Status 1. oktober: Der er desværre problemer med ny data i øjeblikket, grundet tekniske problemer. Det bliver løst så hurtigt som muligt.

Verdenssituationen

Dette program er blevet sendt 50 gange på P6 Beat siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var søn 1. marts 2020.

Information fra DR

Vært: Henrik Aagaard.

Programlog

Dato Antal sange afspillet
søn 19. september 2021 10:03 15

I starten af måneden oplevede det lille vestafrikanske land Guinea et militærkup. Tilfældigvis var landets fodboldlandshold samlet i hovedstaden, og Liverpoolspilleren Naby Keita kunne på grund af kuppet ikke vende hjem til sin klub i England. Det blev i mange medier historien om militærkuppet i Guinea. Stjernespiller strandet. For historien om en dysfunktion stat, ledet af en gammel mand, hvor militæret tager magten, er ikke spektakulær. Hvorfor ser vi så relativt ofte disse kup i denne del af verden? Det er noget at det Afrika-korrespondent, Søren Bendixen, gør os klogere på fra sit hjem i Sydafrika.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 12. september 2021 10:03 18

Det bliver kaldt det mest skælsættende valg i Tyskland i mange år, når Angela Merkels afløser skal findes d. 26. september. Alligevel er det historier om et pyntet CV og et meget upassende grin, som sætter dagsordenen frem for politisk substans. Mathias Sonne er lige nu i Tyskland for at dække valget for Information, men denne søndag guider han os rundt i det, som tegner til at blive valggyser.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 5. september 2021 10:03 18

Den amerikanske tilstedeværelse og engement i Mellemøsten er gradvist neddroslet de senere år, kulminerende med det dramatiske exit fra Afghanistan. Hvad betyder det for udviklingen i regionen at amerikanerne i fremtiden spiller en mindre rolle? - og hvad var det der fik amerikanerne viklet ind i den del af verden til at starte med? Det skal Lars Erslev Andersen gøre os klogere på i dag. Han er han seniorforsker hos DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier), og lige nu aktuel med bogen: ‘Status på Mellemøsten 10 år efter Det Arabiske Forår’.

søn 29. august 2021 10:03 17

De bor lige der over på den anden side af sundet. Hvis du koncentrer dig lidt kan du faktisk også forstå meget af det de siger. På mange måder er de ligesom dig og mig. Og så alligevel overhovedet ikke. For de er svensker.

Siden Sverigedemokraternes store fremgang ved valget i 2014 har den politiske situation i Sverige været kaotisk. Ingen ville have noget med dem at gøre, og de andre partier valgte at trække deres mandater ud af regnskabet. Det var de omstændigheder som førte Stefan Löfven til magten, og de er ikke blevet mindre kaotiske med årene. Utænkelige alliancer, mistillidsvotum, og ekstremt skrøbelige regeringskonstellationer blev til sidst for meget for Löfven, som har meldt sin afgang til november - både som statsminister og partiformand.

Hvordan tegner fremtiden sig i svensk politik? Og hvad siger den kaotiske periode, som Løfven har regeret under, om Sverige? Det skal DR’s Europa-korrespondent Anna Gaarslev gøre os klogere på når Verdenssituationen tager temperaturen på vores broderfolk.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 22. august 2021 10:03 16

Bhutan er en ganske lille plet på verdenskortet. Knap en million mennesker bor der i det bjergrige land med de store naboer: Indien og Kina. Ikke desto mindre er det et land, som har gjort sig bemærket i de senere år. Borgernes lykke bliver tillagt lige så stor betydning som økonomisk vækst, og landet er et af de få på kloden, som optager mere CO2 end det forbrænder. Landet bliver derfor også jævnligt fremhævet, som et vi kan lade os inspirere af.

Hvad er det de har gjort rigtigt i Bhutan, siden så mange ser dem som et fremgangsland? Og er der mon en slange i paradis?

Det skal adjungeret lektor Johannes Dragsbæk Schmidt gøre os klogere på. Han har både forsket og lavet feltarbejde i landet igennem de sidste 10-års tid.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 27. juni 2021 10:03 19

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 20. juni 2021 10:03 17

Inden for de næste fire minutter bliver der begået et dræb i latinamerika. Det er, hvad statistikken siger. Hvert fjerde minut.

