Carte Blanche

Dette program er blevet sendt 132 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var .

Episoder gennem årene

Episoder per kanal

  • Kanal #
  • P3 61
  • P3 132

Programlog

Dato Antal sange afspillet
man 24. juni 2024 14:00 26

MGP-mentorer, snobrødspinde og farlige frierier

Det er aldrig for sent at få opfyldt en drøm, heller ikke en drøm om at være en del af børne-MGP som voksen. Carte Blanche sætter alle sejl ind for at finde sponsorer til deres mentees og deres sang, men onde kræfter - nærmere betegnet vores nærmeste leder - prøver at stikke en kæp i vores sponsoreventyr.

JoJo redder dine sommeraftner og dig fra dårlig mavse. Det ultimative tip til, hvordan du finder den rette tykkelse på din snobrødspind, er fundet, og vi deler det naturligvis med dig.

Et frieri kan være en smuk og intim ting mellem to mennesker, som elsker hinanden. Det kan også være en meget pinlig og smertefuld ting for mange mennesker at se på; vi snakker om risikovillige, offentlige frierier.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 20. juni 2024 14:00 25

Mentorship til børne-MGP, strip til polterabend og EM

Vi arbejder i dag videre med Lærke og Nathalie, som vi er blevet mentorer for i deres mission i at deltage i dette års børne-MGP. Vi har nemlig aldrig selv fået chancen for at stille op, så nu hjælper vi andre dygtige børn med at skrive en skidegod sang. Vi taler derfor med pigerne om, hvilken genre sangen skal være.

Så skal vi runde en sommertendens. Vi har før snakket topping på koldskål, og i dag er det en anden sommertendens, vi kaster lys på: Nemlig strip til et polterabend. Vi tester derfor holdningen blandt jer lyttere.

Sidst snakker vi EM. Danmark spiller i dag mod England, og vi vinder jo naturligvis hele molevitten, men HVIS nu Danmark skulle ryge ud - Hvem hepper vi så på? Det snakker vi om i dag.

Værter: Jannik Schow, JoJo og Henrik Eriksen.

Medvirkende:

Lærke Simone Lindbjerg og Nathalie Guldberg Jensen.

ons 19. juni 2024 14:00 25

Vores bidrag til børne-MGP, store fladskærme og ‘Foran Bachelorette’

Snart er der børne-MGP, og det vil vi så gerne være med til, men vi er jo indlysende nok ikke børn længere. Derfor vil vi gerne tilbyde vores hjælp til et barn med en MGP-drøm, så vi sammen kan deltage med en sang.

Folk vælter ind og køber fladskærme, så de kan få den bedste EM-seeroplevelse. Sådan skriver DR i en artikel i dag, men hvem har den ringeste EM-seeroplevelse? Jannik mener, at den titel går til ham. Han ser nemlig EM på et 40 tommer fjernsyn, og det mener Henrik er for småt - Vi undersøger, om en lytter kan overgå ham.

Sidst tjekker vi ind med vores hushealer Charlie Løvetand, som hjælper os med at forudse, hvad der vil ske i TV 2-programmet Bachelorette. Vi samler derfor op på sidste uges forudsigelser, som, man jo må sige, ramte lidt forbi.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Charlie Løvetand, healer og kortlæser.

tirs 18. juni 2024 14:00 24

Fattige folkeskoler, Odbjerg i modvind og gamle ting, vi ka’ lide

Folkeskolen er fattig. Så fattig, at skolebestyrelser rundt omkring i Danmark nu er stoppet med at godkende budgetterne til næste år, fordi budgetterne simpelthen er for tynde. Vi ville ønske, at vi kunne sige ‘hjælpen er på vej’, men det tegner det ikke til, så vi kan lige så godt starte med at grine af det allerede nu. Derfor har vi lavet nogle ‘Din folkeskole er så fattig at’-jokes.

Så er Andreas Odbjerg i modvind. Han har nemlig fået folk til at råbe, at Peter fra TV 2-programmet ‘Bachelorette’ var klam til en koncert. Vi tror, at det er for at score nemme point hos publikum, og vi forudser derfor hvilke andre ting, han vil få publikum til at råbe med på.

Så skal vi snakke om ting, som vi føler os for unge til at kunne lide. Derfor spørger vi dig om, hvilke ting du går meget op i, men som man ikke forbinder med din alder. Det kan være du er 28 og godt kan lide en god plaid.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 17. juni 2024 14:00 24

Thomas Graversens kommentatorstil, menstruation og DMI’s guldnummer

EM er skudt i gang, og Danmark har spillet en lidt lettere skuffende kamp mod Slovenien. Og når der er fodbold i TV, så kan man regne med at se en masse til Thomas Graversen. Han er ekspert i live-ting på DR, og så er han en mand af gentagelser og mange ord. Vi vender derfor i dag hans kommentatorstil.

Så skal vi lege ‘Vi er danskere, så selvfølgelig’. Denne gang i en cyklus-udgave, som vi kalder ‘Vi er menstruerende, så selvfølgelig’.

Sidst, men ikke mindst, prøver vi at få fat på et guldnummer til DMI, som efter sigende er forbeholdt filmproduktioner, så de kan få præcise vejrudsigter. Et nummer vi rigtig gerne vil have fingrene i, når nu vi går ind i en sæson med mange udendørsarrangementer.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende:

Espen Roness, journalist P3 Norge.

Herdis Damberg, meteorolog ved DMI.

tors 13. juni 2024 14:00 26

Forbudte nudler, hvide tænder og krænkelses-puns

De populære Buldak-nudler er blevet tilbagekaldt af sundhedsstyrelsen, fordi de er for stærke. Derfor gør man verden over grin med danskernes lave tolerance af stærk mad - Noget vi ved at kære Henrik bakser med. Han er nemlig syg i dag, og vi antager at det er fordi, at han har spist et pølsehorn med sennep. Men er der nogle, der kan overgå ham? Det finder vi ud af i dag.

Så skal vi snakke hvide tænder. Det er nemlig blevet en kæmpe trend at få slebet sine tænder ned i udlandet, for at få sat et spritnyt - og meget hvidt - sæt i munden. Men er det virkelig derud man skal, for at få hvide tænder? Vi spørger jer om gode fifs til at holde tænderne hvide.

Sidst har vi forberedt et par krænkelses-puns lavet med afsæt i en vis trommeslager fra ‘The Antonelli Orchestra’.

Værter: Jojo og Jannik Schow.

Medvirkende: Espen Roness, journalist P3 Norge.

ons 12. juni 2024 14:00 24

Skærmtidsregler for gamere, harmløse kendisrygter og bagom bachelorette

Der er kommet nye anbefalinger fra sundhedsstyrelsen. Det bliver nemlig anbefalet at børn og unge op til 17 år højst bør bruge en til to timers skærmtid om dagen. Det tænker vi kan få enorm betydning for den danske talentmasse indenfor e-sport. Derfor ringer vi til Magnus Møller, formand og stifter af Espergærde e-sport, og hører om de her nye tiltag får betydning for de unge talenter.

Så skal vi snakke kendisrygter - som jo i disse dage buldrer derudaf. Men behøver de at være så alvorlige? Det tror vi ikke. Vi har for eksempel hørt at Remee kun spiser havregryn med Evian-vand, og derfor kaster vi bolden ud til jer, og beder jer skrive ind med de mest harmløse kendisrygter, I kender.

Sidst tjekker vi ind med vores altid gode hushealer og kortlæser, Charlie Løvetand, som skal spå om, hvad der fremover vil ske i TV2 programmet Bachelorette. Det gør hun i vores unikke podcast ‘Bagom Bachelorette’.

Værter: Henrik Eriksen og Jojo.

Medvirkende: Charlie Løvetand, kortlæser og healer.

Magnus Møller, formand og stifter af Espergærde e-sport.

tirs 11. juni 2024 14:00 25

Brygmanns comeback, Googlede symptomer og mærkesager

Martin Brygmann trækker overskrifter efter han, uden held, forsøgte at få nedlagt fogedforbud mod dokumentaren “Sexisme i musikbranchen”. Han mener nemlig at have fundet alvorlige faktuelle fejl i dokumentaren. Og nu siger DR’s chefredaktør Thomas Falbe, at Martin Brygmann faktisk HAR spottet fejl. Blandt andet var en af beskederne, som blev vist i dokumentaren, ikke skrevet på appen Messenger, men Facebooks egen chatfunktion…

Så runder vi mulig skimmelsvampsforgiftning på festivalen NorthSide. En frivillig har nemlig efter festivalen oplevet vejrtrækningsproblemer, og det har hun googlet sig frem til må være på grund af skimmelsvamp.

Til sidst snakker vi om mærkesager. Jannik har nemlig fundet sin hjertesag, som han fremover vil kæmpe for - Og vi vil derfor også gerne høre din.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 10. juni 2024 14:00 25

Sexisme i musikbranchen, gnavere i Hollywood og pinlige byture

DR udgivet en ny dokumentar om sexisme i musikbranchen. Og det var jo egentlig meningen, at man ikke skulle vide, hvilke personer programmet refererer til, når de taler om grænseoverskridende adfærd. Meeen det har Martin Brygmann valgt at ødelægge ved at udtale sig om sin egen rolle i programmet. Det vender vi dag.

Så er der kommet et nyt udtryk, når det kommer til lækre mænd i Hollywood. I en artikel fra Daily Mail lyder overskriften: “Hvordan lækre gnavere er blevet Hollywoods nye hjerteknusere.” En gnaver er ifølge artiklen en loyal fyr, som er ukonventionel attraktiv, med skarpe øjne og et kantet ansigt såsom Jeremy Allen White og Barry Keoghan.

Sidst er der T-shirts på højkant, når vi leder efter den pinligste bytur. Møder man en af os på en bar med T-shirten på, så giver vi nemlig en øl!

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

tors 6. juni 2024 14:00 24

Hot boy summer, brevstemmebussen og gule kort

Det er hot, det er sommer, det er hot boy sommer, og Henrik ved det!

Ugens EP-valgdækning kulminerer i dag, hvor vores betroede valgreporter, Lasse, er sendt ud i P3’s brevstemmebus. Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, og den er proppet med vigtige stemmer, men findes der også nogle sjove stemmer ombord…?

Du kender dem godt, alle dem som du bare ikke orker at sidde ved siden af, når du er ude at spise. De larmer, de er bøvede, de er alt det, der ikke går særligt godt til din hovedret. Men bare rolig, restaurationsbranchen kommer dig til undsætning med gule kort til bøvlede gæster, og vi er nogle, der skal bede om sådan et sæt gule kort til hverdagsbrug.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Lasse Balslev Knudsen, radiovært på P3.

ons 5. juni 2024 14:00 26

Pøller i Seinen, grundlovsdag og far catchphrases

Under OL i Paris skal der svømmes i Seinen, hvilket har betydet forårsrengøring for milliarder af kroner i den parisiske flod. Det vil franskmændene ikke finde sig i, de vil tværtimod skide på det. Carte Blanche siger sacre bleu.

Det er ikke hvilken som helst grundlovsdag i dag, det er nemlig nummer 175 i rækken. Det udløser naturligvis en række totalt gakkede fun facts om den danske national-/hellig-/ganske almindelige dag, som du godt kan glæde dig til.

Det er jo ikke kun grundlovsdag, men også fars (altså forælderen, ikke det hakkede kød), og vi hylder alle de faragtige ting, fædre kan finde på at sige.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Charlie Løvetand, kortlæser og healer.

tirs 4. juni 2024 14:00 25

Jobtiteloptimering, mærkelig valuta og kendisvin

Du kender det: Man skal fortælle, hvad man laver til dagligt, men man har ikke den mest sexede jobtitel at imponere med. Bare rolig, Carte Blanche har din ryg, når vi endnu en gang tager hul på jobtiteloptimering og kommer small-talken til undsætning ude i det danske land.

Ting kan koste spidsen af en jetjager eller det hvide ud af øjnene, men hvornår har du sidst hørt nogen sige “det er hammerdyrt, det koster to badeværelser”? Carte Blanche er faldet over en mærkelig tendens, hvor man bruger underlige måleenheder, og man undres.

Et nyt erhvervseventyr har præsenteret sig for en dansk kendis, der i denne ombæring har kastet sin kærlighed på vine. Jannik, der jævnligt gæster DM i blindsmagning, er selvfølgelig ikke bleg for at kaste sig ud i en smagning af dråberne og give dem en kærlig bedømmelse.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 3. juni 2024 14:00 24

Sjove, men vigtige stemmer, og overset podcast og usandsynlige scoringer

Enten bor du i en osteklokke, eller også er det ikke gået din næse forbi, at der er Europa-Parlamentsvalg på søndag. Her i biksen blander vi os ikke i, hvad du stemmer på, vi vil bare have dig til at bruge din stemme; særligt hvis du har en sjov en. Sammen med Drømmeholdet søger Carte Blanche højt og lavt efter Danmarks sjoveste stemme, som skal af sted til P3’s valgfejring på søndag.

På trods af at være den eneste i feltet, som ikke fokuserer på fortiden, men i stedet ser ud i fremtiden, er vores podcast, Foran Bachelorette, blevet overset i en artikel, der kortlægger Bachelorette-podcast. Der ringes op til den sløsede journalist og bliver givet ren besked.

I dag priser vi også dem, som er lykkedes med at score over evne efter en våd aften i de lange skygger.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Rikke Bjørnholt Fink, journalist på Soundvenue.

tors 30. maj 2024 14:00 25

Jordbundsscorereplikker, feedback-modeller og Redhead Rave

“Jeg skal P-C-B dig om at sætte dig på mit ansigt” kunne være en jordbundsrelateret scorereplik, man kan bruge næste gang, man håndterer miljøskadelig jord og gerne vil hive noget dameskab med hjem. Vi går ned ad en sti belagt med giftigt affald og prøver at få de bedste scorereplikker ud af det; citroner og limonade, du ved.

Bruger du sandwich/burger-metoden, rose-modellen eller måske de tre K’er? Carte Blanche er trukket i mellemlederblå og HR-briller og hjælper dig med at blive en kyndig samarbejder på arbejdspladsen, når der skal uddeles konstruktiv kritik.

