Go’ Morgen P3

Dette program er blevet sendt 174 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var .

Beskrivelse

- fokuserer på de ting, der betyder noget for dig, dit liv og din hverdag.

Stå op med Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt, som sender dig både opløftet og oplyst ud i dagen.

Episoder gennem årene

Episoder per kanal

  • Kanal #
  • P3 2.580
  • P3 174

Programlog

Dato Antal sange afspillet
man 24. juni 2024 06:03 35

Vi er nået til afviklingen af næste EP-valgs straf. Andreas Kousholt sender derfor fra en vandcykel. Derudover står den på krig i kommentarsporet og en særudgave af Du er ikke alene.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Allan Nielsen, der er naturvejleder og fugleekspert.

fre 21. juni 2024 06:03 37

Havde man virkelig sex i gamle dage, som de har det i den meget populære Netflix-serie ‘Bridgerton’? Liva har sendt praktikanten Isabell på et plejehjem for at høre, hvordan det gik for sig før i tiden. Andreas fortsætter planlægningen af, hvordan han bedst kan investere i osten Gammel Knas, der snart er udsolgt, så han kan sælge til overpriser. En ostehandler ved navn Michael Ost hjælper med praktikken. Lytteren Stefan har haft fodboldhovedet på til en nervepirrende fodboldkamp mellem Danmark og England, og til sidst har Mikkel et meget upassende spørgsmål til Liva og Andreas, der involverer en bruser.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Michael Henriksen, ostehandler.

Stefan fodboldfan.

tors 20. juni 2024 06:03 37

Mikkel laver et historisk radiointerview, når han interviewer forsangeren i et af de metalbands, der gæster Copenhell. Alt foregår i growl. Så er det også en morgen, hvor Andreas er sikker på, at han har opdaget en gylden investeringsmulighed, som Mikkel dog godt vil have Oskar og Jakob fra Kapitalisternes besyv på, før han smider penge i projektet. Drengene ringer også til den danske fodboldentusiast Stefan, der har overtaget det gigantiske fodboldhoved, som Go’ Morgen P3 har sendt til EM i Tyskland.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Andreas Truelsen, forsanger Plaguemace.

Jakob Garff og Oskar Barner Bernhardtsen, investeringsrådsgivere.

Stefan, fodboldfan.

ons 19. juni 2024 06:03 38

Nicolai og hans kommende hustru har planer om at køre alle deres bryllupsgæster direkte fra bryllup i Horsens og til koncert med The Minds of 99 i Parken i København. Men Nicolais farfar Jon kan bedst lide jazz. Mikkel og Andreas har derfor forhørt sig hos musikkyndige for at give farfar Jon det mest jazzede nummer fra det populære band. Drengene taler også med katastrofeforsker Rasmus Dahlberg om, hvorfor det lige præcis er tre dage, myndighederne anbefaler, man skal kunne klare sig selv. Sidst på morgenen er praktikanten Mads tilbage i Københavns Zoo for at få et af de synske dyr til at forudsige morgendagens EM-fodboldkamp mod England.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt

Medvirkende:

Rasmus Dahlberg, katastrofeforsker.

Mads Læbel, reporter DR.

Nicolai og Jon, gifteklar mand og hans farfar.

tirs 18. juni 2024 06:03 37

Så blev det tirsdag, og dagen hvor EP-kandidaterne begynder at få bøder, hvis de ikke har fået deres valgplakater af vejen.

Og så har Beredskabsstyrelsen givet os fede muligheder. De siger nemlig: prep forhelvede - og en af de ting, som de vil have danskerne til at anskaffe sig, er en god gammeldags radio.

Vi kan ikke undgå at nævne Hele Danmarks Udebane - TV 2. Vi er blevet tippet om, at de åbenbart har givet Copenhell lov til at vise EM på storskærm. Metalfestival er åbenbart svaret.

En af de helt store overskriftejermænd her til morgen er den franske fodboldstjerne Mbappé. Han har nemlig både slået næsen og været utrolig politisk til et pressemøde.

Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Kim Sørensen, indehaver, Lyd og Billede Vodskov.

Hans Bonde, idrætshistoriker og professor i idræt, Københavns Universitet.

Sigrid Friis, medlem af Europa-Parlamentet, Radikale Venstre.

man 17. juni 2024 06:03 37

Mikkel skal udstå sin straf. Han får en Tottenham-trøje på, og den bliver på i 100 dage fra og med i dag.

Andreas drømmer om sangcikader i Danmark. Er vi langt derfra, eller skubber klimaforandringerne sydens melodi mod os? Det spørger vi insektforsker Thomas om.

Vi skal også en tur forbi vores EM-maskot i Tyskland - den oplevede sin første kamp på stadion i går på vores lytter Mortens hoved, og selvom kampen ikke var særlig mindeværdig, så håber vi, at Morten har givet fodboldhovedet lidt minder, inden den går videre til et nyt hoved.

Vi bliver i EM-hjørnet, for vi har nogle synske dyr i Zoo, der har afsagt dom over Danmarks kamp, og vi skal finde ud af, hvilke dyr der ramte hovedet på sømmet.

Og så skal vi til at preppe derhjemme. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen siger, at vi skal have mad og vand til tre dage. Kan vi i det mindste gøre det mad lidt lækkert?

Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Thomas Pape, insektforsker og lektor, Københavns Universitet.

tors 13. juni 2024 06:03 34

Vi starter ud med tekniske vanskeligheder - Google Trending-listen er nede, hvilket selvfølgelig gør, at Googlequizzen er i stykker.

Vi prøver derfor noget andet! Og det bliver nok første og sidste gang med den her udgave.

Andreas ser kaos med fly alle vegne. Forfærdelig turbulens over det hele og fly der ikke kan klare mosten. Er det klimaforandringerne skyld? Og bliver det værre!?

Vi får fint besøg af vores venner fra Lidt til Lægterne! Vi skal have dem sendt godt til EM i fodbold i Tyskland - og det samme skal vi med vores EM-maskot. Boldhovedet-

Og det er ikke det eneste med EM, som vi skal omkring. Vi forsøger også at finde vores eget synske dyr til at forudsige Danmarks kampe - vi skal en tur i Zoo!

ons 12. juni 2024 06:03 38
tirs 11. juni 2024 06:03 37

Liva har set andre kvinder bruge deres bikinier på en helt sindssyg måde. Hvorfor? er spørgsmålet, hun stiller til lytterne. Andreas fortæller om Apples store præsentation af deres kommende AI-drevne styresystemsopdatering, og så fortsætter han sit PR-initiativ for at få værternes fodboldsang med Lidt til Lægterne ud over rampen. Til gengæld er han blevet gjort opmærksom på noget forfærdeligt i forbindelse med EM, som vi alle bliver nødt til at løse. Mens Andreas og Liva stiller de store spørgsmål, har Mikkel klædt sig ud som en menneskelig lever.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

man 10. juni 2024 06:03 38

Det er dagen derpå det store Europa-Parlamentsvalg, hvor partiet SF cyklede ind til Christiansborg i et træ-kostume. For første gang er Pia Olsen Dyhrs parti nu det største parti vi sender afsted. Større end Socialdemokratiet. Af samme årsag har værterne fået deres yndlings EU-reporter Per Bang Thomsen i studiet. Normalt sidder han i Bruxelles, så som fejring af at han står i studiet, har Liva fået lavet en jingle til ham. Det er også mandagen efter en weekend, hvor det danske herrelandshold har vist, at de stadig kan spille fodbold, da de slog Norge i sidste venskabskamp, inden EM starter i Tyskland. Det giver selvsagt anledning til at Lidt til Lægternes fodboldsang lige skal have en tur i playlisten.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Per Bang Thomsen, EU-reporter DR.

fre 7. juni 2024 06:03 33

SÅ SKER DET!!! Sidste chance for at DU kan tilkendegive, at du, og dem du har lokket med, stemmer til Europa-Parlamentetsvalget på søndag - og ikke mindst også sidste chance for at tælle med i regnskabet, når VI bliver straffet, som stemmetallet stiger.

Det er hele vores morgen. Og det stikker af.

Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Simon Roliggaard, redaktør, Go’ Morgen P3.

Liva Manghezi, vært, Go’ Morgen P3.

Vecdi Uzuner, vandcykelansvarlig, Kaffesalonen.

tors 6. juni 2024 06:03 36
ons 5. juni 2024 06:03 37

Vi kører stadig ‘en straf for en stemme’ i den her uge i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget, og 3.000 stemmer har nu udløst, at Liva er stået op med rulleskøjter på - og de bliver på resten af døgnet.

Næste mål er 6.000 stemmer! Så skal Mikkel være menneskestatue.

Vi stiller også spørgsmålet: Hvorfor fanden bruger vi stadig passwords? De bliver jo napset af hackere hele tiden. Vi spørger en etisk korrekt hacker om, hvorfor alt ikke bare åbnes med vores ansigter.

Andreas tager en heldig lytter gennem hans Korte Kandidattest endnu engang. Liva er stadig ikke mega begejsret for den.

Danmark skal banke Sverige i Parken i aften. Vi har en EM-sang, som vi rigtig gerne vil have spillet i Sverige. Derfor ringer vi til vores eneste svenske “ven” - David.

Værter: Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Keld Nordman, IT-sikkerhedskonsulent og White Hat-hacker, Dubex.

David Rasmusson, vores svenske ven og tidligere Danmarks korrespondent.

tirs 4. juni 2024 06:03 37

- fokuserer på de ting, der betyder noget for dig, dit liv og din hverdag.

Stå op med Liva Manghezi og Andreas Kousholt, som sender dig både opløftet og oplyst ud i dagen.

man 3. juni 2024 06:03 37

Andreas er i et toksisk forhold med vejrtjenesterne, så han har kontaktet zoo og fået hjælp fra deres abe.

Han har også lavet en kandidattest, der på MEGET kort tid kan fortælle dig, hvad du skal stemme.

Vi skal have faktisk have en del af jer ned at stemme den her uge, for der er straffe til alle værterne, hvis I rammer x antal tusinde, der vil stemme.

Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Rosa Bendsen, ser serier i badet.

fre 31. maj 2024 06:03 36

Mette Frederiksen overvejer at genindføre store bededag! Der skal bare lige findes 3 milliarder. Men dem har de muligvis selv allerede fundet i regeringen. Andreas har undersøgt det.

Og så har Nordkorea gennemført en historisk militæroperation. De har sendt balloner til Sydkorea… fyldt med lort.

Donald Trump er blevet dømt skyldig i “tys-tys-sagen”. Alle eksperter siger, at det er historisk og meget betydeligt. Men kommer det rent faktisk til at have betydning for noget som helst?

DET ER PREMIEREDAG! Vores EM-sang med Lidt til Lægterne er endelig udkommet. Og der er kæmpe stemning. Vi har samlet folk i hele Danmark til at spille den på fuld skrue. Og så har vi selvfølgelig også samlet drengene fra Lidt til Lægterne i studiet.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Mads Dalgaard Madsen, USA-ekspert.

Mads Bo og Martin Johannes Larsen, Lidt til Lægterne.

Anders Ugilt og Nanna Nørregaard, værter på P4 Morgen København.

Jens Peder Veje Sørensen, teamleder på Molslinjen.

Martin Lewis, Loud ‘n’ Proud.

Fillip Fyllgraf, festivaldeltager på Skive Festival.

Kathrine Deleuran, Customer Relations Manager I Bilka Tilst.

Mads Læbel, praktikant på P3.

Lotte Ymer, Rikke Yndal og Suzanne Madsen, medarbejdere i Circle K.

tors 30. maj 2024 06:03 37

Det går helt i hundene i dag. Der bliver holdt Distortion… for hunde? Vi spørger DJ’en, som skal spille, hvilket musik man får hunde til at gå amok til. Og så er Liva også hoppet i musikhjørnet. Hun har fundet en meget specifik linje i en sang, som simpelthen sidder fast.

Hvor stor er en håndfuld? Vi må nemlig kun spise fem håndfulde slik om ugen nu, siger fødevarestyrelsen. Så vi tester hvilket slik, der er bedst i en håndfuld. Vi skal fandme ikke snydes for slik! Og så fortsætter vores mission med at promovere vores nye sang med Lidt til Lægterne.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Joachim Schiødt, DJ i HEJLEIF.

Mathias Buch, musikchef på P3.

ons 29. maj 2024 06:03 36

Er der lidt mærkeligt at bruge en bog til at score, og hvilken farve er din tandbørste? Vi prøver at finde svar. Så vender vi også trenden “All Eyes on Rafah”.

Vi når også lige at skabe Danmarks og måske nordens største radiokanal!

Og så løser vi egentlig også klimakrisen. Nemt.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Anders Ugilt og Nanna Nørregaard, værter på P4 Morgen København.

Jens-Christian Svenning, professor i biologi.

tirs 28. maj 2024 06:03 37

Politikerne skal til at gemme sms’er og beskeder i 25 år, men hvilke ytringer kan overhovedet klare 25 års-testen, og hvad skrev Andreas og Liva på Facebook?

Canadiske forskere vil bruge AI til at forstå høns, men er det høns, som vi helst vil høre fra? Fredag er der premiere på vores EM-sang med Lidt til Lægterne, og vi går i pitchmode.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Thomas Loft, vært på P4 og podcasten Fodboldlisten.

man 27. maj 2024 06:03 35

Vi har fundet ud af, hvilke danskere der drikker mest - og svaret er overraskende!

Vi skal også forbi en omgang ‘du er ikke alene’ og finde ud af, om Nicolai er den eneste dansker, der godt kan lide kolde øl og lunken sodavand.

Derudover er der kæmpe fodboldtema. Lidt til Lægterne kommer forbi, og så kigger vi på, hvordan vi kan sikre storskærme til EM på barer og restauranter.

Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Sten Schaumburg-Müller, professor ved juridisk institut på SDU.

Lidt til Lægterne.

fre 24. maj 2024 06:03 36

- fokuserer på de ting, der betyder noget for dig, dit liv og din hverdag.

Stå op med Liva Manghezi og Mikkel Rosendal, som sender dig både opløftet og oplyst ud i dagen.

tors 23. maj 2024 06:03 37
ons 22. maj 2024 06:03 36

Så blev det onsdag, og i aften holder Liberal Alliance fredagsbar. De har bare valgt en helt forkert bar! Vi taler med LA-spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, Henrik Dahl, om, hvad der er gået galt i den planlægning.

Den meget danske skuespiller Scarlett Johansson er rasende. Hun mener, at OpenAI har stjålet hendes stemme. Måske mener hun det især, fordi OpenAI havde spurgt hende, om de måtte bruge den - det blev et nej - men nu er der en stemme hos dem, der minder mistænkeligt meget om hendes.

Nordic Waste har åbenbart slettet 20.000 interne mails, kort før de begærede konkurs. Er det suspekt - ja eller nej?

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Henrik Dahl, MF, Liberal Alliance.

Morten Møller, Europapolitisk konsulent, Liberal Alliance.

tirs 21. maj 2024 06:03 35

Pinsen er forbi, der er valgplakater i byen, og Liva vil gerne vide, hvilke lande hun må mobbe.

I sidste uge var Andreas ude for en rigtig ydmygende oplevelse. Hans sko viklede sig sammen, da han skal over i et lyskryds.

Gad vide, om nogen i nærheden har set det eller har en video af det? Det kommer vi måske til at eftersøge lidt meget den her morgen.

I går var der Royal Run. Kongefamilien var ude i de hurtige sko, hvor der blandt andet blev løbet one mile. Hvorfor skal det kaldes one mile? Vi giver et bud på, hvordan programmet kan lyde næste år, hvor der nok også skal løbes 5.468,066 yards så.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

fre 17. maj 2024 06:03 36

Det er en stor dag for alle de danske swifties, der skal til Stockholm i Sverige for at se Taytay give koncert. Liva forsøger derfor at få en af de mange fyldte busser gennem på telefonen for at høre stemningen. Det er også en morgen, hvor værterne har en høne at plukke med Hjerdis fra DMI, som forleden kaldte årets første sommerdag. Noget helt vanvittigt, når flere dele af landet havde det alt andet end sommeragtigt. Reglen er nemlig, at det bare skal være 25 grader et eller andet sted i Danmark, men måske den regel skal laves om. Mikkel har brug for lytternes hjælp til at lave en quiz, han har fundet på, men som han godt ved måske er for dårlig, og så er Andreas dybt forvirret over stedet, nogle unge klimaaktivister har valgt at sætte ind.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Kim Abelstedt Hansen og Elsebeth Boulund Sørensen, campingpladsejere.

Niels Jørgen, buschauffør.

tors 16. maj 2024 06:03 36

Hvad fanden gør man, hvis man skal giftes, har fødselsdag eller bare gerne vil holde en fed fest denne sommer? Der er nemlig tæt på ingen dage tilbage i et spækket sportsprogram med EM, Tour de France OG OL. Værterne får hjælp af DR’s sportskommentator Mads Thyrsted til at finde de få ledige datoer.

Kunstneren Jens Haaning har vundet big time, da det er endt med han både har fået de 532.000, han stjal fra Kunsten i Aalborg som led i kunstværket ‘Take the Money and Run’, og også er blevet betalt for værket. Men hvad skal det koste? Andreas prøver at få kunstneren selv til at svare på det. Sidst har Andreas endelig fundet en god undskyldning for ikke at gå i fitness.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Mads Thyrsted, DR sportskommentator.

Jens Haaning, kunstner.

Peter Christmas-Møller, vurderingsekspert Auktionshuset.com.

Mathias Buch, musikchef P3.

ons 15. maj 2024 06:03 36

Andreas er gået glip af en kæmpe ting, mens han har været på barsel! Nemlig Mikkels helt nye reality-format ‘Too Stork to Handle’ om storkene i Sønderjylland. Men det er ikke det eneste vilde, der sker, for værterne kommer også op at slås verbalt med en svensker, der mener, det er en no brainer, hvorfor flere store musikere hellere vil optræde i Stockholm end København. ‘Jeg elsker dig skat, men…’ er skiftet ud med en ode til lytternes kollegaer, og så har USA’s udenrigsminister givet en akavet koncert et meget underligt sted.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende: David Rasmusson, svensker.

tirs 14. maj 2024 06:03 35

Kan man kende en rig person på deres latter? Lad os finde ud af det.

Hele verdens senator med vanter, Bernie Sanders, har sendt et brev gennem Politiken til Danmark. Få styr på Novo Nordisk pengegriske tilgang til Wegovy på det amerikanske marked! Vi giver Bernie en chance. I får lov til at bestemme, om vi skal tage fat i Novo Nordisk - eller om vi skal lade amerikanerne sejle deres egen sø og høste pengene.

Der har været så meget bøvl med Eurovision i år. Nu er EU også sure, fordi EU-flag var forbudte til showet. Men hvem har egentlig lige et EU-flag? Mikkel siger: ingen. Andreas siger: Alle der stemmer eller har stemt på Radikale Venstre.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Martin Lidegaard, politisk leder, Radikale Venstre.

man 13. maj 2024 06:03 36

Det er mandag efter kristi himmelfarts-ferien. Vi lægger lige ud med at tale om, hvornår vi får fri igen.

Så er vi også stået op til en dag, hvor der har været rocker-demonstration i går. Ikke imod rockerne, men rockere der demonstrerer.

Vi får også historien, om dengang Andreas så en mand gå og spise hjertesalat direkte fra posen. Han vil rigtig gerne vide, hvad I andre spiser, når I er i bevægelse.

Til sidst har vi en overraskelse til jer. I får nemlig en unik mulighed for at være med på vores nye EM-sang i samarbejde med Lidt til Lægterne!

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

ons 8. maj 2024 06:03 35

Han er vendt hjem. Andreas Kousholt er vendt hjem.

Der kan ikke opstøves en ledig busbillet fra Aarhus og Silkeborg mod København i morgen.

Der er pokalfinale i Parken, og busserne har sat alt ind på at fragte fodboldfans. Vi ringer til to af chaufførene - og der er allerede gang i beefen.

Hvis man kommer til et arrangement, hvor mange antal gæster skal der så være, før man må slippe for at gå håndtryks-runden?

Mikkel vil gerne have en regel - og den opkalder vi efter lytteren, der kommer tættest på kollektivets gennemsnit.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Brian Hansen, direktør, Silkebus.

Jackie Andersen, kundeansvarlig, Østjydsk Turistbusser.

tirs 7. maj 2024 06:03 36

Det skulle have været den store dag, hvor Andreas er tilbage i radioen … Men han er syg. Show must go on! Der kommer heldigvis andre, der kan holde os med selskab.

Alex Høgh og Magnus Haugaard har lavet en ny tv-serie, der hedder ‘Kald mig far’. Den handler om, når ens ven vælger at blive kærester med ens mor.

Nicklas Brendborg er genganger i programmet, fordi han simpelthen forsker i så fede ting. Nu har han lavet en podcast i DR Lyd, hvor han giver os opskriften på et længere liv.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal.

Medvirkende:

Alex Høgh Andersen, skuespiller.

Magnus Haugaard, skuespiller.

Nicklas Brendborg, forsker og forfatter.

Ole Nielsen, direktør, Museum Silkeborg.

man 6. maj 2024 06:03 37

Vores lytter Signe ringede ind og fortalte, at hun samler ting op med fødderne. Det fik værterne til at efterspørge landets bedste “håndfødder”.

Ingen vil købe Joseph Goebbels hus. Men er der nogle lytteres huse, der burde stige eller falde i værdi, hvis en kendis har boet der før? Vi spørger Christian Degn.

Drømmeholdets vært Nicolas Kaiser gennemførte i går Copenhagen Marathon. Han er i studiet for at fortælle, hvordan benene har det.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Rosendal.

Medvirkende:

Nicolas Kaiser, vært på Drømmeholdet.

Christian Degn, tidligere vært på Hammerslag.

Signe, lytter der samler ting op med fødderne.

Torke, lytter der kan hænge i tæerne.

Josef, lytter hvis kæreste kan binde snørebånd med fødderne.

Freja, vinder af “Hit Med Vejret”.

fre 3. maj 2024 06:03 35

Det er Mikkel Klint Thorius’ sidste dag, og vi finder ud af, at manden simpelthen er en ægte middelalderbøf. Ingen vidste det, men beviserne hober sig op.

Vi skal også nå forbi kapsejlads i Aarhus og nogle hundelorte i Spanien.

Der er fart på her til morgen.

Vi takker Mikkel Klint Thorius for at være med i en måned.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Andreas Bonde Hansen, Middelaldercenteret.

Sarah, medicinstuderende.

tors 2. maj 2024 06:03 35

Det gode vejr har ramt Danmark, og det får Liva til at føle noget helt særligt. Main character energy.

Vores lytter Alex har bemærket noget ved en tidligere P3’s Uundgåelige. Det resulterer i dag i, at vi forsøger os med et remix af bil-blinklys.

Livas telefon tror, at hun er gravid. Det er hun ikke. Men det viser sig, at algoritmen altså ikke er almægtig. Den fejler også sommetider - og i den grad også ude hos jer.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

ons 1. maj 2024 06:03 36

Der er landet en kæmpe forsvarsaftale. Der er mønt til den tunge brigade. Og så bliver kvinderne værnepligtige, men hvor står Liva på den?

Vi skal også forbi et studie af menneskelig psykologi. Derudover ringer alarmen kl. 12 - og det medfører rigtig mange spørgsmål til Bjarne. Endeligt så har brexit endelig fået konsekvenser for briterne.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende: Chefkonsulent i kommunikation og varsling hos Beredskabsstyrelsen, Bjarne Siewertsen.

tirs 30. april 2024 06:03 36

Igen i dag er en stor del af programmet dedikeret til Havets Minister aka Magnus Heunicke. For efter tre ugers pres og en telefonsvarerbesked fra os, er der nu hul igennem. Derudover laver vi shrinkflation opmålinger, og så lægger vi sidste hånd på Danskerpjecen, som amerikanske soldater i Roskilde skal have udleveret.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

man 29. april 2024 06:03 37

Mikkel Rosendal er til møde i Aarhus, men det afholder os ikke fra at have et brag af en morgen. Vi prøver at få fat i miljøminister Magnus Heunicke, der har glemt, at han er Poseidon. Vi snakker med smugrygere, og så holder vi øje med alle de virksomheder, der shrinkflater.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

fre 26. april 2024 06:03 34

- fokuserer på de ting, der betyder noget for dig, dit liv og din hverdag.

Stå op med Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius, som sender dig både opløftet og oplyst ud i dagen.

tors 25. april 2024 06:03 36

- fokuserer på de ting, der betyder noget for dig, dit liv og din hverdag.

Stå op med Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius, som sender dig både opløftet og oplyst ud i dagen.

ons 24. april 2024 06:03 36

Er det egentlig så fedt at være kronprins i forhold til at være en helt almindelige 18-årig dansker? Mikkel Klint Thorius er ærligt i tvivl, nu hvor vi ikke længere lever i et feudalt bondesamfund. Derfor ringer værterne til en royal ekspert, før Go’ Morgen P3 fortsætter med at indsnævre feltet til, hvem der skal være programmets deltager i fredagens konkurrence om at blive Danmarks største fan af bandet The Minds of 99. Da der kun er boys i studiet, ændrer Mikkel Rosendal den faste lytterinddragelse ‘Jeg elsker dig skat, men…’ til at hedde ‘Jeg elsker dig bror, men…’. Til sidst i programmet taler værterne med en kær ven af programmet, der måske snydagtigt er blevet forbigået i en stort anlagt europæisk konkurrence i at kunne imitere en måge.

Værter: Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius

Medvirkende:

Lars Hovbakke Sørensen, ph.d. i historie, lektor ved Professionshøjskolen Absalon og kongehusekspert.

Anna Brynald, tiktokker og mågeimitator.

tirs 23. april 2024 06:03 35

Det er skidekoldt i de her dage. Vi holder meget øje med det deprimerende vejr. Når man går ind i sin vejr-app, så er der en temperatur, der hedder ‘føles som’ - det føler Mikkel Klint og Liva ikke, at andre kan bestemme. Mikkel Rosendal mener til gengæld, at han har det rigtige svar.

På P3 jagter vi Danmarks største The Minds of 99-fan i den her uge. Vi konkurrerer med de andre programmer - og vi vil selvfølgelig gerne vinde. I dag skal vi have barberet fire af vores finalister ned til to. De skal holde en brandtale!

Der er kommet en ny banger fra Nordkorea. En sang om Kim Jong Un selvfølgelig. Og den lyder faktisk mistænkelig meget som dansktop. Vi ringer til to dansktop-kendere. Martin og Dennis. MD-Duo hedder de.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Herdis Preil Damberg, meteorolog, DMI.

Tinne Hjersing Knudsen, Storbritannien-korrespondent, DR.

Martin og Dennis, MD-Duo.

man 22. april 2024 06:03 34

Så blev det mandag.

Liva har set serie i weekenden, nærmere bestemt ‘Orkestret’ på DRTV. Hun er rigtig sur over, at streamingtjenesterne ikke kan blive enige om, hvornår og hvor meget de udgiver af afsnit. Hun vælger at konfrontere chefen for publicering i DR.

Mathias spiser pinden på sin slikkepind. Er han alene om det? Det finder vi ud af i ‘Du er ikke alene’.