Det er ellers lidt af et paradis, med sin frodige natur, bjerge, og paradisiske strande. Ikke desto mindre gennemsyger volden og kriminaliteten regionen. 33% af alle dræb, som bliver begået i verden, bliver begået netop her. 33%! - og det ene mere bestialsk end det andet.

Hvordan er voldsspiralen gået så meget ud af kontrol?

Gæst i dagens program er Journalisten Magnus Boding Hansen som i en årrække varv korrespondent for Weekendavisen i Sydamerika. Han er lige nu aktuel med bogen: Djævlen sover aldrig - Mysteriet om Latinamerikas mange mord. En reportage bog, hvor han dykker ned i fortællingerne omkring de voldsomme tal.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 13. juni 2021 10:03 20

Da Jugoslavien i 90’erne faldt fra hinanden skete der uhyrligheder, som vi håbede vores kontinent var færdige med da anden verdenskrig sluttede. Nedbrændte byer, drab af civile og etnisk udrensning var en del af de krige om plagede regionen i et helt årti. Ud af asken er vokset syv nye lande: Bosnien og Herzegovina, Kroatien, Serbien, Nordmakedonien, Slovenien, Montenegro og Kosovo.

Zlatko Jovanovic er vokset op i Bosnien, før krigen tvang ham til Danmark. I dag er han analytiker for DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet) med det gamle Jugoslavien, som sit speciale. Han skal gøre os klogere på, hvordan udviklingen er gået siden kampene stoppede for 20 år siden. Hvordan går det med at etablere bæredygtige demokratier i de syv nye lande? - og er der en tro på en bedre fremtid blandt de unge? Det er noget af det vi skal blive klogere på, mens vi hører toner fra regionen.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 6. juni 2021 10:03 13

Donald Trump prøvede det to gange. Vores egen Inger Støjberg står over for at skulle prøve det, og nu kan Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, være den næste.

På det seneste har tusindvis af brasilianere over hele landet været på gaden med et krav om at få Bolsonaro sat for en rigsret pga. hans håndtering af coronapandemien.

Samtidig lurer den tidligere populære præsident Lula i baggrunden på et comeback, efter han har fået annulleret en række domme for korruption - Sydamerikansk politik er sjældent udramatisk, og Brasilien er ingen undtagelse.

For relativt få år siden var landet en solstrålehistorie med stor økonomisk vækst og en stærkt voksende middelklasse. I dag er virkeligheden en anden, men hvordan tegner fremtiden sig for kontinentets største land?

DR’s korrespondent i Sydamerika, Kristian Almblad, lægger vejen forbi og udlægger teksten.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 30. maj 2021 10:03 20

Om et års tid skal der være parlamentsvalg i Ungarn. Viktor Orbán og hans Fidesz-parti har siddet tungt på magten, siden de vandt valget i 2010. I den periode er Ungarn blevet det sorte får i EU-flokken, i takt med at Orbán har gjort vilkårene dårligere og dårligere for regeringskritisk journalistik og for politiske modstandere. Ikke desto mindre vil der måske snart blæse nye vinde over Ungarn. I 2019 vandt den grønne politiker Gergely Karacsony borgmestervalget i hovedstaden Budapest foran en Fidesz-kandidat, og nu vil han forsøge også at besejre Órban. Oppositionen i Ungarn er, trods store forskelligheder, endelig forenet, så måske er den ellers så magtfulde premierministers dage ved at være talte.