To ud af tre værter døjer med rødt hår, hvorfor et arrangement til dagens Distortion i København er en velkommen omgang: Redhead Rave. Vores Rave-reporter, Henrik, sendes i marken for at rave løs med sine medsammensvorne.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 29. maj 2024 14:00 23

Meget mere Sort Svane, Titanic-milliardærer og roseforudsigelser

Vi får skudt noget i skoene, og selv om vi ikke går i de små af slagsen, så er det her alligevel for galt. Berlingske påstår, at DR ikke har forholdt sig til TV 2’s dokumentar, Den Sorte Svane, på trods af, at Carte Blanche nævnte serien i går, OG der findes én artikel på dr.dk! Vi ringer redaktionschef Kasper Krogh op og skælder ham godt og grundigt ud, som det hør og bør sig.

Bliver man dummere af at blive milliardær? Et spørgsmål, så gammelt som tiden, selv melder sig, når endnu en milliardær vil se en berømt færge på en kold havbund. Vi stikker i hvert fald næsen i, hvad milliardærer ellers har købt af lollede ting.

Som det eneste program i branchen, der ser fremad i Bachelorette, ringer vi igen til Charlie Løvetand og beder hende og kortene om at blotlægge rosernes uransagelige veje for os.

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

Medvirkende:

Kasper Krogh, redaktionschef for Samfund på Berlingske Tidende.

Charlie Løvetand, kortlæser og healer.

tirs 28. maj 2024 14:00 23

Kartoffelmaden, International Menstruationsdag og en ny animationsfilm

Findes der noget, der skriger dansk sommer mere end nye kartofler - we think not! Men noget lige så dansk - nemlig regnvejr - har spændt ben for den uheldige, danske kartoffel, så en kartoffelmad er efterhånden lige så eksklusiv som ren jord i Randers.

Glædelig International Menstruationsdag! Til dig som ikke er helt dus med blødningens forunderlige verden, kommer her en tutorial ikke bare på vers, men også med tilhørende dans - selv tak.

De bedste animationsfilm i tiden er dem, der forklarer noget enormt komplekst gennem genkendelige figurer. Derfor kan Carte Blanche nu præsentere: Minkskandalen og de slettede sms’er som animationsfilm! Glæd dig til at møde figurer som Angst, Flove og Misundelse, og lad dem tage dig med ind i deres intrigerfulde univers.

Kommer højst sandsynligt ikke i en biograf nær dig.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 27. maj 2024 14:00 25

Blindsmagning, superliga og sommertendenser

Jannik er mødt ind med lange øjne i dag, fordi dagen i går stod på DM i blindsmagning. Selv om det er meningen, at man spytter vinen ud ved blindsmagning, kan man jo godt blive grebet af en stemning.

Hvis du mod alt forventning ikke skulle have lagt mærke til det, så var der altså final showdown i Superligaen i dag, og du kan tro vi ikke er færdige med at koge suppe på den affære.

Solen varmer luften og vandet, dagene er lange og lyse, og det er på tide at snakke om sommerens tendenser - og for guds skyld før alle andre medier begynder på det. Skal kammerjunkerne eksempelvis knuses eller knækkes? Svaret vil chokere dig.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 23. maj 2024 14:00 24

Storfødselarer, numerologi og tapre nordmænd

Er der nogen, der holder af storladne fejringer, så er det Carte Blanche - og også radiovært, Sara Bro, åbenbart. Carte Blanche vil høre fra alle dem, som ligesom Sara forstår at fejre sig selv og måske endda endnu mere. Når alting ikke lige går din vej, er der kun én kur: numerologi. Det er i hvert fald den sti, Grevinde Alexandra er styret nedad, og vi er lige i hælene på hende. Så kigger vi håbefuldt mod nord, mod vores tapre, norske naboer, der ikke alene har smidt russiske turister på porten, men også anerkendt Palæstina som en selvstændig stat - alt sammen på nærmest en halv formiddag. Vi prøver at hylde en norsk kollega, men det er svært, når de er så pirrelige, de nordmænd.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Espen Rosnes, radiovært på norsk P3.

ons 22. maj 2024 14:00 25

Protestsang, Bacherlorette-spådom og livsmottoer

Vi lægger fra land, hvor vi slap i går: Vi forsøger at redde EM-sommeren - selv tak. Carte Blanche er i protest mod TV 2 og deres hetz mod storskærmearrangementerne under EM. Ingen protest er som bekendt fuldendt uden en protestsang, så den sættes naturligvis i søen under et rødt, smældende flag. Bachelorette-podcast mig her og der, men kun ét sted finder du programmet, som spår fremtiden i programmet; nemlig lige her i biksen. Charlie Løvetand er tilbage og trækker kort, der forudsiger og forsegler deltagernes og rosernes skæbner. Det er tid til at lufte dine fede catchphrases, når vi hylder jeres livsmottoer - de gode såvel som de knapt så gode.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende:

Charlotte Broman, kulturordfører for SF.

Charlie Løvetand, healer og kortlæser.

tirs 21. maj 2024 14:00 25

EM-storskærmsfest, strandnøgenhed og intime rum

Der står et brag af en EM-sommerfest for døren, men onde magter truer med at ødelægge den gode storskærmsstemning; nemlig TV 2. Derfor er der dømt aktivisme, når vi taler med Gitte, ejer af Lumskebuksen, der også vil have storskærmene tilbage, og der slås et slag for at få kampene tilbage på moderkanalen.

Hvornår er bryster bare, og hvornår er det bare bryster? Et spørgsmål så gammelt som tiden selv har sat sig i JoJo under en strandtur i pinsesolen, og hun kalder til storjunta for at få det besvaret.

Mænd mangler rum, hvor de kan tale om sex og intimitet, hvilket selvfølgelig ikke er godt nok. Men man skal ikke efterspørge et intimt rum to gange, når man er i selskab med Carte Blanche, så strap in og strap on - der skal skabes intime rum til herrerne.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Gitte Desideriussen, ejer af Lumskebuksen.

tors 16. maj 2024 14:00 24

Henriks store performance af Barbaras Rabarbarbar

Den tyske superstjerne Bodo Wartke er i den seneste tid gået viralt med sin tyske rap, Barbaras Rabarberbar. En rap, som vi har tvunget Henrik til at lære udenad. Og i dag er dagen, hvor Henrik skal fremføre den for os - og ikke mindst for selveste Bodo Wartke.

Han har øvet sig dag og nat den sidste uges tid, men har det givet pote? Det beder vi Bodo om at afgøre. Efter fremførslen modtager vi pludselig et opkald fra den tyske ambassade, som lykønsker Henrik. Alt i alt en rimelig stor dag for vores kære Henny.

Så er Carte Blanche simpelthen også kommet i SE og HØR! De har nemlig set stor værdi i vores nye podcast ‘Foran Bachelorette’, hvor vores helt egen hushealer og kortlæser Charlie Løvetand spår om Lissa og Sofies match med mændene. I artiklen forklarer de, hvordan Charlie har spået Lissa Paustien til at ende op med Andreas H. Vi må derfor bare sige, at vi har fat i den lange ende.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende:

Bodo Wartke, tysk musiker og kunstner

Lasse Peter Rodevald, pressechef på den tyske ambassade.

ons 15. maj 2024 14:00 23

Asienvision, livsmottoer og ‘Foran Bachelorette’

Der kommer måske en konkurrent til Eurovision. Den russiske præsident Vladimir Putin har nemlig sagt i et interview, at de to nationer Rusland og Kina vil lancere en international sangkonkurrence sammen. Danmark har jo de sidste år ikke klaret sig super godt i Eurovision. Af den grund vil vi gerne byde os til Kina og Ruslands Asiavision.

Faste lyttere ved, at vi synes, at alle bør have en catchfrase. I dag skal vi derfor høre de fedeste eller dummeste livscatchfrases, eller livsmottoer, som I har derude.

Sidst følger vi op på vores podcast ‘Foran Bachelorette’. Den eneste podcast, der ser fremad og spår om, hvad der mon sker i TV 2-programmet. Det gør vi sammen med vores hushealer, Charlie Løvetand, som indtil videre har spået 100% korrekt.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Charlie Løvetand, healer og kortlæser.

tirs 14. maj 2024 14:00 24

Dennis Knudsens ansigt og vores indre monolog

Dennis Knudsen har brudt endnu et tabu. Først satte han fokus på det at miste besindelsen på Kombardofærgen ved at flå en bom i stykker. Nu står han frem igen og bryder tabuet om at vise sit ansigt en uge efter en skønhedsoperation. Det taler vi om i dag.

Så snakker vi om vores indre monolog. JoJo har nemlig læst en artikel fra Politiken, som forklarer, at hver tiende dansker ikke har en indre stemme. I artiklen beskriver de den indre stemme som en livslang samtalepartner i ens hoved, som opmuntrer os, skælder os ud, minder os om, vi skal huske at købe køkkenrulle, og hjælper os med at forberede os på samtaler. Men hver tiende hører ikke en lyd. Vi vil derfor gerne finde en lytter, som ikke har en indre stemme, så vi får en fornemmelse af, hvordan de tænker.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 13. maj 2024 14:00 26

Sasseline-effekten og en glemt mors dag

Et nyt girlband har set dagens lys. Det er bandet ‘Way Back When’, som består af fire medlemmer. Maria Montell, Julie Berthelsen, Julie fra Blå Øjne og selveste Sasseline. Og hvis du også slog øjnene op, da du så, Sasseline var en del af projektet, så er du ikke alene. Det skyldes nemlig det, vi kalder for ‘Sasseline-effekten’. Vi snakker derfor om en række andre bands, som ville ha’ godt af, at Sasseline var med.

Så skal vi også forbi mors dag. I går var det nemlig dagen, hvor vi alle sagde tak og sendte blomster til vores mødre. Men vi vil vædde med, at der sidder nogle derude, som har glemt alt om mors dag i går, og som nu har brug for at råde bod på det. Det hjælper vi en heldig lytter med ved at skrive en personlig sang til lytterens mor og synger den højt for hende live i radioen.

Værter: Henrik Eriksen og Jannik Schow.

ons 8. maj 2024 14:00 24

Har du glemt, hvad du har glemt?

I en artikel fra Berlingske står det skrevet, at hvis man ofte har tendens til at glemme, hvor man har forlagt sine nøgler, så er det ikke fordi, at der er noget galt med dig. Din hjerne bruger i stedet plads til at tænke på vigtigere ting. Men vi kender jo alle sammen godt til det med at glemme noget - og især følelsen af, at man har glemt det, man har glemt. Derfor hjælper vi i dag dig med at huske, hvad det er, du går og føler, du har glemt.

Så skal vi følge op på vores nye podcast ‘Foran Bachelorette’. Vi har jo lavet endnu en podcast, som dykker ned i det populære reality-program. I vores podcast forudser Charlie Løvetand gennem et kortsystem, hvordan bachelorette-pigerne finder kærligheden i denne sæson. Vi følger op på gårdsdagens afsnit og prøver at kigge forud i programmet.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende:

Charlie Løvetand, healer og kortlæser.

Cecilie Pedersen, anklagerfuldmægtig, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

tirs 7. maj 2024 14:00 24

Bachelorette på podcast og Paradise-legender

Der er kamp til stregen, når det kommer til at lave podcast om TV 2-programmet Bachelorette. Line Kirsten skal nemlig være ny vært på TV 2’s egen podcast “Besat af bachelorette”. Og hun er ikke alene med at dække det populære realityshow, for der i forvejen tre andre podcasts, som handler om præcis det samme. Er det for mange? Nej. Derfor laver vi i dag en femte.

Og vi hopper fra et realityformat til et andet. For den nye sæson af Paradise Hotel er på trapperne, og de gamle deltagere Anne Plejdrup og Philip May er med endnu engang. Paradiselegender kalder vi dem, og selv om det er et forholdsvist snævert område at være en legende, så er det jo stadig sejt. Så hvilken lille sluttet kreds er du en legende i? Det spørger vi jer om i dag.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Charlie Løvetand, healer og kortlæser.

man 6. maj 2024 14:00 24

Jobtiteloptimering, ukoncentrerede konfirmander og T-shirts

Konfirmanderne er ude af kontrol. I hele landet har præster nemlig svært ved at få de unge til at holde koncentrationen, hvilket i weekenden har resulteret i, at en sognepræst er blevet idømt 10 dagbøder á 500 kr. for at have kastet en bibel efter en konfirmand. Vi vender i dag situationen.

Så skal vi jobtiteloptimere. Vi hjælper nemlig i dag med at afmystificere din kringlede og akademiske jobtitel. Er man for eksempel art director, så kunne man lige så godt kalde det “énkeltmandsvirksomhed med rige forældre og fokus på æstetik”… eller 50% dagpengelønnet.

Sidst skal vi have T-shirtkanonen frem. Vi har nemlig sat gang i et nyt reklametiltag, hvor man kan vinde en Carte Blanche T-shirt. Hvis, man som lytter, møder enten Jannik, Henrik eller JoJo på en bar med T-shirten på, så får man en fadøl.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 2. maj 2024 14:00 25

Sexlegetøj i supermarkedet: COOP VS SALLING GROUP

I sidste uge lavede influenceren Louise Hjorth og hendes kæreste en reklame for sexshoppen Sinful. Det gjorde de ved at smutte i Bilka, hvor Louise havde en fjernbetjent vibrator i sine trusser og dokumenterede deres tur i supermarkedet. Og selv om det var Sinful, der havde betalt for reklamen, endte Salling Group, ejer af Bilka, med at få en dejligt masse PR ud af det.

Men hvorfor lige Salling Group? En af dem, der økonomisk sidder lidt hårdt i det i detailhandlen, er jo Coop. Derfor tænkte vi, at vi ville hjælpe Coop med også at nyde godt af lidt lækker sexlegetøjs-PR. Vi har derfor udstyret Jannik med en fjernbetjent vibrator og sendt ham i Kvickly.