Mona Juul er ny formand for Konservative. Hun var på talerstolen til landsmødet i går, og der gik stand-up i den. Og absurd lange klapsalver.

Dagens store basker er, at vi på P3 netop i dag har sat gang i en konkurrence. Det er en konkurrence, der både er intern mellem os programmer, og som du, som lytter, kan vinde. Vi skal nemlig finde Danmarks største The Minds of 99-fan, og det hele kulminerer på fredag.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende: Henrik Birck, chef, DR Publicering.

fre 19. april 2024 06:03 35

Taylor Swift har droppet sit nye album her til morgen! Vi kan ikke selv høre det - vi sender radio - så vi må få nogle ude i landet til at anmelde det for os.

Mikkel Klint har simpelthen været skod til at købe aktier. Han har kun tabt penge, og han har endda købt grønt og sødt. Til gengæld kan han se, at våben/forsvarsaktier banker derudaf, og at folk tjener rigtig godt på dem. Men kan man købe aktier i våben og forsvar med god samvittighed og sikre sig, at det ikke går til fjendens fordel? Det spørger vi vores Kapitalister om.

Hvis du ikke har tjekket den advokat ud, der skal repræsentere Danmark i Sanjay Shah-sagen ud, så gør det. Han er et vildt menneske, og han er en såkaldt silkekåbeadvokat. Hvad det er, det kan DR’s erhvervskorrespondent gøre os klogere på.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Jakob Garff, Kapitalisterne, DR.

Oskar Barner Bernhardtsen, Kapitalisterne, DR.

Jakob Ussing, erhvervskorrespondent, DR.

tors 18. april 2024 06:03 36

Velkommen til en morgen, hvor nyhederne kommer i gang lidt skævt.

Nyheds-Kamilla har sovet over sig, men hun er et lyn på en cykel. Vi får dog lidt råd fra jer i forhold til, hvordan I sikrer jer, at I kommer op om morgenen.

Mikkel Klint vil gerne dele noget sårbart med gruppen. Et lægebesøg, han tog alt for alvorligt, der overhovedet ikke var alvorligt. Han fik desuden af et lift af en komikerkollega, der modsat Mikkel tog det meget lidt alvorligt. Han brugte lige lidt tid på at skabe en ‘du dør ikke’-playlist. Ham ringer vi til lidt senere.

Der opstod en samtale til frokosten i går. Er Brian Mikkelsen blevet lækker?

Det mener vores producer Trine, og det vil vi også meget gerne høre, om I også synes.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Tobias Hansen, cykelekspert og tv-vært.

Victor Lander, komiker.

ons 17. april 2024 06:03 36

Et vanvittigt fedt firmanavn er pludselig blevet ledigt, efter den landskendte virksomhed har skiftet navn. Mikkel Klint Thorius kommer med bud på, hvem der bør nappe det mundrette navn. Så har Polen erklæret, at de sammen med os i Danmark vil lave et missilforsvarssystem, der minder om Iron Dome i Israel. Men er det danske forsvar, der havner i den ene skandale efter den anden, klar til et sådan sindssygt stykke militær-system? Vi spørger DR’s forsvarskorrespondent Mads Korsager. Nogle modige mennesker er flyttet ind i en rasende kendiskoks restaurant, og så taler Liva og Mikkel om, hvorvidt Airtox egentlig skal være kede af at have en reklame siddende på siden af Børsen, da den brændte.

Værter: Mikkel Klint Thorius og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Mads Korsager, forsvarskorrespondent DR.

William Atak, kommunikationskonsulent.

tirs 16. april 2024 06:03 35

Efter en samtale om en øm krop efter koncerter og en snak med DR’s klimakorrespondent Thøger Kirk om et brudt løfte, tager morgenen en surrealistisk drejning. Den historiske bygning Børsen i København bryder nemlig i brand, og værterne følger med resten af morgenen i den dramatiske situation.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Jonas Germann, personlig træner.

Thøger Kirk, klimakorrespondent DR.

Trine Hasle, reporter DR.

Christian Holm Donatzky, historiker.

man 15. april 2024 06:03 37

Mikkel Klint Thorius bliver ved med at spørge sig selv, om han skal være bange for at flyve. Efter utallige problemer med Boeing-fly ringer de tre værter derfor til en af landets fremmeste flymekanikere for at høre, hvad fanden, der sker. Liva har været på loppemarked i Charlottenlund og er blevet mødt af nogle spændende loppe-priser, som hun hører lytterne, hvordan de ville håndtere, og sidst havde DR’s klimakorrespondent Thøger Kirk lovet noget, han måske ikke har holdt.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Jannik Holbech Rasmussen, Training Manager for Den Flyteknisk Uddannelse.

fre 12. april 2024 06:03 36

Det er en historisk dag for videnskaben. Go’ Morgen P3 tester den ældgamle hypotese om, at man bliver bedre til at løbe, når man er fuld. Der kommer en politimand i studiet, praktikanten drikker sig stiv, og flere P3-medarbejdere må løbe sig halvt ihjel.

Sagt på en anden måde er der virkelig lagt i ovnen til en god start på fredagen.

Vi skal også forbi 100-sekunders-quizzen.

Og så har Mikkel en hemmelig gæst med.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Rosendal.

Medvirkende:

Mads Læbel, praktikant, P3.

Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiet.

Janne Tolstrup, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.

tors 11. april 2024 06:03 34

Vi tjekker ind hos lytterne Mike og Cecilie, der har været forsøgskaniner i Livas mere eller mindre vanvittige eksperiment om sygdomsforebyggelse.

Mikkel er løbet hjem. Det gjorde han i weekenden. Og han var pisse stiv imens. Men er det måske meget smart? Han løb i hvert fald en god tid. Vi laver endnu et eksperiment.

Vi skal også have hjælp til torsdagsdilemmaet, og så skal vi tale om Snave - altså byen Snave.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Mike og Cecilie, småsyge lyttere.

Mads Læbel, praktikant, P3.

ons 10. april 2024 06:03 35

Kan vores producer Trine blive tryg i trafikken? Det finder vi ud af her til morgen, hvor hun ræser Amager rundt med en kørelærer.

Hjalp det med et hvidløg i røven? Vores lytter Mike var lidt småsløj, så i videnskabens navn testede vi, om et hvidløg kan redde kroppen fra sygdom.

Vi bliver også klogere på de juridiske grænser for comedy, når vi ringer til en juraprofessor. Det bliver sjovt, men bliver det også ulovligt?

Alt i alt en begivenhedsrig morgen.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Mike og Cecilie, småsyge lyttere.

Sten Shaumburg-Müller, juraprofessor, Syddansk Universitet.

Maria Jørgensen, reporter.

Trine Hasle, pensioneret bilist.

tirs 9. april 2024 06:03 35

Skal Månen ikke have sin egen tid eller hvad? Det synes USA, og det kommer til at ske. Men hvorfor i alverden skal Månen have sin egen tid? Det spørger vi Måne-Michael om.

Vi kender det alle sammen. En lille hovedpine eller kriller i halsen, der langsomt lister sig ind. Men kan man stoppe det fra at blive til reel sygdom!?

Det vil vi gerne undersøge! Livas eget første selvudnævnte forskningsprojekt. Vi skal bruge nogle forsøgspersoner.

Vi har undret os over noget, og det har affødt en rundringning. Flere af os er åbenbart rigtig nervøse for at sidde bag rettet i storbyen - særligt dem af os, der er opvokset på landet. Der findes faktisk noget, der hedder ‘tryghedstimer’, hvor man lige prøver at blive tryg i trafikken. Vi vil gerne prøve det af, og “heldigvis” har vi en jysk producer, der er bange for at køre i bil. Men først skal vi finde en kørelærer!

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Michael Linden-Vørnle, astrofysiker, DTU Space.

Allan, kørelærer, Bryggens Trafik.

man 8. april 2024 06:03 37

Vi kan i dag byde velkommen til et helt nyt reality-format i Go’ Morgen P3. Too Stork to Handle!

Der er nemlig nogle storke, der har det rigtig vildt, og du kan nu følge dramaet, utroskaben, dødsfaldene og alt det andet reality-juice hos os.

Der er en højskole, der skal have nye brusere, og i forbindelse med det får de nu: onani-brusere. Mikkel’erne er i tvivl om, hvad sådan en onani-bruser er - det kan Liva forklare.

Det er været en kæmpe weekend for Danmarksdemokraterne. Kan man lide deres politik eller ej - de forstår at lave et fedt event med pølser, rodeotur og airfryer-præmier.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Hans Kristian Skibby, folketingsmedlem, Danmarksdemokraterne.

fre 5. april 2024 06:03 34

Det er fredag, og i går var virkelig en rigtig Tycho Brahes-dag.

Jonas Vingegaard styrtede grumt, og Storebælt blev lukket på grund af missilfare. Men vi skal hygge os!

Nogle af de store techvirksomheder tilbyder deres ansatte at få frosset deres æg ned. Den slags æg, der kan lave børn. Hvad skal vi synes om det? Fertilitets-Gud Søren Ziebe giver sit besyv på det.

I dag har en af vores yndlingskollegaer, Adnan, premiere på et nyt program, der udstiller noget af det grumme derude. Nemlig alle de skønhedsprodukter og trends, vi spilder vores penge på. Adnan er selv faldet i fælden mange gange, og det viser sig, at det har I også.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Søren Ziebe, seniorforsker, Rigshospitalet.

Adnan Al-Adhami, vært og satiriker.

tors 4. april 2024 06:03 33

Mikkel Hansen stopper karrieren! Godmorgen.

Vores pige Sarah Mahfoud skal bokse VM i boksning i Las Vegas i weekenden. Vi ringer lige og spørger, om hun er ved at være klar, og siger godnat.

Mikkel kommer under en snak om Forbes liste over de rigeste mennesker i verden til at lyde imponerende godt som et lyssværd (ifølge ham selv). Det afføder en omgang DM - denne gang DM i lyssværd.

Sofie har lavet en keramikkrukke til sin flirts bonsai træ - men han er ikke rigtig hendes flirt mere. Hun er i tvivl om hun skal give ham krukken eller sælge den til en anden. Det er dagens Torsdagsdilemma!

Kan en joke give fængsel? Ja. En 28-årig multimediedesigner fra Holstebro er blevet dømt skyldig for at have en hjemmeside, hvor der blandt andet er racistiske jokes. Som komiker giver det Mikkel Klint nerver på. Vi ringer til både Azad, den dømte, og en Sten, vores hus juraprofessor.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Sarah Mahfoud, bokser.

Azad Sadon Fadil Habib, multimediedesigner.

Sten Schaumburg-Müller, juraprofessor.

ons 3. april 2024 06:03 35

Beyoncé har lavet en version af klassikeren ‘Jolene’. Men der er faktisk mange versioner, som vi skal have hørt.

Havanasyndromet rammer amerikanske diplomater verden over, og man mistænker russere for at stå bag med et supervåben. Den snak leder os ned i et kaninhul, der ender ved den brune tone. En tone, der angiveligt får dig til at skide, hvis du hører den. Hav rene underbukser ved hånden, for vi kan ikke få den slags information uden at teste det.

Til sidst blindtester vi fløde og taler om Karrierekanonen.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Jeppe Willads Petersen, fysiklærer, Rungsted Gymnasium.

Marie Hobitz, vært, Crush.

tirs 2. april 2024 06:03 35

Så er vi fuldtallige igen efter en god påskeferie.

Til at starte med skal vi finde ud af, hvorfor vi får sange på hjernen. Til at svare på det har vi fundet en ekspert fra Center for Music in the Brain, hvilket må siges at være ret perfekt.

Derefter er der perfekt Engelsk, inden vi løser endnu et mysterium: Hvilket sprog tænker døve på? Ja, vi sætter public service-midlerne i arbejde her på programmet.

Til sidst er der dårlige jokes, Trump-bibler, og så taler vi med musikeksperten en gang til, for vi glemte at få at vide, hvordan man slipper af med en sang fra hjernen.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Mikkel Klint Thorius.

Medvirkende:

Peter Vuust Professor, Leder, Center for Music in the Brain.

Julie Fabricius Faustrup, født døv (Med tegnsprogstolk Astrid Meller Donatksy).

ons 27. marts 2024 06:03 37

Mikkel Rosendal har købt en cola til Mikkel Klint Thorius. Han skal nemlig undersøge om Klint Thorius gør noget meget specifikt, når han drikker. Så er det også Mikkel Klints Thorius’ første gang med det faste element ‘Jeg elsker dig skat, men…’. P. Diddy er højt oppe på dagens googleliste, fordi hans hus er blevet ransaget på grund af en lang række anklager om voldtægt, trafficking og rufferi. Men P. Diddy er rasende, hvilket undrer værterne, hvis han virkelig er så uskyldig. Der er kommet en ny - og lidt særlig - løbeklub i Viborg og sidst er Mikkel Klint Thorius interesseret i at vide, hvornår hans robotstøvsuger kan mere end at støvsuge gulvet dårligt.

Værter: Mikkel Rosendal, Mikkel Klint Thorius.

Kilder: Tobias Hansen, tv-vært DR - Tim Frank Andersen, ekspert i kunstig intelligens.

tirs 26. marts 2024 06:03 36

En tv-reporter har været kritisk over for en meget sur fiskers ulovlige brug af for tungt fiskegrej. Det har affødt et magisk lydklip, som Mikkel og Mikkel bruger til at meme på sammen med lytterne. Mikkel Klint Thorius har også besluttet sig for at undskylde for at have kidnappet Mikkel i sidste uge og derfor forsøger han i dagens Go’ Morgen P3 at få opkaldt noget efter Mikkel Rosendal. Bare et eller andet. Mikkel Rosendal selv har taget en tobaksquiz med efter at Trygfonden har gjort tobaksproducenterne sure med en undersøgelse, der viser, at 36 procent af danskerne gerne vil have forbud tobakssalg fra 2030.

