Verdenssituationen

Dette program er blevet sendt 2 gange på P6 Beat siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var søn 1. marts 2020.

Information fra DR

Vært: Henrik Aagaard.

Programlog

Dato Antal sange afspillet
søn 8. marts 2020 10:03 27

Selv om Danmark siden 1972 har haft et kvindeligt statsoverhoved i form af Dronning Magrethe, og selv om vi lige nu har vores anden kvindelige statsminister, så er de mest magtfulde rum i vores samfund fortsat stærkt domineret af mænd. I dag skal du møde to kvinder, som har bevæget sig i magtfulde rum og ofte har prøvet at være eneste kvinde. Har det en betydning for de beslutninger, der bliver truffet? Og er der noget med kulturen i toppen af vores samfund, der gør at så relativt få kvinder får tunge betydningsfulde poster? Det kommer forhenværende minister og vicestatsminister Marianne Jelved og filmproducent Vibeke Windeløv med deres bud på.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 1. marts 2020 10:03 17

Senere på året skal USA beslutte sig for, om Donald Trump skal fortsætte som præsident. 2020 er valgår i USA, og der bliver lige nu kæmpet en blodig kamp i det demokratiske parti for at finde en modkandidat. Hvad er det lige, de der primærvalg går ud på? Hvad er de største forskelle på kandidaterne? Og er Trump så farlig for verden, som han nogle gange blive gjort til?

Det er nogle af de spørgsmål USA-analytiker Mads Fuglede forsøger at svare på i denne første udgave af Verdenssituationen.