Niels Otto Pedersen driver sin egen virksomhed fra Ungarn, hvor han har boet i mere end 20 år. Han kommer med eksempler på, hvordan Orbán, bid for bid, har forringet demokratiet i Ungarn, og kommer med sin vurdering af oppositionens muligheder.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 23. maj 2021 10:03 16

Vi skal i dag besøge et folk uden en egentlig stat. Ikke desto mindre er det et folk som har været en vigtig allieret i bekæmpelsen af Islamisk Stat. Vi skal blive klogere på det kurdiske folk. Hvad er deres historie? Hvorfor har de ikke en stat? Det skal Özlem Cekic prøve at gøre os klogere på. Hun er tidligere folketingsmedlem for SF, og er blevet kendt for den “dialog-kaffe”, som hun byder folk der sender hende hadefulde beskeder - og så har hun kurdisk baggrund.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 16. maj 2021 10:03 17

Du skal til Mali i dag. Et land, som i den senere tid har været plaget af borgerkrig og islamistisk terror. Men også et land, som har fostret store musikalske navne som: Songhoy Blues, Tinariwen, og Amadou & Mariam, der alle har internationale karrierer. I det hele taget har Mali en stolt musiktradition, som emmer af livsglæde og optimisme, og som har inspireret musikkere over hele verden.

Journalist Torben Holleufer har rejst meget i Mali og bl.a. forsøgt at hjælpe unge musiktalenter til en karriere i vesten. Han er din rejseguide.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 9. maj 2021 10:03 17

Den gradvise kommercialisering af engelsk fodbold har måske nok været udviklende, men også afviklende, for meget af den traditionelle fodboldkultur i England. Sådan er der i hvert tilfælde mange fans der har det. Utilfredsheden kulminerede i søndags da rasende fans invaderede grønsværen forud for en kamp mellem Manchester United og Liverpool. Kampen måtte udskydes, men fansenes kamp for tage fodbolden tilbage fra rige klubejeres jagt på profit, er langt fra overstået.

Indførelsen, og sidenhen aflivningen, af den meget omtalte Euro Super League, var den berømte dråbe der fik bærret til at flyde over for de engelske fodboldfans, og har virket som en katalysator, og et samlingspunkt, for at vise sin frustration over den retning sporten har udviklet sig i.

I den danske traditionsklub Frems klubhus i Valby tager Morten Bruun (tidligere landsholdsspiller, i dag fodboldkommentator og forfatter) og Andreas Brøns Riise, (forfatter til flere bøger om Liverpool FC og er redaktør for fanfællesskabet redmen family) temperaturen på den engelske fodboldkultur.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 2. maj 2021 10:03 17

I det tidlige 2011 væltede gamle despoter på stribe i Mellemøsten. Det skete i kølvandet på de protester, som siden blev døbt: ‘Det arabiske forår’.

Opbrudstiden gav håb om en bedre, og mere fri, fremtid for borgerne i regionen. Sådan er det ikke helt gået. Langt fra.

For to uger siden gav Adam Holm en overflyvning af begivenhederne dengang, og udrullede hvad de kom til at betyde for de involverede lande. I sidste uge tog Rasmus Alenius Boserup os med til Egypten, og fortalte om tingenes tilstand dér - både dengang, og nu.

I dag er turen så kommet til Syrien. Landet, hvor protesterne udviklede sig til en blodig borgerkrig, som endnu ikke er afsluttet. Sune Haugbølle prøver at filtre det kludetæppe af konflikter ud, som gør konflikten som svær at finde en ende på, når han afslutter denne lille temarække, som har markeret 10-året for det arabiske forår.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 25. april 2021 10:03 18

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 18. april 2021 10:03 18

I december 2010 sætter den unge tuneser Mohamed Bouazizi ild til sig selv. Han var arbejdsløs akademiker, som forsøgte at ernære sig ved at sælge frugt fra en bod. Efter politiet beslaglagde hans varer, fordi han manglede en tilladelse, blev modgangen for stor.

Mange andre tunesere kunne spejle sig hans håbløshed og gik på gaden for at protestere mod de sociale uligheder, den udpræget koroption i landet og den perspektivløse fremtid, de så ind i.

Hurtigt spredte protesterne sig som en steppebrand i regionen, og med et var magthaverne i hele regionen under et massivt pres. I Tunesien, Ægypten og Libyen blev gamle diktatorer fortrængt fra magten, mens Syrien endte i en borgerkrig, som endnu ikke har fundet sin afslutning.

Det 10 år siden det arabiske forår udspillede sig, men hvordan er det gået siden? Nyttede oprøret noget?

