Karantæne på P3

Dette program er blevet sendt 132 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var .

Programlog

Dato Antal sange afspillet
søn 3. maj 2020 12:15 39
søn 3. maj 2020 08:03 36

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Lasse Bjerrum.

lør 2. maj 2020 12:15 39
lør 2. maj 2020 08:05 40

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Lasse Bjerrum.

fre 1. maj 2020 15:03 1
fre 1. maj 2020 12:15 0
fre 1. maj 2020 08:05 101

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Lasse Bjerrum.

tors 30. april 2020 15:03 0
tors 30. april 2020 12:15 0
tors 30. april 2020 08:05 107

Chefredaktøren på Kongressen.com Anders Agner giver sin analyse af USA’s præsident og vicepræsidents Corola-relaterede optræden i medierne for tiden.

TV-serien Borgen er tilbage i 2022. Og vi kan nu begynde at spekulere i og gætte på, hvilke politiske sager og personer, Price og co. giver et twist i DR’s drama-maskine.

Vores tre karantæne-deltagere skal en tur til eksamensbordet, hvorefter de hårde værts-censorer og lytterne i fællesskab udstikker en altafgørende karakter.

Fitness-indehaver Erik Mikkelsen fra Viborg har flyttet maskinerne ud under åben himmel, og det får fitness-folk fra hele landet til at strømme til. Vi snakker med ham.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

ons 29. april 2020 15:03 1
ons 29. april 2020 12:15 0
ons 29. april 2020 08:05 109

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

tirs 28. april 2020 15:03 33
tirs 28. april 2020 12:15 29
tirs 28. april 2020 08:05 42

Vi giver dig seneste coronanyt fra både ind- og udland, og der er meget på programmet i dag.

Arnold Busck er gået konkurs. SAS fyrer medarbejdere. Det er usandsynligt at blive smittet med corona, mens man spiller fodbold. Og endelig så har epidemiolog Lone Simonsen meldt ud, at hun synes, vi kan åbne for 80 % af Danmark igen. Vi vender det hele.

Vi skal også have en status fra Storbritannien, hvor Boris Johnson har rejst sig fra sygesengen. Den status får vi fra Ole Helmersen, lektor i engelsk politik på CBS.

Data fra flere lande peger på, at heftig overvægt er mere farligt end både lungesygdomme og kræft, når man kigger på risikoen for at blive alvorligt syg med corona. Vi ringer til Sten Madsbad, professor på Hvidovre Hospital.

Der går flere og flere rygter om, at diktator i Nordkorea Kim Yong-un er død eller alvorligt syg, men kan vi stole på det? Vi ringer til Geir Helgesen, seniorforsker på Nordisk Institut for Asienstudier på Københavns Universitet. Han lærer os, at man skal gå kritisk til alle kilder, så vi går selvfølgelig også kritisk til ham.

Der er mindre trafik på vejene lige nu - det betyder også mindre luftforurening. Det vil spare 80 danskere for en tidligere død og betyde mere end 60.000 færre sygedage samlet set årligt. Det viser tal fra en ny rapport fra Det Nationale Center for Miljø og Energi. Vi taler med Ole Hertel, professor og en af forskerne bag rapporten.

Journalisthøjskolens optagelsesprøve ligger online, så alle kan tage den. Det giver os mulighed for at få afgjort en ting. Hvem er klogest? Jyder eller sjællændere. Vi finder ud af det.

Vi ringer til DR’s vejrvært Søren Jacobsen, for pludselig håber vi jo på dårligt vejr, så folk holder sig fra corona-hotspots. Vi spørger, om Søren har det på samme måde.

Vi skal også forbi vores tre deltagere i ‘Den Store Karantænedyst’. Nanna ordner vasketøj. Emil anmelder frostvarer. Elisabeth har fået en trekantsis til at eksplodere i mikroovnen.

Til slut skal vi selvfølgelig lege ‘Kender Du Karantænetypen?’, og så præsenterer vi igen i dag lytterne for en konspirationsteori.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

man 27. april 2020 15:03 30
man 27. april 2020 12:15 32
man 27. april 2020 08:05 44

Under corona-krisen har vi kigget meget på, hvad der foregår i Sverige, hvor der ikke er blevet indført restriktioner i samme grad som i de andre europæiske lande.

Nu har vores kollega på DR Nyhederne Annika Wetterling igen fået lov til at møde Anders Tegnell - den svenske Søren Brostrøm. Han spiser stadig i kantinen og tager det roligt. Vi snakker med Annika om mødet og situationen i Sverige, hvor døds- og smittetallene er væsentlige højere end herhjemme.

Vi så ‘Vilde vidunderlige Danmark’ igen i går. Spørger man os, så scorer edderkopper næsten på samme måde som mennesker på Crazy Daisy. Vi ringer lige til Trine Bilde, professor i adfærdsbiologi på Institut for Biologi, for at få bekræftet den påstand.

De hvide testtelte er begyndt at dukke op forskellige steder i landet, men hvad gemmer der sig inde i teltene, og hvordan er det at blive testet? Vores lyttere gør os klogere.

Jens Lundgren, professor fra Institut for Klinisk Medicin på KU, har meldt noget opløftende ud: Coronabølgen har toppet. Vi snakker med Jens om, hvad det betyder for genåbningen af Danmark - og om vi kan forvente et anden bølge til efteråret.

Alle sommerfestivaler er aflyst, men Skyland Festival arbejder stadig på en løsning om at afholde en camp. Vi spørger, hvordan pokker det skal lade sig gøre.

Det går så småt bedre i Spanien, hvor børn nu får lov til at gå ud på gaden en time om dagen. Vi får en status fra vores faste Spanien-ekspert Carsten Jacob Humlebæk. Han er lektor i spanske forhold ved Copenhagen Business School.

Eminem har 20 års jubilæum. Det taler vi med radiovært her på kanalen Pelle Peter Jencel om. Vi skal høre, hvorfor han stadig er sur.

Og så skal vi selvfølgelig lege ‘Kender Du Karantænetypen?’

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

søn 26. april 2020 12:15 36
søn 26. april 2020 08:03 42

Elon Musk har sendt en masse Satlink-satelitter op på himlen, som vi kan se futte over os, når mørket har sænket sig. Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved DTU Space, forklarer, hvad de egentlig skal deroppe.

Så ringer vi til Mille Nor. Hun er anorektiker og har det rimelig svært med corona, fordi det påvirker hendes dagligdag og rutiner. Vi får et indblik i, hvordan det er at have en spiseforstyrrelse, når man kun har sig selv at læne sig op ad.

Birgitte Borup, som er redaktør på International Kultur på Berlingske, maler et portræt af USA’s førstedame Melania Trump, der fylder 50 år.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Stefan Knudsen.

lør 25. april 2020 12:15 38
lør 25. april 2020 08:05 42

Værter: Kathrine Abrahamsen og Stefan Knudsen.

fre 24. april 2020 15:03 15
fre 24. april 2020 12:15 1
fre 24. april 2020 08:05 110

Vi giver dig seneste nyt om corona i både ind- og udland.