Efterfølgende ringer vi til Jens Juel Nielsen, informationsdirektør for Coop Danmark, og hører, hvad han synes om indslaget.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Jens Juel Nielsen, informationsdirektør Coop Danmark.

ons 1. maj 2024 14:00 24

Swan Lake rage, snus på job og catchfrases

JoJo har set på TikTok, at trenden “Swan Lake rage” er blevet en stor ting. Folk er nemlig begyndt at filme sig selv, mens de raser over meget små ting til musikken til fra Tchaikovskys Svanesøen. Jannik og Henrik skal derfor prøve det af og se, om det kan noget.

Fra onsdag er det ikke længere tilladt at tage snus, mens man er på job, hvis man er kommunalt ansat i Aarhus Kommune. I værste tilfælde kan det ifølge en HR-konsulent ende i opsigelse. Men hvordan vil kommunen håndhæve det? Det er jo trods alt svært både at se og høre, om nogen tager snus. Derfor tester vi i dag af, om vi kan høre, om vores lyttere har snus i eller ej.

Sidst skal vi tale catchfrases. Her på programmet synes vi nemlig, at alle fortjener en god catchfrase til alle situationer. Og i dag finder vi sammen med jer de bedste catchfrases, som kan bruges, når man skal score.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 30. april 2024 14:00 25

Darth Løhde på Christiansborg

Bikinisæsonen er snart over os, og JoJo vil gerne have hjælp af Jannik og Henrik til det rigtige badetøj. Henrik er ikke meget for at hjælpe - han vil hellere tale om Sophie Løhde, som bliver beskyldt for ikke at være sød overfor sine medarbejdere. Endnu en gang er det lykkes Henrik at få fat i helt eksklusive dokumenter i sagen. Udover det, så når vi også at optimere jobtitler, at tale om at leje sine ting ud, en 14-årigs creme og meget små hædringer. Alt i alt en god tirsdag!

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 29. april 2024 14:00 24

Berettiget satire og Carte Blanche feat. Nature

Hvem er verdens største musiker? Hvis du svarede “naturen”, så har du helt ret. Masser af kendte musikere er begyndt at være featuring Nature, hvor de bruger lyde fra naturen i deres musik for at støtte op om projekter til naturbeskyttelse. Vi har opdaget af Dansk Tarmflora Forening også har et lignende projekt med Volbeat. Der er berettiget AI-satire, og så er der masser af brok over kantiner, så vi kan få det ud af verdenen.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 25. april 2024 14:00 23

Veganere på hospitalet, sure Swifties og Anders Hemmingsen

Er det en menneskeret at blive tilbudt vegansk mad, når man er indlagt på danske hospitaler? Det skal i dag afgøres i retten i Hillerød.

Vi snakker med regionsrådspolitiker Sofie De Bretteville Olsen om sagen og om en mulig løsning.

Musikmagasinet Paste Magazine har lavet en anonym anmeldelse af Taylor Swifts nye album, fordi de frygter for trusler fra Taylor Swifts meget engagerede fans - the swifties. Derfor snakker vi, hvilke andre fans fra øvrige musikere vi ville frygte.

Sidst snakker vi om Anders Hemmingsen. Han har delt en video med en kvinde, som mener, at man kan have kontakt med træer. I et interview i Go’aften Live bliver han spurgt, om han delte det med sine 1.3 millioner følgere for ad grine af eller med kvinden. Og det er et liiiidt tveydigt svar, vi får serveret.

Medvirkende: Sofie De Bretteville Olsen, Regionsrådspolitiker.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 24. april 2024 14:00 25

Bedemænd, uheldige navne og fulde catchfrases

I dag runder vi igen TV 2-dokumentaren ‘To Kolde Fra Kassen’. Jannik er nemlig blevet kanonglad for de to bedemænd fra Amager, men det er ikke en traditionel biks, de kører. Derfor afholder Jannik anden del af sin quiz: ‘professionel bedemandsforretning eller ej’.

Så skal vi snakke uheldige navne. Venstres nye borgmesterkandidat på Langeland er kommet i modvind, fordi han opførte sig som en klaphat til en havnefest. Til havnefesten truede han blandt andet en kvindelig vagt med et tæskehold, og det hele bliver ikke just bedre af, at han hedder Ulrik Kølle Nielsen.

Sidst hjælper vi jer derude, der står og mangler en god catchfrase til, når I skal være fulde. At sige ‘drikke sig stiv’ er for kedeligt - Så hvorfor ikke sige, ‘jeg skal ud og ha’ en kødskal’.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Emil Sanderhoff, naturvejleder.

tirs 23. april 2024 14:00 24

Lisbethernes og Dorthernes dag

I dag skal vi snakke fængselsbetjente. Det er nemlig svært for Kriminalforsorgen at få flere til at søge jobbet - og måske det handler om, at TV-serier som Huset på DRTV kommer til at portrættere arbejdsforholdene som værende fuldstændig gakkelak. I en ny kampagnevideo siger Kriminalforsorgen, at det er langt fra virkeligheden.

Så skal vi optimere jobtitler endnu engang. Står du og mangler en federe jobtitel på LinkedIn? Så gir’ vi dig en ny.

Sidst, men ikke mindst, uddeler vi kopper til dig, hvis du hedder Dorthe eller Lisbeth. Henrik er nemlig ved en fejl kommet til at få lavet to kopper med netop disse to navne på, derfor forærer vi to eksemplarer væk.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 22. april 2024 14:00 24

Blomster til Simon Richard, stereotype løbere og synæstesi

B.T.’s chefredaktør Simon Richard har haft en ordentlig tur i presselogen, da han skulle forsvare podcasten Borgerligt Tabloid. Som plaster på såret ringer vi og bestiller en buket blomster til ham i dagens udsendelse.

Så skal vi lege den velkendte leg ‘Vi er danskere, så selvfølgelig’. I denne udgave er det løberne, der står for skud i ‘Vi er løbere, så selvfølgelig’. Kender du en irriterende type på Strava? Nu får du muligheden for at kyle dem under bussen.

Sidst skal vi snakke om Synæstesi. Et fænæmen, der opstår, når én sans sættes sammen med en anden sans, som normalt ikke plejer at hænge sammen. For eksempel kan en tone for nogle have en farve. Vi taler om fænomenet og prøver at finde en lytter, som kan fortælle os om deres oplevelse.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 18. april 2024 14:00 24

En studentermedhjælper og et leksion, upopulære pigenavne og OL

Taleradioen Radio4 er kommet i fokus på grund af et nyt program de måske, måske ikke skal lave. Programmet hedder ‘A-Z’ og er angiveligt et firetimers program, hvor studentermedhjælpere læser højt fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave. Chefen for Radio4, Nikolai Thyssen, vil dog ikke bekræfte om programmet bliver lavet, og derfor hapser vi ideen og gør det selv.

Så skal vi tale upopulære navne. Vi har nemlig fundet en liste over de 49 mest upopulære pigenavne. Derfor afholder vi navnebingo, hvor man som (u)heldig lytter har muligheden for at vinde en kop med sit upopulære navn, hvis man står på listen.

Sidst snakker vi om drama i OL-land. Forleden skulle Nike præsentere det tøj, de har arbejdet på at lave helt specielt til de amerikanske atletikudøvere, og det ligner ikke, at der er super god plads til de private kønsdele.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Emily Milligan.

ons 17. april 2024 14:00 26

Airtoxreklamen, brændende selvpromovering og beatbox Jens

Airtox-sikkerhedssko vil give et par gratis sko til alle, der bliver en del af genopbygningen af Børsen. Det har deres direktør meldt ud, efter at en stor fed Airtox-reklame er blevet set verden over, da den hænger på stilladset foran den brændende Børsen-bygning. Men hvilken anden reklame ville vi ønske, der havde flagret på Børsen, hvis det betød, at vi kunne få produktet? Det spørger vi jer om.

Og vi slipper ikke Børsen helt. For der er et utal af mennesker, der har brugt branden som en måde at promovere sig selv. Der er næsten ingen grænser for, hvor mange mennesker der pludselig har et ekstremt tæt forhold til bygningen. Vi giver derfor dig muligheden for at hoppe med på promoveringsvognen.

Sidst tjekker vi ind med vores beatboxingelev Jens, som vi her på programmet følger i hans rejse til at blive en god beatboxer i sin fritid.

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Jens Mørck Andersen.

tirs 16. april 2024 14:00 26

Fødselsdagsflammer, joboptimering, ris og ros

Sorgen er jordens gæst i dag. Børsens spir er i flammer, og det har tilmed ødelagt Daisys 84 års fødselsdag. Og det er altså ikke kun hende, der har prøvet at få sin store dag spoleret.

Så er vi igen i dag tilbage med den store jobtiteloptimering. Vi hjælper nemlig dig, der står med en ret så kedelig jobtitel, og spicer den op for dig. Kebabmand kan derfor være lig med kødhøvler.

Tirsdagen er også særlig, for der bliver åbnet op for lytterfeedback! Der kan jo kun være ros på linjen.

Og så viser en ny undersøgelse af nogle tyske og østrigske forskere, at sangteksterne i moderne musik er blevet simplere i løbet af de sidste 50 år, men det er da ikke tilfældet her på P3. Eller hvad?

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 15. april 2024 14:00 24

Verdens dårligste program…… NOT!

Henrik prøver at hjælpe sine stakkels medværter med at forstå konflikten mellem Iran og Israel en meget simpel metafor: Skolegården. Mon de forstår det? NOT.

Den norske Paradise Hotel-deltager Amalie er godt i gang med at få genoplivet en gammel Borat-trend. Derfor stiller JoJo et meget vigtigt spørgsmål: Er ‘Not’ in igen?

Derudover har Jannik en (rødhåret) høne at plukke med Go’ Morgen P3 og de to Mikkel’er, så vi ringer Mikkel Klint Thorius op for lige at få sat nogle ting på plads…….

Sæson 2 af Forræder er også tilbage - på en rivalkanal, ja - men det afholder ikke JoJo, Jannik og Henrik fra at lege det famøse spil sammen med lytterne - hvem er loyal, og hvem er NOT?

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Mikkel Klint Thorius.

tors 11. april 2024 14:00 25

Mingling med JoJo, beatboxing og domstolens podcast

En lektor fra DPU har i en artikel fra Berlingske udstukket fem gode råd til alle, der gerne vil være bedre til at mingle til fester. Dem vil JoJo gerne prøve af på Jannik og Henrik, for at se om det fungerer. Derfor skal de spille fremmede over for hinanden, så vi virkelig kan se, om det åbner døren til en god samtale.

Så runder vi en gammel musikalsk udtryktsform, nemlig beatboxing. Vi troede nemlig, at beatboxingen lå i graven, indtil vores kære kollega Pelle Peter slog et opslag op på Instagram, hvor han fortæller om et beatboxing-kursus i København. Pelle ved jo, hvad der er hot indenfor musik, så det må vel betyde, at beatboxing er tilbage. Derfor beder vi dig ringe ind, hvis du kan beatboxe, og så bedømmer vi, hvor længe du mon har øvet dig.

Sidst skal vi forbi endnu en dyrt produceret podcast for en virksomhed. I går snakkede vi om en podcast fra Region Hovedstaden, som havde kostet 400.000 kroner, og som kun har fået 1300 lyttere. Og nu er den gal igen. Denne gang er det den danske domstol, som har udgivet podcasten ‘Thi kendes for ret’. En podcast på 7 afsnit til den nette sum af 350.000 kr - som ingen igen har lyttet til. Derfor vil vi i dag hjælpe din virksomhed med et godt podcastnavn og ide, så I ikke spilder jeres penge.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 10. april 2024 14:00 25

Konfirmationstøj fra genbrugen, podcastflop fra Region H og Jagtsæson 2

Det er konfirmationssæson, og det betyder nye dyre kjoler og jakkesæt i garderoben hos unge. Normalt er sådan et sæt tøj jo et, man kun bruger den ene dag, men kan man virkelig ikke genbruge noget? Det taler vi om i dag. Jannik, Henrik og JoJo kigger sammen tilbage på, hvad de hver især havde på, da de blev konfirmeret, for at se om det holder i dag.

Region Hovedstaden har brugt 400.000 kr. på at producere den kedelige podcast, ‘Den Grønne cirkel’. Podcasten har kun fået 1341 afspilninger, så i anledningen af at de har brændt en masse penge af på en dårlig podcastidé, spørger vi jer om, hvilke podcastidéer I har, som ville få mere end 1341 afspilninger. Vi samler jeres bud og sender dem til Region H, så de kan overveje at bruge deres penge på jeres idéer i stedet.

En masse biografgæster oplevede akut astma- og hosteanfald, da de var inde at se filmen Jagtsæson 2 i Odense. Hverken politiet eller beredskabet kunne finde en forklaring på biografgængernes symptomer. Men Henrik mener, at han ved, hvad der er sket - Det må være latterkramper.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende:

Anne Sofie Konstantin Poulsen, læge.

Lars Skou Olsen, kurator på Den Blå Planet.

tirs 9. april 2024 14:00 25

Byernes køn, jobtiteloptimering og regler der ikke gælder os

JoJo har haft svært ved at sove for tiden, og det har startet en tankerække, hvor hun funderede over, hvilket køn danske byer har ud fra deres ordlyd. Er Kalundborg for eksempel en mand kvinde eller en mand?

Så er vi igen i dag tilbage med jobtiteloptimering. Vi hjælper nemlig dig, der står med en kedelig jobtitel og spicer den op for dig. Er du skadedyrsbekæmper? Så er du måske i virkeligheden animalsk lejemorder.

Sidst skal vi snakke om regler. For sociale medier som Snapchat og TikTok har siden siden 1. januar skullet have fat i forældresamtykke på deres brugere, som er under 15 år. Det lyder jo meget lige til, men det er altså ikke noget, de gider at rette ind efter. Derfor spørger vi jer ind til de regler, som I ikke føler, der gælder jer, selv om I burde.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 8. april 2024 14:00 23

Barnet Karls store radiodebut og en forside-mission

I sidste uge var der en historie, der gik viralt om Jyske Bank, fordi de havde ansat en 8-årig. Det gav banken en masse fed PR, og derfor har vi i dag gjort præcis det samme. Vi har nemlig ansat 10-årige Karl, som skal være med til at give os en fed forside i en avis. Vi blev anbefalet af en PR-specialist at aflønne barnet Karl i noget skandaløst, så det generer kliks. Derfor vil vi lønne Karl i nikotinprodukter.