Historiker og radiovært, Adam Holm, sætter ord på tiden omkring protesterne og efterdønningerne i Verdenssituationen.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 28. marts 2021 10:03 22

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 21. marts 2021 10:03 16

Qatar er størrelse på med Fyn. Der bor ca. 2.8 mio. mennesker. Langt de fleste af dem er dog gæstearbejdere, og det er faktisk kun knap en halv million, som er statsborgere i landet. Alligevel er det lykkekedes denne lille bitte plet på verdenskortet at få værtskabet til en af verdens største sportsbegivenheder. Nemlig VM i fodbold. I næste uge begynder den kvalifikationsturnering, der skal sikre det danske landshold deltagelse ved slutrunden. Derfor skal vi i dag til Qatar og blive klogere på, hvad det bliver for et VM Christian Eriksen og resten af holdet skal deltage i, hvis de kvalificerer sig, og prøve at forstå, hvordan det er gået til, at VM i fodbold skal afholdes i en ørken. Stanis Elsborg er senioranalytiker hos Play the Game og vil prøve at komme med svarene.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 14. marts 2021 10:03 19

I can’t breathe! En sætning, som demonstranter råbte igen og igen da Black Lives Matter bevægelsen afholdte demonstrationer i mere end 2000 byer over hele USA i sommers. Ordene var også blandt den 48-årige afroamerikaner; George Floyds sidste da politimanden Derek Chauvin sad med sit knæ på hans hals i næsten otte minutter en majaften sidste år i forbindelse med en anholdelse.

De folk der gik på gaden så det som endnu et eksempel på en alt for voldsom fremfærd fra politiets side mod den sorte del af befolkningen, og de mange demonstrationer var de mest omfangsrige USA nogensinde havde set. I denne uge begyndte så retssagen mod de fire betjente som var involveret i den fatale anholdelse på George Floyd. Professor, og leder af center for amerikanske studier på SDU, Jørn Brøndal, gør dig klogere på forholdet mellem den sorte del af befolkningen og politiet - både i et historisk og aktuelt lys.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 7. marts 2021 10:03 19

De græske øer har længe været forbundet med ferie og afslapning i naturskønne omgivelser. Et billede som står i skærene kontrast til den virkelighed som de 15.000-20.000 migranter og flygtninge på øen Lesbos, som mere eller mindre er strandet i interimistiske teltlejre uden de mest basale fornødenheder som strøm og vand. Med dokumentaristen Michael Gravesen som guide tager vi til Lesbos for at få en øjenvidneberetning fra en som har besøgt lejrene mange gange, og som også kan gøre os klogere på grækernes syn på problematikken- både på politisk niveau og lokalt blandt øens befolkning.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 28. februar 2021 10:03 19

Brexit er en realitet. Storbritannien er igen herre i eget hus, eller helt alene i verden, alt efter, hvordan man ser på det. DR’s korrespondent i Storbritannien, Tinne Hjersing Knudsen, flyttede til London kort før nytår og har oplevet såvel brexit, som en pandemi ude af kontrol, fra nærmeste hold. Hun er med fra London og vil bl.a fortælle om nogle af de udfordringer kunster og musikere, som gerne vil turnere rundt i Europa, nu står i efter udtrædelsen af EU, og om forholdet til netop EU oven på konflikten omkring vaccineleveringer fra AstraZeneca.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 14. februar 2021 10:03 17
søn 7. februar 2021 10:03 15
søn 31. januar 2021 10:03 18
søn 24. januar 2021 10:03 18

I 16 år har Angela Merkel været den stabile faktor i europæisk og tysk politik. Så hvad betyder det for Tyskland og Europa når hun i nær fremtid tjekker ud? Hun er vokset op i det gamle Østtyskland, en del af republikken, som fortsat halter efter i forhold til resten af landet. Hvordan kommer det til udtryk, og hvad betyder det for tysk politik?

