Balalajka

Dette program er blevet sendt 69 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var .

Beskrivelse

Gå balalajka med Anton og Mathilde, når de sidst på eftermiddagen ser på verden en ekstra gang for at få øje på det vilde, det sjove, og det som alle de andre har glemt at få med.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Episoder gennem årene

Programlog

Dato Antal sange afspillet
ons 21. februar 2024 16:00 26

Antons mande-rum

Drama, intriger og kærlighed. 24 timer i døgnet. Storkesæsonen er skudt i gang! I går landede den første stork nemlig i den sønderjyske by, Jersing. Det kan man følge på Storke TV.

Mænd og kvinder glider mere og mere fra hinanden rent politisk. Kvinderne flytter sig længere ud på venstrefløjen, mens mændene bliver mere konservative. Formanden for Socialdemokratisk Ungdom siger i Deadline, at der mangler et rum for drengene, hvor de kan tale om deres problemer. Og tale om, hvordan man er mand i 2024. Dét mande-rum skaber Anton i dag.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Eigil Kaas, professor i meteorologi ved Københavns Universitet.

Doris Vedel, storke-entusiast.

tirs 20. februar 2024 16:00 24

BØRNE-BANDIT-BALALAJKA

Verdens korteste interview handler i dag om firmaet bag Tinder og Hinge, der er blevet sagsøgt for at fastholde singler fremfor at bidrage til at finde kærligheden.

Danmark mangler et lydtilbud til børn! Det mener regeringen, der vil kaste 62 millioner kroner efter et nyt lyd-univers til børn. Men det er spild af penge, mener både Lakserytteren og Anton. Derfor tager Anton opgaven på sig og laver i dag BØRNE-BANDIT-BALALAJKA med Mathilde.

Ellers taler vi om ris, sommer-OL i Paris og Antons dårlige vaner.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Christian Skettrup, digital analytiker og efterforsker hos Njord Law Firm og medvært på DR-podcasten “Enter - Internettets Skygge”.

Peter Nørgaard, bugtaler.

Klovnen Njetski, klovn.

Kirsten Leugenhagen, snack-ekspert.

Jesper Olsen, formand i Transparency International Danmark.

man 19. februar 2024 16:00 25
tors 8. februar 2024 16:00 25

Vi lydhealer Peter Hummelgaard

Vi er studset over en pudseløjerlig sammenhæng mellem vores justitsminister Peter Hummelgaard og brugen af ordet “bekymret”, og det går simpelthen ikke… Vi forsøger derfor at få Peter Hummelgaard til at sænke skuldrene lidt ved en god omgang lydhealing.

Mike Fonseca er tilbage på Borgen i dag efter at have været sygemeldt i 82 dage. Vores reporter, Emma, har været ude og få en helt særlig målgruppe til at lykkeønske Mike med endelig at være rask igen.

Hvad kan splitte et land mere end den berømte fastelavnsbolle? Intet. Københavnere vil nemlig betale mere for fastelavnsboller end jyder, viser en ny undersøgelse, og derfor forsøger Balalajka i dag at samle nationen og øge sammenhængskraften.

Ellers er det torsdag, og det betyder, at vi skal have ekspolitiker og formand for danske fodbolddommere, Jens Rohde, til at uddele kort og andre fodboldstraffe til ugen, der gik i dansk politik. I dag uddeles et rødt kort!

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Kim Højgaard, direktør i Anti Doping Danmark.

Emma Thorup, reporter.

Peter Hummelgaard.

Jens Rohde, ekspolitiker og formand for danske fodbolddommere.

ons 7. februar 2024 16:00 26

Balalajka prøver at redde en ræv

Der er BREAKING i historien om Mike Fonsecas sygeorlov. Mike Fonseca har været sygemeldt, siden han blev smidt ud af Moderaterne, efter det kom frem, at han var kærester med en 15-årig. Vi har talt hver eneste dag, og vi nåede 83 dage. I morgen er Mike Fonseca tilbage som løsgænger i Folketinget.

I går endte vi på en wicked mission. Vi skulle redde Tages kæleræv. Tage har i 3,5 år haft ræven, Bamseline, men det må han ikke, da det er ulovligt. Derfor taler vi i dag med Mark fra Pangea Park, som måske kan hjælpe os med at tage sig af Bamseline.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Anna Thygesen, kommunikationsrådgiver.

Kirsten Leuenhagen, snack-ekspert.

Aleksander Laursen, demonstrant.

Tage, kæleræv-ejer.

Mark, medejer af Pangea Park.

tirs 6. februar 2024 16:00 27

Fingre i numsen

En ny rapport viser, at det står skidt til med pigernes mentale trivsel. Førhen har piger og drenges mentale trivsel fulgtes ad, men nu er drengene altså blevet gladere, og det omvendte gælder for pigerne. Vores reporter Emma Thorup er ude og undersøge, hvorfor.

Mathilde har ugens Tokdatering med, som handler om “Aestetics” og “Sade-girls”. Tokdatering = TikTok-opdatering.

Man må IKKE stikke sin finger i numsen på andre mennesker, hvis de ikke selv har bedt om det. Det har en fodboldfan fundet ud af, efter han i går i en spansk fodboldkamp stak sin finger op i numsen på Sevilla-spilleren Lucas Ocampos. Det har fået os til at indse, at vi har et internt problem på redaktionen.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Jesper Olsen, formand for Transparency International Danmark.

Emma Thorup, reporter.

Tage Damgård, kæleræve-ejer.

man 5. februar 2024 16:00 25

Spilreklamer og speciel medvært

I dag er det ikke kun Anton og Mathilde, der er værter på Balalajka. Vi har nemlig en medvært fra TV GLAD med, og han hedder Rasmus Nielsen. Rasmus er med, fordi Danske Handicaporganisationer og Fagbevægelsens Hovedorganisation, i sidste uge, kom med et opråb om, at mange mennesker med handicap har svært ved at få et job.

Det, synes vi, virker ret fjollet, og derfor vil vi gerne vise, at folk med handicap godt kan varetage et normalt job.

Unge mennesker gambler for meget, derfor har skatteminister Jeppe Bruus lavet et panel af unge, der skal komme med anbefalinger til, hvordan man kan få spilleforbruget ned. Vi spørger ham, hvorfor han ikke laver et totalt-forbud mod gambling reklamer.

Flere frisører tilbyder nu et “stilleklip”, hvor det er forventningsafstemt, at kunde og frisør ikke taler sammen under klipningen. Hør vores reporter Emma Thorup teste det.

Værter: Anton Ringdal, Mathilde Muus og gæstevært, Rasmus Nielsen.

Medvirkende:

Marcus Mossalski, spillefri ludoman og medlem af skatteministerens ungespilpanel.

Jeppe Bruus, skatteminister.

Emma Thorup, reporter.