Værter: Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

man 25. marts 2024 06:03 32

Komiker Mikkel Klint Thorius har første dag på arbejde som den sidste gæstemedvært inden Andreas Kousholt er tilbage fra barsel. Det er dog en lidt problematisk start, da Mikkel Rosendal er nervøs for samarbejdet, da det stadig er under en uge siden, at Klint Thorius kidnappede ham og sendte Liva Manghezi på en jagt med lytterne på tværs af Danmark. Efter en snak med en krisepsykolog kommer de dog videre og Klint Thorius får både lov til at tale med lytteren Henrik, der er bange for at han er helt alene med en meget bestemt ting og så får værterne også lov til at ringe med klokken på en Hjem-Is-bil.

Værter: Mikkel Rosendal og Mikkel Klint Thorius.

Kilder: Michael Danielsen, psykolog - Michael Møller Sørensen, innovationsansvarlig Hjem-Is.

fre 22. marts 2024 06:03 34

Der er kæmpe fu**ing fredagsenergi. Sarah Mahfoud bliver sendt afsted, på hendes sidste dag, mod Las Vegas og VM, med et spritnyt bokse-kælenavn, som ikke bare én lytter, men to, uafhængigt af hinanden, synes skal være ‘Queen of the North’. Mikkel, Liva, GMP3-redaktionen og Sarah selv, er helt enige! Sofie fra Ringsted kaster sig over 100-sekunders-quizzen. Rasmus Paludan er i konflikt med DSB over 500 kr., det er nu endt i retten - en principsag, siger Paludan, og det får os til at kaste os over lytternes (små) principsager. Livas fløjteeksamen udspiller sig for alvor sidst i dagens program. URO er i huset, der er koncert med livemusik, hvor han bliver akkompagneret af en nervøs Liva på nummeret Godthåbsvej - du må lytte med, hvordan det gik!

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Sarah Mahfoud.

Medvirkende: URO, musiker.

tors 21. marts 2024 06:03 34

Mikkel, Liva og Sarah er alle tilbage i studiet for første gang i denne uge. Liva mærker for alvor fløjte-presset her 24 timer før, hun skal stå ved URO’s side. Han spiller nemlig live koncert foran P3-studiet fredag morgen, hvor Liva har fløjtesoloen i hittet Godthåbsvej. Liva forsøger at retfærdiggøre sit store brug af social medier, for det kan da også godt være sundt, ik? Villads’ ven har nasset på ham og vennegruppen i lang tid, nu har vennen fået et særdeles velbetalt job, men det betyder desværre ikke, at hans adfærd har ændret sig. Kan Villads og vennerne tillade sig at konfrontere ham, og f.eks. bede ham om at hente en runde øl? Lytterne og Mikkel, Liva og Sarah giver deres besyv og perspektiver på det i denne uges torsdagsdilemma. Sarah har sidste dag i morgen, og inden hun sendes videre til Las Vegas, hvor hun skal dyste om VM-titlen d. 6. april, skal hun have et sejt bokse-kælenavn med. Lytterne hjælper til, og for at vi kan finde det bedst mulige, får vi lov at komme endnu tættere på Sarah, da hendes bror og boksetræner, Allan Mahfoud, fortæller om Sarahs liv inde og uden for bokseringen.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Sarah Mahfoud.

Medvirkende:

Rikke Papsøe, psykolog.

Allan Mahfoud, boksetræner.

ons 20. marts 2024 06:03 30

Mikkel er stadig kidnappet, og Liva og Sarah begynder dagens program med at følge op på nogle af de mange hundrede henvendelser fra lytterne. Hvor kan Mikkel være? Hvad er motivet bag hans kidnapning? Hvem har gjort det? Spørgsmålene er mange, men hurtigt leder sporene de to kvinder mod en hemmelig Mikkel-loge, hvor landets kendte Mikkel’er mødes. De modtager trusler fra Mikkel Kryger fra TV 2. Også Mikkel Bjørn fra DF beder dem blande sig udenom, men Mikkel Lomborg aka Hr. Skæg er måske interesseret i at komme ud af logen og hjælpe Liva og Sarah med at finde Mikkel. Denne gang hjælper lytterne rundt omkring i hele Københavnsområdet fra barer og klubber i indre by til håndboldhaller i Tårnby. Mon de finder Mikkel, inden det er for sent?

Værter: Liva Mangezi og Sarah Mahfoud.

Medvirkende:

Mikkel Kryger, tv-vært.

Mikkel Lomborg, tv-vært.

Mikkel Bjørn, politiker DF.

Mia Pedersen, bartender på Rosengården.

Mikkel Klint Thorius, komiker.

tirs 19. marts 2024 06:03 31

MIKKEL ER BLEVET KIDNAPPET! Liva skriger, da morgenens første sang afslører, at dagens program bliver noget anderledes end forventet. Hun og Sarah finder en burnerphone under radiopulten, hvor en spydig kidnapper langsomt trækker dem rundt i manegen med spor til, hvor programmets manglende vært befinder sig. Lytterne træder til og hjælper Sarah og Liva på tværs af landet til den ene gåde efter den anden. Spørgsmålet er bare, om de når at finde Mikkel inden klokken bliver 9?

Værter: Liva Manghezi og Sarah Mahfoud.

man 18. marts 2024 06:03 36

Liva og Sarah er alene på pinden, da Mikkel er på radiokonference. De er dog nødt til lige at tjekke ind, da Sarah ugen inden fik sin MMA-ven til at give Mikkel en ordentlig rusketur og ikke mindst et kæmpe blåt mærke i panden. Er det noget, de andre på konferencen bemærker? Får han street credit? En DR-kollega har forsøgt at bestikke værterne for at få omtale af sit nye program om klima. Endelig er der også blevet optaget noget på UNESCO’s verdensarvsliste, som Liva kan stå inde for, og så vil Sarah gerne have lytternes hjælp til, hvilket bokse-kælenavn hun skal give sig selv på ryggen, når hun den 6. april skal bokse om en VM-titel i Las Vegas.

Værter: Liva Manghezi og Sarah Mahfoud.

Medvirkende:

Mikkel Rosendal, radiovært.

Thøger Kirk, klimakorrespondent DR.

fre 15. marts 2024 06:03 36

Det er dagen derpå efter Livas en-dag-som-Sarah-Mahfoud-dag, hvis helt store højdepunkt var en tur i bokseringen mod Sarah. MEN, MEN, MEN: Liva og Sarah havde også forberedt en overraskelse til Mikkel, og derfor er han også mødt op på arbejde i dag med flere fysiske skrammer. Vi tager derfor den helt store opfølgning på gårsdagens strabadser.

Mikkel har en kæmpe forkærlighed for både dyreriget og quizzer, så hvorfor ikke kombinere de to interesser? Mikkels dyrequiz tager udgangspunkt i en ny undersøgelse om størrelsen på hanner og hunner i dyreriget. Vi skal også en tur til det store udland - eller i hvert fald på manérfronten, for vi skal nemlig høre, hvilke manérer der kun hører sig til, når man er i udlandet. OG! Så skal selvfølgelig også sendes på weekend med en fredagssang!

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Sarah Mahfoud.

Medvirkende: Joakim Jankovic, MMA-kæmper.

tors 14. marts 2024 06:03 36

Det er en helt særlig dag for Liva. I dag skal hun nemlig leve en dag som Sarah Mahfoud, og det betyder både spænding og nervøsitet. Der er forberedt et tætpakket program til Liva, og det hele kulminerer i en boksering i aften, men hvad er der ellers på programmet? Hvilke erhverv er egentlig fedest at have i sin vennegruppe? Det har vi tænkt meget over her på redaktionen, og derfor skal vi selvfølgelig også have lytterne på banen, for vi kender allesammen tanken: “Bare jeg dog kendte en læge/tandlæge/vvs’er eller lignende”.

Den svenske tennisspiller Björn Borg vil udgive en selvbiografi i 2025, men det har mødt heftig kritik, men hvordan kan en svensk selvbiografi gøre flere mennesker sure?

TikTok har længe været et omdiskuteret socialt medie, og nu er det også tæt på at blive gjort ulovligt i USA, men spørgsmålet er, om det overhovedet er en mulighed. Vi spørger DR’s USA-ekspert. Derudover skal vi også hjælpe Pernille i vores torsdagsdilemma. Hun har en studiekammerat, som (måske) er lidt for nærgående, så hvad skal hun gøre?

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Sarah Mahfoud.

Medvirkende: Mads Dalgaard Madsen, USA-ekspert.

ons 13. marts 2024 06:03 36

Det er gået op for Mikkel, at man nu kan chatte i MobilePay efter den nye opdatering. Nu skal Liva have beskeder.

Vi har på redaktionen talt om, at der er nogle ting, som, vi synes, er pinlige at smide op på kassebåndet i supermarkedet.

Gad vide, hvad der er det pinligste? Og den værste kombination af varer? Vi spørger jer, og så lokker vi vores praktikant til at udføre købet.

I kender DM i Måge. I kender DM i Due. Nu kan vi præsentere - DM i Kat!

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Sarah Mahfoud.

Medvirkende:

Peter Kjærgaard, Nordic Media Lead, MobilePay.

tirs 12. marts 2024 06:03 38

Der er breaking og genopstand iblandt os. WeShare kommer tilbage i ny form - integreret i MobilePay-app’en. Det er den helt store slasker af en opdatering, som de kan præsentere nu.

Og så tager vi sølvpapirshatten på. For hvad fanden sker der for Kate Middleton? Kate Middleton blev opereret for to måneder siden og er stort set ikke set siden. Senest er der blevet postet, hvad der viser sig at være et manipuleret billede af hende og børnene. Vi bliver nødt til at ringe til Tinne Hjersing.

Liva og Sarah prøver endnu engang at få Mikkel til at fortælle, hvad det er han har observeret, de begge gør. Men der går desværre lidt breaking i den.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Sarah Mahfoud.

Medvirkende: Tinne Hjersing, Storbritannien-korrespondent, DR.

man 11. marts 2024 06:03 35

Vi er stået op til en morgen, der både byder på Oscar, ramadan, årsopgørelser, en rumrejse hjemad og årsdag for corona-nedlukningen i Danmark. What a day! Vi får travlt.

Og lige det med corona - det går vi en tur ned ad memory lane. Liva og Sarah skal have stukket en pind i næsen af en vaskeægte poder.

Vi har tjekket vores årsopgørelser, og mange af jer har gjort det samme. Vi er ret nysgerrige på, hvem har egentlig ramt tættest på 0? Hvem kan sidde på tronen?

Og så er der jo altså lige en vis hr. astronaut, der skal hjem i dag. I eftermiddag skal Andreas Mogensen vende snuden mod Jorden. Og Liva har studset over noget, der står i diverse nyhedsartikler. “Han skal overdrage nøglen”. Er der seriøst en nøgle til rumstationen? Det må vi have svar på.

Værter: Liva Manghezi og Sarah Mahfoud.

Medvirkende:

Jophiel Nyman Wiis, astrofysiker.

Tina Ibsen, astrofysiker og videnskabsformidler.

fre 8. marts 2024 06:03 35

Det er Kvindernes Internationale Kampdag og Skats årsopgørelse kan ses fra i dag. What a day!

Sarah vil gerne lægge ud med at tale om, hvorvidt månen egentlig påvirker hendes søvn. Det føler hun nemlig! Der findes to slags svar til det spørgsmål. Det ene kan komme fra en astrofysiker, og det andet kan komme fra en astrolog. Vi prøver med begge.

Vi har fået slået fast, at der sker flere særlige ting i dag - men én ting slår dog dem alle. Johanne får nu sin sidste chance for at vinde 100-sekunders-quizzen. SPÆNDENDE! NU ER DET NU!

Og så skal vi også forbi en lille quiz, der viser stort potentiale. ‘Landmand eller rocker?’ har vi kaldt den. Den udspringer af sprogbruget til Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling.

Gæster: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Sarah Mahfoud.

Medvirkende:

Michael Linden-Vørnle, astrofysiker og chefkonsulent hos DTU Space.

Amanda Schou, astrolog.

tors 7. marts 2024 06:03 33

I tirsdags kunne vi kåre vinderen af DM i måge. Der ringede vores lytter Bertil så ind og sagde: Hey, hvad med DM i Due?

Så I kan næsten gætte, hvad der skal ske.

Vores comeback-queen Johanne får sin ekstra chance i 100-sekunders-quizzen i morgen.

Vi ringer lige og tjekker ind for at høre, hvordan det går med at følge med i nyhederne - og så skal vi også have sendt lidt hep afsted med jeres hjælp.

Martin tror, at hans ven er homoseksuel - men skal han spørge ham eller afvente? Det er dagens Torsdagsdilemma!

Og så har Sarahs taske stået og lugtet lidt hele morgenen. Det er der en særlig grund til. Og Mikkel og Liva skal smage på den.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Sarah Mahfoud.

ons 6. marts 2024 06:03 37

Johanne fik 9 rigtige i 100-sekunders-quizzen sidste uge, men det var I ikke tilfredse med derude. Derfor varmer vi op til Johannes revanche på fredag.

Vi elsker vores fædre, men… der er alligevel nogle små ting, de godt må stoppe med.

Lasse Engelbrecht giver en status på USA, og Liva ringer til en gammel nabo.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Sarah Mahfoud.

Medvirkende:

Johanne, quizdeltager.

Solaf Masoud, vært, Ultra Nyt.

Lasse Engelbrecht, journalist på DR’s udlandsredaktion.