En britisk undersøgelse har kortlagt en 9-årig coronasmittet drengs færden, og ud af 172 personer, som drengen har været i kontakt med, så er INGEN blevet smittet med coronavirus. Det helt åbenlyse spørgsmål er: Bliver børn mindre syge - og hvis ja, hvorfor? Det taler vi med Allan Randrup Thomsen op. Han er professor i virologi ved Københavns Universitet.

Flere steder i verden var der oprør kort inden coronakrisen, men er de her oprør lagt i graven nu? Vi skal have en status fra Hong Kong. Det hjælper DR’s Asien-korrespondent Philip Khokhar med.

Flere studerende har det hårdt hjemme i isolation og oplever både depression og mistrivsel. Vi taler både med Lise Tahara Christensen, der er psykolog i Studenterrådgivningen, og Kirstine Voetmann, der er studerende.

Vi skal også tale med den jordemoder-studerende Laura. Hun kan pt ikke komme i praktik og øver sig derfor ved at skære i kylling hjemme i stuen.

William Bille Meyling er finalist i konkurrencen ‘Unge Forskere’. Vi prøver at forstå, hvad den algoritme, han har udviklet, egentlig kan.

Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, han gav københavnerne en kæmpe opsang på Twitter i går. Nu truer politiet med, at bøderne sidder løst, og at der i sidste ende kan blive indført opholdsforbud. Vi ringer til Claus.

I ‘Den Store Karantænedyst’ står den på sten-saks-papir.

En kinesisk borgerjournalist er pludselig vendt tilbage efter at have været tilbageholdt af de kinesiske myndigheder i flere måneder. Inden han blev tilbageholdt, beskyldte han myndighederne for at lyve om både corona-tiltag og tal. Nu roser han myndighederne i en ny YouTube-video. Vi spørger Mette Thunø, lektor i Kina-studier på Aarhus Universitet, om vi kan stole på videoen.

Og så slutter vi selvfølgelig af med en god omgang ‘Kender Du Karantænetypen?’

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

tors 23. april 2020 15:03 30
tors 23. april 2020 12:15 31
tors 23. april 2020 08:05 46

Vi giver dig seneste nyt om corona i både ind- og udland. Vi starter i Frederikshavn, hvor borgmester Birgit Hansen har sendt sin pressechef hjem. Han har nemlig kommet til at kloge sig på nordjyder, selv om han er født syd for fjorden.

Der er en overrepræsentation af coronatilfælde blandt etniske minoriteter i udlandet, og nu mener flere læger, at vi burde opdele corona-statistik efter etnicitet i Danmark også. Vi spørger Morten Sodemann, professor og overlæge ved Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital, om hvorfor.

Der findes rigtig mange specifikke corona-spørgsmål derude, eksempelvis “Kan corona smitte gennem størknet maling”? Vi indsamler alle lytternes meget specifikke spørgsmål og sender dem videre til Trine Mogensen, der er professor ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet og afdelingslæge på Infektionsmedicinsk Afdeling ved Aarhus Universitetshospital.

Vi kan ikke få lov til at kramme vores kære lige nu, men heldigvis snakker vi med Troels Kjær. Han er hjerneforsker og har en masse forslag til, hvad vi kan gøre i stedet. Det indebærer bl.a. dyner, mobiltelefoner og varme bade.

Under normale omstændigheder afholder foreningen ‘Børn, Unge og Sorg’ hver måned sorgcafeer forskellige steder i landet for unge, der har mistet. Det har de ikke gjort pga. corona, men i aften holder de det første virtuelle møde. Vi snakker med Mia, der skal med til mødet om det at miste.

Knud Brix, som er vært på DR-podcasten Genstart, har fået corona. Derfor har han bl.a. måttet sende en sms til tidligere statsminister Lars Løkke for lige at informere om, at Knud måske har smittet Lars. Vi får en opdatering på Knuds helbred, og så hører vi, hvordan det var at forfatte den sms.

Flere skoleelever repræsenteres lige nu af en robot i skoleklassen - en robot de fjernstyrer hjemmefra vha. en iPad. Mange har interviewet eleverne, men ingen har interviewet robotten indtil nu…

Vores karantænedyst-deltagere skal rap-battle, og til slut leger vi selvfølgelig ‘Kender Du Karantænetypen?’

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

ons 22. april 2020 15:03 30
ons 22. april 2020 12:15 31
ons 22. april 2020 08:05 44

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

tirs 21. april 2020 15:03 29
tirs 21. april 2020 12:15 32
tirs 21. april 2020 08:05 43

Matilde Kimer, DR’s Ruslandskorrespondent, tager os en tur til Turkmenistan, hvor der spilles fodbold for fyldte tribuner, og hvor præsidenten og medierne melder om 0 corona-smittede.

Den 25-årig corona-dater Amalie Gram fortæller om fordele og bagdele ved at date under corona-krisen. Blandt andet at man undgår det ofte kiksede og akavede indgangs-goddag/kram/håndtryk, når man ses første gang.

Psykolog Charlotte Skeel udlægger perspektiverne efter Kåre Mølbaks mavepuster af en melding om, at der formentlig går et år, før vi uhæmmet kan kysse, kramme og gå til koncerter igen.

Lektor på Aarhus Universitet og ekspert i global sundhed Christian Wejse forklarer myndighedernes nyeste test-strategi: ALLE med symptomer - også milde - skal testes. Hvad er effekten af den strategi?

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

man 20. april 2020 15:03 32
man 20. april 2020 12:15 31
man 20. april 2020 08:05 44

Først var vi sikre på, at når man har været smittet med COVID-19, så bliver man også immun, men det har flere eksperter efterhånden afkræftet. Nu er meldingen: Vi kan ikke sige det med sikkerhed. Men, men, men normalt udvikler raskmeldte viruspatienter immunitet, så hvorfor skulle det være anderledes med corona? Vi spørger virolog Allan Randrup Thomsen.

Donald Trump vil ikke udelukke, at corona stammer fra et laboratorium i Kina. Det kan lyde lidt konspirationsteoretisk, men er det unormalt for Trump at finde udmeldinger på det mørke internet? Philip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com, gør os klogere.

Det er selvfølgelig vigtigt at holde sig orienteret i pandemi-tider, men når historierne overvejende er negative, så risikerer det at sætte sig i psyken. Det snakker vi med sundheds- og erhvervspsykolog, Ebbe Lavendt, om. Derudover forsøger vi at skabe lidt balance med en masse gode nyheder.

Fem søskende har fundet på at holde et drive-by-diamantbryllup for deres forældre. Det er fremragende. Vi hører, hvordan man gør, for skal man eksempelvis køre i omgange forbi huset, og må man stikke hovedet op af soltaget?

Hvorfor solgte statens vores vaccinefabrik til ham Ekstra Bladet har dømt Sharia-Sheiken? Det spørgsmål er blevet yderst relevant igen i den her pandemi-tid, men hvad betyder det egentlig, hvis der bliver udviklet en corona-vaccine. Vi spørger Thomas Benfield, overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital.

DR’s nye natursatsning ‘Vilde vidunderlige Danmark’ har fået ekstremt ros for at se flot ud, men også lidt kritik for at bruge iscenesatte billeder. Vi snakker med redaktøren bag, og så ser vi, om vi kan gennemskue, hvilke scener der er optaget i naturen, og hvilke der er optaget i studiet.