Jakob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune.

tors 1. februar 2024 16:00 27

Havfrue-aktivisme og Ciao fra København

Efter gårsdagens snak om den australske anmelder, der beskriver Den Lille Havfrue som lille og overvurderet, har vi i dag placeret (måske) verdens mindste udgave af Den Lille Havfrue foran Den Australske Ambassade… Så kan de lære det!

Så har vores reporter Emma Thorup været ude og sludre lidt med alle de italienere, der nu bor i København. Italienerne er nemlig, på få år, blevet den næststørste befolkningsgruppe i København - efter danskerne.

Ellers er det torsdag, og det betyder, at vi skal have ekspolitiker og formand for danske fodbolddommere, Jens Rohde, til at uddele kort og andre fodboldstraffe til ugen, der gik i dansk politik. I dag uddeles et rødt kort!

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Andreas Westergaard, kommunikationschef i Astma Allergi Danmark.

Emma Thorup, reporter.

ons 31. januar 2024 16:00 27

En LILLE havfrue

Et australsk medie har kaldt den lille havfrue for verdens mest overvurderede seværdighed. Det finder vi os ikke i! Og hvad ved de australske anmeldersnobber egentlig om det? Derfor sender vi vores reporter Emma Thorup ud til den lille havfrue for at snakke med de RIGTIGE turister for at høre dem, om den er stor nok. Altså havfruen. Hvis australsk mediebashing ikke er nok, kommer vi også fordi Elon Musks nye sci-fi hjernechip, som er blevet opereret ind i et rigtigt menneske, et interview som afhænger af, at personen ikke hoster og forberedelse til valentinsdag. Ja tak.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Jakob Garff, vært på Kapitalisterne.

Kenny Kariyawasam, lokomotivfører.

Benjamin Svejgaard, læge ved Aalborg Universitet.

tirs 30. januar 2024 16:00 27

The Big Salt?

Er saltindustrien ved at overtage verden? Anton og Mathilde er stødt på flere (vidt forskellige) historier i medierne, der alle har det samme tilfælles: SALT. Te skulle i følge ny forskning blive bedre med salt i, en vingummi bamse skulle blive stor ved at tilføje salt, folk blander nu salt i deres espresso shot, og filmen Salt Burn florerer online. Vi diskuterer derfor vores teori med samfunds-skeptiker, Mark Barner. Derudover får vi airfryer-tips af vores helt egen snackekspert, Kirsten, og taler med den hollandske Forrest Gump, eller?

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Jesper Olsen, Formand for Transparent International Danmark.

Mark Barner, samfunds-skeptiker og medskaber af fælleskabet Samling.

Kirsten Leuenhagen, snackekspert på Balalajka.

Mark Verdonschot, den hollandske Forrest Gump.

Rasmus, Georgs far.

man 29. januar 2024 16:00 27

CPHFW og Antons skincare

Vores reporter, Emma Thorup, starter programmet ud med at tage temperaturen på Copenhagen Fashion Week for at indsamle fifs og trends.

Anton fortæller om sin fortid som børneskuespiller, efter vi har vendt problematikken om overarbejde hos børneskuespillerne på julekalenderen Valdes Jul.

Til sidst skal det handle om skincare. Flere hudlæger slår nemlig alarm over, at de oplever et stigende antal børn, der propper deres hud med skrappe anti-age produkter. Anton elsker skincare og er selv blevet influeret…

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Emma Thorup, reporter.

Lars Erik Larsen, professor i veterinær virologi.

Laura, Anna og Esther, skincare børn.

tors 25. januar 2024 16:00 27

Rundtenom og rugbrødsklappere

Ved sosu-hjælpere fra ‘Langtbortistan”, hvad med rugbrødsklapper og en rundtenom rugbrød er? Det sætter Mette Thiesen spørgsmålstegn ved. Regeringen og andre partier er nemlig blevet enige om, at hente sosu-hjælpere fra udlandet, og det kan DF ikke lide. De mener, man bør hente nogle fra EU, fordi dem, der fx er fra Indien, ikke ved hvad en rugbrødsklapper og rundtenom rugbrød er.

Vores reporter Emma tester om TikTok-brugere herhjemme taler med knirkestemme (slutter deres sætning med et knirk), fordi det er et fænomen blandt amerikanske unge piger.

Så er det torsdag, og det betyder ‘Det Rohde Kort’ med Jens Rohde, der uddeler kort og andre fodboldstraffe til ugen i politik.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Laura Rosenvinge, politisk ordfører for Socialdemokratiet i Københavns Kommune.

Emma Thorup, reporter.

Christian Bonde Larsen, formand for DF’s lokalforening i Rebild.

Frode Flyvbjerg, Dansk Folkeparti i Varde.

Jens Rohde, ekspolitiker og formand for danske fodbolddommere.

tirs 23. januar 2024 16:00 27

Den falske håndboldekspert: Anton Ringdal

Hvad synes en bornholmsk keramiker, med 60 års erfaring, om det kommende samarbejde mellem Kähler og den kreative duo bag KimPop Sofie Linde og Joakim Ingversen?

Og hvem bliver USA’s kommende præsident ifølge to ældre personer, der næsten er lige så gamle som Joe Biden og Donald Trump?

I anden time er Bubber medvært, for Mathilde er nemlig stadig syg. Først taler vi med Bubber om værnepligt hos kvinder, og så agerer han sportsjournalist og interviewer Anton, der, ligesom Rasmus Boysen blev i søndags, bruges som falsk håndboldekspert.

Vært: Anton Ringdal.

man 22. januar 2024 16:00 27

Bæltemus og Nordic Waste

I dag står i quizzens tegn. Det er mandag, og det er drengehygge. Mathilde er syg, derfor er producer-Simon i studiet sammen med Anton, og de leverer hele to samfundskritiske quizzer. En quiz om bæltemusen og en om Nordic Waste.

Værter: Anton Ringdal og Simon Sandholm.

Medvirkende: Sune Scheller, kampagnechef Greenpeace.

tors 18. januar 2024 16:00 25

Gamle hunde og høns

Det er torsdag, og det betyder, at vi skal have ekspolitiker og formand for danske fodbolddommere, Jens Rohde, til at uddele kort og andre fodboldstraffe til ugen der gik i dansk politik. Verdens ældste hund, Bobi, har vist sig måske ikke at være verdens ældste alligevel… Derfor er det mest oplagte selvfølgelig, at vi taler vi med lytterne om deres gamle hunde. Vi har brugt det meste af dagen på at forsøge at købe et af Radio24syv’s programmer (fordi 24syv lukker), så vi kunne have rettighederne til det og dermed sende det som en del af Balalajka, men den mission gik måske i vasken i sidste øjeblik… Så vi endte med at lave hønsequiz i stedet.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Gitte Bruun, marketingchef Odense Marcipan.

Jens Rohde, ekspolitiker og nu formand for danske fodbolddommere.

ons 17. januar 2024 16:00 25

Thundersnow eller sneblitz?