Flora, Livas gamle underbo.

tirs 5. marts 2024 06:03 35

Vi har en ny medvært denne måned, og hun har engang slået Mikkel. Men bare rolig, det er hendes job at slå på folk. Det er nemlig ingen ringere end bokser Sarah Mahfoud.

Er det fedt med et sjovt navn til sit wifi? Det finder vi ud af.

Vi skal også have en omgang perfekt engelsk, inden vi stiller om til vores praktikant Mads. Han er hoppet på burgerbar med sin egen tallerken, bestik og glas.

Så er der DM i måge, der er lige så genialt, som det lyder.

Til sidst svarer vores medvært på alle jeres spørgsmål om hende.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Sarah Mahfoud.

Medvirkende:

Mads Læbel, praktikant.

Anna Brynald, måge-tiktokker.

man 4. marts 2024 06:03 34

Er Liva spion? Mikkel har en mistanke, så vi ringer til en ekspert i jagten på svaret.

Før det skal vi dog lige nå at tale om alt fra stående bifald til måger.

Vi skal også finde ud af, om Camilla er alene med sin PastArt, og om Liva kan lære at fløjte.

Kort sagt er der masser på programmet, så din mandag morgen bliver ikke kedelig.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Magnus Haugaard, skuespiller.

Thomas Wegener Friis, lektor ved SDU og koldkrigsforsker.

fre 1. marts 2024 06:03 34

Det er Jesper Oles sidste dag på programmet. Sad face. Men vi har et godt program i vente og også en overraskelse til ham!

Vi skal traditionen tro lave en 100-sekunders-quiz, og en lytter rejser sig fra et nederlag. Johanne på 12 år vil gerne have revanche og forhåbentlig løbe med sokkerne denne gang!

Der bliver talt meget om spioner. Russiske, kinesiske, iranske, you name it. Mikkel har tænkt på; ville det egentlig være utænkeligt, at der kunne være spioner på DR? Under snakken om sandsynligheden for spioner på DR går der noget op for Liva og Mikkel, der må kigge et ekstra blik på deres gæstevært.

Og så skal Jesper Ole fejres! Vi har sørget for noget, som han virkelig vil sætte pris på. Og det er nok faktisk primært kun Jesper Ole, der vil sætte pris på det. Og hans mor.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende: Thomas Wegener Friis, lektor, SDU.

tors 29. februar 2024 06:03 36

Der er flyttet noget af en diva ind hjemme hos Liva. Det drejer sig om en lille Violinfigen, som hun havde ønsket sig i fødselsdagsgave. En lille, fordi Livas mor mildt sagt er i tvivl om, hvorvidt Liva kan holde sådan en sart plante i live. Vi får hjælp fra lytterne. Det er også en morgen, hvor den amerikanske præsident Biden har klaret et lægetjek, selv om han stadig ligner et oldtidsfund, når han spiser is. Så ser det skidt ud for Sanjay Shah, hvis makker har sagt, han vil tilstå at de har stjålet 12,7 milliarder fra Skat. Sidst har Liva bemærket, at Beyoncés nye countrybanger ‘Texas Hold ‘Em’ minder uhyggeligt meget om introen til en populær tegneserie fra hendes barndom.

Værter:: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

ons 28. februar 2024 06:03 35

I dag er dagen, hvor en spritny sæson af en helt vild sæbeopera begynder i Sønderjylland. Storken Connie forventes nemlig at vende tilbage til sin rede i Smedager. Historien med storkene er mildt sagt spektakulær. Så er Liva kommet i tvivl om, hvor længe det er sundhedsmæssigt forsvarligt at sidde på toilettet, og til sidst i programmet forsøger Liva endnu engang at få Mikkel til at undskylde for løgnen om, at det var hende, der hældte kaffe i pulten tidligere på ugen. Men. Mikkel har måske fundet modstridende beviser.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende: Benthe Bertelsen, formand for Center for Tarmsyge.

tirs 27. februar 2024 06:03 35

Det er dagen. Dagen, alle har ventet på i et helt år! Eller. Liva har i hvert fald ventet, for det er hendes fødselsdag, så Mikkel og Jesper Ole har selvfølgelig en lille overraskelse til hende. Det er også dagen, hvor Liva gerne vil have Mikkel til at sige undskyld for en løgnagtig fællesmail til alle deres kollegaer. Jesper Ole har med hjælp fra lytterne fundet den mest likede person i Danmark - Lene Beier - til at afgøre, hvad der er det største green flag hos et andet menneske. Sidst på morgenen får Mikkel nyhedsvært Sofie Skødt til at gentage succesen, hvor hun putter teksten fra en kendt P3-sang ind i sin vejrudsigt, så lytterne skal gætte hvilken.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi, Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende:

Lene Beier, TV-vært.

Siri Frederikke Andersen, P3 Social.

man 26. februar 2024 06:03 37

Morgenen starter godt. Der bliver spildt en kop kaffe ned i pulten, så vi må skifte studie et par gange. Det er mandag!

I fredags talte vi om, hvad der egentlig er det største green flag i en person. Det, der overgår alle red flags. I meldte i fredags ind med en masse bud, men vi mangler en til at skulle bedømme, hvilket der så er det ultimative green flag. Derfor spørger vi jer, hvem I synes, der skal være overdommer over green flags - en person vi alle kollektivt mener, er godheden selv.

Vi har igen diskuteret på redaktionen. Er A- og B-mennesker egentlig bare en myte? Er man bare lidt mere doven, når man kalder sig B-menneske? Vi spørger en søvnforsker.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Jesper Ole Feit.

Medvirkende: Birgitte Kornum, søvnforsker, lektor og ph.d., Københavns Universitet.

fre 23. februar 2024 06:03 35

Vi er stået op til storm! Stormen Rolf! Og vi har faktisk et hængeparti tilbage fra december. I december talte vi med DMI, som (på en måde) lovede os, at vi må navngive den næste-næste storm. Vi ringer til DMI og får afgjort, om vi reelt har en aftale.

Og selv om det stormer, så har vi altså en mission, der absolut skal afgøres. Sokkerne skal i hænderne på sygeplejerskerne på Aalborg Universitetshospital!

Vores lytter Ellen skal mødes med sygeplejersken Tanja og overdrage pakken. Sikke et moment vi skal være vidne til! Og der er ikke sparet på den musikalske stemning.

Jesper Ole har gået og tænkt lidt over, at vi jo er rigtig gode til at udpege red flags i en potentiel kæreste. Hvorfor fokuserer vi egentlig ikke mere på green flags? Et flag, der får alle red flags til at blegne. Vi spørger jer om, hvad I synes, der er det største green flag.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Jesper Ole Feit.

Medvirkende:

Herdis Preil Damberg, meteorolog, DMI.

tors 22. februar 2024 06:03 33

Vi har fået et hyper aktuelt Torsdagsdilemma i indbakken. Vi skal hjælpe Ellen med at beslutte, om hun skal fri til sin kæreste på skuddag eller ej.

Vores mission med at få sokker til Aalborg Universitetshospital skrider frem. I går fik René givet kassen med sokker videre til Peter, som kører mod Randers i dag. Men hvem skal tage den fra Randers til Aalborg? Det skal vi finde ud af i dag!

Vi har andet i hovedet omkring vores sokker end fragten. Det er gået op for os, at vi måske kan ende i en #sokke-gate. Den kasse, vi har sendt afsted, er lidt mere en æske end en kasse. Der er måske 15-20 par i - er det nok til personalet på Aalborg Universitetshospital, eller skal vi fritte vores chef for flere?

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Jesper Ole Feit.

Medvirkende:

Nina Reventlow, parterapeut.

Susanne Sundstrøm, souschef.

ons 21. februar 2024 06:03 35

Vi er fuldtallige for første gang efter en dejlig vinterferie, og det er godt - for det er en sindssyg dag, vi har i vente!

Liva har læst, at sokkerne bliver sparet væk på Aalborg Universitetshospital, og det, synes vi, er rigtig ærgerligt for sygeplejerskerne. Men når det så er sagt, så åbner det her faktisk for noget, hvor vi kan gøre en forskel - for er der noget, vi har, så er det sokker! Vi skal bare lige finde ud af, hvordan vi får dem til Aalborg. Vi følger op løbende for der er heldigvis mange lyttere, der gerne vil hjælpe os!

Der er også lidt plads til en debat om mælkekartoner. Vores nyhedsvært Rune synes, det ser virkelig sejt ud, når mænd drikker af en mælkekarton. De fleste af mændene på redaktionen synes det samme - vi spørger de kvindelige lyttere, hvad de synes.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Jesper Ole Feit.

tirs 20. februar 2024 06:03 34

Hvordan vågner man egentlig bedst? Det gad vi sgu godt vide. Vi står tidligt op hver dag. Netop det ved Marian - hun kender nemlig sin søvncyklus.

Vi skal en tur ind i Jesper Oles laboratorium. Han har nemlig et eksperiment i ærmet, der kræver lyttere og ti sekunders stilhed til tanker.

Da Liva og Jesper Ole i går legede vores mandagsleg ‘Du er ikke alene’, talte vi med Freja, som følte sig alene med en lidt underlig ting. Når nogen kommer tæt på Frejas ansigt, kilder det i hendes ene side af lænden og i den ene balle. Men hvorfor!? Vi ringer både til en knækirurg og en, der kan fortælle om chi.

Værter: Mikkel Rosendal og Jesper Ole Feit.

Medvirkende:

Marian Petersen, lektor ved Sjællands Universitetshospital.

Lasse Enkebølle Rasmussen, speciallæge i ortopædkirurgi.

Willem, specialist i krop, psyke og spirit.

man 19. februar 2024 06:03 37

Det kilder i min højre balle

Jesper Ole er vendt tilbage fra sin ferie i Harzen, så vi kan jo næsten ikke komme udenom at høre om turen. Han har dog også været en ægte kollega, som har taget gaver med hjem. Hvad mon han har købt med hjem? Vi skal også lege omgang ‘Du er ikke alene’, hvor det er i dag, er Freja, der er sikker på, at hun er den eneste, der kan mærke det i lænden og ballen, hvis folk kommer for tæt på hendes ansigt. Det bliver faktisk til et større mysterium.

Programmets journalistpraktikant har haft en særlig drøm, hvilket betyder, at han nu er sur på Zara Larsson, men hvorfor er han egentlig det? Og er der andre, der kan genkende følelsen af at være sur på nogen efter en drøm? Vi spørger lytterne!

Værter: Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende: Mads Læbel, journalistpraktikant.

tors 8. februar 2024 06:03 36

Vi går på vinterferie i dag, men først har vi lige en masse, vi skal nå.

Jesper Ole skal til Harzen i sin ferie. Et sted, han har været før - mange gange. Liva og Mikkel prøver at finde noget til ham, som han ikke har set eller spist der, men det er helt umuligt. Derfor udlodder vi et par sokker til de lyttere, der kan komme med noget nyt i Harzen til Jesper Ole.

Det er torsdag, og det kalder på et Torsdagsdilemma. Det er i den mere alvorlige ende i dag. Kenneth er i behandling for testikelkræft og har mistet al sexlyst - men han har også lige mødt en meget sød pige. Skal Kenneth droppe forholdet for hendes skyld eller prøve det af?

Sverige har lukket deres efterforskning af Nord Stream. De vil ikke være med mere. Men hvorfor!? Vi spekulerer med DR’s forsvarskorrespondent.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Jesper Ole Feit.

Medvirkende:

Mads Korsager, forsvarskorrespondent, DR.

ons 7. februar 2024 06:03 36

Svensk forskning er gået tabt i en defekt fryser. Det betyder tab af værdier for helt vildt mange penge. Men bare rolig, det er svenske kroner.

Mikkel hopper ud i rollen som seksualunderviser, så sørg for at plante børnene foran radioen, så de kan lære om blomsten og bien.

Vi taler også om nogle af de mest ubehagelige minder: tandlægebesøg og fjernelse af tænder.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

tirs 6. februar 2024 06:03 37

Virker læbepomade? Vi er i tvivl, så vi ringer til en dermatolog.

Derefter tager vi en omgang Perfekt Engelsk.

Vi skal også have talt lidt om lava, det gør vi jo egentlig for sjældent.

Til sidst er det Taylor Swift og en gammel serie, der er på tapetet.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende:

Cæcilie Bachdal Johansen, dermatolog.

Thomas Kokfelt, seniorforsker, GEUS.

man 5. februar 2024 06:03 37

Så blev det mandag, og vi lægger fra land med en Google-quiz.

Så skal vi have en omgang, du er ikke alene, før vi finder ud af, om det blæser mere, end det plejer.

Til sidst fejrer vi Facebooks fødselsdag, og så er der kæmpe overraskelse til Liva til sidst.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende:

Josefine Ellegaard.

Anders Brandt, vejrvært, DR.

Pernille Ehlers, chefkonsulent, Rådet for Sikkertrafik.

Morten From, skolelærer og skolepatruljeinstruktør (gennem de sidste 25 år), Amager Fælled Skole.

fre 2. februar 2024 06:03 39

Liva og Jesper Ole er alene på kontoret i dag - humøret er højt, og det er fredag.

Jesper Ole er meget interesseret i læskedrikke. Han er specielt glad for Urge, der kun kan fås i Norge. Det har fået ham til at spekulere over, hvad er egentlig verdens bedste sodavand? Vi spørger jer, og I har eddermame mange bud. Det kræver en opfølger!

Der findes mange instrumenter i den her verden. Blandt andet en næsefløjte - sådan en har Jesper Ole, og han har valgt at medbringe den hele ugen. Nu får han mulighed for at vise, hvad han kan, i det vi har valgt at kalde ‘Hit med næsefløjten’. Der skal selvfølgelig være en dommer på, og manden, der skal bedømme, er ikke en mr. hvem-som-helst.