Kina er blevet beskyldt for at pynte ekstremt meget på coronatallene. Vi får seneste nyt fra landet. Det sørger DR’s Asien-korrespondent Philip Khokhar for.

Vi skal selvfølgelig også lege ‘Kender du karantænetypen?’

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

søn 19. april 2020 12:15 39
søn 19. april 2020 08:03 41

Cirka 90 procent af danskerne har fulgt myndighedernes anbefalinger i corona-perioden. Vi holder afstand, vi vasker hænder, og vi giver ikke håndtryk.

Det snakker vi med Michael Bang Petersen om. Han er professor i statskundskab og leder af Hope-projektet, hvor man forsker i danskeres adfærd. Men selv om der er gode nyheder, så fortæller Michael også, at dengse-danskerne desværre er begyndt at slække lidt på det.

Vi snakker også med et dansk par, der har betalt en rugemor i Ukraine for at føde deres barn. Vi skal høre, hvilken situation de står i lige nu, og hvilke overvejelser, man gør sig om at betale for en rugemor i udlandet.

Vi hører konstant, at vi skal vaske hænder og spritte af, men kan det egentlig føre til at flere mennesker får tvangstanker på den lange bane? Der spørger vi Per Hove Thomsen om. Han er professor på Aarhus Universitet.

Angela Merkel har kastet sig ud i at forklare den tyske befolkning om den lidt kompliceret regnemodel, der ligger bag, hvorvidt man kan åbne op for samfundet eller ej. Vi prøver at gøre hende kunsten efter.

Deltagerne i Den Store Karantænedyst må være nervøse i dag. De skal nemlig have vurderet deres kager, og der er vigtige dage på spil i det samlede regnskab.

I går blev der endnu engang fyret en hjælpepakke afsted til det danske erhvervsliv. Denne gang på svimlende 100 mia. kroner. Vi spørger økonomikorrespondent i DR, Casper Schrøder, hvor dyb pengekassen er.

Alt sport er aflyst, men flere og flere sportsfolk folder sig ud virtuelt. Vi skal se lidt på online fodbold, cykling og et motionsløb, hvor Søren Brostrøm løber med.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

lør 18. april 2020 12:15 38
lør 18. april 2020 08:05 41

Igen i dag giver vi dig seneste nyt om corona i både Danmark og resten af verden. Vi starter vores rundtur i USA, hvor Donald Trump på Twitter nærmest har opfordret folk til at gribe til våben og gøre oprør mod coronarestiktioner i flere delstater. Det virker spøjst, fordi Trump selv har været med til at anbefale restriktionerne. Vi snakker med journalist i DR Udland, Lasse Engelbrecht.

Vi skal også til næste etape i ‘Den Store Karantænedyst’. Vores deltagere har bagt kage, som skal bedømmes i morgen. Nu er opgaven at få kagerne til DR Byen.

Retssagerne hober sig op. Vi taler med forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen om, hvad det betyder for hans klienter - og for at høre ham om, hvilke sager, han gerne vil have, der skal genoptages først.

Flere danskere vil gerne have et dyr lige nu, men hvilke dyr er mest populære, og kan den intelligente pungrotte også afsættes? Vi spørger familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen.

Tatovørerne åbner snart, og hvor meget glæder man sig egentlig til det? Vi spørger Kenneth Sømand.

DR’s korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe Lassen, har pakket tasken og er på vej hjem efter en del år i Storbritannien. Vi spørger, hvilket Storbritannien han efterlader - både når det kommer til corona og brexit.

Vi skal selvfølgelig også lege ‘Kender Du Karantænetypen?’

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

fre 17. april 2020 15:03 1
fre 17. april 2020 12:15 0
fre 17. april 2020 08:05 103

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

tors 16. april 2020 15:03 31
tors 16. april 2020 12:15 31
tors 16. april 2020 08:05 41

Hele Danmarks Dronning Margrethe 2. har fødselsdag, og vi synger fødselsdagssang for hende og fejrer hende med hjælp fra Anna Tychsen Staugaard. Hun er 21 år og kæmpe Margrethe-fan, og hun har stablet en quiz på benene for værterne.

Vores hushistoriker på P3, Asser Amdisen, står for det historiske islet og giver os det demokratiske kongehus’ historie på et minut.

En anden, der havde fødselsdag i går, var det nye næsehorn i Københavns Zoo, det fortæller Mads Berthelsen om, han er dyrlæge i Købehanvs Zoo.

I Tyrkiet har de ligesom mange andre steder fået at vide, at de skal blive indenfor. Selvfølgelig på grund af corona-virussen. Men det er ikke det eneste, der sker i Tyrkiet. Parlamentet har lige vedtaget en lov, der slipper 45.000 fanger ud af fængslerne. Vi taler med ambassadør i Tyrkiet, Svend Olling.

Er der egentlig blevet holdt påskefrokoster henover weekenden, på trods af påbud om at lade være? Det forsøger vi at finde ud af på ægte detektivmanér, ved at spørge Lars Aarup fra Coop hvor meget påskebryg der er blevet købt. Han er kommunikations- og analysechef i Coop.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

ons 15. april 2020 15:03 28
ons 15. april 2020 12:15 33
ons 15. april 2020 08:05 40

Præsidenten i Hviderusland er ret sikker på, at coronavirussen ikke er så alvorlig. Landet er stadigvæk åben. Du kan tage på stadion og se fodbold, og så har han lovet, at ingen er døde, og ingen vil dø af corona. Han mener også, at de har fundet en kur. Vi ringer til Matilde Kimer, DR’s Ruslands korrespondent for lige at høre - har Hvideruslands præsident fuldstændig tabt den?

Corona-pandemien har lidt taget fokusset her på det seneste. Der er ikke længere mange artikler om Greta Thunberg. Vi ringer til DR’s klimakorrespondent Thøger Kirk for at høre: Er coronakrisen en god eller dårlig nyhed for klimaet?

Derudover taler vi med Valdemar, som på egen krop har mærket, hvordan det er at blive smittet med COVID-19. Valdemar er kun 29 år, men blev alligevel hårdt ramt.

Joe Biden bliver Demokraternes kandidat til præsidentembedet. Og nu får han hjælp i sin valgkamp fra en vaskeægte amerikansk favorit - Barack Obama. Vi ringer til Anders Agner fra Kongressen.com for at høre - er det nok til at slå Trump?

Hvis man er en panda, så er coronakrisen måske ikke helt skidt. I Københavns Zoo forsøger man nemlig at få pandaparret til at parre sig.

Selvfølgelig skal vi også havde overrakt trofæet til vinderen af “P3 Pokalen”.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

tirs 14. april 2020 15:03 1
tirs 14. april 2020 12:15 2
tirs 14. april 2020 08:05 107

Vi giver dig selvfølgelig seneste nyt om corona i både ind- og udland. Vi slutter vores rundtur i Kina, hvor DR-korrespondent Philip Khokhar befinder sig. Han fortæller lidt om, hvordan vi ikke helt kan stole på de kinesiske myndigheders corona-tal, der bliver holdt kunstigt nede.

Vi skal også snakke med 22-årige Caroline, der har fået kæmpe respekt for corona-sygdommen, efter at hendes far blev ramt og var indlagt i 11 dage.