Vi plejer som sådan ikke at tale om vejret, men i dag er den helt gal. Vi har været vidne til et vejrfænomen, der hedder “thundersnow”, altså når det sner og tordner på samme tid. Vi forsøger i samarbejde med lytterne at pitche danske bud på navne til dette fænomen ind til DMI.

Vi taler også om Reddit, Ny Borgerlige og Mathildes forskningsoplæg “ingen pest uden gud”.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Mads Dalgaard Madsen, Tidligere indenrigspolitisk rådgiver ved den danske ambassade i Washington.

Michael Skelbæk, souschef DMI.

Mikael Einspor, formand for Nye Borgerlige i Hillerød.

Christina Egelund, uddannelses- og forskningsminister Moderaterne.

tirs 16. januar 2024 16:00 25

Tage og ræven Bamseline

Først taler vi med Tage fra Jylland. Tage har en kæleræv, Bamseline, som han ikke må beholde, på trods af at han har haft den i over tre år. Den skal enten aflives eller afleveres et sted, hvor han lovligt må have den. Vi taler med Bubber igen, igen, igen, igen, og så deler Mathilde sine yndlingsparkeringssteder, fordi der et specifikt sted i Aalborg (foran ét husnummer) blev uddelt 387 parkeringsbøder i 2023.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Frederik Waage, professor med særlige opgaver i forfatningsret og civilproces ved Juridisk Institut, SDU.

Anders Agger, journalist og dokumentarist.

Tage, ræveejer.

Bubber, tv-vært.

man 15. januar 2024 16:00 24

Antons kunstdilemma

Mathilde starter mandag eftermiddag ud med en opdatering på TikTok’s spådomme for modeåret 2024. Pelle på 12 år kommer i studiet for at gennemføre en indfødsretsprøve, fordi Dansk Folkeparti gerne have børn til at tage en indfødsretsprøve for at blive danskere, og så vender vi Antons store kunstdilemma.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Mads Korsager, forsvarsanalytiker hos DR.

Bubber, tv-vært.

Pelle, 12-årigt barn.

søn 14. januar 2024 16:00 23

Vi sender royal nedtakt af dagens store begivenhed med et fremragende panel i studiet bestående af royal snackekspert, Kirsten Lauenhagen og master dummer, Sylvester Agbedoglo. Vi taler om, hvad tronskiftet betyder for den gængse dansker, forsøger at ringe til det spanske sladderblad Lecturas, og taler med formanden for Republik Nu om deres republikansk anti-kongehus-happening.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Claus, almindelig menig dansker.

Sylvester Agbedoglo, master drummer.

Kirsten Leuenhagen, royal snackekspert.

Mads Rundstrøm, Formand Republik Nu.

Jim Lyngvild, designer.

Jens Ejner, borgmester i Vejle Kommune.

tors 11. januar 2024 16:00 26

Snackpølse eller gulerod?

Synes du, at daginstitutioner skal tilbyde vegansk mad til børnene? Spørger vi vores børneekspert Georg på 7 år om. Det gør vi, fordi der i dag udspiller sig en retssag i Hjørring. En familie har nemlig, sammen med Dansk Vegetarisk Forening, sagsøgt Jammerbugt Kommune, fordi den lokale daginstitution angiveligt nægtede at servere vegansk mad for deres datter.

Anton kører hønselydsquizzen part 2 i dag, og så uddeler Jens Rohde kort og andre fodboldstraffe til ugen, der er gået i dansk politik.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Anders Kjærulff, journalist og debattør.

Georg, barn og ekspert.

Marc, vinder af hønselyd-quizzen.

Jens Rohde, tidligere folketingsmedlem og formand for danske fodbolddommere.

ons 10. januar 2024 16:00 25

Vem är du om kriget inte kommer?

I går brugte vi meget energi på at tale om Sverige, fordi Sveriges forsvarschef havde sagt, at svenskere skulle forberede sig på krig. Men i dag har Troels Lund Poulsen været ude at sige, at Danmark ikke står i samme situation. Derfor giver (ingen andre end) Bubber råd til, hvordan man nu mentalt forbereder sig på ikke at skulle i krig. Ny Borgerlige går i opløsning, har de meldt ud i dag, og det kommenterer vores politiske ekspert, Hannibal Hildorf, selvfølgelig på. Til sidst, men slet ikke mindst, skal vi have gang i Antons elegante journalistiske projekt: hønselyd-quizzen.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Niels Åkerstrøm Andersen, professor i offentlig og politisk ledelse.

Hannibal Hildorf, dansktopsanger og stifter af Havenisse partiet.

Bubber, dansk tv-vært.

Mohammed og Simone, quizdeltagere.

tirs 9. januar 2024 16:00 25

Vem är du om kriget kommer?

Vi starter benhårdt ud med at pitche Morten Messerschmidt til Smukfests musikprogram, efter vi i går havde ham i studiet til en snak om hans spritnye single. Bookeren på Smukfest er ikke afvisende. Svenskerne skal forberede sig mentalt på krig, udtaler deres forsvarschef, men hvordan gør man det? Vi ville gerne have spurgt BS, men han kunne ikke, derfor taler vi med Bubber. Til sidst hører vi Mathildes bloddryppende true crime-eventyr om den ecuadorianske bandeleder Fito.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Alberte Bové Rud, Ph.d.-studerende ved DIIS.

Mikkel Xavier, hovedbooker på Smukfest.

Bubber, dansk tv-vært.

Kasper Reippurt, vært på Residensen.

man 8. januar 2024 16:00 25

Hvem er… Morten Messerschmidt?

Og nej, det er ikke endnu et afsnit af “Hvem Er” med Pelle Peter. Det er Mathilde og Anton, der laver et vaskeægte musikinterview på bedste P3-manér med potentiel upcoming musikstjerne: Morten Messerschmidt, som har postet en teaser for en sang på Facebook i går.

Vi pitcher også sidste uges historie om Tinderfester til en Se og Hør-journalist i håb om, at vores praktikant, Emma kan vinde en Kravlingpris til hele Balalajka, og så har vores producer, Simon, en ganske spændende historie med.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Tony Bispeskov, informationschef DSB.

Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti.

Emma Thorup, journalistpraktikant Balalajka.

Nikolaj Kesting, journalist Se og Hør.

Simon Sandholm, producer Balalajka.

tors 4. januar 2024 16:00 26

Danmarks wonderchilds

Vi er hele Danmarks program og vigtigst af alt, er vi børnenes radioværter. Derfor sætter vi i dag fokus på nogle af alle de dygtige vidunderbørn, der er her i landet, nu hvor en 13-årig amerikansk dreng formåede at vinde Tetris, som det første menneske nogensinde. Vi har også torsdagens faste indslag med, nemlig “Det Rohde Kort”, hvor Jens Rohde uddeler kort og andre fodboldstraffe til ugen, der er gået i dansk politik. Til sidst taler vores reporter Emma Thorup med en fyr, der har holdt en nytårsfest, hvor han fandt gæsterne på Tinder.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Emma Thorup, reporter og journalistpraktikant.