Undervejs ringer vi til Casper Roslyng, redaktør TV Midtvest, Bo Søndergaard fra Politiken og redaktør for Folkebladet Glostrup, Jesper Ernst Henriksen, for at sælge historien - Uden held desværre…

Så sætter vi Karl på skolebænken. Han skal nemlig i lyveskole, så han lærer at snakke små ting lidt større, end de er.

Vi foreslår, at han kan prale af at have mødt et par kendte i DR, når han snakker med journalisterne. Måske Morten Münster, som Karl elsker? Men pludselig ringer telefonen. Det lyder godt nok meget som Morten selv.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende:

Karl Lauge Gjøl, børneansat.

Bo Søndergaard, journalist Politiken.

Casper Roslyng, redaktør TV Midtvest.

Jesper Ernst Henriksen, redaktør for Folkebladet Glostrup, Vallensbæk og Brøndby.

tors 4. april 2024 14:00 25

Børnearbejde og uheldige Johnny Madsen

Jyske Bank har ansat en 8-årig pige, som de sløjt aflønner med kakao og bolsjer. Det har i dag skabt forsider på flere danske medier. Vi på Carte Blanche har aldrig været på forsiden af noget som helst, og det vil vi i dag prøve at gøre noget ved. Derfor vil vi gerne hoppe med på børnearbejdsvognen, så vi kan få noget pissegod PR. Vi får gode råd fra reklameekspert Mette Skammeritz, så vi kan holde den bedste jobsamtale og få en spidskandidat af et barn hyret på Carte Blanche.

Så skal vi snakke om Johnny Madsen. Han er nemlig kommet slemt til skade og har brækket kravebenet. Det lyder jo som en voldsom omgang, lige indtil man hører, hvordan. Han er nemlig faldet over sine egne sko i soveværelset, hvilket jo uundgåeligt er lidt komisk. Det har fået os til at spørge jer, hvordan I er kommet galt afsted på absurde måder.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Mette Skammeritz, konceptudvikler .

ons 3. april 2024 14:00 25

Det vi nøjes med, Kenergy og Barbies pennevenner

Mange ting i dagligdagen er et kompromis. I dag taler vi om alle de ting, vi nøjes med, selv om vi egentlig ville gøre tingene anderledes, hvis vi havde flere penge mellem hænderne. JoJo ville blandt andet ønske, at hun havde råd til at få lavet en affaldsskakt i sin opgang, men hun nøjes med at slæbe skraldet ned fra 4. sal fra en ellers skøn lejlighed. Det er altså de små ting, som vi til daglig går på kompromis med. Heldigvis er vi ikke alene, og sammen taler vi om alle de lignende kompromiser, som I lyttere indgår.

Siden Barbie udkom sidste sommer, er udtrykket Kenergy blevet en gængs måde at omtale en bestemt type mand. Ordet er opstået gennem Ryan Goslings karakter, Ken, som i starten af filmen ikke er bange for at stå i skyggen af stærk kvinde. Berlingske er nu hoppet med på vognen og har lavet en liste over de 9 mest ‘kenergy-agtige’ mænd i Danmark. Vi gennemgår listen og diskuterer, om det giver mening.

Og apropos Barbie så runder vi udsendelsen af med at snakke om et guldfund fra genbrugsbuktikken. Jannik er nemlig kommet i besiddelse af et gammelt Barbie-blad fra 1990, hvor piger har skrevet ind til Barbie og efterlyst pennevenner. Hele dagen har Jannik forsøgt at kontakte de nu voksne kvinder for at høre, om de mon fik nogle pennevenner, efter de var med i bladet for mere end 30 år siden.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 2. april 2024 14:00 25

Havanasyndrom, jobtiteloptimering og voldsomme aprilsnarre

I dag skal vi snakke om Havanasyndromet. Navnet på en sygdom, som de sidste mange år har ramt amerikanske diplomater, millitær personel og embedsmænd rundt omkring i hele verden. Mange af dem melder om at have hørt høje skærende lyde midt om natten, og symptomerne er efterfølgende kvalme, næseblod, svimmelhed, blindhed og motoriske problemer. Vi snakker om de forskellige teorier på, hvorfor det sker.

Så skal vi optimere jobtitler. Et fast element, hvor vi hjælper dig med at spiffe din titel op, hvis den mangler lidt swung. Er du rørlægger? Så er du måske i virkeligheden underjordisk-å-udgraver.

Sidst skal vi snakke om grænse aprilsnarre. I går var jo lyvedagen over dem alle, nemlig 1. april. Det skal i stedet handle om aprilsnarre - på grænsen. For kan en aprilsnar blive for voldsom?

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 27. marts 2024 14:00 25

Musik til 1813 og dårlige gækkebreve

Ventemusikken på Hovedstadens akuttelefon 1813 er kedelig. Det fandt Jannik ud af i mandags, fordi han ventede i telefonkøen i 40 minutter, og vi har sat os for at finde på noget bedre.

Vi kigger ind i vores egen navle, og mærker efter, hvad vi godt kunne vi godt tænke os at lytte til.

Så skal vi snakke påske. Jannik har nemlig modtaget et gækkebrev med de famøse ord ‘Mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker’. Det er en klassisk gækkebrevsætning, men også meget brugt. Derfor giver vi i dag et påskeæg til en lytter, der sender os det bedste påskerim i indbakken.

Værter: Maria Josephine Madsen, Henrik Eriksen og Jannik Schow.

tirs 26. marts 2024 14:00 22

Ventemusik til 1813, jobtiteloptimering og jazzblokfløjte

Hvis man ringer til 1813, så er der som regel ventetid i telefonen. Jannik oplevede forleden at vente i 40 minutter, og mens man venter, hører man et meget kedsommeligt musikstykke. Det synes vi ikke, at sangen er god nok til. Derfor vil vi hjælpe 1813 med at finde en ny ventetone i samarbejde med Sofie de Bretteville Olsen, medlem af Regionsrådet i Hovedstaden og Sundhedsudvalget.

Da Jojo var syg i forrige uge, startede Jannik og Henrik en ny service op på programmet, nemlig ‘jobtiteloptimeringen’. Idéen er, at vi hjælper dig, hvis du har en jobtitel, som du synes er blevet lidt kedelig - så spiffer vi den op. Er du kantineleder? Så er du måske i virkeligheden massebespisningschef.

Sidst skal vi en tur på højskole. Maise fra Nørgaards Højskole har nemlig kontaktet os på Instagram, fordi de på hendes højskole skal lave et teaterstykke, og de får point på skolen, hvis de laver fed PR for deres stykke. Det vil hun så bruge os til. Det lød lidt kedeligt, indtil Maise sendte en lydbesked med en beskrivelse af stykket, som blandt andet indeholder jazzblokfløjte. Vi prøver derfor at få dem til at spille lidt for os.

Medvirkende:

Sofie de Bretteville Olsen, medlem af Regionsrådet i Hovedstaden og Sundhedsudvalget.

Maise Lesman Alling, Højskoleelev.

Værter: Maria Josephine Madsen, Henrik Eriksen og Jannik Schow.

man 25. marts 2024 14:00 24

Et pitch til TV2, stereotype nordsjællændere og Danmarks bedste ventetone

TV2 har ramt den lige i røven (igen). De er nemlig skidegode til at lave succesfulde serier, som handler om omsorgsfagene. Heriblandt Sygeplejeskolen, Dag og Nat (jordemødre) og Rita (lærer) - Og nu er der kommet et nyt skud på stammen, nemlig serien SOSU. Serien handler om SOSU-medhjælpere, og det er Iben Hjejle og Tessa, der spiller hovedrollerne. Vi tror, at den bliver en kæmpe succes, og det har fået os til at tænke på, om vi kan pitche den næste store serieide til TV2, som tager udgangspunkt i andre fag i arbejderklassen.

Så skal vi lege ‘vi er danskere, så selvfølgelig’. Legen hvor vi tager den selvironiske hat på, og beskriver os danskere på en stereotyp måde - og i dag er vi taget til Nordsjælland. Denne omgang bliver altså ‘Vi er nordsjællændere så selvfølgelig’.

Sidst finder vi Danmarks bedste ventetone. Jannik har nemlig i kø til 1813, som har en usædvanlig kedelig ventetone. Derfor prøver vi med hjælp fra jer lyttere, at finde Danmarks bedste.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 21. marts 2024 14:00 24

At snige ekstra problemer med til lægen, det nye MobilePay og Poetry Day

JoJo har været ved lægen, og når først man er kommet derop, er det ofte sådan, at man gerne vil nå at runde 5-10 skavanker, som man har samlet til bunke. Det er der bare ikke altid tid til. Så hvordan bærer man sig ad med at snige det hele med til en lægetid? Vi prøver at få fat på lægekyndig lytter, så vi kan få et par fif.

Hvis der er én ting, der er talk of town de her dage, så er den opdaterede version af MobilePay. Appen er blevet lavet om, og den snak er faktisk nået helt til den røde løber af filmen ‘Jagtsæson 2’. Her var det særligt skuespiller Peter Gantzler, som føler sig meget forvirret over den nye opdatering. Vi snakker om frustrationen - For er det egentlig en god opdatering?

Sidst, men ikke mindst, er det World Poetry day - verdens Poesidag. Og i den anledning har vi sat os for at skrive digte til hinanden. Det kan jo rumme mange følelser sådan noget, så er det nemmere at sige ting til hinanden gennem peosien?

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Viggo Schwartz Kimer, folkeskolepraktikant.

ons 20. marts 2024 14:00 24

Flere karakterer i folkeskolen, DM i amatørjodling og catchfrases

Der er kommet en ny folkeskoleaftale, som blandt andet giver mulighed for at teste og give karakter til elever ned til 6. klasse. Danske Skoleelever og Skolelederforeningen siger, at det lyder som en skidt ide, fordi det skaber dårlig trivsel, men politikerne er ikke enige. Vi kunne godt tænke os at høre hvilke argumenter, børnene selv har. Og så afprøver vi lige det her nye testsystem af ved at give dem en karakter ud fra, hvor gode de er til at tale deres sag.

Så skal vi afholde en form for Danmarks Mesterskab. Vi er nemlig blevet helt vilde med jodling her på programmet, og derfor vil vi gerne lave en ny jingle til Carte Blanche med et spirende jodle-talent. Vi afholder derfor DM i amatørjodling, så vi finder den bedste kandidat til opgaven.

Sidst runder vi jeres catchfrases. Vi leder nemlig efter den perfekte catchfrase, man kan bruge, når man tager afsked med nogen.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 19. marts 2024 14:00 25

En akavet undskyldning, rotter på stoffer og Berlingskes Talent 100-liste

I dag har Mads Fuglede fra Venstre meldt ud, at han ikke vil være i partiet mere og skifter til Danmarksdemokraterne. Det betyder, at regeringens tre partier tilsammen har 87 mandater, hvis man tæller Jon Stephensen med, og derfor er der ikke længere et flertal. Det betyder muligvis, at Lars Løkke skal sige et akavet undskyld til Mike Fonseca, så regeringens flertal ikke smuldrer. Vi tror ikke, at Lars er alene om at bikse en akavet undskyldning sammen. Derfor beder vi jer om at ringe ind med jeres historier.

Så skal vi snakke stoffer. Vi har tidligere snakket om, hvordan afhængigheden af rusmidler har spredt sig til dyreriget, da delfiner er begyndt at blive høje på kuglefiskens nervegift… Og nu er den gal igen - Denne gang hos rotterne.

Sidst, men ikke mindst, skal vi tale om Berlingskes årlige Talent 100-liste. En liste med 100 talenter under 36 år, som er vigtige for det danske erhvervsliv. Det er jo en elitær liste, og derfor laver vi vores egen, som vores lyttere kan blive en del af.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 18. marts 2024 14:00 24

Gaver fra Jannik, sex til OL og en elitær weekend

Jannik har været på skiferie, og derfor er der traditionen tro gaver til Henrik og JoJo - Hvis de selvfølgelig gør sig fortjente til dem. Det skal de blandt andet ved at høre om hele Janniks ferie, og kæmpe til den bitre ende i en dum quiz, Jannik selv har lavet.

Så snakker vi om sex til OL. Sidst, der var sommer-OL, blev det afholdt i Tokyo under corona, og derfor måtte atleterne ikke have sex med hinanden. Men det må de fandme i år, når det denne sommer afholdes i Paris. Og det lader næsten til, at der nærmest bliver opfordret til det. Der vil nemlig blive uddelt 300.000 kondomer i OL-byen, hvilket svarer til to styks per dag til hver atlet.

Til sidst skal vi snakke om elitære weekendplaner. Jannik og Henrik har nemlig været til uofficiel Danmarkmesterskab i vinsmagning, hvilket jo kan virke lidt småelitært, men de to herrer mener, at masser af danskerne godt kan lide at tage småeliteære valg i weekenden. Om det er at købe Eriks bearnaise i stedet for Knorr, eller at du har taget underbukser på uden huller i. Vi hører om jeres højborgerlige weekendplaner.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 7. marts 2024 14:00 24

Plagiatdetektiv, pist væk med Puk og en mulig sexistisk kogebog

Hvad gør man, hvis man har en kedelig jobtitel? Man finder da bare på en ny selv. Der har freelancejournalist Niels Lykke Møller gjort, som nu er blevet mediernes plagiatdetektiv, efter han har gravet i, om Kathrine Diez og nu også Lasse Skytt har plagieret i deres artikler. Derfor har vi sat os for at hjælpe dig, der sidder derude, med at spice din jobtitel op, hvis du synes, at den er blevet lidt kedelig.

Så skal vi snakke om Puks forvsinden. Puk Elgård har nemlig lukket alle sine sociale medier, som af indlysende årsager er blevet en stor historie i medierne. Men Puk går jo derfor også glip af en masse ting på ‘SoMe’, som man plejer at kunne tale med om. Har hun overhovedet set Bendtners store hatte eller hørt udtrykket ‘come on now dauwg’? Vi ringer og opdaterer hende.