Og så skal vi snakke med selveste Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen. For hvordan skal vi tolke de mange retningslinjer lige nu. Hvad må man, og hvad må man ikke? Vi sender jeres spørgsmål videre til Søren.

Vi skal videre med vores radio-reality-program ‘Den Store Karantænedyst’. Her skal to af deltagerne mødes i en afgørende DJ-Battle.

Konkurrencekommissær i EU Margrethe Vestager har meldt ud, at den vestlige verden skal passe på, at alle vores virksomheder ikke bliver opkøbt af Kina. Den udmelding gør økonomikorrespondent i DR Casper Schrøder os lidt klogere på.

Vi skal også lige forbi Christiansborg, hvor de blå partier i går forlod forhandlingen om en genåbning af sundhedsvæsenet. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup, giver sin analyse af situationen.

Til slut skal vi selvfølgelig lege ‘Kender du karantænetypen?’

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Andreas Kousholt.

man 13. april 2020 15:03 2
man 13. april 2020 12:15 2
man 13. april 2020 08:03 105

Vi præsenterer som altid de nyeste og vigtigste coronanyheder fra ind- og udland. Derudover har DR haft premiere på den store naturserie ‘Vilde vidunderlige Danmark’. Vi markerer det med en lille dyrelydsquiz.

Vi er for alvor gået ind i allergiperioden, men hvordan skelner man egentlig mellem allergi og coronasymptomer. Vi spørger Carsten Bindslev-Knudsen, professor ved Allergicentret på Odense Universitetshospital.

Myndighederne er ved at udvikle en corona-app, men hvordan skal den virke - og kan vi stole på, at vores data er beskyttet? Vi spørger journalist Anders Kjærulff.

Borgfreden er endegyldigt slut på Christiansborg, efter at de blå partier i går smuttede fra forhandlingerne om genåbningen af sundhedsvæsenet. Vi spørger Henrik Qvortrup, politisk kommentator på Ekstra Bladet, hvorfor de blå partier rasler med sablen.

Vi skal også til en ny omgang DJ-Battle. Vores karantænedyst-deltagere kæmper om vigtige point til regnskabet.

Endelig så snakker vi med Martin Tolstrup, lektor ved institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Han leder et studie, som kan gøre os lidt klogere på, om vi kan blive corona-immune, og om man kan bruge de raskmeldte patienters blod til at behandle de syge.

Og så slutter vi selvfølgelig med en god omgang ‘Kender ud karantænetypen?’

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Stefan Knudsen.

søn 12. april 2020 12:15 41
søn 12. april 2020 08:03 40

Når Danmark sender ca. 7,5 mio. kroner til Italien for at hjælpe under deres corona-krise, er det så hjælp eller diplomati? Det svarer diplomati-ekspert Martin Marcussen på.

Vi tager også et smut forbi København Zoo, hvor man håber på en panda-parring i de kommende dage, og Silkeborg, hvor bodegaen Admiralen deler 1000 liter gratis øl. Vi skal høre, hvordan det skal forløbe, når alle danskere jo ELSKER gratis ting.

Og så sætter vi gang i en DJ Battle mellem vores deltagere i “Den store karantænedyst”.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

lør 11. april 2020 12:15 43
lør 11. april 2020 08:05 39

Lige siden coronavirus blev stemplet som en pandemi, har sundhedseksperter verden over krydset fingre for, at sygdommen ikke for alvor får fat i udviklingslandene. Sundhedssystemet i fattige lande er nemlig ikke gearet til at håndtere et massivt coronaudbrud. Indtil videre er corona gået værst ud over Kina og Vesten, men noget tyder på, at corona-bæstet er ved at få fat i Sydamerika.

Vi snakker med Matias Littauer, som arbejder som journalist i Colombia og hører status derfra.

Alene i det nordvestlige Syrien findes mere end 1.200 flygtningelejre med over en million internt fordrevne. Derfor er forberedelser sat i værk, hvis coronavirus for alvor skulle komme til det nordvestlige Syrien.

Vi har Puk Damsgaard, DR’s Mellemøst-korrespondent med på en telefon fra Kairo for at høre, om lejrene er rustet til et corona-angreb.

Myndighederne har i de seneste uger gjort alt for at råbe op om budskabet om at holde afstand til hinanden for at undgå smittespredning. Og det er ikke kun deres alvorlige blikke på pressemøderne, der får de fleste danskere til at parere ordre. Der sker også nogle adfærdsregulerende ting, som ikke nødvendigvis er helt så tydelige.

Det skal Sille Krukow, adfærdsekspert gøre os klogere på.

Så er der finale i P3 Pokalen! Et kamp mellen SønderjyskE og Randers FC - Det skal afgøres, hvem der vinder den virtuelle udgave af Superligaen 2019/2020.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

fre 10. april 2020 15:03 2
fre 10. april 2020 12:15 1
fre 10. april 2020 08:03 100

Hvor længe går der, før vi får en vaccine mod corona? Og hvem skal lave den? Vi spørger professor i virologi på Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen.

Vi snakker med Alexander Blomqvist. Han er netop nu med i en DR3-serie, fordi han har løjet det meste af sit voksne liv - også i Danskerbingo på P3, som Alexander tidligere har ringet ind til. Jacob Weil er skuffet og plukker en høne med Alexander.

Der er endnu et afsnit i Den Store Karantænedyst. Agnes skal quizzes, og emnet er selvfølgelig lasagne.

Vi åbner for ensomhedslinjen, hvis du savner nogle at snakke med, som ikke er dine kolleger eller familie, for det gør vi.

Der er topkamp i P3 Pokalen. FCM og Thomas Skou møder Randers FC og Christian Degn.

I anledning af at det er 80 år siden, at Danmark blev indtaget af tyskerne har en snak bredt sig flere steder: Hvad var værst - at være besat af tyskerne eller at være i coronalockdown. Vi spørger en, der har oplevet begge ting - legenden Bent Fabricius Bjerre.

Til slut leger vi selvfølgelig ‘Kender du karantænetypen?’

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

tors 9. april 2020 15:03 2
tors 9. april 2020 12:15 0
tors 9. april 2020 08:03 100

Vi giver seneste nyt om corona i både Danmark og udlandet.

Efter borgfred er der pludselig kommet fnidder på Christiansborg. Vi spørger Pia Glud Munksgaard, politisk redaktør på Berlingske, hvorfor de andre partier har fået nok af regeringen.

Vi skal også forbi vores deltager Emil i Den Store Karantænedyst. Emil tester frostvarer for os, og så skal han igennem frostquizzen. Vi åbner også telefonen, så du kan ringe ind, hvis du savner at snakke med nogen.

Bernie Sanders har droppet planerne om at blive amerikansk præsident. Alt tyder nu på, at Joe Biden bliver manden, der skal tage kampen om med Donald Trump, men hvem vinder? Vi ser, om vi kan lokke Anders Agner, chefredaktør Kongressen.com, til at svare på det spørgsmål.

Vi skal også til en semifinale i P3-Pokalen. Den står mellem FCK og Anders Breinholt og SønderjyskE og Thomas Warberg.

Endelig skal vi høre fra en Lasse Dein, der har lavet et viralt hit, og domprovsten fra Vor Frue Kirke, der skal holde andagt i en kirke fyldt med printede selfies.