Jens Rohde, tidligere folketingsmedlem og formand for danske fodbolddommere.

Tan Møhl Hansen, santanist.

ons 3. januar 2024 16:00 24

“Når Margrethe ikke gider mere, så gider jeg heller ikke”

Vejret er vildt i dag! Derfor starter vi programmet med en vejr-reportage direkte fra Oslofærgen, hvor Axel lige nu er fanget grundet snevejret.

“Når Margrethe ikke vil mere, så vil jeg heller ikke mere” siger en barejer fra Aalborg. Derfor har lytterne nu også mulighed for at melde ind med, hvad de heller ikke vil mere, nu hvor Margrethe abdicerer. Til sidst i programmet er vores reporter Emma igen ude og undersøge, om hendes teori fra i går med nytårsfester på Tinder kan verificeres.

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Mads Rundstrøm, formand for foreningen Republik Nu.

Axel Præstmark, chefredaktør på Randers Amtsavis.

Emma Thorup, reporter og journalistpraktikant.

tirs 2. januar 2024 16:00 25

Abdicere eller abcidere

Ordet ‘abdicere’ bruges meget sjældent, men er allerede i år blevet brugt hyppigt. Det er isoleret set et fedt ord at sige, og derfor faciliterer Balalajka nu et sted, hvor lytterne kan sige ordet ligeså tosset, de vil. Mathilde har dog sine problemer med at udtale ordet korrekt.

Derudover taler vi med Vejles borgmester om vielsesgaver, og så tester vores graverjournalist(praktikant) Emma en teori om Tinder og nytårsfester.

Værter: Mathilde Muus og Simon Sandholm.

Medvirkende:

Anna Tychsen, fan af kongehuset.

Emma Thorup, reporter og journalistpraktikant.

Jens Ejner, borgmester i Vejle.

tors 21. december 2023 16:00 27

Overpriced bratwurst

Glühwein og bratwurst er to ting, de københavnske borgmestre ikke kan lide. Derfor tog vores meget københavnske reporter Emma ud på et julemarked sammen med Line Barfod fra Enhedslisten for at få sig en københavner-veninde-hygge-tur med fokus på den RIGTIGE københavner ånd. Ellers rimer torsdag jo på ‘Det Rohde Kort”, et indslag hvor Jens Rohde får delt hele to røde kort i dag!

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Jens Rohde, tidligere politikker og fodbolddommer.

Line Barfod, politiker for Enhedslisten og teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Emma Thorup, reporter.

Signe og Alba.

ons 20. december 2023 16:00 27

The Pia to rule them all

Stormen Pia er på vej mod Danmark. Det har ført til en uhumsk mængde af kommentarer i diverse kommentarfelter, hvor folk tagger en Pia. Det ER sjovt at drille folk, der hedder Pia med, at de skal til at rasere Danmark. Men vi har på programmet forsøgt at tage den et nøk om. Vi har ringet til the one and only Pia Storm for at høre, hvordan hun forholder sig til stormen. Derudover skal vi også have en meget grafisk beskrivelse af en næse og finde ud af, hvilken madret vores politikere er. Et kæmpe brag af en onsdag!

Værter: Mathilde Muus og Anton Ringdal.

Medvirkende:

Pia Storm.

Preben Bang, Venstre.

Kristian Bøgsted, Danmarksdemokraterne.

Lars Boje Mathiesen, løsgænger i Folketinget.

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti.

Ida Auken, Socialdemokratiet.

Lisbeth Bech Nielsen, SF.

Signe og Alba, indehavere af Juletuben julekalender.

tirs 19. december 2023 16:00 25

Årets Balalajka-person

“Howdy buddy” kan man måske passende sige til personen ved siden af sig i Brugsen fremover. Danmark har nemlig indgået en forsvars-samarbejds-aftale med USA, og derfor kan amerikanske soldater blive udstationeret på flyvestationer i Karup, Skrydstrup og Aalborg. Det vil man i følge Mette Frederiksen kunne høre, når man går ned og handler i Brugsen, derfor spørger vi Coop om, de mon er klar til det.

Novo Nordisk-topchefen Lars Fruergaard Jørgensen er kåret som Årets Person af det internationale erhvervsmedie Financial Times, men nu er det tid til at kåre årets Balalajka-person.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør COOP.

Ida Marie Moesby, forbrugerøkonom Nordea.

Signe og Alba.

Frederik Svinth, forfatter og foredragsholder.

man 18. december 2023 16:00 26

Tak for lyset med Aura Anja

Der har været kæmpe strømsvigt i dag! En strømafbrydelse har ramt 65.000 husstande i Horsens, og derfor vurderer Aura Anja selvfølgelig, om det skyldes aliens eller en fejl ved energiselskabet. Og svaret er mystisk!

Til sidst kan vi fortælle, at det er gået rygende galt med en varm leverpostej i Struer.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tors 14. december 2023 16:00 26

Når U$O er sejere end dig

Kalder regeringen rige mennesker for “rige svin” internt? Hvad vil din far gøre for dig? Deler Jens Rohde røde kort ud i denne uges udgave af Det Rohde Kort? Altsammen spørgsmål, vi finder svar på i dagens udgave af Balalajka, hvor Anton også smadrer programmets street cred ved at stille et kikset spørgsmål til U$O, som vi ellers interviewer om 1000-kronesedler, og så ringer vi til danske politikere for at spørge dem om, hvilken madret de selv synes, at de er. Det tager alle ikke lige godt imod.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

ons 13. december 2023 16:00 26

Pressede toiletter

Et rustent jerntårn i Oddesund er stik mod alle odds blevet et hit blandt turister - folk valfarter simpelthen til stedet, og det har medført et ekstremt stort pres på det ene toilet, man har valgt at stille op. Vi har en livereportage fra toilettet - og hører om andre toiletter, der har været udsat for stort pres. Vi skal også vise børn, at det er helt normalt ikke at kunne finde ud af at regne, og så regner Anton lidt på værdien af de ting, der er i Juletuben.

Vært: Anton Ringdal.

tirs 12. december 2023 16:00 26

Kan Rasmus Paludan spille skuespil?

Rasmus Paludan har stiftet en teatertrup. Der er nemlig et smuthul i den nye koranlov, som gør, at man gerne må brænde koranen, hvis den er en del af et større, kunstnerisk værk. Vi får besøg af Rasmus Paludan, som er med til at genskabe nogle store scener fra klassikeren Grease i rollen som Danny Zuko. Og så lærer vi, hvad der sker, hvis man beder Rasmus Paludan om at freestyle. Ovenpå det show, skal vi julehygge, høre en anmeldelse af diamantfamilien af Dansk Folkepartis Anders Vistisen. Det bliver altså ikke meget bedre!