Det er noget af det du bliver klogere på, når Dagbladet Informations Tysklandskorrespondent, Mathias Sonne, er med fra det Østtyske.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 17. januar 2021 10:03 21

Flere musikere var til stede da Trump-tilhængere stormede Kongkressen i Washington DC. Indie-darlingen Ariel Pink deltog i den demonstration, som ledte op til den historiske indtrængen, der endte med at koste 5 mennesker livet, heriblandt en betjent. Det har haft den konsekvens at hans pladeselskab, Mexican Summer, har stoppet samarbejdet. Verdenssituationen kigger på andre kunstnere, som har været for kontroversielle for deres pladeselskaber.

Du kan også møde to af dine P6 BEAT-medlyttere, som hører med fra henholdsvis: Berlin og Haugesund på den norske vestkyst. De fortæller om det lokale musikliv, og livet i al almindelighed, der hvor de bor.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 10. januar 2021 10:03 15

I dag er det fem år siden, vi sagde farvel til David Bowie. Hele sit liv var han et par skridt foran alle os andre, men døden kunne han dog ikke undslippe.

Han var en ægte verdensborger, der brugte hele verden som sin legeplads, og dermed også satte aftryk rundt om på kloden. Vi skal besøge nogle af de byer, som betød meget for Bowie for at blive klogere på, hvad de betød for ham, men også, og i endnu højere grad, hvad Bowie har betydet for dem.

Jesper Borup er medvært.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 20. december 2020 10:03 29

Du får en række højdepunkter fra vinterens og efterårets programmer.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 13. december 2020 10:03 13

Det er i høj grad kvinder, som leder det oprør i Hviderusland, der startede efter det stærkt sminkede præsidentvalg i august, hvor præsident Lukasjenko fik mere end 80% af stemmerne.

Charlotte Flindt Pedersen er direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab og har hele sit liv rejst meget i Østeuropa - også Hviderusland. Hun gør os klogere på de kvinder, som leder oppositionen, og det Hviderusland, som de kæmper for.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 6. december 2020 10:03 15

Libanons skæbne det seneste år har været en uhyrlig virkeliggørelse af ordsproget: “En ulykke kommer sjældent alene”. Økonomisk kaos, corona og så den største eksplosion, som verden har set siden Hiroshima i et kemilager på haven, der ødelagde store dele af byen. Helle Malmvig, som er forsker på Diis og har været meget i Libanon, er ugens gæst. Hun er imponeret af befolknings humoristiske sans i krise tider, men er det nok for de hårdt prøvede libanesere denne gang? Du skal også have lokale musikanbefalinger fra din medlytter Leonora, som hører P6 BEAT fra sit hjem i Paris.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 29. november 2020 10:03 13

Efter flere år med borgerkrig tog Museveni i 1986 magten i Uganda og har siddet på den lige siden. Til januar er der præsidentvalg, og en anden kandidat har meldt sig på banen. Bobi Wine. En 38-årrig musiker, som har tændt op i modstanden mod den siddende præsident. Ikke mange regner med at afviklingen af valget vil være fair, men i et land, hvor ungdommen udgør omkring 70 % af befolkningen, er der et stort ønske om forandring, så stort at Bobi Wines budskab er nået helt her op til det kolde nord, hvor Phiona Paulina har startet en støtteforening for hans bevægelse. Hun er min gæst I ‘Verdenssituationen’, som også tager dig et smut til Thorshavn.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 22. november 2020 10:03 14

I de senere år har der været massive protester i Hong Kong. Da det gik mest voldsomt for sig, var op mod 2 mio af byens 7 mio. indbyggere på gaden. Siden overdragelsen fra Storbritannien til Kina i 1997 har Hong Kong fungeret som et slags frirum i det kinesiske rige, med en fripresse, og nogle demokratiske rettigheder. I de seneste år har Beijing indskrænket demokratiet i Hong Kong, og den “Et land, to systemer”-aftale, som overdragelsen står på, bliver mere og mere vanskelig at få øje på.