Til slut leger vi som altid Kender du karantænetypen.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Mikkel Rosendal.

ons 8. april 2020 15:03 29
ons 8. april 2020 12:15 30
ons 8. april 2020 08:05 40

De gymnasiale uddannelser åbner for elever, der skal afslutte uddannelsen til sommer, men hvilken hverdag vender tilbage til? Og hvordan skal eksaminerne forløbe? Vi spørger formand for Danske Gymnasier Birgitte Vedersø.

Storbritanniens premierminister Boris Johnson er indlagt på intensiv med coronavirus. Vi ringer til Ole Helmersen, lektor i britisk politik på CBS for at høre, hvad det betyder for folkestemningen i Storbritannien.

Domprovst Anders Gadegaard prædiker i morgen fra Vor Frue Kirke i København, og han har hentet lidt inspiration fra Italien. Det betyder, at man kan sende et billede af sig selv til kirken, som vil blive printet ud. Vi ringer til Anders for at høre, hvorfor det giver lidt ekstra at prædike foran udprintede selfies.

Vi skal også videre i Den Store Karantænedyst. Nanna skal igennem quizzen ‘Katte-passe?’, og så ringer vi til Elisabeth for at høre, om hun er på vej tilbage i skole og dermed må forlade konkurrencen.

Michael Bang Petersen, forsker i smittepsykologi undersøger netop nu, hvordan myndigheder skal kommunikere i epidemi-situationer, og hvordan folk opfatter beskeder og forbud. Vi hører, hvad han finder ud af.

Vi skal selvfølgelig også spille næste runde i P3-pokalen. I dag står på den på Hobro og Mads Justesen mod Randers FC og Christian Degn.

Så ringer vi også til psykolog Charlotte Skeel for at høre, hvordan man holder humøret oppe netop nu.

Og til slut skal vi selvfølgelig lege: Kender du karantæne-typen!

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Mikkel Rosendal.

tirs 7. april 2020 15:03 31
tirs 7. april 2020 12:15 30
tirs 7. april 2020 08:05 41

Mette Frederiksen suser frem i meningmålingerne. Det samme sker for andre politiske ledere i Vesteuropa. Vi spørger professor i statskundskab ved Københavns Universitet Asmus Leth Olsen - hvorfor bliver vi så vilde med politikere i krisetider?

Det danske sundhedsvæsen trækker på alle kræfter i disse dage. Vi taler med Ida Donkin, som normalt er læge på en gynækologisk afdeling. Hun er fra den ene dag til den anden blevet en del af Corona-beredskabet.

Så taler vi med overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital - Thomas Benfield. Vi vil nemlig gerne vide, hvor brugbar flokimmunitet er imod coronavirussen. Og så spørger vi ham, hvad Mette Frederiksens langsomme genåbning betyder for smitten.

Derudover taler vi med Birgitte Vedersø, der er formand for Danske Gymnasier. Vi vil nemlig gerne høre om planerne med de kommende studentereksamener.

Så skal vi selvfølgelig spille P3 Pokalen. I dag er det Horsens - repræsenteret af Bo Henriksen mod SønderjyskE med komiker Thomas Warberg.

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Mikkel Rosendal.

man 6. april 2020 15:03 2
man 6. april 2020 12:15 0
man 6. april 2020 08:05 104

Værter: Line Kirsten Nikolajsen og Mikkel Rosendal.

søn 5. april 2020 12:15 41
søn 5. april 2020 08:03 41

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

lør 4. april 2020 12:15 39
lør 4. april 2020 08:05 39

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

fre 3. april 2020 15:03 2
fre 3. april 2020 12:15 0
fre 3. april 2020 08:05 99

Påsken nærmer sig, og flere har måske planer om at tage i sommerhus, men er det nu også en god idé? I sidste uge sagde statsminister Mette Frederiksen, at hun “… har forståelse for, at man gerne vil i sommerhus, men at vi har brug for at dæmpe rejseaktiviteten”,

Samtidig er det også blevet sagt, at hvis man tager sine forholdsregler, ja så er man velkommen til at tage afsted.

Så hvad skal man egentlig gøre? Mange har nok lyst, men er man velkommen til at troppe op med bilen fuld af bøger og brætspil? Det kan vi jo passende spørge Samsøs borgmester Marcel Meijer om.

Mange steder i verden - også i Danmark - bruger man lige nu overvågningsteknologi i kampen mod coronavirusset. Men betyder det, at vi skal acceptere mere overvågning af os - og hvad sker der med den øgede overvågning, når coronavirusset forsvinder? Og så er vi inde i den evige diskussion om overvågnings vs den personlige frihed. Vi ringer til Henrik Moltke, tech-korrespondent i DR.

Forestil dig at have brugt al din tid og sparepenge på at bakse et stærkt restaurantkoncept sammen. En lang og sej kamp, som faktisk lykkedes. Den situation befandt ægteparret Eric og Tina Vildgaard, som driver gourmet-restauranten Jordnær i Gentofte, sig i, indtil for ganske nyligt.

Så kom corona direkte ind fra højre og ændrede en ellers lys fremtid til en uvis en af slagsen.

Vi snakker med køkkenchef Eric Vildgaard om at være i den situationen i en presset restaurationsbranche.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

tors 2. april 2020 15:03 2
tors 2. april 2020 12:15 1
tors 2. april 2020 08:05 99

Udbruddet af coronavirus har gjort, at folk undlader eller glemmer at kontakte lægen om andre ting, sådan lød det på myndighedernes pressemøde i går sammen en besked om, at der er kommet en ny app. Vi snakker med praktiserende læge og indehaver af Instagramprofilen “Læge og Familie”, Morten Dahl, som netop snakker ekstra meget med patienter på telefon og FaceTime her under coronakrisen.

Mette Frederiksen har luftet muligheden for, vi så småt kan åbne samfundet på den anden side af påske - blandt andet på input fra forskere og eksperter inden for vira og smitte.

Vi taler med en af de eksperter. Han hedder Thomas Benfield, der er overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital.

Vi har besluttet os for at spille superligaen færdig her i radioen! Vi vil simulere de forskellige superligahold i en knock out turnering, indtil vi har fundet det danske mesterhold for sæsonen 2019/2020. Vi skal have gang i det fjerde opgør i turneringen. I dag står opgøret mellem striwerne og hestene, OB mod Randers.

Der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet!

For mens du sidder med en kæmpe kattepine derhjemme, fordi du ikke må ses med dine venner, så er Netflix kommet med en kæmpe corona-redning med serien: “Tiger King”.

Vi har allieret os med Michelle Garnier, som er professionel katterådgiver til at gøre os klogere på fascinationen af de store kattedyr.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

ons 1. april 2020 15:03 2
ons 1. april 2020 12:15 1
ons 1. april 2020 08:05 106

Snyd og humbug fylder knapt så meget, som det ellers plejer her 1. april, i stedet er der masser af ægte indhold formidlet af Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Mens en masse danskere har været strandet på krydstogter eller hoteller og bare gerne vil hjem, så er der to drenge, der egentlig bare er blevet i Sydkorea. Et par dage før de tog afsted, finder de ud af, at Sydkorea er begyndt at lukke hele bydele ned og virkelig gøre en indsats for at inddæmme smitten, men Udenrigsministeriet fraråder ikke at tage afsted, så det gør de, men hvorfor bliver de dernede?