Sidst har Jannik taget kogebogen ‘Mand eller kylling’ med, som er et spændende samarbejde mellem kok og komiker Lars Hjortshøj og Morten Heiberg. Bogen er skrevet i år 2005, og der et par passager, som godt kunne få sexisme-alarmen til at ringe lidt. Vi dykker ned i eksemplerne og ser, om den holder i dag.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Puk Elgård.

ons 6. marts 2024 14:00 25

Truende bagværk, stemmekloner og personlige catchfrases

Tidligere sygeplejerske i psykiatrien Thomas Sørensen har sendt en kritisk, men satirisk, kagemand afsted til psykiatriens ledelse med ordene: “Brænd bygning 4”. Det tog de som en trussel og ville have det anmeldt, men sagen blev aldrig til noget. Teorien er, at en kage med et marcipanansigt, som smiler, ikke kan være en trussel. Men vil det så sige, at man bare kan smække alle slags trusler på en kage og slippe afsted med det? Vi ved ikke meget om konditeri. Derfor ringer vi til John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark, og spørger ham.

Den hollandske løber Femke Bol har lige vundet verdensrekorden for indendørs 400-meterløb, men det er ikke derfor, hun er på alles læber i dag. Hun er nemlig gået viralt, fordi hun lyder som Mickey Mouse, når hun taler. Vi tror, at der er andre, som tit får at vide, at de lyder som en kendt person eller figur. Derfor beder vi jer om at ringe ind, så vi kan gætte jeres stemmeklon.

Sidst i programmet hjælper vi dig, der står og mangler en personlig catchfrase. Her på programmet mener vi, at alle fortjener en god catchfrase, og nu får du muligheden for at få din helt egen.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

tirs 5. marts 2024 14:00 24

Ulovlige scorereplikker, bestikkelsespølser og JoJos lægehus

En tidligere oberst i den amerikanske hær står til at komme 10 år i brummen, fordi han kom til at dele en masse tophemmelige ting, til hvad, han troede, var til en normal ukrainsk kvinde på en dating-app. Blandt andet fortrolige oplysninger fra tophemmelige møder om krigen i Ukraine - Ikke smart, men han gjorde det jo for at imponere hende. Og vi er ret sikre på, at han ikke er en eneste, der har sagt dumme ting for at imponere en, de er forelsket i. Derfor hører vi i dag om jeres uheldige datingssnakke.

Så skal vi også forbi festivalen Musik I Lejet. De har nemlig siden festivalens fødsel for 14 år siden afholdt festivalen ulovligt, da det ikke har stået i en lokalplan, at man må drive festival på det område, de bruger. I aften bliver festivalens skæbne afgjort ved et byrådsmøde i Gribskov. Og de, der står bag festivalen, har sørget for, at borgere, der møder op foran rådhuset, kan få en grillpølse for opbakningen. Altså en form for bestikkelsespølse. Men findes der egentlig situationer, hvor en grillpølse ville ændre vores holdning til noget? Det taler vi om i dag.

Sidst opfylder vi en af JoJos helt store drømme. Hun får nemlig lov til at diagnosticere en lytter live i radioen. Noget hun mener, at hun er meget kompetent til, da en stor del af hendes familie arbejder i sundhedsvæsnet. Men kan det passe?

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 4. marts 2024 14:00 24

I hvilken uheldig situation er der sevet luft ud af din rumstation?

I dag taler vi først om voksenformater, som er blevet børnificeret. Først var det Den Store Bagedyst, som blev til ‘Junior Bagedysten’, og nu er Løvens Hule blevet til ‘Løvens Hule Junior’. Man propper altså børn ind i et voksenformat og vupti, så var det et helt nyt program. Denne meget komplicerede måde at udvikle nye formater vil vi gerne være en del af. Vi kigger derfor på andre DR-programmer, som man kan proppe børn i.

Der er ved en fejl sevet luft ud af Andreas Mogensens rumstation - Noget vi alle kender til. Derfor runder vi programmet af med lytterinddragelsen: “I hvilken uheldig situation er der sevet luft ud af din rumstation”. Vi leder altså efter den sjoveste historie om engang, du har pruttet, hvor du ikke skulle have gjort det. Lytterindragelser er jo noget, vi laver hver dag her på Carte Blanche. Både fordi det er hyggeligt at snakke med jer, men også fordi vores chefer siger, at det er communityskabende. Derfor spørger vi lige på bagkant, hvordan det her indslag er for dig, der er med.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 29. februar 2024 14:00 25

Kristne popstjerner og ‘Love is Blind’ for lyttere

Det kristne par Daniel og Debbie er begyndt at smide sangvideoer ud på sociale medier, og de synger overraskende godt. Men er det bare de to tilfældige kristne, der synger godt? Nej. For Daniels bror og Daniels brors ven synger også himmelsk. Noget tyder altså på, at det kan give god mening i udviklingen af fremtidens musiktalenter, at man lukker dem ind i et radikalt, kristent miljø, hvor alt mangel på kor fremkalder korporlig afstraffelse, og som ovenikøbet styres af en rablende gal kvinde med et direkte talerør til gud, indtil de synger rent. Right?

Så snakker vi om, hvorvidt vi kan vi gætte, om du, der lytter med, identificerer dig selv som attraktiv eller ej - KUN ved at høre din stemme. En spritny sæson af Netflix-serien ‘Love is Blind’ er nemlig kommet ud. Et tv-show, hvor deltagerne dater hinanden gennem en væg, og derfor ikke kan se hinanden. Så kan vi høre, om DU selv mener, at du er hot or not? Det tester vi også af i dag.

Sidst får Henrik endelig lov til at snakke lidt om Hell Divers 2, men det bliver ikke med JoJo og Jannik…

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 28. februar 2024 14:00 23

Dumme ting vi nægter at ændre, pinlig løbemusik og lottotegn

En rigmand i USA har bosat sig i et hus, som efter en storm hænger og dingler helt udover en klippeside. Og selv om det er dumt, så nægter han at flytte. Og det elsker vi ham lidt for. Vi kan jo alle sammen genkende følelsen af at være for stædig til at ændre noget, selv om vi godt ved, at det er dumt. Og for at få det bedre med os selv, spørger vi jer, hvad I gør, som, I ved, er en skidt ide.

Så har JoJo fundet ud af, hun har en helt anden musiksmag, når hun er ude at løbe. For at få fut i benene sætter hun nemlig “girl-power”-anthems på - noget hun ellers aldrig ville lytte til. Hun spørger derfor Jannik og Henrik, om de ændrer musiksmag i forskellige situationer.

Sidst runder vi en ny trend, som kører på sociale medier. Den handler om Lotto og lyder nogenlunde således: “Hvis jeg vandt i lotto, ville jeg ikke sige det til nogen, men der ville være tegn”. Vi dykker ned I, hvad vores forskellige tegn på pludselig rigdom ville være.

Værter: JoJo, Jannik Schow Petersen og Henrik Eriksen.

tirs 27. februar 2024 14:00 24

Influencer-chips, Henriks dagbog og dårlig norsk samvittighed

Kims bliver kritiseret for at bruge influencere som Morten Munster og Jas og Mika til at deres chipsbattle. Kritikken kommer fra forbrugerrådet TÆNK og går på, at Kims prøver at stoppe chips ned i halsen på børn. Men ifølge Kims selv er kampagnen lavet til UNGE og altså ikke børn.

Men vil det sige, at vi har misforstået vores publikum her i DR? Vi har jo brugt de samme influencere til at lave børneindhold? Måske er det os, der tager fejl? Det taler vi om.

Så har vi i dag også taget vores gamle dagbøger med, så I lyttere kan lære os at kende på flere planer. Men Henrik påstår selvfølgelig, at han aldrig har skrevet dagbog, hvilket jo ikke kan passe. Vi sætter derfor Henrik til at læse højt fra sin.

Sidst taler vi om den kritik, Danmark har mødt, fordi vi er i gang med at “importere sygeplejersker” fra lande som Indien og Filipinerne, som selv mangler sygeplejersker. Men grunden til, at vi mangler alle de sygeplejersker in the first place, er jo fordi, at Norge hapser dem alle sammen. Det vil vi gerne have sat en stopper for nu! Derfor ringer vi til vores norske (og meget bedrevidende) kollega fra P3 Norge, så vi lige kan fortælle ham, hvor skabet skal stå.

Værter: JoJo, Jannik Schow Petersen og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Espen Roness.

man 26. februar 2024 14:00 24

Store bryster i forsvaret, københavnere og irriterende medpassagerer

“Store ændringer i Forsvaret: Store bryster er nu velkommen i trøjen”. Sådan lyder overskriften på en DR-artikel efter Forsvaret for nyligt droppede en række krav til kommende værnepligtiges kroppe. En rubrik, der jo rummer et enormt stort Ekstra Bladet-potentiale, men som godt kunne spices op. Derfor går vi i skriveværksted og kommer med vores bud-rubrikker, der ville fange læseren endnu mere.

Vi skal igen forbi den velkendte leg ‘Vi er danskere så selvfølgelig’ - nu i københavner-edition. Den nemmeste befolkningsgruppe at kaste sten efter.

Sidst skal vi tale om anstrengende medpassagerer. JoJo har en mistanke om, at hun er irriterende at køre bil med. Derfor spørger vi jer derude, hvad medpassagerer gør, som for alvor får jeres pis i kog.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 22. februar 2024 14:00 24

Henrik og Sussi (nu igen) og overbeskyttende forældre

Vi har drillet Henrik lidt denne uge, fordi vi havde en lille ide om, at han måske hyggede rundt med Sussi fra ‘Sussi og Leo’ - hvilket han jo selvfølgelig ikke gør, fordi han er jo hammersyg. Så vi ringer i dag for at sige undskyld… Men det er ikke Henrik, der tager telefonen? Vi er faktisk lidt nervøse for, om han nogensinde kommer tilbage til programmet.

Sylvester Stallone har meldt sig på banen som en rigtig curlingfar. Han har nemlig fået NAVY-seals - Altså medlemmer af den amerikanske specialstyrke - til at træne sin datter i selvforsvar, inden de skulle flytte til NYC.

Og vi tror ikke, at han er den eneste overbeskyttende forældre derude. Vi kaster derfor bolden ud til jer og hører jeres historier.

Værter: JoJo og Jannik Schow.

ons 21. februar 2024 14:00 26

Sussi og Henrik, ulækre genbrugsgenstande og finske børnenavne

Henrik er fortsat syg… tror vi? Men vi har en lille teori på redaktionen om, at Henrik måske har en slags hed affære med Sussi fra ‘Sussi og Leo’. Sladderbladene har nemlig fået nys om, at hun i øjeblikket dater en ostehandler. Og hvem er en rigtig ostemand? Det er Henrik. Vi ringer derfor til Sussi for at høre, hvad de laver.

Så runder vi også genbrugsfund, som ved nærmere eftertanke faktisk er lidt smådumme, klamme eller mærkelige at gøre brug af.

Sidst taler vi om en nyligt offentliggjort liste med børnenavne, som man ikke må bruge i Finland. Det har Jannik lavet en lille quiz ud af. Man må for eksempel gerne hedde Loppe, men ikke Teflon.

Værter: JoJo og Jannik Schow.

tirs 20. februar 2024 14:00 24

MGP-favoritter, gratis ting og Lars Løkkes Airbnb

Børne-MGP er nostalgiens fest for mange af os, og nu er det snart tid igen. Derfor har Jannik og JoJo taget deres favoritsange med fra årenes løb.

To mænd har fundet en ring fra 500-600 tallet med en metaldetektor i Sydvestjylland. Ringen er i 22 karat guld med en mørkerød ædelsten på toppen. Og der er jo en helt speciel lykkefølelse, når man finder noget af værdi uden at gi’ en øre for det. Vi spørger derfor jer, hvad I tilfældigt har fundet.

Sidst, men ikke mindst, skal vi snakke om Lars Løkkes Airbnb. Nu kan du nemlig leje udenrigsministerens hus i Græsted på udlejningsportalen Airbnb for bare 1.400 kr. pr. nat. Men hvad får man så, hvis man booker Lars Løkkes hus? Det gennemgår vi.

Værter: JoJo og Jannik Schow.

man 19. februar 2024 14:00 25

Stereotype bornholmere og sjældne fødselsdage

Vi har de sidste par uger leget legen “Vi er danskere, så selvfølgelig”. Det er en leg, hvor vi tager den selvironiske hat på og beskriver os danskere på en stereotyp måde. Men i dag gør vi den endnu engang geografisk specifik. Sidst gik det ud over sønderjyderne, og i dag går turen til Bornholm. Vi skal nemlig lave: Vi er Bornholmere, så selvfølgelig…

Så runder vi også sjældne fødselsdage. JoJo er nemlig faldet over et filter på TikTok, som hedder ‘how rare is your birthday’. Her kan man taste sin fødselsdag ind og se, hvor sjælden den er. Og hvem vil ikke have en sjælden fødselsdag? Det er jo en meget konkret måde at måle, hvor unik man er.

Snakken ender ud i, at Jannik, som deler fødselsdag med skuespiller Simon Stenspil, gerne vil have sin fødselsdag for sig selv, og derfor ringer vi Simon op for at se, om han ikke lige kan rykke sin.

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

tors 15. februar 2024 14:00 25

Gakkede telefonsvarer og en alkoholtest

En privat afvænningsklinik bliver kritiseret i medierne i dag, da de har test med kun seks spørgsmål, som skal give dig svar på, om man har et problem med alkohol eller ej. De har fået en masse kritik, fordi testen bliver overtolket, og således skaffer klinikken kunder i butikken. Men kan det passe? Vi prøver at tage testen og ser, om selv vi burde søge hjælp.

Da vi ringede til JoJo tidligere i dag, opdagede vi, at hun har en fransk telefonsvarer. Det, synes vi, var ret specielt, og det fik Jannik og Henrik til at overveje, om der stadig sidder folk derude med gakkede telefonsvarer, som snyder den, der ringer. Vi ringer til de af jer, der har en sjov telefonsvarer, og det skal vi love for, at I har.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 14. februar 2024 14:00 26

Kærlighedssangskriver og rapper-beef

Gilli og hans manager mener, at musikeren GOBS tyvstjæler hans musik. Men TV 2 bringer i dag en artikel med en musikekspert, som synes, sagen er noget “bullshit”. Han mener nemlig, at de begge laver så simpel musik, som alligevel lyder som hinanden og meget andet, at der ikke kan være tale om plagiat.