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Jakob Garff, vært på Kapitalisterne.

Rasmus Paludan, politiker.

Anders Vistisen, Dansk Folkeparti.

Signe og Alba, mor og datter, der er indehavere af juletubenkalenderen.

man 11. december 2023 16:00 27

Grødhoved og quiz

Anton og Mathilde er blevet glade for at quizze. Men måske har de lavet en alt for nem quiz om, hvad danskerne spiser til aftensmad. I hvert fald er det let at snyde. Vi skal også prøve at normalisere en tåkrummende oplevelse, vi er stødt på i Folketinget. En vikar for en vikar er endt i en prekær situation. Fra en situation i Folketinget til en anden. Tonen derinde er for dårlig. Der bliver smidt om sig med bandeord. Vi prøver at finde ud af, hvilke bandeord, der er gangbare sammen med Kris Jensen Skriver fra Socialdemokratiet.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tors 7. december 2023 16:00 26

Ser DF Diamantfamilien?

Dansk Folkeparti udviser meget stor interesse i at få reddet Elvira Pitzner ud af Dubai, hvor hun er anklaget for utroskab, hvilket er ulovligt i Dubben. Deres europaparlamentsmedlem Anders Vistisen har nemlig fået en af sine venner til at stille spørgsmål om det i Folketinget - og vi undrer os over, om det er fordi, han er fan af Diamantfamilien. Vi ringer til ham og spørger. Vi skal også interviewe borgmesteren i Aarhus for at finde ud af, om der egentlig nogensinde kommer et nyt stadion i Aarhus - og så skal selvfølgelig også til “Det Rohde Kort”, hvor tidligere stjernepolitiker og nu fodbolddommer Jens Rohde kigger tilbage på ugen i dansk politik!

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

ons 6. december 2023 16:00 26

Sygepleje, insekter og manglende kendisser

Der raser en sygdomsbølge over Danmark i disse dage. SSI melder om fem forskellige vira i vækst, og tusindvis af danskere ligger syge. Det gælder også på vores egen redaktion. Og det er jo aldrig sjovt at være syg, så derfor har Mathilde og Anton lavet deres egen service, Balalajka Care, hvor vi tager os kærligt af en syg lytter. Der er også kaos i Venstre i Frederikshavn, hvor et medlem har meldt sig ud og sagt, at partiet mangler kendis-faktor hos borgmesterkandidaten. Vi går derfor på jagt efter en kendis-kandidat til Venstre i Frederikshavn Kommune. I dag er også en helt særlig dag. I dag åbner Nordeuropas største fuldautomatiserede insektfabrik nemlig i landsbyen Flemming lidt udenfor Horsens. Men hvad er det dog for en fabrik? Vi ringer og spørger dem.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende: Thomas Kaa Mørk, vejrvært og metrolog på DR Vejret, Henrik Røde Jensen, lokalkendis i Frederikshavn, Carsten Lind Pedersen, stifter af insektfabrikken Enorm, Signe og Alba, Juletuben-ejere.

tirs 5. december 2023 16:00 25

Radiofonisk studievejledning i børnehøjde

Der er kommet en ny opsigtsvækkende PISA-rapport, der viser, at de danske skoleelever er blevet dårligere til at skrive, læse og regne. Det er selvfølgelig ikke godt, men Anton og Mathilde kan godt selv huske, hvordan det var at være skoleelev - hvad skulle man egentlig med alle de ting, man lærte? Derfor åbner vi en ny service, Balalajkas radiofoniske studievejledning til folkeskolebørne i det ganske danske land. Ole Birk Olesen har været i Presselogen og kritisere den samlede danske journaliststand. Han anklager dem for at fedte for politikerne. Det har fået Mathilde til at genoverveje sidste uges interview med Ole Birk. Derudover har Anton fået endnu en genial ide til en ny quiz, som han naturligvis også har lavet en jingle til.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende: Ole Birk Olesen, gruppeformand for Liberal Alliance.

man 4. december 2023 16:00 26

En konsolidering af vores succes

Turbokyllingerne er tilbage på menuen efter et par måneder i skammekrogen - og da Balalajka er relativt udfordret på personalefronten af sygdom, så har Mathilde fået ansvaret for at bedrive journalistik, hvilket har resulteret i et interview med en meget særlig DR-kollega. Vi skal også høre om Juletuben, som er en julekalender lavet af YouTubere, som dog viser sig primært at indeholde skrald. Der er også quiz i fiskeører, og hvis det ikke er nok til at få dig til at høre dagens program, så ved jeg ærligt talt ikke, hvad jeg skal stille op.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tors 30. november 2023 16:00 27

Ånder eller elselskab?

1000-kronesedlen skal afskaffes, og vi har en teori om, at det måske går særligt hårdt ud over vores målgruppe. Derfor lader vi lyttere, der elsker 1000-kronesedler ringe anonymt ind og fortælle, hvorfor de er så smarte. Lyset har blinket mærkeligt i en jysk by - vi ringer til en kvinde, der har kontakt til ånder for at høre, om der er overnaturlige kræfter på spil, eller om det bare er en fejl hos el-selskabet. Vi skal også teste det nye format “det Rohde kort” med fodbolddommer og tidligere politiker Jens Rohde, og så kan man satanedme også sende hilsner til Andreas Mogensen. Hvabehar!

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

ons 29. november 2023 16:00 27

Mathildes store journalistiske afsløring

Vi savner Anton i dag, han ligger nemlig syg derhjemme. Derfor er Simon Sandholm vært sammen med Mathilde, og det er en heldig dag at være i studiet på, fordi Mathilde har sit første journalistiske værk med. I går spottede Mathilde en pige i metroen, der havde en så vigtig historie, at Mathilde måtte få hende med i radioen. Dét er journalistik. Vi får også jeres bud på, hvad den næste finanslov skal indeholde. Det virker til, at det flyder med penge, siden der er blevet afsat 1 million kroner til en mindesten ved Aarhus i den nye finanslov. Simon quizzer Mathilde i hendes drømmefest, der på mange måder minder om Grevinde Cath Danneskjold-Samsøes drømmefest. Til sidst har vi fint besøg i studiet, vores praktikant Emma har nemlig et lille problem med, hun skal have hjælp til at løse.

Værter: Mathilde Muus og Simon Sandholm.

Medvirkende:

Mads Korsager.

Emilie fra toget.