Tlf.gæst: Mathias Lorens Hansen og Mikkel Sehested Thanner.

Mette Frederiksen holdt mandag aften endnu en tale til et pressemøde i Statsministeriet. Igen var der store nyheder: Går alt, som det tegner nu, og der er tegn på Corona-forbedring, kan vi (måske) begynde at åbne Danmark op - gradvist og langsomt - efter påske. Men alle de her taler og de her oneliners “Stå sammen ved at holde afstand” og “De svageste skal være de stærkeste”, hvorfor gør de så stort indtryk?

Tlf.gæst: Jens Ringberg, politisk korrespondent i DR.

Indtil for en måned siden var der nok ikke mange, der vidste hvem Søren Brostrøm var, men nu er han i den grad manden i midten, både for de faglige vurderinger og de retningslinjer, der bliver udstukket for os alle. Selv Se og Hør havde ham på forsiden i sidste uge.

Derfor er vi også stolte over at have ham med igennem til en snak om både rigets tilstand, men også livet som pressedarling, og hvordan man klipper sig selv.

Tlf.gæst: Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Nationalbanken plejer at komme med prognose for den danske økonomi her i marts, men de økonomiske vismænd i Nationalbanken har kastet håndklædet i ringen, og den prognose er i stedet blevet skiftet ud med en analyse. Og alt efter hvordan bekæmpelsen af COVID-19 forløber, forventer de, at væksten falder et sted mellem 3 og 10% i år. Men hvad skal vi egentlig forvente?

Tlf.gæst: Peter Nyholm, chefredaktør for InsideBusiness.

Vi har besluttet os for at spille superligaen færdig her i radioen! Vi vil simulere kampe mellem forskellige superligahold i en knock out turnering, indtil vi har fundet det danske mesterhold for sæsonen 2019/2020. Vi skal have gang i det trejde opgør i turneringen. Endnu en jysk basse. Det ene hold er Sønderjyske med Warberg i spidsen, som møder sin kollega Brian Lykke, der repræsenterer Silkeborg IF.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

tirs 31. marts 2020 15:03 36
tirs 31. marts 2020 12:15 30
tirs 31. marts 2020 08:05 43

Vi følger selvfølgelig op på det store pressemøde. Statsminister Mette Frederiksen lovede, at vi kan begynde at åbne landet op om et par uger, hvis alt går vel, men at der vil blive smækket hurtigt i igen, hvis danskerne ikke følger myndighedernes retningslinjer. Vi spørger virolog Allan Randrup Thomsen, om det er for tidligt at love danskerne en gulerod.

Så kigger vi lidt ud i verden, hvor lederne håndterer situation på meget forskellig vis. Vi skal bl.a. til Spanien, hvor en stor del af sundhedspersonalet er blevet smittet med COVID-19.

Vi ringer til psykolog Birgitte Sølvstein for at høre, om hun har gode råd til, hvordan man undgår at få angst eller blive deprimeret, når man er alene i isolation.

Vi snakker også med politisk analytiker i DR, Bjarne Steensbeck, for at høre, hvorfor et flertal i Folketinget har mistet tilliden til kulturminister Joy Mogensen.

Vi fortsætter selvfølgelig P3-Pokalen - vores erstatning for Superligaen. I dag spiller AC Horsens anført af Bo Henriksen mod Esbjerg anført af Bjarne Corydon.

Til slut sætter vi gang i en Søren Brostrøm-challenge. For det er meget muligt, at vores sundhedsgodfather kan klippe sig selv, men kan vi andre også finde ud af det?

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

man 30. marts 2020 15:03 1
man 30. marts 2020 12:15 0
man 30. marts 2020 08:05 107

Vi arbejder videre på vores radio-realityprogram. Vi tjekker ind hos en af deltagerne, og så får vi hjælp af en velkendt stemme til at speake en programintro.

Kan det virkelig passe, at nogle mennesker i Wuhan i Kina er blevet smittet med corona flere gange på kort tid? Og hvis ja: Hvad betyder det så for os? Vi taler med Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi på KU.

Vi skal også et smut til Odense Zoo for at høre, hvordan lock down-stemningen er hos pingvinerne.

Vi ringer til en pilot, der har fløjet en hel efterskole hjem fra Zanzibar.

Så sparker vi gang i vores nye superliga-erstatning ‘P3-pokalen’. Michael Jøden repræsenterer AGF, og Kasper Risgård repræsenterer AAB.

Vi taler også med Peter Ben Embarek, ekspert i fødevarebårne sygdomsudbrud i WHO. Han skal måske til Wuhan for at finde ud af, hvordan sygdommen egentlig er startet. Vi spørger, hvad man kan bruge den viden til.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

søn 29. marts 2020 12:15 39
søn 29. marts 2020 08:03 41

Formiddagen på Karantæne på P3 var under kyndige hænder med Jacob Weil og Stefan Knudsen ved roret. Sammen kom de vidt omkring i det endeløs hav af coronanyheder, som omgiver os.

DR Asiens-korrespondent Philip Khokhar er havnet i isolation på et hotelværelse i Shanghai efter en lidt speciel tur hjem til Kina med flere dages hospitalsindlæggelse, scanninger og nu isolation. Det på trods af at intet tyder på, at han har corona. Philip fortæller om, hvordan man håndterer corovirussen i Asien.

Tlf.gæst: Philip Khokhar.

Da TV Avisen kørte i går, der tonede corona-Lone alias Lone Simonsen, professor i folkesundhedsvidenskab, frem på skærmen, og hun lød gladere, end hun plejer. Der var som om, der var en forsigt boblende optimisme inden i hende, derfor ringer vi til hende for at høre, hvordan det kunne være.

Tlf.gæst: Lone Simonsen, professor ved RUC.

Den 10. marts, da antallet af corona-smittede i Danmark rundede over 100 personer, og regeringen indstillede fly fra Norditalien, så en ny Facebook-side dagens lys. Den hed ‘Coronavirus i Danmark “Covid-19”’, og den var kategoriseret som et ‘nyheds- og mediewebsite’. I dag følger over 22.000 brugere siden, der deler opdateringer om smitten fra sundhedsmyndighederne samt stemningsbilleder og videoer fra hverdagen i et land i karantæne. Men misinformation sniger sig også med i mixet.

Tlf.gæst: Frederik Kulager, journalist hos Zetland.

lør 28. marts 2020 12:15 39
lør 28. marts 2020 08:05 41

Sexlegetøjsbranchen boomer her under corona-krisen, så vi snakker med sexolog Ditte Winkel om, hvordan man kommer i gang med sexlegetøj.

Vi skal også skære nogle deltagere fra vores reality-program “Den store karantæne-dyst”. Caster Elisa Lykke giver os gode råd.

Desuden laver vi en omgang “Kender du karantæne-typen?” og “Ensomhedslinjen”, hvor vi snakker med lyttere, som virkelig føler sig ensomme.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

fre 27. marts 2020 15:03 2
fre 27. marts 2020 12:15 2
fre 27. marts 2020 08:05 100

I dagens udgave af Karantæne på P3 skal vi snakke corona-shaming på de sociale medier. Vi ringer til forsker i smittepsykologi, Michael Bang Sørensen, for at høre, om det egentlig hjælper at sige til folk, at de skal tage sig sammen og blive hjemme.