Meeen lyder de nu også som hinanden? Det tror vi slet ikke på. For at understrege den pointe, prøver vi at se, hvordan man blander sangene sammen.

Og så er det jo kærlighedens dag i dag. Derfor hjælper vi en af jer derude - som måske ikke lige har nået at få stykket den helt store kærlighedspakke sammen til kæresten i dagens anledning - og laver en vaskeægte kærlighedsballade specifikt til jeres bedre halvdel.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 13. februar 2024 14:00 27

Hvem bliver den næste ‘big dog’ i Nato?

Man kan odd’se på sangene til Dansk Melodi Grand Prix inde på en stor dansk spilside. Det har vi lavet til en leg, hvor Jannik spiller et udpluk af numrene for Henrik, som så skal gætte, hvilke sange der giver mest igen.

En tidligere rådgiver for både Trump og Biden siger, at hvis Trump vinder valget over Biden, så er der en ret stor risiko for, at Trump vil hive USA ud af Nato. Men hvem bliver så den næste big dog i Nato? Det spørger vi forsvarskorrespondent Mads Korsager om.

Sidst tester Jannik, om Henrik kan forudsige punchlines, inden de kommer. Henrik er jo, hvad man kan kalde en rigtig skæg fyr, så det burde være en smal sag.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 12. februar 2024 14:00 25

Fiskelavnsboller, Ander Bircow og fejl 40

Fastelavnsboller bliver år efter år en mere og mere populær spise, og i weekenden bød Janniks lokale fiskehandler ind med deres take på konceptet, nemlig Fiskelavnsboller. Vil det sige, at alle virksomheder kan lukrere på denne meget bagværksspecifikke trend? Det taler vi om.

Anders Bircow udtaler sig i en artikel, at han tilsyneladende har haft det enormt nemt med damerne. Derfor efterspørger vi en lytter, som tidligere er blevet forført af Anders, for at finde ud af, hvad hans hemmelighed er. Men linjerne er ikke så glohede, som vi havde regnet med…

Sidst, men ikke mindst, snakker vi om menneskelige fejl 40’ere. Jim Carrey modtager nemlig en SMS, da han er i Hawaii, om, at der var en missilregn på vej til øen, og han forbereder sig derfor på at dø. Det viser sig dog, at beskeden var sendt ved en fejl - en såkaldt menneskelig fejl 40. Vi kaster linen ud til jer og hører om de fejl, I har begået.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 8. februar 2024 14:00 25

Forgiftede børn, uge 6 og Henrik i Lalandia

I en børnehave på Grønland var et rør frosset til, så der var ikke vandhanevand. Ungerne blev derfor nødt til at drikke vand fra dunke, men en af de ansatte tog fejl af dunkene med vand og dunkene med vaskemiddel, og det resulterede i, at tre børn blev indlagt. Men hvad kan man ellers komme til at smage ved en fejl? Vi kaster linen ud til jer og hører jeres historier.

Så er det jo i denne uge ‘uge 6’, som for mange unge står i seksualundervisningens tegn. Det vil vi gerne støtte op om. Derfor gennemgår vi en artikel fra bladet ‘Vi Unge’ med ting, man ville ønske, man havde havde vidst om sex i et segment, Jannik meget originalt kalder ‘Hånden på kønsdelen’.

Sidst, men ikke mindst, skal vi høre en historie, som vi har ventet på i 3-4 uger. Nu er vi nået til det: Henriks store fede historie om dengang han var i vandland.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 7. februar 2024 14:00 26

Milliardærernes sorggruppe, genskabelse af JoJos grin og Mike Fonseca

Vi har talt meget om Nordic Waste-skandalen i Randers. Der er jo vildt mange implicerede, men der er faktisk nogle, som vi ikke har talt om endnu. Nemlig de andre Milliardærer. Bent Jensen, som også er milliardær, gør nemlig opmærksom på, at Torben Østergaard kommer til at hænge hele klassen af milliardærer ud. Og det siger vi stop til her på programmet.

JoJo er syg denne uge, og vi savner hende. Faktisk så meget at vi i dag har sat os for at genskabe hendes grin. Men vi kan ikke gøre det selv. Så vi kaster bolden ud til jer lyttere for at finde et nyt godt husgrin til programmet.

Sidst, men ikke mindst, skal vi lige runde x-moderaten Mike Fonseca. Der har nemlig været radiostilhed fra politikeren, siden han sygemeldte sig i forbindelse med, at man fik nys om, at han datede en 15-årig, men nu er han aktuel med en kronik i Altinget. Det runder vi lige.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 6. februar 2024 14:00 26

Håndværkerzingers og vrede Alexander Husum fans

“Har du taget parfume på til hele ugen?” er et bud på en klassisk håndværkerzinger, men vi kender ikke så mange af de ellers kække, men bløde lussinger, man kan fyre afsted til en god kollega eller ven. Derfor samler vi i dag til bunke og beder jer lyttere komme med jeres bedste verbale zingers.

Der er snart børnemelodigrandprix og børnene har en fantastisk evne til at formidle svære ting som skilsmisse og mobning med let popmusik. Derfor prøver vi i dag af, om vi kan drysse lidt sukker ud over jeres dårlige nyheder ved at synge dem over poppet børnemusik.

Sidst, men ikke mindst, ringer vi til Alexander Husum, fordi en masse forældre er sure over at have stået i kø i 8,5 time i Aalborg Storcenter, hvor man kunne møde den populære youtuber. Men det er godt nok noget af en telefonkø, vi er havnet i…

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 5. februar 2024 14:00 24

Skønheden og udyret, stereotype nordjydere og parodiquiz

Her i Carte Blanche har vi før lavet nyskrevne sketches i Disney-universet, da Disney Sjov er blevet erstattet af FredagsTamTam på DR1. Og i dag tager vi endnu en tur i manegen, nu som ‘Skønheden og udyret’.

Så skal vi også lege legen; “Vi er danskere, så selvfølgelig”. Legen, hvor vi selvironiske beskriver os selv som danskere på en stereotyp måde. Men i dag gør vi det geografisk specifikt. Turen går nemlig til Nordjylland. Fx “Vi er nordjyder, så selvfølgelig fejer vi alle følelser ind under gulvtæppet.”

Under Danmarks Indsamling sidste uge lavede vi det super originale indslag “Mættere på himlen”, hvor vi måske lige kom til at parodiere Andrew Moyo. Derfor synes vi, at parodien godt kan tåle en genoplivning. Vi afholder derfor parodiquiz med jer lyttere, der byder på alt fra Ole Thestrup til Nicki Minaj.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

fre 2. februar 2024 14:00 21

Det her program var et program

Som titlen siger. Et program, men også lidt noget andet, som vi ikke ved, hvad er.

Værter. Henrik Eriksen og Jannik Schow.

Medvirkende:

Anders Breinholt.

Thomas fra samsøe festival.

tors 1. februar 2024 14:00 23

En tur til Grækenlands Caribien

I dag samler Carte Blanche endnu en gang ind til Danmarks Indsamling. Vi fik både talt om Nordens Paris og havde også en direkte linje til Grækenland, da der blev samlet ind og hygget for fulde gardiner.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 31. januar 2024 14:00 24

Hvilket stjernetegn er mest tilbøjelig til at donere penge?

Vi samler ind på livet løs til Danmarks Indsamling, og i den forbindelse er vi interesserede i at høre, hvilke stjernetegn vi særligt skal henvende os til for at få penge i kassen. Det snakker vi med Amalie Francesca om, vært på Astropod.

Så er auktionen på Jens Henriks middag på Alchemist steget igen, igen. Men hvor har de andre politikere fået fornøjelsen af at spise? Det vil vi spørge Maria Durhuus om, folketingmedlem for Socialdemokratiet. Man kan nemlig byde på en middag med hende på Krydderiet i Hillerød. Som jo er lidt noget andet end verdens 5. bedste restaurant.

Sidst, men ikke mindst, får vi afsat dagens præmie - nemlig den helt store koncertpakke.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 30. januar 2024 14:00 24

Hvem skal på Alchemist med Jens Henrik fra Danmarksdemokraterne?

Danmarks Indsamlingen er stadig i fuld gang, og vi gør alt, hvad vi kan for at skovle en masse penge ind, som i år går til sult og fejlernæring hos børn verden over.

Og i forlængelse af indsamlingen er der også en online-auktion, hvor man kan byde på diverse ting og oplevelser, blandt andet middage med politikere. Men den der for alvor har vundet i velgørenshedslotteriet er Jens Henrik Thulesen Dahl fra Danmarks Demokraterne. Sammen med ham kan man nemlig vinde en middag med alt betalt på Alchemist sammen med en ven. Hvordan har han båret sig ad med at få sig selv inkluderet i den præmie? Det spørger vi ham om.

Han er dog ikke den eneste vi får fornøjelsen af at tale med. Vi ringer nemlig også til Ida Moesby, forbrugerøkonom i Nordea. For kan man egentlig få optimeret en velgørenhedsdonation som en investering?

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

man 29. januar 2024 14:00 24

Danmarks Indsamlingen er skudt i gang!

Vi skyder en helt speciel uge i gang - Det er nemlig den helt store indsamlingsuge. Det betyder, at vi hele ugen i Carte Blanche samler penge ind til sultne børn rundt om i hele verden. Derfor er der også et væld af præmier på højkant, som du kan løbe afsted med, hvis du støtter indsamlingen.

Men vores vigtigste opgave er jo at få nogle penge i kassen, og derfor brainstormer vi blandt andet på, hvem vi mon kender, som har en del penge at dele ud af - Og en af dem der er i vores telefonbog er Anne Stampe. Kendt som en rigtig investerhaj i Løvens Hule på DR1. Mon vi kan få en investering?

Sidst i programmet kårer vi en vinder af dagens præmie. I dag kan man løbe afsted med alt godt til køkkenet med Jesper Kochs navn på til en værdi af ca 17.038 kr.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 25. januar 2024 14:00 25

Det kan gå mange urinveje

Andreas Mogensen har tisset i rummet - og i dag vender Jannik, JoJo og Henrik, hvor de har tisset af mærkelige steder. Så bliver der fejret en helt særlig fødselsdag, og Jannik har fundet en kontrakt, hvor der står noget meget bizart med småt. Sidst, men ikke mindst, skal ugens lyttergave endnu en gang gives ud.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 24. januar 2024 14:00 26

Telefonfis og Prins Henrik

I dag er Jannik og Henrik alene i studiet, da JoJo er taget ud for at finde Holger. Vi ved ikke om det lykkes, på trods af hans meget genkendelige rødstribede tøj.

Henrik har gode råd til udbrændthed, Jannik har den næste store trend med, og Henrik Liniger bidrager med ekspertise om DBU’s aktivisme til VM i 2034.

Alt det og meget mere… og nu siger vi meget mere, men der ér faktisk meget mere! Fx en historie om at blive reddet af wrestleren Hulk Hogan og intern viden om Prins Henriks forhold til dansk ost. Så kom ik’ her, og sig’ I ik’ får noget for licenskronerne.

Og var det så alt? Næ, der er også telefonfis! Vi håber I lytter med!

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 23. januar 2024 14:00 26

Sorry Seems To Be The Hardest ‘Work’

I dagens Carte Blanche genbesøger vi lytternes dummeste væddemål, og river op i nogle barndomstraumer, når vi taler om “dengang man blev glemt et sted”. Desuden har Carte Blanche fået fingrene i en helt særlig udtalelse fra selveste Torben Østergaard Nielsen, som sætter ord på den shitstorm, han oplever lige nu.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 22. januar 2024 14:00 26

I stjernen på hjernen

I dagens udgave af Carte Blanche er der direkte hul igennem til Torben Østergaard Nielsens støttegruppe. Derudover blev der også taget kærlig hånd om vores fynske venner, og sidst, men ikke mindst, afprøvede vi ‘I stjernen på hjernen’.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 18. januar 2024 14:00 27

Biblioteksglæde og gave fra Stig Rossen!

I en artikel fra DR står, at man kan få det bedre med sig selv og sit liv, hvis man bruger biblioteket. Det vil vi i dag gerne teste af. DR har nemlig selv et bibliotek, så vi sender Jannik op derop for at se, om han er en gladere mand på den anden side.

Det er torsdag og det betyder også, at vi skal ugens lyttergave afsat. Den leg hvor Jannik, Henrik og Jojo forsøger at købe lytternes kærlighed. Men Jannik har været lidt mut over, at han ikke kan få afsat sin DVD-box med sæson 5 af ‘De unge mødre’. Derfor smider han en CD i puljen med selveste Stig Rossen - Men han har flere kort i ærmet, for pludselig ringer telefonen, og det lyder da godt nok meget som ham på CD’en.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 17. januar 2024 14:00 25

Det danske talsystem forklaret

Realitystjernen Sinan bor hjemme ved sin mor, og føler at det er som at bo på et femstjernet hotel. Man kan nemlig lige nu følge ham og familien i P3-programmet: “Alle elsker Sinan”, Og HOLD OP han har det godt. Derfor giver vi mikrofonen til alle jer hjemmeboende unge, som synes, at deres forældre godt lige kan hæve service-niveauet derhjemme.

