne godt tænke sig at blive en del af dialektkenderklubben. Derfor åbner Anna og Anders op for sprogposen, når de i dagens afsnit bliver kendere af dialekter. De får hjælp af lytterne, en sprogforsker og ingen ringere end ‘æ mann’, L:Ron:Harald. Mojn do!

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

ons 14. juli 2021 10:04 23

kender du til vin og tirsdage?

Idag skal vi kigge dybt i glasset, for vi bliver vinkendere på blot to timer. Lytteren Patrick vil gerne kunne sætte den rigtige vin til maden, og Anders skal på date, og skal have vin med. Så skænk op i glasset og bliv en rigtig vinconnoisseur i dagens afsnit af Kender på P3. Vi skal også finde anledningen til et fun fact om tirsdage.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

tir 13. juli 2021 10:04 24

kender du til vandrefalke og rutschebaner?

I dagens program bliver du taget med 400 km/t op i luften: Vi bliver nemlig kendere af vandrefalke, der er verdens sejeste dyr ifølge Louises to sønner. Sebastian Klein er næsten enig. Anna og Anders hjælper også Emil, der går rundt og putter med et fun fact om den gamle rutschebane på Bakken.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

man 12. juli 2021 10:04 23

kender du aktier og næbdyr?

Dagens emne er aktier, for Anna og Anders vil gerne være med i den der klub, der kan kalde sig investorer. De får bl.a. hjælp af 11-årige Asger, der har ret godt styr på kurser, portefølger og andre komplicerede ting. Vi lærer også næbdyret bedre at kende. Velkommen til Kender på P3.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.