Vi kigger også på, hvordan det går i resten af verden - og især i Spanien, hvor der desværre er ved at være italienske tilstande.

Vi caster fortsat deltagere til vores reality-radio-program.

Så skal vi høre fra Rigspolitet, hvad det betyder for kriminalitetsraterne, at folk sidder derhjemme i karantæne - for overholder kriminelle egentlig myndighedernes retningslinjer?

Vi snakker også med en tidligere misbruger, og så giver sangeringen Clara en livekoncert over telefonen til sin største fan.

Til slut leger selvfølgelig også: Kender du karantæne-typen.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

tors 26. marts 2020 15:03 2
tors 26. marts 2020 12:15 1
tors 26. marts 2020 08:05 105

Hvorfor er det gået så galt i Italien? Det undersøger vi i dagens program. Så snakker vi med epidemiolog, Dan Wolf Meyrowitch, for at høre, hvad der skal til, for at vi kan åbne op for samfundet igen. Vi skal også forbi Allan Feldt, hvis juicefirma pludselig er begyndt at producere håndsprit. Så snakker vi med Marie, der har haft COVID-19, og Nadja Ejo der har måttet lukke sin frisør.

Til slut så har vi en opfordring fra sygeplejerskerne til alle amatør-handyman: LAD VÆR!

Og så caster vi på ny deltagere til vores readio-realityprogram corona-karantæne-streak på P3.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

ons 25. marts 2020 15:03 2
ons 25. marts 2020 12:15 1
ons 25. marts 2020 08:05 104

Myndighederne er blevet kritiseret for ikke at prioritere at teste så mange danskere som muligt, som sundhedsorganisationen WHO anbefaler. Og vi har hele tiden gået og troet, at det var fuldstændig umuligt at teste flere. MEN! Vi har åbenbart ikke et testproblem alligevel, hvis man skal tro landets førende biologer. Vi ringede til Peter Kamp Busk, der er lektor i medicinalbiologi på Roskilde Universitet, som var klar i spyttet. Ifølge ham, kan vi nemlig “teste hurtigere end befolkningen kan nå at åbne munden!”.

Det ser rigtig skidt ud i USA. Her til morgen er Senatet og Det Hvide Hus så blevet enige om en hjælpepakke på 2.000 milliarder dollar. Vi snakkede med Anders Agner, chefredaktør på Kongressen, om hjælpepakken, hvordan deres sundhedsvæsen er skruet sammen, og hvordan corona kommer til at påvirke præsidentvalgkampen.

Sofie Ravn har været sammen med sin kæreste i 8 måneder. Hun troede, de skulle være sammen resten af livet. Men dagen efter vores statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned, slog Sofies kæreste op med hende. Hun fortæller, hvad hun gør for at komme ovenpå, nu hvor hun ikke kan se sin familie og veninder.

Thomas Henney var på skitur med sit arbejde. Hele holdet fik sidenhen corona og har været i karantæne. Men nu er de allesammen blevet raske igen. Hvilket jo faktisk også betyder, at de hele hans arbejdsplads er blevet immune!

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

tirs 24. marts 2020 15:03 30
tirs 24. marts 2020 12:15 28
tirs 24. marts 2020 08:05 39

OL ser ud til at blive rykket til næste sommer, så vi snakker med en atlet og sejler, Anne-Marie Rindom, der virkelig har forberedt sig til at peake netop til sommer.

Præsten fra Gift ved første blik, Michael Brautsch, snakker med om, hvor svært det kan være ikke at kunne sige ordentligt farvel til sine nærmeste under corona-krisen.

Vi har også en omgang “Livet efter corona”, hvor vi snakker med Cecilie, der hev corona med hjem efter en skiferie i Østrig, men nu er rask.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

man 23. marts 2020 15:03 1
man 23. marts 2020 12:15 1
man 23. marts 2020 08:05 102

Corona-virusset kommer sandsynligvis fra en flagermus på et madmarked i Kina. Sygdommene Sars og Ebola kommer også fra flagermus. Hvad i alverden er det med de flagermus? Det skal vi snakke med Jørn Kolmos.

Tlf.gæst: Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet.

Corona-virus har ramt især Italien og Spanien rigtig hårdt, men kan vi egentlig sammenligne os med dem? Det fortæller professor Allan Randrup Thomsen os om om et øjeblik. I dag er det 12 dage siden, Mette Frederiksen indførte strenge karantæneregler og lukkede hele Danmark ned, så er det stilhed, når man kigger på det skrækkelige, der sker i Italien - 5.476 døde. Men bliver det så slemt her hjemme?

Tlf.gæst: Allan Randrup Thomsen - professor i eksperimentel virologi på KU.

De fleste studerende og medarbejdere er blevet sendt hjem fra landets universiteter, ligesom mange af os andre. En lille forskergruppe på Københavns Universitet har dog undtagelsesvis stadig adgang. De knokler nemlig for at udvikle en vaccine mod corona! En af dem er Adam Sander, der er lektor på Københavns Universitet.

Tlf.gæst: Adam Sander, lektor på Københavns Universitet.

“Det er imidlertid vores strategi, at langt flere skal testes for COVID-19 i Danmark.” Sådan sagde sundhedsminister Magnus Heunicke i går. Der har været skiftende strategier hos Sundhedsstyrelsen, først så testede man slet ikke, så skiftede man holdning og testede kun, hvis man havde symptomer og kom fra Wuhan og senere Italien. Senere blev det ændret til, at man kun testede folk med stærke symptomer til trods for, at WHO sagde “test test test”, og nu ønsker man så at gå tilbage mod flere test. Corona-Lone fortæller, hvad den nye strategi betyder.

Tlf. gæst: Lone Simonsen - professor i folkesundhedsvidenskab ved Roskilde Universitet.

Værter: Andreas Kousholt og Mikkel Rosendal.

søn 22. marts 2020 12:15 41
søn 22. marts 2020 08:03 40

I dagens udgave af Karantæne på P3 hjælper vi endnu en gang en person, der har mistet sig job grundet corona.

Derudover taler vi med katastrofeforsker Olivier Rubin for at høre, hvordan den her krise kommer til at påvirke vores måde at tænke på fremover som samfund.

Vi skal også både til Sverige, Kina og til et krydstogtskib i Italien, hvor der er gode nyheder.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

lør 21. marts 2020 12:15 41
lør 21. marts 2020 08:05 40

Mens hele landet er lukket ned, bliver der sendt Karantæne på P3. Her sørger vi for, at alle vigtige informationer kommer med - og frem for alt, at vi alle sammen kan være sammen i krisen, bare hver for sig.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

fre 20. marts 2020 12:15 34
fre 20. marts 2020 08:05 42

Over 180 radiokanaler spillede You’ll Never Walk Alone kl. 8.45, og vi var selvfølgelig med til at lave et smukt radioøjeblik.

Jacob og Stefan snakkede også med JADA, der overraskede en stor fan med smuk sang i telefonen, og så rundede vi corona-situationen i Rusland med Mathilde Kimer og åbnede for vores ensomhedslinje for isolerede danskere, der har brug for nogle at snakke med.