Så runder vi også det danske talsystem. I går talte vi nemlig med P3’s norske pendant, som kritiserede det danske talsystem for ikke at give mening, og det kan der jo måske godt være noget om. Heldigvis kom en lytter os til undsætning i indbakken, og ham ringer vi op i dag, så vi får det helt på plads! Eller næsten i hvert fald…

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 16. januar 2024 14:00 25

Skamfulde rekorder og en glemt fødselsdag

Normalt her om tirsdagen leder vi efter folk, der har meget af noget i det indslag vi kalder ‘ting du har meget af’. Men i dag har vi ændret det en smule. Henriks gode ven har nemlig med skam i stemmen indrømmet, at han har spillet Fifa 2015 i 1200 timer. Det svarer til cirka 50 dage. Derfor leder vi i dag efter rekordlignende tal fra jer, der smager lidt af skam og som man helst ikke vil indrømme. Så er vi også igennem til P3’s norske pendant, fordi de har skrevet en artikel med 10 ting, som de mener den nykårede Kong Frederik 10. bør lave om i Danmark. Det indebærer blandt andet at lave hele det danske talsystem om, og få de danske skibe til at lade være med at sejle forkert. Sidst men ikke mindst har Jojo glemt en vigtig fødselsdag i dag - nemlig sin kærestes. Derfor spørger hun om gode råd fra jer til, hvordan hun kan make it up to him.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 15. januar 2024 14:00 25

Et eksklusivt kig ind hos håndboldherrenes landstræner

I dag har vi et vaskeægte eksklusivt interview med håndboldherrenes landstræner, Nikolaj Jacobsen. Det er frisk fra optageren, og vi skal love for, at det blev en personlig omgang. Han fortæller nemlig for første gang om sin meget hemmelige og særlige interesse. Sidst men ikke mindst dykker vi ned i de stereotype ting, vi gør som danskere i indslaget ‘jeg er dansker, så selvfølgelig’. Fx: jeg er dansker så selvfølgelig kan jeg brokke mig over hvor koldt det er i Danmark for tiden, men også hvor varmt der er i udlandet når jeg er på ferie. Og vi kan blive ved i uendeligheder med hjælp fra jer.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 11. januar 2024 14:00 25

Små red-flags og et eksklusivt interview med Daisy

I dag dykker vi ned i de helt små red flags, som ville kunne få os til at sige nej til en potentiel kæreste. JoJo skal ikke bede om, at personer har to forskellige øjenfarver, og Jannik bliver skræmt væk, hvis han bliver inviteret i Lalandia. Vi spørger også jer om jeres pet-peeves, som I heldigivis har masser af.

Så er der JOB NYT fra Jakob Ellemann, som meget forfriskende kaster sig ud i rollen som podcastvært i stedet for det ellers oplagte lobby-arbejde. Vi håber, at denne trend fortsætter blandt øvrige pensionerede politikere, og derfor har vi fundet på nogle podcastkoncepter til nogle af de andre hoveder på borgen.

Så har Carte Blanche helt eksklusivt fået lov til at få et interview med dronningen - Hun svarer ikke helt, som vi havde forventet på vores spørgsmål, men et interview med Daisy er et interview med Daisy.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 10. januar 2024 14:00 26

Dronningens Robert-nominering og hotte hverdagsbeskeder

Dronningen er nomineret til hele to Robert-priser for sit arbejde på filmen Ehrengart - Forførelsens kunst… og mon ikke hun også vinder dem? Altså ikke fordi hun er dronning, meeeeen er der nogen som helst chance for, at hun IKKE vinder? Det taler vi med forperson for Film Akademiet, Jacob Neiiendam, om. Han er nemlig med til at vælge de nominerede, så mon ikke han kan gøre os klogere på, hvor sikker sejren er.

Og så skal vi en tur i det lumre hjørne. Vi skal nemlig snakke om hotte hverdagsbeskeder. Beskeder, der begynder at optræde, når man flytter sammen med sin bedre halvdel og derfor begynder at flytte romantikken over til det, man kan kalde hotte praktiske hverdagsbeskeder. Og dem har I heldigvis masser af!

Sidst, men ikke mindst, runder vi lige kommende kong Pingus’ såkaldte valgsprog - En form for sætning, som hver eneste regent vil forsøge at efterleve i sin regentperiode.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 9. januar 2024 14:00 25

Er vi ugly hot eller hot?

I dag dykker vi ned i begrebet ‘ugly hot’. Det gør vi, fordi skuespilleren Jeremy Allen White - Kendt for sin rolle i The Bear - har været med i en reklame for Calvin Klein. Og kvinderne dåner over ham, men samtidigt er der flere på nettet, der påstår, at han altså ikke er konventionelt hot, men i stedet falder i kategorien, som man kalder ‘ugly hot’. Vi forklarer begrebet og prøver at bruge det på os selv og andre kendte.

Så snakker vi også en masse om poser i dag. Helt specifikt de poser, som man har særlig kært. JoJo har nemlig fundet ud af, at hun er en form for ‘pose-snobbet’. Det er i hvert fald ikke hvilken som helst pose, hun vil ses med i offentligheden. Derfor spørger vi jer, hvilke poser der har stor betydning for jer.

Sidst, men ikke mindst, leger vi endnu engang den selvopfundne leg: ‘ROFL, man må ikke grine’. Konkurrencen der går ud på, at man ikke må grine - ellers er man ude. Og selv om hun er kendt for sit smittende grin, kan intet vippe JoJo af pinden.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 8. januar 2024 14:00 26

Skimmelsvamp på riget og ‘ROFL, man må ikke grine’

En journalist fra Politiken har skrevet en artikel om, at der var skimmelsvamp på hendes fødestue på Riget, da hun skulle føde. Det har fået Jannik og Henrik til at trække en gammel diskussion op af hatten, nemlig the age old question: Gør det mest ondt at føde eller at blive sparket i løgene? For hvordan kan man tage billeder af skimmelsvamp, hvis det gør sååååå ondt at føde? Heldigivis kommer en ekspert i smerte JoJo til undsætning og sætter drengene på plads.

Så runder vi også lige ny underholdnings-guf på Prime. I anledningen af programmet ‘LOL: Den der ler sidst’, prøver vi denne her jo egentlig ret gamle leg af på egen krop, i det vi meget originalt kalder: ‘ROFL, man må ikke grine’. Nemlig at man skal forsøge ikke at smile eller grine, når de andre er sjove - Ellers er man ude. Vi har en lytter med, og overraskende nok er det JoJo, der løber med pokalen.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 4. januar 2024 14:00 25

Kiddulting og en bolognese med kålpølse og kanel

JoJo er stødt på et nyt begreb, nemlig kidulting. Altså sammensætning af ordene kid og adult. Begrebet dækker over, når millenials går i barndom ved at lave børne-agtige ting og aktiviteter. Det kan være at puste sæbebobler, lege med lego og hoppe i vandpytter, og meget passende synes Jannik og JoJo, at det her begreb passer enormt godt på Henrik.

Derudover har Jannik vist stor foragt overfor retten pasta bolognese. En storfavorit i de fleste danske husstande. Derfor opfordrer vi jer lyttere til at ringe ind og pitche jeres opskrift på den bedste bolognese, så Jannik får smag for, hvordan man pifter retten op - og der er mange spændende (alternative) ting på ingredienslisten.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 3. januar 2024 14:00 26

Carte Blanche; Nu som børnemusikere

I programmet i går fortalte JoJo, at musikgruppen Popsi og Krelle, som laver børnemusik, har overgået alle andre kunstnere på YouSee-music i 2023. Vi øjner et hul i markedet og prøver derfor at genopfinde børneklassikeren ‘Lille Peter edderkop’, så vi kan tjene en masse penge, hvis radiokarrieren går i vasken.

JoJo har desuden i en henkastet replik afgivet ønske om at ville være med i et gospelkor. Der er bare det problem, at man skal til optagelsesprøve. Derfor ‘tvinger’ Jannik og Henrik hende til at aflægge audition live i radioen for korleder Laura Kjærgaard.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tirs 2. januar 2024 14:00 25

Druklege og problemer der ikke er vores job at fikse

Vi er nu officielt i 2024, og det fejrer vi med et par simple og dumme druklege fra jer. Da vi sendte ‘Festen og Gæsten’ som optakt til nytåret blev vi nemlig bekendt med legen ‘Tandlægestolen’, som i sin simpelhed går ud på at sætte sig i en stol og få hældt alkohol i munden. Vi hører om alt fra drukpentaque til legen ‘fucking drik’ fra jer.

Så kan vi næsten ikke komme udenom at tale om, at dronningen abdicerer. Det betyder også, at Mary bliver dronning, og det har startet en hidsig diskussion blandt australiere og skotter, der nu skændes om, at Mary er deres, men er hun ikke efterhånden bare… os danskeres?

Sidst, men ikke mindst, skal vi snakke om alle små ting, man render og er irriteret over, fordi det ikke er vores job at fikse det. Det kan være resterne af nytårskrudtet på vejene, eller opslagstavlen i opgangen, som er faldet ned. Heldigvis er vi ikke alene.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

tors 21. december 2023 14:00 24

Hvor mange procent snack består du af?

JoJo har fundet en meget interessant undersøgelse, der siger noget om, hvor stor en del af amerikanernes kost, der består af snacks. Derfor har hun fået en genial idé til, hvordan hun kan få lytternes opbakning. Det viser sig dog hurtigt, at Jannik og Henrik ikke deler hendes begejstring for undersøgelsen, men det skal ikke stoppe hende. Vores kære kollega Kristian Ring-Hansen Holt fra Aftenshowet har inviteret en helt særlig gæst til sin fødselsdag, men vedkommende har sendt et brev, som tyder på, at han ikke dukker op. Vi vil jo altid gerne hjælpe en god kollega, så vi ringer til vedkommende og spørger, hvorfor han ikke kommer. Henrik er faldet over en trend på TikTok, som handler om julemusik, men han er overbevist om, at den også sagtens kan fungere på radio. Det tester han naturligvis på Jannik og JoJo. Derudover skal vi have fundet ugens lytter - og ikke mindst en god præmie til vinderen.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

ons 20. december 2023 14:00 25

Langsomme kærester, kriminalitet og catchfrases

Mange kender problematikken - man skal ud ad døren, men kæresten er slet ikke klar til tiden. Det kender Henrik og Jannik også til. Derfor søger de gode råd hos lytterne, for hvordan siger man egentlig til de evige tidsoptimister, at de er for sent på den? Flere kendisser har været udsat for at blive brugt til at scamme folk. Og denne gang er det Anders Lund Madsen, der står for skud, men hvad er op og ned i sagen? Vi ringer til ham og spørger. Dagens helt store nyhed indenfor den juridiske verden er, at retssagen mod Dennis Knudsen er startet ved retten i Aarhus. Det skal selvfølgelig dækkes tæt, og Henrik og Jannik øjner en gylden mulighed for at komme helt tæt på, da det viser sig, at en af deres egne kollegaer skal vidne i sagen. Derudover sætter vi også fokus på sproglig personlighed, når vi spørger lytterne: Hvad er din catchfrase for tiden?

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Jakob Kragelund, vært på DR1-programmet Kontant, Siri Andersen, retsreporter på Carte Blanche på P3.

tirs 19. december 2023 14:00 25

Skuffende julegaver og et islandsk interview

JoJo er faldet over en artikel om en julegave, som Margrethe Vestager er yderst skuffet over. JoJo er dog overbevist om, at det ikke er den eneste julegave, der har resulteret i skuffelse. Derfor spørger hun lytterne til deres største julegaveskuffelser. Henrik er en ægte nordisk samfundsborger - i hvert fald ifølge ham selv! Og en af dagens helt store nyheder er vulkanudbruddet i Island. Derfor skal Henrik selvfølgelig have muligheden for at vise sine sproglige talenter i et interview med et vidne. Jannik er blevet tilbudt et mindre bijob, men han er i tvivl om, hvorvidt han er den passende kandidat til opgaven. Han vil derfor teste sine evner på JoJo og Henrik. Derudover skal vi også sætte positivt fokus på folk, der horder, for hvorfor skal det altid være negativt at samle til bunke?

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

man 18. december 2023 14:00 25

Halløjsa på eftermiddagen

Vi er flyttet ind på eftermiddagsfladen, og det betyder også helt nye muligheder, for det er nemlig ikke alle former for indhold, der passer til morgenkaffen lørdag og søndag. Men nu har vi chancen på nye jagtmarker, så det skal selvfølgelig have et skud. Henrik har gjort sig en særlig observation på jobbet, og han er overbevist om, at han ikke er alene, så han har udviklet en lille leg til formålet. JoJo har læst en interessant artikel om ghosting, og derfor ringer hun til en ekspert, der kan gøre hende endnu klogere på fænomenet. Derudover går vi på jagt efter nye kvindelige bestyrelsesmedlemmer til danske virksomheder. Jannik har nemlig en teori om, at deres navne spiller en stor rolle.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Frans Timberly, ekspert i ghosting.

lør 16. december 2023 10:00 25

Fødselsdagsfejring og et ægte Uglemirakel

Det er blevet lørdag, og vi har rykket lidt rundt i den normale plan, så der er telefonfis i dag. Henrik har fødselsdag, så det fejrer vi selvfølgelig. Der er vejrnyt fra Cop28, og så har Jannik en historie med om et rigtigt Uglemirakel.

Værter: Jannik Schow, Jojo og Henrik Eriksen.

fre 15. december 2023 09:03 36

Er Danmark klar til uinviterede julekor?

Det er store julefrokostdag i DK og også på DR, så vi er i gavehumør. Vi taler også om Pantone (dem med farverne), der har valgt den nye farve for 2024, som kommer til at blive et problem for rødhårede i hele landet. Vi taler om Tangatrusser, tandbørstning og meget mere.

Værter: Jojo, Henrik Eriksen og Jannik Schow.

Medvirkende: Mikkel Klint Thorius, Birgitte Zeuer.

søn 10. december 2023 10:00 25

Nissefobi og og den store smørtyv

Der er blevet stjålet en helvedes masse smør i Herning, og vi mistænker lidt brødrene Price for at stå bag. Vi ringer til James Price og hører, om han har et alibi for tirsdag nat. Vi laver juletelefonfis, og så er der rejsegaver fra Thailand.

Værter: Jannik Schow, JoJo og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Jens, James Price.

lør 9. december 2023 10:00 27

Hjælp til en kernelytter

Vi har fået en besked fra en kernelytter, som ikke kan finde vores julesang ‘Julefrokostsangen’ på nettet, og det skal ikke hedde sig, så vi hjælper til. Rasmus Tantholt quizzer sig selv, vi snakker om upassende billeder, et rigtig radioemne, altså billeder. Og så taler vi også om, hvordan man er sådan rigtig lykkelig.

Værter: Henrik Eriksen, Jannik Schow og JoJo.