Værter: Liva Manghezi og Jesper Ole Feit.

Medvirkende:

Sigurd Barrett, pianist, komponist, tv-vært og forfatter.

tors 1. februar 2024 06:03 37

Det er dagen efter Store Lusedag. Dagen, de færreste kender, men som egentlig ville være fed at markere. Dagen har nu eksisteret i mere end 20 år, og vi er jo ikke sluppet af med de skide lus endnu. Derfor pitcher Mikkel en ny kampagne til Alice Olsen, lusekonsulenten, der står bag Store Lusedag.

Det er torsdag, og derfor skal vi hjælpe med et Torsdagsdilemma!

Og det er faktisk ikke kun os værter og jer lyttere, der byder ind - vi har også ældreminister Mette Kierkgaard med, fordi vi lavede en aftale tilbage i december.

På DR har vi en håndvask i toiletbåsen, og lige uden for den er der en hel række med flere vaske. I en snak om det fandt vi ud af, at vi på vores redaktion vasker hænder ved forskellige vaske - hvilket er lig med pis-lorte-bakterier for alle.

Vi skal finde ud af, hvad meningen med galskaben er - hvorfor er der så mange vaske, og hvilken burde vi bruge?

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Jesper Ole Feit.

Medvirkende:

Alice Olsen, biolog.

Mette Kierkgaard, Ældreminister, M.

Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi.

Simon Svensson, arkitekt og partner Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

ons 31. januar 2024 06:03 39

Vi hopper direkte ud i det med en snak om korruption.

Derefter har vi en specialudgave af ‘Jeg elsker dig skat, men…’ Denne gang med roomies!

Det er store lusedag, så der skal kæmmes. Men virker den dag overhovedet?

Novo Nordisk er kommet med regnskab. Det er overvældende tal, så vi ringer til en, der kan forklare, hvor stort Novo egentlig er.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende:

Jesper Olsen, formand for Transparency International Danmark.

Casper Schrøder, DR’s økonomikorrespondent.

tirs 30. januar 2024 06:03 35

Det er IKKE lønningsdag, selv om Liva er meget klar til at få sin løn nu.

Hun må vente lidt endnu, så i mellemtiden taler vi om de der akavede øjeblikke, der kan opstå, når håndværkere kommer på besøg.

Vi skal også have alle jeres dejlige bud på Perfekt Engelsk, inden vi snakker om ondskaben i Australien, og hvad et hjertekram er for noget.

Til sidst er der kæmpe VIP-stemning. Vi får besøg af en gæst, der kræver et markant sikkerhedsopbud for at komme i studiet. Det kan kun blive spændende.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende: Roberta Metsola, præsident, EU-Parlamentet.

man 29. januar 2024 06:03 35

Så blev det mandag, og vi fik en ny gæst i studiet. Vores gæstevært hele den næste måned er nemlig Jesper Ole Feit Andersen - glæd dig!

Vi lægger ud med at lære ham at spille med i Googlequizzen, og så lærer vi ham lidt bedre at kende ved at spørge hans venner.

Vi skal finde ud af om lytter Ditte er alene med sin ting, som er en madvane.

Derefter er der takt og tone i biografsalen, inden vi snakker hænder på lår og Byggemand Bob.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Jesper Ole Feit Andersen.

Medvirkende:

Jannik Schow og Sofie Jo Kaufmanas, Jesper Oles venner.

Ditte, lytter.

Søren Kølsen, driftschef, Nordisk Film Biografer.

fre 26. januar 2024 06:03 37

- fokuserer på de ting, der betyder noget for dig, dit liv og din hverdag.

Stå op med Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu, som sender dig både opløftet og oplyst ud i dagen.

tors 25. januar 2024 06:03 36

Undersøgelser viser, vi i snit bruger knap 200 timer om året på at lede efter fede ting at streame. Derfor har Liva taget et par anbefalinger med, så man måske kan bruge mere tid på andre fede ting. Oliver Stanescu har løjet for sin kæreste omkring sine sprogkundskaber, og så bringer Mikkel et dementi.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Oliver Stanescu

Medvirkende: Andreas Lieberoth, lektor i pædagogisk psykologi ved AAU.

ons 24. januar 2024 06:03 36

Der er sket to store ting i USA over natten. Oscar-nomineringerne er kommet, og så er det seneste primærvalg blevet afgjort i New Hampshire. Værterne snakker om det paradoksale i Barbie-nomineringerne, og så orker Mikkel faktisk ikke at skulle høre om flere amerikanske præsidentkandidater, hvis Trump alligevel vinder. Vi spørger derfor vores USA-ekspert om, der er grund til at bekymre sig om Nikki Haley. Så er det også en morgen, hvor Liva er i tvivl om, hvorvidt det at være nørdet er blevet cool, og så får værterne hjælp fra uventet kant til at afgøre, hvor omkvædet i sangen “Murder on the Dancefloor” ligger.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Oliver Stanescu.

Gæster:

Mads Dalgaard Madsen, USA-ekspert.

Martin Ruby, nordisk kommunikationschef for Meta.

tirs 23. januar 2024 06:03 39

Oliver har en podcast, og én person har spurgt, om Liva eller Mikkel ikke skal være gæst. Oliver tænker, det kan vi nok godt finde ud af. Men først må de igennem en audition, for det skal ikke være en pakkeløsning.

Mikkel vil gerne præsentere sit nye begreb: politiske turistattraktioner. Der er en rigtig varm attraktion netop nu omkring Randers - der ligger nemlig en stor forurenet bunke jord, og den skal alle politikerne fotograferes med.

Det hotteste hotte i USA for tiden er THE STANLEY CUP. Folk ligger simpelthen i kø for at få … en kop. Vi spørger jer, om I har ligget i kø for sindssyge ting.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu.

Medvirkende:

Emil Halkier, journalist, DR Sporten.

Drømmeholdet.

man 22. januar 2024 06:03 37

Er lige nu den bedste sæson lige nu for trappevaskere eller den værste? Det har Liva tænkt over, og hun får heldigvis mulighed for at spørge en trappevasker, om han hader eller elsker sit job ved den her tid på året med smat og salt.

Milliardæren Torben Østergaard-Nielsen er ude i lidt af et stormvejr. Torbens virksomhed vil muligvis skabe den største miljøkatastrofe i Danmark, men han er løbet fra regningen ved at begære virksomheden konkurs. Mikkel får lyst til at åbne telefonerne i god gammeldags radiostil og få lytterne til at komme med dejlige hilsner til Torben.

Vi skal videre i vores jagt på Roger Federer! I dag sætter vi andre i sving. Vi er nemlig kommet i tanke om, at vi har et program her på P3, hvis koncept går ud på at de opfylder drømme. ‘Drømmeholdet’ kommer på besøg, og vi spørger, om de har lyst til at hjælpe Oliver.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu.

Medvirkende:

Miele, trappevasker, Jacobsens-rengøring.

Drømmeholdet.

fre 19. januar 2024 06:03 37

Det er fredag og der er også dømt kæmpemeget fredagsstemning i studiet.

Vores husbartender Mathias Broksø er i studiet og oplærer os i den perfekte brandert - og han laver drinkssss.

Nogle gange kan vi godt føle os lidt som nogle hverdagsanarkister. Så træder vi hurtigt på græs der ikke må betrædes eller tager udendørssko på i fitness, hvor man kun må gå i indensdørssko. Vi spørger jer om, hvad der gør jer til en badboy en gang imellem.

Jagten på Roger Federer fortsætter og meget er ramlet de sidste to dage. Alle danskere er røget ud af Australian Open og vores to muldvarpe bliver her til morgen sat på det første fly fra Melbourne. Vi er blevet lidt desperate og derfor må vi spille på Olivers sygdom sklerose. Der er nemlig nogle der opfylder drømme for syge børn og unge - Make-A-Wish Danmark. Oliver er måske bare ikke helt barn nok.

Medvirkende: Mathias Klausen Broksø, bartender.

Gry Hammerborg, bestyrelsesformand.

Make-A-Wish Danmark.

tors 18. januar 2024 06:03 37

Oliver er her ikke i dag, men vi må videre i vores jagt på Roger Federer.

Vi skal en tur til Australian Open, hvor vi har to gode journalister, som er gået med til at blande blod for den her sag.

Kresten Mosbæk fra DR og Henrik Jensen fra TV2 giver os en status på om Federer er dukket op i Australien.

Skal man fortælle sin kæreste, at man har bulet bilen eller skal man lyve og sige det er sket på parkeringspladsen?

Stine er i tvivl og derfor diskutere vi hendes Torsdagsdilemma.

I Coop-butikkerne er de begyndt at spille såkaldt musak.

Ikke alle er lige glade for musakken, især ikke den tidligere bibliotekar Bodil. Vi tænker, det er fedt nok.

Derfor vil vi se, om man kan overføre det til andre steder og om folk er klar på det - i metroen midt i myldretrafikken for eksempel.

Medvirkende: Kresten Mosbæk, reporter, DR Sporten.

Henrik Jensen, reporter, TV2 Sporten.

Martin Plauborg, tilrettelægger.

ons 17. januar 2024 06:03 38

- fokuserer på de ting, der betyder noget for dig, dit liv og din hverdag.

Stå op med Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu, som sender dig både opløftet og oplyst ud i dagen.

tirs 16. januar 2024 06:03 37

Komiker Oliver Stanescu føler sig overset, da Mikkel og Liva efter Donald Trumps valgsejr i Iowa vælger at ringe til Torben Sangild for at tale om Trumps komiske talent. Så er Liva meget uforstående over for noget helt bimset, Mikkel har sagt dagen før. Mikkel selv har haft en dårlig oplevelse i en elevator. Det er også en morgen, hvor de tre taler med mange forskellige lyttere i det nye indslag ‘Hverdagsanarkisme’, hvor alle melder ind med deres små måder at bryde reglerne og skide på systemet.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Oliver Stanescu.

Kilder: Torben Sangild, kulturforsker og comedyekspert.

man 15. januar 2024 06:03 37

Det er den første dag i resten af Kong Frederik X’s liv som konge. Det er Liva ret meget oppe og køre over. Oliver så genudsendelsen, da han var til fødselsdag, mens Mikkel i protest går på toilettet midt i det hele. Så er det en morgen, hvor lytter-Mikkel finder ud af om han er helt alene, når han får lagt sin snask nederst i sin hotdog for så at bruge pølsen som låg. Månedens gæstevært Oliver Stanescu er stadig på en mission for at møde tennislegenden Roger Federer. Denne gang leder sporet de tre værter til Australien, hvor sportsjournalister fra både DR og TV 2 er klar til at hjælpe. Sidste proklamerer de tre værter deres egne valgsprog til en opstemt folkemængde.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Oliver Stanescu.

Kilder: Jacob Buchholz Bech, cyber sikkerheds researcher - Kresten Mosbæk, DR Sporten - Henrik Jensen TV 2 Sporten.

fre 12. januar 2024 06:03 36

Liva laver mange lyde, og Mikkel har samlet til bunke. Det bliver en rutsjebanetur af følelser.

Derefter får vi svar på, hvorfor der ikke er kroning i Danmark, når nu vi har en krone liggende sammen med et scepter og et hav af juveler.

Vi skal også teste en lytters viden i 100-sekunders-quizzen.

Oliver har en tatovering, han fortryder. Men mon ikke lytterne kan slå hans dårlige tatovering? Spoiler: Det kan de.

Til sidst får vi et nyt afsnit i jagten på Roger Federer.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Oliver Stanescu.

Medvirkende:

Elisabeth, lytter.

Anna Tychsen, kongehusekspert.

Frederik Harhoff, professor i Folkeret og tidligere dommer ved den Internationale Domstol i Haag.

Patrik Wozniacki, Caroline Wozniackis bror.

tors 11. januar 2024 06:03 37

Vi er A-mennesker, om vi vil det eller ej, det er ligesom vilkåret for at være morgenvært. Men hvad kendetegner egentlig et A-menneske? Det finder vi ud af sammen med alle jer andre gode morgenfriske lyttere.

Mikkel har en quiz med, og han har sørget for et gedigent underlæg til det.

Torsdagsdilemmaet skal vi også nå igennem, hvor I igen har været konstruktive på vores insta og givet gode råd.

Hvordan foregår et politisk break up? Vi spørger Kim Edberg Andersen fra det snart hedengangne Nye Borgerlige.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Oliver Stanescu.

Medvirkende: Kim Edberg Andersen, medlem af Folketinget, Nye Borgerlige.

ons 10. januar 2024 06:03 38

Det er anden gang, at vi skal lege ‘Jeg elsker dig skat, men…’, siden Oliver er startet. Sidst ville han ændre en lyd - og han er stadig ikke tilfreds.

Det er snart slut for et af Mikkels sjove små numre - det skal nemlig være slut med andre navne end ens eget borgerlige navn på MobilePay. Vi tager afsked med Mikkels MobilePay-alias.

USA’s forsvarsminister er ikke mødt på arbejde i nogle dage grundet en operation. Det opdagede Joe Biden så bare først på dag fire. Vi spørger jer, om I har prøvet at blive væk fra arbejdet, uden det blev opdaget.

Liva har undret sig over, hvem det er, der vælger navne til kriminalsager. Nogle bliver navngivet efter byen, det er sket i, andre ud fra drabsmanden, andre ud fra ofret med mere. Vi spørger retskorrespondent Trine Maria Ilsøe om, hvem der vælger, og hvilke hensyn der bliver taget.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu.

Medvirkende: Trine Maria Ilsøe, retskorrespondent, DR.

tirs 9. januar 2024 06:03 36

Oliver undrer sig over, hvorfor vi har en promillegrænse på 0,5, når vi sætter os ind i en bil. Hvorfor er den ikke bare 0 lige ud?