Værter: Stefan Knudsen og Jacob Weil.

tors 19. marts 2020 12:15 41
tors 19. marts 2020 08:05 38

I dag ringede vi til statsminister Mette Frederiksen for at høre, om hun tænker over, at de beslutninger, hun træffer lige nu, formentlig bliver en del af Danmarkshistorien.

I Danmark er knap dobbelt så mange mænd som kvinder smittet med corona. Ifølge en undersøgelse er dødsraten også højere blandt mænd, end den er blandt kvinder. Derfor spurgte vi Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet, hvorfor det er sådan.

Selv om ti mennesker er døde af COVID-19 i Sverige, så tager de det hele lidt mere chill, end vi gør her i Danmark. Skolerne er stadig åbne, og de må gerne mødes op til 500 mennesker af gangen. Vi ringede til DR-journalist Annika Wetterling, der kom hjem fra Sverige i går efter at have talt med Sveriges direktør for sundhedsstyrelsen, Anders Tegnell.

Coronasæson er højsæson for IT-kriminelle, der ved hjælp af SMS og emails forsøger af få følsomme oplysninger ud af os. Vi ringede til tech-korrespondent i DR Henrik Moltke for at høre, hvad det er, vi skal skal være særligt opmærksomme på.

Det Nationale Sorgcenter har oprettet en hotline for børn, unge og familier, der er bekymrede over corona-virusset. Preben Engelbrekt, der er direktør for Det Nationale Sorgcenter, forklarede, hvilke bekymringer det er, vi ringer ind med.

Værter: Oliver Bøttner og Mikkel Rosendal.

ons 18. marts 2020 12:15 38
ons 18. marts 2020 08:05 42

Dronningen har helt exceptionelt holdt tale for os alle sammen! ‘Bliv hjemme’, sagde hun ‘vi kan simpelthen ikke være andet bekendt! Vi slog en streg i sandet og startede på en frisk: Skidt med, hvad du lavede i weekenden. Om du spille beerpong, var til fest eller hang ud på café med vennerne. Fra nu af overholder vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger! Og så holder vi en kæmpe fest til sommer!

Vi talte med DR’s analytiker Bjarne Steensbeck om, hvad det egentlig betyder, at vi fra i dag af ikke må mødes mere end 10 personer, som statsministeren slog fast på pressemødet i går aftes.

De fleste af os er enten sendt hjem fra arbejde eller i karantæne, grænserne er lukket, og flytrafikken er næsten ophørt. Verden er simpelthen gået ned i tempo på grund af corona. Vi spurgte Thøger Kirk, der er DR’s klimareporter, om corona er godt for klimakrisen.

EM er udskudt til 2021. I går var der stormøde i UEFA. Vi ringede til Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU for at høre, om vi kan forvente, at EM stadig kommer til Danmark til den tid!

I Lolland Kommune er koncentrationen af sårbare borgere, der er i højrisikogruppen, når det kommer til corona, højere end de fleste andre steder i landet. Vi ringede til Holger Schou Rasmussen, der er socialdemokratisk borgmester i Lolland Kommune for at høre, hvad han gør for at sikre, at så få af borgerne i kommunen ender på hospitalet.

Værter: Oliver Bøttner og Mikkel Rosendal.

tirs 17. marts 2020 12:15 36
tirs 17. marts 2020 08:05 38

Prøv lige at overvej, hvordan det må være at have ansvaret for, hvordan vi kommer igennem corona-krisen! Det er ikke desto mindre vores statsminister Mette Frederiksens job lige nu. Vi ringede til Bjarne Steensbeck, der er politisk analytiker her i DR, for at høre, hvordan statsministeren egentlig klarer sig igennem krisen.

Det er dumt og dyrt at bede alle om at blive hjemme og stoppe dagligdagen pga corona. I stedet skal de mest skrøbelige sættes i benhård karantæne. Sådan lyder ideen fra en forsker i epidemiologi fra Harvard, Miguel Hernan. Vi ringede til Else Smith, der er læge og tidligere direktør i Sundhedsstyrelsen, for at høre, om den plan giver mening.

I går nedsatte Udenrigsministeriet et taskforce, der skal hjælpe mere end 1000 danskere hjem fra Marokko, efter de marokkanske myndighederne annoncerede, at de ville lukke ned for international flytrafik på grund af corona-epidemien. Én af dem, der er fanget dernede, er Line Emilie Brink Andersen. Vi ringede til hende.

“Frankrig er i krig”. Sådan sagde Frankrigs præsident Macron i går aftes. Og sammen med den svada kom en række strenge tiltag. Stephanie Surrugue, der er international korrespondent for DR, og som befandt sig Paris, forklarede, hvordan franskmændene går og har det.

Værter: Oliver Bøttner og Mikkel Rosendal.

man 16. marts 2020 13:03 31
man 16. marts 2020 10:03 28

Mens hele landet er lukket ned, er P3 i luften hver dag fra 10-16, hvor der bliver sendt Karantæne på P3. Her sørger vi for, at alle vigtige informationer kommer med - og frem for alt, at vi alle sammen kan være sammen i krisen, bare hver for sig.

Værter: Oliver Bøttner og Mikkel Rosendal.

søn 15. marts 2020 13:03 33

Vi sender karantæneradio. Folk skal blive derhjemme i lejligheden, men heldigvis kan man sagtens feste over Skype. Vi kigger på fordelene.

Der er desværre begyndt at sprede sig lidt fake corona-news. Nu er vi jo ikke læger, men vi kan godt lige nå nogle facts på bordet alligevel.

Og så snakker vi med Psykiatrifonden om, hvordan man håndterer angst og bekymringer i denne svære tid.

Værter: Jojo og Andrew Moyo.

søn 15. marts 2020 10:03 23

Selv om det meste af Danmark er lukket ned, åbner vi op for posen af rendyrket kærlighed.

Det kan godt være, at vi skal blive hjemme uden at kramme - men nu giver P3 dig en radiofonisk krammer uden sammenligning. Vi er i samme båd! Så jeg håber, at du kan ro.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Mikkel Rosendal.

lør 14. marts 2020 13:03 34

Christian og Maria fortsætter med at holde dig ved selskab i disse corona-karantæne-tider. Stort set hele første time af programmet går med, at Christian ser en chance for at komme ud med noget, han har fået og gemt på længe - nemlig, at han er skabs-begejstret for brugen af bidet, og det er potentiel mangel på toiletpapir en oplagt mulighed for at tale om. Der bliver også kigget lidt på sport, at nyse i ærmet og en lille film-anbefaling. Og så leger vi ‘Undskyld dit indkøb’ igen, hvor folk, der har købt stort ind, får muligheden for at forklare, hvorfor det IKKE er hamstring.

Værter: Maria Fantino og Christian Bonde.

fre 13. marts 2020 13:03 33

Christian Bonde og Maria Fantino fra Curlingklubben har sprittet sig af og sat sig i P3-studiet på den første dag af Karantæne på P3. Der bliver hygget og passet på i STOR stil. Vi skal høre om folks værste dag siden 1987, snakke med Jessica der har ikke-hamstret 75 pakker bacon, lege bekendte C-kendte (C står for coronavirus) og snakke om de positive ting ved, at Danmark er blevet sat på pause-mode.