Medvirkende: Birgitte Zeuer.

fre 8. december 2023 09:03 38

Sjovtprogram@yahoo.dr.dk

Henrik er tilbage. Han har nemlig været i Thailand. Vi taler om gamle pinlige emailadresser, lidt om Elvira Pitzner, lidt om lydeffekter, lidt om sovsekulør og en masse hygge.

Værter: JoJo, Henrik Eriksen og Jannik Schow.

søn 3. december 2023 10:00 26

Det er blevet december, og det betyder også at skrabejulekalenderen er tilbage. Men rækker tålmodigheden til at vente med at skrabe den? Det tester Jannik og JoJo. Derudover har Jannik en stemmeøvelse med i studiet, og JoJo har en høne at plukke med Henrik omkring nordlyset.

Værter: JoJo & Jannik Schow.

Medvirkende: Henrik Eriksen.

lør 2. december 2023 10:00 26

Jannik har svaret på, hvordan vi slipper af med de invasive arter i denne udgave af Carte Blanche, mens JoJo prøver at sælge idéen om at spise emballage. Og så bliver der også både delt positive historier i anledningen af julens komme og talt om et helt særligt syndrom, som knytter sig til stegte ris.

Værter: JoJo & Jannik Schow.

fre 1. december 2023 09:03 34

Vi fejrer, det er 1. december med en længe ventet overraskelse. Noget vi har arbejdet på længe. Jannik og JoJo er alene i studiet, da Henrik er i Thailand. Men pludselig opstår der panik. Er Henrik sporløst forsvundet, og kan vi få hjælp af selveste værten på Sporløs? Og så skal vi også både tale om de mest irriterende danske ord og prøve at finde de bedste offentlige toiletter i kongeriget.

Værter: JoJo & Jannik Schow.

Medvirkende. Mette Frisk, Mette Brøndserud og Henrik Eriksen.

søn 19. november 2023 10:00 26

En Carte Blanche reporter

DR har fået en Novo Nordisk reporter, som kun fokuserer på Novo. Det vil vi også gerne have, men bare en der fokuserer 100% på Carte Blanche. Det søger vi i dag. Vi laver også telefonfis og Jojo får talt os allesammen igennem hendes bud på den sjoveste video, der nogensinde er lavet. Videoen om Baniwien.

Værter: Jojo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Jacob Kragelund, Søren fra Fantombryg.

lør 18. november 2023 10:00 25

Et saltet alternativ

Hvad ville man redde ud fra sit hjem, hvis man havde fem minutter? hvad er alternativerne til salt på din æggemad? hvordan går det med “The Sphere”? Spørgsmålene er mange, men svarene er få. Til gengæld er der Disney og god stemning i dagens Carte Blanche.

Værter: Jannik Schow, Henrik Eriksen og Jojo.

fre 17. november 2023 09:03 37

Det swinger i bageteltet

Vi har fået en besked fra en kernelytter, som gerne vil tale med os om, hvilke konsekvenser det har haft for hende, at hun ikke delte den der Facebook-rundebesked om at de tager alle dine billeder. Vi taler også med Markus Grigo om der er problemer med swingere i bageteltet. Der er selvfølgelig masser af andre ting også, i fredagens udgave af Carte Blanche.

Værter: Henrik Eriksen, Jojo og Jannik Schow.

Medvirkende: Markus Grigo, Birgitte Zeuer.

søn 12. november 2023 10:00 26

Jagten på de skjulte skatte

København ligger nummer 1 på listen over skandinaviske hovedstæder med flest kønssygdomme. Ikke den fedeste førsteplads, men dog en førsteplads, der skal forsvares, så vi ringer til en svensker. Der er stjernetegnsnyt, skjulte skatte og selvfølgelig også telefonfis.

Værter: JoJo, Henrik Eriksen og Jannik Schow.

Medvirkende: Én svensker.

lør 11. november 2023 10:00 25

Glædelig singlesday!

Det er singleday, og vi kommer med gode bud på, hvad du kan lave som single på den store dag, der er Disney Sjov, og så kigger vi på gode investeringer, der kan gøre dig sindssyg rig. Lyder det interessant? Jamen, så lyt da på det mand.

Værter: Jannik Schow, JoJo og Henrik Eriksen.

fre 10. november 2023 09:03 36

En lytterMUS

Vi skal svare på spørgsmål til vores medarbejderudviklingssamtale, men vi er meget bevidste om, at vi ikke er stærke nok som hold til at klare negativ feedback til hinanden. Derfor har vi fået en lytter til at hjælpe os med at udfylde skemaet. Vi taler om dumme principper og om 4000 børn, der bliver løftet ud af fattigdom…. Om 22 år. Alt det og meget mere i denne uges Carte Blanche.

Værter: Henrik Eriksen, Jannik Schow og JoJo.

Medvirkende: Michael.

søn 5. november 2023 10:00 25

Jagten på Hubertus

Det er ikke hvilken som helst søndag. Det er nemlig en stor dag for de rige. Der er Hubertusjagt, og det skal vi dyrke. JoJo er i tvivl om, hvilken taktik man skal bruge til et lagersalg, og Jannik har en høne at plukke med ‘nogen’ i studiet.

Værter: Jannik Schow, Henrik Eriksen og JoJo.

Gæst: Kathrine fra Zoffmann Optik.

lør 4. november 2023 10:00 25

Jeg er i chok. I prischok!

Jannik er blevet ramt af et regulært prischok. Men hvad er det dog, der har gjort ham så forundret? JoJo har været på jagt efter et par cowboybukser og er stødt ind i noget af en shopping-udfordring, og Henrik har nyt med om Don Ø’s sovevaner.

Værter: Jannik Schow, Henrik Eriksen og JoJo.

fre 3. november 2023 09:03 38

En Kjelbjersk start på weekenden

Vi diskuterer både, hvordan man kan spotte, om folk er kedelige, og hvad man skylder i godtgørelse, hvis man smitter nogen med sygdom. Og så er det også fredagen, hvor Jakob Kjelbjerg stempler ind i Carte Blanche med sin ikoniske form for motivation. Sidst, men ikke mindst, har JoJo spist gedekød af ren høflighed og vil gerne vide, om hun er den eneste, der spiser af høflighed.

Værter: Jannik Schow, Henrik Eriksen og JoJo.

Gæst: Jakob Kjelbjerg.

søn 29. oktober 2023 10:00 29

Det gæh it saj æ dæ

Norwegians direktør kalder deres kunder for løgnere, modigt i en presset branche, men hvorfor gør han det? Der er et jysk kursus under opsejling og meget, meget mere i dagens Carte Blanche.

Værter: Jannik Schow, Henrik Eriksen og JoJo.

lør 28. oktober 2023 10:00 24

JoJos takeover

Vi er alle sammen tilbage, og vi skal snakke om kulturministerens morgenritualer, der er premiere på et nyt format, DKPOLANAL, og så har JoJo lavet et takeover på Disney Show. Det og meget mere i denne uges udgave af Carte Blanche.

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

fre 27. oktober 2023 09:03 37

Hvorfor stjæler folk så mange dumme ting?

Det er blevet fredag, og vi troede, at vi alle sammen endelig skulle være tilbage sammen efter JoJos ferie, men sådan skulle det ikke blive. Jannik har lagt sig syg.

Men vi har stadig et rigtig tæt pakket program til jer. Vi taler om De dummeste ting, vi har fået stjålet, om man skal fortælle sin arbejdsgiver om sit intime liv og meget meget andet.

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Liva Manghezi, Chris, Simon.

søn 22. oktober 2023 10:00 26

En regulær dobbelt whammy

JoJo er stadig på ferie, og det betyder, at der er mulighed for at lave telefonfis med hende. Efter lang tids planlægning og rankesmederi, er der virkelig lagt i ovnen til en helt perfekt en af slagsen. Vi taler også om muligheden for at åbne et DR House og meget mere.

Værter: Henrik Eriksen og Jannik Schow.

Medvirkende: JoJo, Oliver Seppo.

lør 21. oktober 2023 10:00 25

En uønsket feedback og parfume på gammel mumie

JoJo er stadig på ferie, men vi taler om prinsens gaver, og så laver vi parfumer ud fra kendte mennesker. Jannik har været i de kulørte blade, og så videregiver vi Lars Thiesgaards Disney-stemme-feedback til JoJo, på en så gelente måde vi kan.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: JoJo.

fre 20. oktober 2023 10:03 25

En rigtig ruskedag

JoJo er stadig på ferie, og det rusker udenfor. Vi kan, potentielt, se ind i en 100 års storm. Det afholder os ikke fra at give dig to timers Carte Blanche med masser af guffeluffe. Vi taler om mangel på hjertestartere, Bagedysten, og så er der blevet lavet en mangfoldighedsrapport på Carte Blanche, og det ser ikke umiddelbart godt ud.

Værter: Henrik Eriksen og Jannik Schow.

Medvirkende: Frederik Folke, professor i genoplivning, Janne, Katja, Lærke.

søn 15. oktober 2023 10:00 26

Telefonfis med JoJo og en snak om skruebrækkeri

Vi prøver telefonfis med JoJo. Hun er jo på ferie, så det er nu eller aldrig. Gad vide, om JoJo hopper på sådan en telefonfis. Det ved man jo ALDRIG, om hun gør, men vi forsøger. Det er meget mere i dagens Carte Blanche.

Værter: Henrik Eriksen og Jannik Schow.

Medvirkende: Chef Susanne Sundstrøm.

lør 14. oktober 2023 10:00 25

Den store feedback

Jojo er stadig på ferie, så vi kører en feedback på Disney Sjov. Det er selvfølgelig manden med de 1000 stemmer, der giver den.

Jannik fortæller, om dengang han legede med sig selv på sin farmors gulv, og Henrik taler om at føle sig tryg, når man kæler med aben. Det og meget mere i dagens Carte Blanche.

Værter: Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Lars Thiesgaard.

fre 13. oktober 2023 09:03 37

Lugten af prime og puffbars

JoJo er på ferie, så vi er kun Jannik og Henrik i studiet. Vi forsøger at tjene 100 millioner inspireret af Uffe Holms penisjokes, vi snakker om pranks og får besøg af 4 erhvervspraktikanter.

Værter: Henrik Eriksen og Jannik Schow.

Medvirkende: Vigga, Johanne, Peter, Adam og Frederik Birch.

søn 8. oktober 2023 10:00 24

Johannes, Heinrich og Miriam?

Jojo har fundet et opslagsværk, så man kan se hvor ens navn stammer fra. Vi laver telefonfis og snakker om udlejningsgeder. Jannik har også set en serie, men den er på japansk, så han er i tvivl om den er god.

Værter: Jannik Schow, Jojo og Henrik Eriksen.

lør 7. oktober 2023 10:00 21

Danmarks Bedste Kæledyr Award Show +

Det er endelig blevet tid til at afholde DBKAS+ Vi er live fra Rødovre Reptilmesse. Der skal uddeles priser, snakkes om reptiler, vi har en jury af dyreekspert med. Det bliver en festlig dag i dyrenes tegn

Værter: Jojo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Emil Sanderhoff.

fre 6. oktober 2023 09:03 34

Hvem vil ikke være venner med Jørgen Skoubo

Jannik har fået en venneanmodning fra den ene halvdel af Nak og Æd, vi taler om mærkeligste steder vi har sovet, vores producer Birch skal i satireskole, og så er der en lille miniopvarmning til DBKAS+

Værter: Henrik Eriksen, Jannik Schow og Jojo.

Medvirkende: Frederik Birch, Mathias Buch, Jan, Sara og Patrick.

søn 1. oktober 2023 10:00 27

Man skal gøre det selv

Jannik er, som den opmærksomme læser og lytter nok har gættet, stadig på ferie i tyrefægtningens land, men det afholder os ikke fra at stykke et dejligt program sammen. Vi skal snakke om dresscodes på job, ringe og høre om Jannik tager gaver med hjem, og så skal vi tale om “gør det selv”, og om hvor dyrt det egentlig er at kaste sig ud i et “gør det selv” projekt.

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

lør 30. september 2023 10:00 26

JoJos rygerbræt og en rigtig slapperdag

Vi er stadig uden Jannik, som er på et spansk golfeventyr. Mens han er væk, taler vi om, man kan være bekendt ikke at betale for sin øl, om verdens dårligste sætning er blevet skabt af besparelser i regionerne, og så fejrer vi Bonderøvens fødselsdag.

Værter: JoJo og Henrik Eriksen.

fre 29. september 2023 09:03 37

Nogle historier om folks ar

Jannik er taget på golfferie, så vi er alene i studiet. Vi snakker om fede historier, der hører til ar, vi laver et spot, prøver at forstå, hvad et Deja Vú er og meget mere.

Værter: Henrik Eriksen og JoJo.

Medvirkende: Troels og Troels.

søn 24. september 2023 10:00 27

“Mathias. det er jo mig?”

Det farligste dyr er blevet kåret, eller Jannik har ihvertfald fundet en artikel, hvor de taler om, hvad der måske er det farligste dyr for mennesker. Der er kommet klager på lydniveauet på DR’s nye dramasatsning ‘Huset’. Vi laver telefis og meget, meget mere i dagens Carte Blanche.

Værter: Jojo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

Medvirkende: Mathias.

lør 23. september 2023 10:00 27

Hvad skal du i weekenden? Om du ved det eller ej, vil vi gerne gøre den liiidt sjovere!

Sammen gør vi os klar til fredag og lørdag og samler selvfølgelig hinanden op fra gulvet om søndagen.

Weekenden ER Carte Blanche. Det er ultimativ frihed, og dét hylder vi fandme!

Mulighederne er uendelige… (medmindre du arbejder weekend, AMIRITE?!)

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.

fre 22. september 2023 09:03 35

Hvad skal du i weekenden? Om du ved det eller ej, vil vi gerne gøre den liiidt sjovere!

Sammen gør vi os klar til fredag og lørdag og samler selvfølgelig hinanden op fra gulvet om søndagen.

Weekenden ER Carte Blanche. Det er ultimativ frihed, og dét hylder vi fandme!

Mulighederne er uendelige… (medmindre du arbejder weekend, AMIRITE?!)

Værter: JoJo, Jannik Schow og Henrik Eriksen.