Emma Thorup.

tirs 28. november 2023 16:00 26

Hele Danmarks program

Det kan godt være, at Dua Lipa har været i København - men Danmark er altså et helt land, så derfor lader Balalajka selvfølgelig også folk, der ikke er snobbede storbyboer, komme til orde. Vi er nemlig sikre på, at det flyder med kendisser rundt omkring i det danske land! Vi følger også LIVE med i lanceringen af den nye Prime-drik, som var enormt hypet i sommer, og så skal vi teste om citronmånen er hele Danmarks comedy-kage.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

man 27. november 2023 16:00 26

Tipsy, men ikk’ fuld

Bryggeriforeningens formand Nick Hækkerup synes, det er en fin idé, hvis børn godt må drikke en lille øl - for som han har hørt i en sang engang, så kan det hjælpe lidt på nerverne. Problemet er bare, at det er en meget gammel sang, han har hørt, og derfor ringer vi til ham med nogle lidt nyere referencer. Vi skal også snakke med Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, som er farligt skuffet over sin nye finanslov, så vi tjekker lige op på, om han er okay. Og så skal vi prøve at lære vores kernelyttere at kende.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

fre 24. november 2023 06:03 40

Det er en meget sort fredag!

Det er en helt særlig fredag! Og det er ikke kun, fordi Anton og Mathilde sender morgenradio, men også fordi det er black friday. Dermed står dagen også i tilbuddenes tegn, men det viser sig, at der også er mange skodtilbud iblandt. I anledning af black friday har Anton også inviteret sin yndlingskunstner i studiet, for hvad er mere passende end et digt om denne særlige dag.

Det er bestemt ikke det eneste, Anton har sørget for. Han har nemlig også breaking news med i dag, for han har nemlig søgt aktindsigt som den ægte journalist, han er. Derudover forsøger Mathilde og Anton også i fællesskab med lytterne at forudse, hvilken kendis der bliver den næste på ministerholdet.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende: Liselotte Gabriel Pedersen, digter og multikunstner.

tirs 21. november 2023 16:00 26

Male rage og fortrolige mandesamtaler

Den evige saga om Dennis Knudsens vanvidskørsel udvikler sig uge for uge, og nu er det kommet frem, at anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf til kendisfrisøren. Mathilde hænger stadig fast i en helt særlig detalje omkring episoden på havnen, hvor hans vrede gik fuld balalajka. Hun er dog overbevist om, at det ikke kun er Dennis Knudsen, der har oplevet, at vreden på den måde overtager hele ens personlighed.

Kaare Quist medvirker i en artikel hos Journalisten, hvor han giver gode råd til ungdommen i mediebranchen. Anton vil gerne dele de gode råd med Mathilde, for hun er jo programmets ungdomsrepræsentant, men gode råd går begge veje, så Mathilde har selvfølgelig også taget nogle gode råd med til Kaare… og Anton.

Der er fortsat mange mænd, der mangler nogen at tale fortroligt med. I går åbnede Anton derfor sin service “mandetelefonen”. Og hvilken succes! Derfor gentager vi naturligvis succesen, for det skal være en gammel løgn, hvis ikke en public service-station som P3 kan give plads en fortrolig samtale.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende: Sebastian Mernild, klimaprofessor ved SDU.

man 20. november 2023 16:00 26
tors 16. november 2023 16:00 25

Naturlig prævention og H.C Andersen vogne

Det er en stigende tendens, at unge viser interesse for og bruger naturlig prævention fremfor hormonprævention. Mathilde har hørt fra en masse i sin omgangskreds, at de gør det, og er selv blevet i tvivl, om det er noget hun skal prøve. Derfor taler vi om Mathildes underliv med Ida Axholm og Charlotte Wilken-Jensen.

Mette Thiesen fra DF har stillet et lidt aparte paragraf-tyve-spørgsmål til transportministeren om, hvad han har tænkt sig at gøre ved, at nogen kvinder er utrygge ved at køre med taxachauffører, som er indvandrere. Det har fået os til at tænke på et specifikt klovn-citat, som måske kan løse Mette Thiesens problem. Og så giver vi også Nye Borgerlige muligheden for at give en mere højreorienteret udmeldelse for at vinde det tabte tilbage.

Medvirkende:

Ida Axholm, molekylær- og medicinalbiolog.

Charlotte Wilken-Jensen, faglig leder i Sex og Samfunds præventions- og rådgivningsklinik.

Mohammed Rona, Integrationsordfører i Moderaterne.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

ons 15. november 2023 16:00 26

Mystery shopping og kontroversielt pynt

Et flertal i Folketinget vil gerne benytte sig af ‘mystery shoppers’ for at afsløre kiosker og butikker i at sælge alkohol og tobak til folk, der ikke er gamle nok. Vi dykker ned i, hvad en mystery shopper er - og så tester vi begrebet af med 7-årige Geo, der skal prøve at købe en masse sprut og smøger. Vi skal også kigge lidt på kontroversielt pynt, og så skal vi høre om en tidligere kriminel, der har set noget fjernsyn og pludselig besluttet sig for at blive sandblæser.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tirs 14. november 2023 16:00 26

Lolland goes international!

Lolland Kommune har skullet finde på et nyt navn til en togstation, fordi de skal gå internationalt - and we are doing an international interview about the whole thing! Vi har også besøg af kommunikationsrådgiver Anna Thygesen, der skal forklare os, om Kongehusets kommunikationsstrategi omkring kronprins Frederiks date i Madrid er helt genial eller rablende vanvittig. Vi kommer også forbi vores interne habilitetsproblemer, og så kommer der også en kortvarig form for indslag om VM i huskat, fordi Anton ikke kunne lade være.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

man 13. november 2023 16:00 27

Bubbers cykelhjelm og klamydia-service

I sidste uge styrtede Anton på cykel, og derfor er han kommet frem til, at han skal have sig en cykelhjelm nu. Der er bare ét problem - den eneste cykelhjelm, han gerne vil have, det er en cykelhjelm, som Bubber har haft. Vi ringer selvfølgelig til Bubber og får hjelmtips. Vi skal også snakke om klamydia - for vi har lavet en helt ny service til dig, der ikke tør tage klamydia-samtalen med en, du har været sammen med! Vi sender også vores reporter Emma til Gentofte for at snakke med indbyggerne i den kommune, som den nye skattereform går allerhårdest ud over - for er de overhovedet okay?

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tors 9. november 2023 16:00 26

Christiansborg math

Danmarks smarte regnemetoder i NATO er blevet kaldt ud af Finland, Estland og Litauen - og det er træls, for det afslører et fænomen. TikTok har ‘girl math’ - Danmark har ‘Christiansborg math’! Vi skal også snakke om andre poster, man kan få uden konkurrence ligesom Venstres formandspost - og så er Mathilde muligvis kommet frem til den konklusion, at hun måske er Gud. Det har noget at gøre med forleden, da hun afstod fra at købe confiterede andelår, og nu ruller bolden ligesom.

ons 8. november 2023 16:00 28

Antons hage er blevet syet med fem sting

I dag sender Mathilde radio uden Anton, fordi han på sin cykeltur til arbejde slog hovedet ned i asfalten. Mathilde har tilgengæld fået selskab af Simon Sandholm, der er klar til at dele ud af sine mange holdninger. Vi taler om jule-ptsd, cykelstyrt med manglende hjelm, og så har Mathilde skrevet en sang.