Lene Winther, Asien-korrespondent på Berlingske, har rejst meget både i Kina og Hong Kong. Hun fortæller om Hong Kong-borgernes selvforståelse og om, hvad demonstranter ønsker.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 15. november 2020 10:03 18

Marie Kolling forsker til dagligt hos DIIS, og følger Brasilien tæt. Hun fortæller om, hvordan Brasilien er gået fra et eventyr, hvor mælk og honning flød i gaderne, til et land i recession med en stærk konservativ og militærromantisk præsident. Marie har også en masse sprøde brasilianske toner med.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 8. november 2020 10:03 24

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 1. november 2020 10:03 13

Polen er i en rivende udvikling - eller afvikling - hvis du har stor kærlighed til frihedsidealer og demokrati. Landet bliver lige nu ledet ud fra en særdeles reaktionær ideologi, så når vi i dag hører om Polen hører vi om afskaffelse af abort, homo-frie zoner og en afvikling af de demokratiske grundpiller.

I dag skal vi til polen og blive klogere på, hvordan det er endt som det er, og prøve at forstå, hvad der er karakteristik ved den polske selvforståelse.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 25. oktober 2020 10:03 13

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 11. oktober 2020 10:03 18

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 4. oktober 2020 10:03 18

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 27. september 2020 10:03 13

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 20. september 2020 10:03 16

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 6. september 2020 10:03 29

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 23. august 2020 10:03 19

Nærmest som ved et trylleslag kan vi vende tilbage til en hverdag uden mundbind og afstand, men med kys, kram og koncerter. Det eneste det kræver er en vaccine mod COVID-19. Hvor tæt er vi på at sådan en er færdig? Hvor lang tid tager det typisk at udvikle vaccine? - og hvordan gør man? Det er noget af det du kan blive klogere på når Nikolai Brun, medicinsk chef i lægemiddelstyrelsen, lægger vejen forbi.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 16. august 2020 10:03 22

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 5. juli 2020 10:03 28

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 28. juni 2020 10:03 20

Jeg har været et smut forbi kælderen på Christiansborg. Der mødtes jeg med Jyllands Postens politiske redaktør: Marchen Neel Gjertsen. Folketinget er lige gået på sommerferie og afslutter dermed et hektisk år i dansk politik. Hvad kommer til at dominere dagsordenen når de er tilbage? Det er noget af det du bliver klogere på i dag.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 21. juni 2020 10:03 15

I de 90 minutter en fodboldkamp varer forsvinder den omgivende verden. Der er ikke plads til hverdagens trivialiteter og småproblemer når de 11 udvalgte slås om trofæer, og endnu vigtigere, klubbens ære. Det er de store følelser der er på spil. Lige præcis derfor er fodbolden også et meget kærkomment middel mod den corona-blues, som mange af os bøvler lidt med.

Sammen med sportsjournalist på BT, Lasse Vøge, tager jeg temperaturen på fodbolden i en corona-tid.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 14. juni 2020 10:03 17

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 7. juni 2020 10:03 19

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 8. marts 2020 10:03 27

Selv om Danmark siden 1972 har haft et kvindeligt statsoverhoved i form af Dronning Magrethe, og selv om vi lige nu har vores anden kvindelige statsminister, så er de mest magtfulde rum i vores samfund fortsat stærkt domineret af mænd. I dag skal du møde to kvinder, som har bevæget sig i magtfulde rum og ofte har prøvet at være eneste kvinde. Har det en betydning for de beslutninger, der bliver truffet? Og er der noget med kulturen i toppen af vores samfund, der gør at så relativt få kvinder får tunge betydningsfulde poster? Det kommer forhenværende minister og vicestatsminister Marianne Jelved og filmproducent Vibeke Windeløv med deres bud på.

Vært: Henrik Aagaard.

søn 1. marts 2020 10:03 17

Senere på året skal USA beslutte sig for, om Donald Trump skal fortsætte som præsident. 2020 er valgår i USA, og der bliver lige nu kæmpet en blodig kamp i det demokratiske parti for at finde en modkandidat. Hvad er det lige, de der primærvalg går ud på? Hvad er de største forskelle på kandidaterne? Og er Trump så farlig for verden, som han nogle gange blive gjort til?

Det er nogle af de spørgsmål USA-analytiker Mads Fuglede forsøger at svare på i denne første udgave af Verdenssituationen.