Vi spørger Pernille fra Rådet for Sikker Trafik.

Sverige bliver advaret om at forberede sig på krig imod russerne. Vildt! Hvad skal man forberede? Det ved prepper-Bernt. Og han har også lige et 10 sekunders hot take på, at det ikke er russerne, der er problemet for Sverige.

Liva var i Australien nytårsaften, og hun så derfor ikke Dronningens tale. Hun gik glip af historien. Vi spørger jer, hvilke historiske øjeblikke I har misset og hvorfor.

Medvirkende:

Pernille Ehlers, Rådet for Sikker Trafik.

Bernt Christian Gotfredsen, administrator for ‘Preppers i DK’, livvagt og sikkerhedskonsulent.

man 8. januar 2024 06:03 34

Liva er hjemme fra Australien! Det er mandag, og vi skal vidt omkring.

Vi vurderer, hvilke køkkenredskaber der er prol eller art inspireret af airfryerens succes.

Oliver har undret sig over, hvad pokker der egentlig skal ske til kroningen af KONG Frederik.

Det er også blevet tid til næste stop på jagten på Roger Federer - og i dag bliver det vildt. Vi ringer direkte til Rogers hjemby, hvor en af Rogers private venner har indviet i at hjælpe os videre mod samtalen med Roger.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu.

Medvirkende:

Anna Tychsen, journalist og Kongehus-fan.

Bernhard Heusler, tidligere præsident for FC Basel.

Mads Pagh Nielsen, civilingeniør i termisk energiteknik, Aalborg Universitet.

fre 5. januar 2024 06:03 37

Efter lidt tekniske problemer lægger vi fra land med en Google-quiz.

Vi skal også have spillet Mikkel og Olivers nye sang. Den har de to sammen, mens Liva er væk.

Så er der 100-sekunders-quiz, inden vi fortsætter jagten på Roger Federer.

Vi taler med nogle af de uheldige, der har været fanget i sneen, og så taler vi om at malke en edderkop.

Værter: Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu.

Medvirkende:

Torben Schou, journalist i DR og tidligere tenniskommentator.

Daniel Høegh, fodboldspiller Randers FC - tidligere FC Basel.

Kristian Linneberg Sørensen, dyrepasser, Randers Regnskov.

tors 4. januar 2024 06:03 36

Der er dårligt vejr i stort set hele landet, men Mikkel og Oliver har trodset sneen og sidder klar i studiet.

Som det første skal der sættes gang i en ideudvikling, så de to kan finde en fælles sang.

Derefter skal vi tale lidt om de glemte helte her i uvejret.

Så taler vi med Andreas Odbjerg om højtidssange, inden vi tager et torsdagsdilemma.

Vi fortsætter også jagten på Roger Federer, og så hopper vi en tur i skoven med det store arsenal.

Værter: Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu.

Medvirkende: Ulrich Secher, Olivers gamle tennistræner.

ons 3. januar 2024 06:03 34

Oliver Stanescu har sin anden dag på programmet, og det er herligt. Han har dog utrolig mange meninger i forhold til lyd og underlæg i forhold til, hvor ny han er.

Mikkel er sur på sin kæreste, fordi de har lavet en aftale om at give hinanden små og billige julegaver. Mikkel så det som en fælde og købte derfor noget rigtig dyrt. Det gjorde hans kæreste ikke. Hvem er idioten?

Mette Frederiksen brugte lige et sekund i sin nytårstale på at tale om noget andet end dronningen - nemlig fertilitet. Og Mikkel kalder bullshit - for Mette pakker det ind i følelser, Mikkel tror 100%, det handler om, der skal fødes flere til at arbejde. Vi spørger politisk analytiker Pia Glud om, hun er enig i bullshit-alarmen.

Oliver har en drøm - og den vil vi gerne opfylde. Han vil tale med Roger Federer. Det er en mission vi har en måned til at opfylde. I dag spørger vi jer om, hvad I synes vi skal gøre.

Værter: Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu.

Medvirkende: Pia Glud, politisk analytiker, DR.

tirs 2. januar 2024 06:03 35

Oliver Stanescu er ny medvært den næste måned, og vi bruger morgenen på at lære ham at kende! Har han et nytårsforsæt, og hvorfor er hans største drøm at snakke med Rodger Federer?

Vi skal selvfølgelig snakke om juleferiens største nyhed, “Dronningen stopper den 14. januar.” Og findes der noget mere royalt end at abdicere?

Der er en nytårstrend, hvor folk skriver om, hvad der skal være in og out i 2024. Vi hopper med på legen og spørger jer lyttere, hvad der skal være mere og mindre af.

Derudover kommer vi selvfølgelig rundt omkring Google-quizzen, Perfekt Engelsk og slutteligt tester Oliver Mikkel i kendtes morgenrutiner. Her kan du blandt andet blive klogere på, hvilken kendt, der hver morgen går nøgen rundt og tester sig selv i klassisk musik.

Værter: Mikkel Rosendal og Oliver Stanescu.

Medvirkende: Tine Scheuer-Larsen, tidligere tennisspiller.

fre 22. december 2023 06:03 38

God jul! Det er den sidste omgang Go’ Morgen P3 i år, men vi ses selvfølgelig i 2024.

Mikkel har et gæt med til Google-quizzen om Miss Frankrig, så det skal vi selvfølgelig tale mere om.

Magasin opdaterer deres liste over mest solgte gaver, og vi får en reportage fra noget lavbundsjord.

Vi skal have fundet en vinder af årets sidste 100-sekunders-quiz, og så skal vi tale om at gøre mærkelige ting i søvne.

Liva får en kæmpe overraskelse, og vi kårer en fredagssang.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Esben Hougaard, indkøbschef, Magasin.

Kristoffer Kvalvik, reporter, P3.

Uro, sanger.

tors 21. december 2023 06:03 38

Nummer et i Google-quizzen skaber lidt forvirring, men lytterne leverer en forklaring.

Mette Frederiksen har sagt et i fortiden og noget helt andet i nutiden. Det ser vi nærmere på.

Vi skal have sendt noget kærlighed afsted til de gode vejrreportere rundt i landet, så det sørger Mikkel for.

Kan man tillade sig kun at lave vegetarmad til familien juleaften, nå nu det er blevet ens tur til at stå for maden?

Vi runder af med noget porno og en snak om prison skills.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Mads Thøgersen, reporter, DR Nordjylland.

Bo Bechsgaard, reporter, DR Syd.

ons 20. december 2023 06:03 37

I går skrev vores lytter Matilde til os, at hun synes, hendes kollega er rigtig irriterende, fordi han altid går rundt, når han taler i telefon.

Det fik os til at se indad - for det gør vi også. Vi ringer til Jesper Aagaard, der er lektor ved Psykologisk Institut for at få et svar på: Hvorfor fanden gør vi det?

Der er kommet en liste over de mest og mindst kendte ministre. Nummer to mindst kendte er ældreminister Mette Kierkgaard. Vi vil gerne hjælpe Mette med at brande sig selv lidt bedre, så derfor ringer vi og hjælper med at få hende ud til dansken.

Stormen Pia kommer!!!! Og det fik vores lytter Cecilie til at tænke: Hvorfor hedder alle storme noget old? Hvem finder på det? Det vil vi gerne til bunds i! Sporene fører os både til en tidligere klimaminister og en medarbejder hos DMI.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Rosendal.

Medvirkende:

Jesper Aagaard, lektor ved Psykologisk Institut.

Mette Kierkgaard, ældreminister.

Martin Lidegaard, politisk leder i Radikale Venstre.

Michael Skelbæk, souschef, Kommunikation & Samarbejde hos DMI.

tirs 19. december 2023 06:03 39

De krigsskibe, som Danmark har bidraget med til NATO, har lidt problemer. Der er ingen, der kan finde ud af at bruge kanonerne. Liva fatter ikke, at det kan være så udueligt. Mikkel påstår, at det her faktisk er brugbart - bare smil og vink, det har nemlig virket for andre.

Der skal bygges en tredje Limfjordsforbindelse, men der er oddere i vejen. Odderen er truet, så vi kan ikke bare pløkke dem. Derfor har Vejdirektoratet fundet på noget andet. De vil blandt andet afspille lyden af mink, der skriger, og hunde der gør, for at skræmme dem væk. Vi spørger zoologen Morten, om det virker.

Mette Frederiksen har lavet et Instagram-opslag, hvor hun opfordrer folk til at komme med input til sin nytårstale. Og når man spørger, så får man svar. Og Mette har satme fået svar.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Rosendal.

Medvirkende: Morten Vissing, zoolog, AQUA i Silkeborg.

man 18. december 2023 06:03 36

Det er mandag, og i aller bedste public service stil fyrer vi op for “Du er ikke alene”. Vores lytter Nicoline nyser, når hun er rigtig sulten, og vi skal vi finde ud af, om hun er den eneste? Vi kan afsløre, at det leder os ud på en større jagt efter en øre-, næse-, halslæge!

Liva reminder os alle, og særligt politikerne, om “halv-syv-reglen”. Det viser sig, at både Mike Fonseca og flere af ungdomspartierne ikke ved, at reglen er, at man må være sammen med folk, der er det halve af ens alder + 7 år. Vi sætter os for at udbrede det her kodeks endnu mere!

Vi får også DR’s EU-reporter, Per Bang, på linjen. Han hjælper os med at fatte, hvordan Ungarns premierminister, Viktor Orban, som ene mand kan nedlægge veto i en EU-afstemning om, hvorvidt Ukraine skal have 373 milliarder til at hjælpe dem i krigen mod Rusland.

Til slut tjekker vi ind i gårsdagens håndboldkamp. Kvinderne tog en bronzemedalje fra Sverige. Man skulle måske tro, at de hellere ville have haft sølv, men landsholdstræner Jesper Jensen siger, at det er federe at vinde bronze. Mikkel og Rune prøver at forklare Liva, hvad det går ud på.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Rosendal.

Kilder:

Per Bang, EU-reporter ved DR.

Mads Klokker, cheflæge ved øre-, næse, halsafdelingen på Rigshospitalet.

fre 15. december 2023 06:03 35

Der var gang i en vild politiaktion i går. Flere blev anholdt i forbindelse med mistanke om terror.

Der er en ting ved den her form for retssager, som Liva er skeptisk overfor. At det hedder dobbelt lukkede døre.

Vi har fandeme stadig 54 billetter til et eksklusivt P3-event på hånden. De skal deles ud!

Derfor går vi sten, saks, papir-amok - alle billetterne skal deles ud inden morgenen er omme.

Mikkel får pludselig en pakke leveret - og det er perfekt timing!

I aften skal Danmarks håndbolddamer nemlig spille imod Norge. Liva bliver introduceret til håndboldmerch og vi kigger på alle de dårlige ting ved Norge.

Og så er det tid til den store finale. Årets Ungeord 2023 skal kåres og vi får hele juryen på besøg. Med undtagelse af Orgi-E - han skal til håndledslæge, så han har ringet ind. Hvilket ord vinder mon titlen?

KILDER:

Karl William, sanger.

Pil, sanger.

Emil Simonsen, Suspekt, rapper.

Marianne Rathje, seniorforsker, Dansk Sprognævn.

Johanne Mortensen, videnskabelig kommunikationskoordinator, Dansk Sprognævn.

tors 14. december 2023 06:03 38

COP28 er slut. Der er landet en aftale, og der var ikke tid til indvendinger - kun hvis man kunne nå at melde dem på 1,67 sekunder.

Vi skal høre Steffen Kretz’ sidste dom på hvidjulsbarometeret i forhold til, om vi får en hvid jul i år 2100, ud fra den aftale der landet.

Hvorfor salter man stadig vejene? Der må da være kommet noget smartere. Altså vi gik også fra bål til ovn til airfryer. Vi ringer til kemikeren Peter Hald, som kan fortælle lidt om, der ikke er nogen, der har eksperimenteret lidt med andet end salt som våben mod sne og is.

Der er landet et Torsdagsdilemma i vores indbakke. Et rigtig julet et af slagsen, og Annika er i vildrede!

Hele den her uge laver vi to ting. Den ene ting er, at vi er ved at finde Årets Ungeord! Det er sidste dag, hvor man kan stemme på det. Den anden ting er, at musikredaktionen har beriget os med intet mindre end 74 billetter. Vi har 54 tilbage - og den eneste måde vi kan finde ud af, hvem der skal have dem er selvfølgelig ved sten, saks, papir.

Værter: Liva Manghezi og Mikkel Rosendal.

Medvirkende:

Peter Hald, kemiker.

Steffen Kretz, korrespondent, DR.

ons 13. december 2023 06:03 37

Dagen starter skidt ud for Mikkel, da lytterne ikke har googlet Hans Klunker nok til, at det platte ordspil er havnet på Googles trendingliste. Liva tager derfor endnu engang point. Mikkel kan dog glæde sig over, at DR’s korrespondent til COP28 i Dubai Steffen Kretz sætter hvidjulsbarometret for år 2100 højt, efter at der er landet et nyt bud på en aftaletekst. Liva fortsætter med at få lyttere til at slå sten, saks, papir for at vinde så mange billetter, de gerne vil have til P3’s julekoncert. Og så slutter morgenen magisk med både Emil fra Suspekt, Karl William og Pil, der som sprogkyndig jury har været med til at udvælge finalisterne i årets ungeord.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Steffen Kretz, korrespondent DR.

Emil Simonsen/Orgi-E, rapper i Suspekt.

Pil, sanger.

Karl William, sanger.

Marianne Rathje, Dansk Sprognævn.