Værter: Simon Sandholm og Mathilde Muus.

tirs 7. november 2023 16:00 27

Få kureret din ADHD!

Der er medicinmangel i Danmark - og det, der bl.a. mangler, det er ADHD-medicin. Den slags løber Mathilde tør for relativt snart, og for at undgå problemer har Anton allieret sig med en lydhealer, der mener, at hun kan kurere Mathildes ADHD over en telefonforbindelse. Vi skal også anvende en gave, som vores landbrug- og fødevareminister har givet os alle sammen - og så skal vi have genoprettet vores demokratiske selvtillid!

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

man 6. november 2023 16:00 26

Den falske Jim

Som perspektivgivende, dagsordensættende journalistisk program er det selvfølgelig enormt vigtigt at have styr på det journalistiske arbejde, når man skal lave et indslag om karaoke med en karaoke-sanger, der hedder Jim. For eksempel ved at ringe til den rigtige karaoke-Jim og ikke en forkert Jim, som i virkeligheden er tryllekunstner. Men præcis den fejl har Anton begået, og det medfører at dagens program tager en ganske absurd drejning.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tors 2. november 2023 16:00 26

Kritiske interviews begået af børn og voksne

Alle kan lave et kritisk interview. Det må være lektien efter i dag - for vi lader nemlig den 12-årige fodbolddreng Pelle interviewe næstformanden i Dansk Idrætsforbund om, hvorfor det er bedre, hvis børn ikke konkurrerer, når de dyrker sport. For det, synes Pelle, er en dum idé - og det virker hverken til, at Dansk Idrætsforbund eller verdensstjernen Jesper Nøddesbo kan ændre hans holdning. Vi skal også snakke med politiets fagforbund om, hvor mange dårlige enkeltsager, der skal til, før det ikke længere bare er enkeltsager. Og så skal vi høre om dårlige jobmatch!

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

ons 1. november 2023 16:00 28

En kunstnerisk fejring uden præmier

Anton har fødselsdag, og Mathilde ved, hvor meget han elsker moderne kunst. Derfor har hun helt selv kreeret et stykke kunst til ham. Og apropos kunst taler vi om, hvorvidt Randers’ nye kunstskulptur er gal eller genial. En lytter overbeviser næsten Anton om, at værket er kanon.

Og så til sport, for hvordan er det at vinde sport uden at få en præmie? Nok ret nederen som barn. Danmarks Idrætsforbund opfordrer til at flytte fokus fra præstation til udvikling, når det drejer sig om børn under 13 år, og den nyhed vender vi med vores børnesportskorrespondent. Til sidst kårer vi dagens ret.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Henrik Liniger, sportskommentator DR.

Alberte, børnesportskorrespondent.

Jonas Wolter, cand.mag. og lektor på Rosborg Gymnasium.

tirs 31. oktober 2023 16:00 26

7100 et sted under navlen

Vejle er hele Danmarks Halloween-hovedstad. Derfor tager vi uhygge-temperaturen fra Mathildes yndlingsby, og samtidig ser hun sit store barndomstraume i øjnene: en udklædningsfest, hvor ingen kunne se, hvad hun var klædt ud som. Anton har fået nyt ur, og Mathilde forstår ikke, hvorfor han har købt sådan et dyrt ur, når han ikke engang kan klokken. Brian Lykke fra Euroman hjælper Anton med at overbevise Mathilde om, at uret ikke har noget med en tidlig midtvejskrise at gøre.

Til sidst taler vi med Dansk Folkepartis hovedbestyrelsesmedlem om dagens (måske største) nyhed, nemlig at Paradise Hotel vender tilbage i en non-woke version.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Brian Lykke, ur-redaktør hos Euroman.

Mikael Lund Jensen, hovedbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti.

man 30. oktober 2023 16:00 27

Freestylerap OG sund, demokratisk samtale

Er journalister egentlig lidt nogle røvhuller? Det er der en form for debat om, efter en Ekstra Bladet-journalist kom til at stille Jakob Ellemann nogle trælse spørgsmål på hans afskeds-pressemøde i sidste uge. Vi vil dog gerne vise, at journalister også er rigtig søde, så vi sender reporter Emma ind på Borgen for at stille politikerne nogle gode, flinke spørgsmål. Anton skal freestyle-rappe mod vinderen af DM i Freestyle, og så bøvler han også med nogle mariehøns derhjemme, som han forsøger at tage hele Danmark til gidsel i.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Sarah Dieckmann, Etisk Handel

Stinus Lindgreen, Radikale.

Susie Jensen, Danmarksdemokraterne.

Jes Aagaard, Naturstyrelsen.

Aske Skjørvad (Den Lette Gade), freestylerapper.

Martin fra DASK.

tors 26. oktober 2023 16:00 27

En fræk faglig fødselsdag

På Bornholm har en vinbonde fået en bøde for at give sine grise cola, men det stopper ham ikke. Derfor har vi spurgt jer om, hvad I giver jeres kæledyr, når de skal forkæles. Mathilde har faglig fødselsdag. En dag2, der betyder meget for hende, fordi det er den sidste dag på arbejde, før man har fødselsdag. Derfor har Anton planlagt en stor fødselsdags-surprise for hende. Og så taler vi om sex. For der bliver simpelthen ikke født nok børn, så Anton og Mathilde starter en sexy time for at kickstarte lagengymnastikken derude i det ganske land.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

ons 25. oktober 2023 16:00 26

Anders And og hjemmelavede julegodter

Vi starter programmet ud med at afsløre vinderen af Tour de France 2024, og selv om man skulle tro, at det kun kunne gå ned ad bakke derfra, så bliver det kun vildere. Vi skal høre hjemmelavede juleopskrifter for at kæmpe mod stigende sukkerpriser, tjekke om Mathildes kat er blevet skudt i Vejle, Anton skal prøve at få Mathilde til at stoppe med at gå i solarie, og så har vi besøg af en vaskeægte dansk “donaldist”, som skal hjælpe os med at kåre Danmarks bedste Anders And-impersonator.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tirs 24. oktober 2023 16:00 26

Med rav og cyklus

Der er krig på TikTok, og det får Mathilde til at tænke på, hvordan hun og Anton ville fungere i en krig sammen? Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget… Mener ravjægerne efter fredagens storm(flod). Det er nemlig en perfekt mulighed for at gøre et ravfund. Mathilde er en ægte rav-entusiast, men har aldrig haft held med at finde noget, derfor har hun nu en teori om, at almindelige mennesker ikke bare kan finde rav. Vi skal også forbi cyklus, prævention og billige diamanter.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

man 23. oktober 2023 16:00 26

Med børnetyveri og politisk analyse

Kan vores reporter presse et barn til at stjæle? Er det en lummer type, der er villig til at betale 10.000 kroner for en brugt stilet? Og er “ælle bælle mig fortælle”-remsen rent faktisk bare fup og fidus?! Alle de spørgsmål er der svar på i dagens program, hvor vi selvfølgelig også skal forbi Jakob Ellemanns farvel til Venstre. Vi har nemlig besøg af en partiformand til at analysere situationen. Partiformanden for Havenissepartiet. Jep, du læste rigtigt - vi har besøg af Hannibal Hildorf igen.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tors 19. oktober 2023 16:00 26

Den store blæsevejrsdækning (inkl. ostesmagning)

DER ER BLÆSEVEJR! Og det er en stor nyhed, så det dækker vi selvfølgelig intensivt i Balalajka. Vi har samlet et stormvejrspanel bestående af en 80-årig stand-up-komiker og en spejder, og vi har selvfølgelig også en reporter ude i det farlige vejr. Vi skal også skabe en nyhed om nogle søde hundehvalpe, og så skal der altså efterårshygges, efter der er opstået en form for redaktionelt pres for at lave den type indhold. Mathilde mener, at hun har ADHDens svar på en ‘gaydar’, men det ender vist nok i noget lægeligt semi-tvivlsomt bøvl, og vi vil gerne benytte lejligheden til at understrege, at vi på Balalajka altid mener, at man bør opsøge egen læge, uanset hvad, man tror, man har.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

ons 18. oktober 2023 16:00 26

Ring ind og svin et barn til!

Under herrelandsholdets kamp mod San Marino kaldte Kasper Schmeichel en af bolddrengene for “a fucking prick”. I første omgang sagde han, at den slags altså er meget normalt, når man har boet i England - og så undskyldte han bagefter. Men Anton vil gerne undersøge, om det egentlig er så normalt at svine et barn til, så han har 6-årige (snart syv!) Geo med som vært. Efterfølgende får Anton også lige styr på en masse småting, når han får besøg af en tandlæge, en fodterapeut der kan kigge på hans neglesvamp, og en frisør, der lige skal tjekke hans hovedbund, som virker mærkeligt tør for tiden.

Vært: Anton Ringdal.

tirs 17. oktober 2023 16:00 27

Hotel-chips og Hannibal Hildorf

Under meget mærkelige omstændigheder er Mathilde pludseligt blevet syg, efter hun i går kom til at råbe i radioen, at hun er kommunist, så Anton har inviteret en særlig gæst - den sidste time velsignes nemlig af rimsmed, lokalpolitiker og entertainer Hannibal Hildorf. Sammen giver de sig i kast med at rette TopGunns nye tekst om, hvor hårdt han kunne have slået en dame. Vi skal også snakke om købmandsdød, og chipsmanden Rasmus ringer ind og truer folk til at købe hans chips, der godt nok primært kan fås på hoteller.

Vært: Anton Ringdal.

man 16. oktober 2023 16:00 26

“JEG ER KOMMUNIST!”

Prins Christian har fejret sin 18-års-fødselsdag - og ifølge kunstner og bar-ejer Kristian von Hornsleth, som vi har med i programmet, så manglede den fest noget MDMA og nogle dobbeltsenge. Til gengæld var gaverne ekstremt dyre, for eksempel det Zalto-glassæt til 62.000, som han fik i gave af Folketinget og regeringen - men er det overhovedet det, man ønsker sig i 18-års-gave? Mathilde tror ikke på at Swifties findes, så det tjekker vi, og så ringer Anton til en søvnekspert (!) for at få opklaret, hvorfor i alverden han er begyndt at snorke. Ja… Og så kommer Mathilde også til at afsløre sin politiske overbevisning.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tors 12. oktober 2023 16:00 26

Væggelus og patter

Væggelusenes hærgen i Europa fortsætter - og fordi Mathilde er voldsomt fascineret af de små insekter, så har vi simpelthen fået anskaffet to vaskeægte kontor-væggelus. Vi skal lære, hvordan man plejer dem (og om de forfærdelige konsekvenser det vil have, hvis væggelusene slipper ud), og så opfylder vi også lige et af deres musikønsker. Vi skal også have kåret Danmarks bedste bil, hvor Anton lærer, hvad “patter” også kan betyde, og som det ikke var klamt nok med væggelus, så skal vi også lige forbi fnatmider, for det viser sig at Mathilde kender dem ualmindeligt godt…

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

ons 11. oktober 2023 16:00 27

Hverdagens Indiana Jones

Den første halvdel af dagens udsendelse kan beskrives ganske kort: Anton har en idé om, at Mathilde vil være rasende over, at nogle efterskoler vil forbyde eleverne at drikke Red Bull, men det er hun ikke sådan for alvor, og derfra går det kun ned ad bakke, rent journalistisk set. Til gengæld bliver det anderledes eksplosivt senere hen i udsendelsen, når fundene af to gamle chips-poser fra 70’erne har sat danske lokalmedier på den anden ende - vi vil selvfølgelig tage del i glædelighederne, og derfor skal vi høre om danskernes fund! … Eller, vi skal i hvert fald høre fra Jon, der har fundet en gammel heliumballon.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

tirs 10. oktober 2023 16:00 25

Traumatic insemination

Vi er ikke færdige med væggelus. The war on bugs er stadig I fuld gang, og væggelusene er på vej mod Danmark. Anton er på menneskenes side, men kan han overtales til at skifte? Mathilde forsøger i hvert fald ved at beskrive væggelusenes sexliv. Og skal vi måske have en kontor-væggelus?

Mathilde har skrevet sit første opslag i en by-gruppe. Det er på baggrund af en rigtig træls situation, hvor hun simpelthen har smidt sit rejsekort væk efter 8 timer.

Vi dykker også dybt ned i den kaotiske situation i Faxe, hvor skraldepersoner ikke længere må modtage øl fra glade beboere. Det taler vi med både en skraldemand, Facebook og en folketingspolitiker om.

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.

Medvirkende:

Henrik Andersen, skraldemand og kunstner.

Kristian Bøgsted, medlem af Folketinget for Danmarksdemokraterne.

man 9. oktober 2023 16:00 25

Der er masser af plads i overklassen

Det er blevet en trend for overklassen at snobbe nedad og melde sig ind i middelklassen - i løbet af den seneste uge er både Mette Frederiksen og Victoria Beckham hoppet på, og nu hvor det åbenbart er muligt bare at skifte, så vil vi da gerne benytte lejligheden til at hoppe en enkelt klasse op, bare fordi. Vi skal også kigge på den franske væggelus-invasion, som efter sigende er gået helt amok, men vores reporter på stedet virker mere som om, at han bare er på ferie. Lyttere af dette program vil også have muligheden for at finde ud af, hvad Antons mellemnavn er!

Værter: Anton Ringdal og Mathilde Muus.