Johanne Niclasen Mortensen, Dansk Sprognævn.

tirs 12. december 2023 06:03 37

Mikkel har fundet en historie, som, Liva simpelthen synes, er for dum at have med i programmet. Efter en længere diskussion giver de lytterne mulighed for at stemme om, hvorvidt de vil høre Mikkels historie. Mikkel vil selvfølgelig have, at det så skal være Liva, der laver den. Musikredaktionen har givet Go’ Morgen P3 et absurd stort antal billetter til en rigtig fed julekoncert, så flere lyttere ringer ind og må selv bestemme, hvor mange biletter, de kunne tænke sig at dyste om. Dysten? Sten, saks, papir. I radioen. Det bliver en tillidsøvelse. Og så opfordrer Mikkel lytterne til at hjælpe ham med at snyde Liva.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende: Niclas Scott Bentsen, lektor på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet.

man 11. december 2023 06:03 36

Liva har fundet en rigtig snedig måde, man kan sikre sig, at kæresten ikke får de der grimme sofapuder eller playstationen, han ønsker sig. Så er det også næstsidste dag på FN’s store klimatopmøde COP28, men DR’s korrespondent Steffen Kretz er ikke synderligt optimistisk i forhold til tallet, han giver værterne på deres hvidjulsbarometer. Til gengæld viser det sig, at Michael underligt nok ikke er alene med at falde i søvn til lyden af DR’s gamle krimiserie ‘Rejseholdet’. Så er det også dagen, hvor Go’ Morgen P3 begynder jagten på årets ungeord. Skudt godt i gang med et recap af 2023 på et enkelt minut af hushistoriker Asser Amdisen. Til slut finder Liva og Mikkel den første vinder af billetter til dette års Musikåret-koncert.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Steffen Kretz, korrepondent DR.

Asser Amdisen, historiker.

fre 8. december 2023 06:03 38

Der er kæmpe julestemning i dagens progran, hvor vi blandt andet taler med skaberen af Pyrus om, hvordan nissealder fungerer. For må han egentlig drikke?

Den står også på en kraftpræstation fra Max i 100-sekunders-quizzen.

Og så skal vi vende, at Mette Frederiksen synes, der er de regler, der er. Og selvfølgelig kronprins Frederiks meget små klimatiltag.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende: Skaber af Pyrus, Martin Miehe-Renard.

tors 7. december 2023 06:03 38

Liva har stadig optur, fordi Rejsekortet bliver til en app, men er alt mon så godt, som det ser ud? Noget andet, der bestemt ikke giver Liva optur, er, at mange er begyndt at synge i biografen. Derfor vil hun gerne slå et slag for, at det SKAL stoppes!

Julen er over os, og det betyder også højsæson for sovsekulør. Spørgsmålet er bare, om flasken ikke er alt for stor? Mikkel sætter gang i en brugerundersøgelse. Derudover tester Mikkel også Liva påstand om, at pruttehumor IKKE er sjovt.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende: Trine Hasle, Producer.

ons 6. december 2023 06:03 39

Det tager fart, da vi skal tælle antallet af gange Jack Harlow siger ordet ‘baby’ i hans nye sang, som er P3’s Uundgåelige.

Men det er først senere, først skal vi tale med Mads Korsager om krigen i Ukraine.

Derefter lidt om Venezuelas ret kontroversielle folkeafstemning.

Vi skal også tale med et af Mikkels største idoler, Camilla Andersen.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Mads Korsager, forsvarskorrespondent, DR.

Camilla Andersen, tidligere håndboldspiller.

Mathias Buch, musikchef, P3.

tirs 5. december 2023 06:03 38

Regeringens klimalov er en lov, men hvem straffes, hvis den ikke overholdes? Det dykker vi ned i, inden vi taler om skrabekalendere.

Derefter er der danglish for alle pengene, og så finder Rune en skare af ligesindede samlere af ubrugelige kasser.

Mikkel har købt en gave til Liva, og så får vi sat et punktum i historien om ordet ‘coolio’.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Sten Schaumburg-Müller, professor, Juridisk Institut på SDU.

René Bank Jørgensen, produktchef, Danske Spil.

Thomas Olander, forsker og lektor, Nordiske Studier og Sprogvidenskab.

man 4. december 2023 06:03 36

Turbohunden er tilbage. Eller undskyld, det er selvfølgelig turboKYLLINGER. Mikkel kan uddybe.

Til gengæld har vi fat i den helt rigtige bagefter, når vi ringer til Steffen Kretz, der skal give os en opdatering på hvidjulsbarometeret for 2100.

Vi skal også have en omgang ‘Du er ikke alene’, og så skal tale om ordet ‘coolio’, for vores producer har en vild påstand om det ord.

Til sidst taler vi om den israelske efterretningstjeneste med mellemøstkorrespondent for Kristeligt Dagblad Allan Sørensen.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Steffen Kretz, korrespondent, DR.

Josefine Madsen, tekst-tv-bruger.

Kasper Bjerre og Iben Gad, forfattere.

Jonas Skousborg Larsen, vidne.

Thomas Olander, forsker og lektor ved Nordiske Studier og Sprogvidenskab.

Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent, Kristeligt Dagblad.

fre 1. december 2023 06:03 37

Så blev det 1. december, og vi er kommet i julehumør. Derfor skal vi snakke om julesweatere og om chancen for en hvid jul i 2100.

Steffen Kretz er manden med julebarometeret, når han rapporterer direkte fra COP28 i Dubai.

Vi diskuterer også nye regler for lederne, der skal til julefrokost, og en pakkekalender, der ikke helt har levet op til forventningerne.

Vi skal også tale om våbenhvilen mellem Israel og Hamas, som udløb her til morgen.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Malthe Sommerand, journalist, DR

Steffen Kretz, korrespondent, DR.

tors 30. november 2023 06:03 37

Hvilken type er du på Spotify? Vi kan ikke helt genkende os selv i vores Spotify Wrapped-type, så vi brainstormer lige på nogle nye typer.

Erik Brøgger fra DBU er lige kommet hjem fra Qatar, hvor han har undersøgt, hvorfor den kritiske dialog med Qatar før og under VM i fodbold blev en blandet succes. Vi tager en kritisk dialog om den kritiske dialog med Erik.

Det er torsdag, så det er toastdag! Vi er nået til vejs ende med vores store toastprojekt, hvor vi leder efter den bedste toast, Top Toast! Det gør vi sammen med pendlerne på Københavns Hovedbanegård.

Så skal vi forbi et torsdagsdilemma, inden vi taler om COP28, den store klimakonference, der starter i dag, og til sidst er der Houdini og mere toast.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Erik Brøgger, adm. direktør DBU.

Steffen Kretz. DR’s korrespondent.

Anne Albrechtsen, praktikant, P3.

ons 29. november 2023 06:03 37

Hvorfor blander Elon Musk sig i alverdens katastrofer? Er det en nyhed, at Rick Astley kommer til Danmark? Og kan man kalde alle produkter for revolutionerende uden at komme i clinch med loven?

Det vender vi på en herlig morgen, hvor vi heller ikke kommer udenom landets finansministers julegave til en mindesten, et stort krydstogtskib, Danmarks sløje Nato-biddrag og Mikkels rolle som hele Danmarks kighoste ambassadør.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Marie Frank-Nilsen, seniorjurist Forbrugerrådet Tænk.

Mads Korsager, forsvarskorrespondent i DR.

Ole Hall, journalist i DR og forfatter til bogen ‘Techmogulen Elon Musk’.

tirs 28. november 2023 06:03 38

Dua Lipa har været i København, og Liva har misset det. Men derfor kan vi stadig gennemgå hendes mød-en-kendt-plan.

Hvad er forskellen på gidsler og fanger i krigen mellem Hamas og Israel. Allan Sørensen gør os klogere.

Vi skal også høre, om regeringen er ligeså ambitiøse som byggebranchen.

Og så står den på en ligegyldig finanslov og de største fabriksfejl.

Værter: Liva Manghezi, Andreas Kousholt, Mikkel Rosendal.

Medvirkende:

Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent, Kristeligt Dagblad.

Thomas Monberg, boligordfører, Socialdemokratiet.

man 27. november 2023 06:03 39

Det fylder nyhedsbilledet i dag. P3 har fundet ud af, at behandlingssteder over hele landet oplever, at flere og flere unge under 30 år henvender sig med et misbrug af opioider. Vi får besøg af Sylvester, der er tidligere pusher. Sylvester fortæller os om, hvordan han som 14-årig solgte og selv misbrugte opioider.

Vi skal også lige undersøge, om det har nogle konsekvenser i den virkelige verden, hvis man unfollower nogen, man kender, på Instagram. Derudover tager vi en status på fangeudvekslingen mellem Israel og Palæstina, og som altid kommer vi forbi et af mandagens højdepunkter, “Du er ikke alene”.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Sylvester, tidligere pusher og misbruger af opioider.

Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent for Kristelig Dagblad.

Rikke Høgsted, krisepsykolog og stifter af Institut for Belastningspsykologi.

tors 23. november 2023 06:03 37

Der er gået inflation i Trumper, der skal prøves en ny toast af, og en stakkels nordmand har mistet noget af sin have til Sverige.

Derudover får vi besøg af Jeppe, der blev misbruger efter at have taget to piller, som Jeppes ven havde fået med hjem fra lægen. Det gør vi i forbindelse med, at P3 i dag udgiver podcasten ‘Piller fra helvede’.

Vi skal også finde ud af, om man må tage noget, andre har glemt ved kassebåndet, og om Napoleon-komplekset er en myte.

Endelig så vender vi det gode gamle ordsprog: “Den ene krænkers død, den anden krænkers brød”.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Bent Isager Nielsen, forhenværende politiinspektør og efterforskningschef - tidligere drabschef og leder af rejseholdet.

Jeppe, tidligere misbruger af opioider.

ons 22. november 2023 06:03 38

Der har været en del frustration over DR’s dækning af en demonstration for Palæstina i weekenden. Vi spørger DR Nyheders chefredaktør, hvorfor vi ikke dækkede det mere.

Vi skal også tale om den aftale, som Israel og Hamas har indgået. Derfor ringer vi til Allan Sørensen i Israel, der er Kristeligt Dagblads mellemøstkorrespondent.

Kan du huske i går, da vi talte om alt det ufrivillige fake news vores forældre har fyldt os med? Vi tager lige en omgang mere med faktatjek.

Vi skal også tale om at sende tøj retur og om penetrationssex, så der er masser at se frem til.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Thomas Falbe, chefredaktør, DR Nyheder.

Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent, Kristeligt Dagblad.

tirs 21. november 2023 06:03 36

En af hovedmændene bag Chat GPT er på toppen af Googlelisten denne morgen, og derfor sætter værterne sig for at finde ud af, hvem han er. Det danske forsvar er kommet for sent, og så vil Andreas også gerne vide, om den almindelige dansker ved, hvor klimavenlig et dansk svin egentlig er. Liva er glad for at den danske patienthåndbog er blevet opdateret til også at indeholde mørkere hudfarver på billederne, og så har Andreas et stærkt tip til alle, der hedder Troels.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

man 20. november 2023 06:03 38

Liva ringer til USA, hvor Ditte Lynge fra Ekstra Bladet kan fortælle om vanvittige tilstande, efter at flere og flere unge mennesker er begyndt at tage det morfinlignende stof Fentanyl. Mange amerikanere er begyndt at hylde Osama Bin Laden for et brev, han engang har skrevet, og så tilsyneladende se lidt bort fra al hans jødehad og det faktum, at han slog knap 3.000 amerikanere ihjel under 11. september. Mikkel og Liva har venindebøger med på en dansk politiker og en argentinsk politiker, og så har pisken fra Horsens haft en meget kedelig drøm.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende: Ditte Lynge, USA-korrespondent Ekstra Bladet.

fre 17. november 2023 06:03 38

Der er en ny spion i byen. Der er faktisk flere. 15-årige har nu mulighed for at blive såkaldte ‘mystery shoppers’.

De skal gå ned i supermarkederne og prøve at købe en flaske Gajol eller andet ulovligt spiritus. Hallo - var der nogen der sagde Agent 2-007?

De danske myndigheder, tror at vi som befolkning panikker, hvis vi bliver bekendt med trusselsniveauet på Danmark. Det er bare sådan, at sådan forholder det sig slet ikke. Vi vil gerne oplyses. Fordi de ikke fortæller noget, så er vi også meget lidt forberedt på, hvis der reelt sker et angreb af den ene eller anden art på Danmark. Vi har inviteret katastrofeforsker Rasmus Dahlberg ind til en snak om, hvor dårligt forberedte vi egentlig er og så har Andreas nogle dystopiske tanker, han lige vil have luftet.

Og apropos katastrofer. I går var der vand i metroen, så København stod stille på nogle linjer og det var superbesværlig. For Liva og Andreas gik det galt - de endte nemlig i en rigtig skidt katastrofe-gruppe med nogle fra DR’s Koncerthus.

KILDER:

Rasmus Dahlberg, katastrofeforsker.

tors 16. november 2023 06:03 38

Liva vil gerne have hjælp til, hvordan man vælger en god vin i supermarkedet - det er en videnskab. Hvilke parametre kan man altid stole på? Det hjælper Mikkel Nielsen os med - han ved nemlig, hvad der er bedst og billigt i dagligvarebutikkerne.

Israel er trængt ind på Al-Shifa hospitalet i Gaza-striben, fordi de mener, at Hamas-krigere gemmer sig der.

Det bliver kaldt en krigsforbrydelse, at de går til angreb på et hospital - men det bliver også kaldt en krigsforbrydelse, at militæret gemmer sig på et hospital. Hvad er hvad, og hvornår vil der eventuelt blive taget stilling til, om det er krigsforbrydelser? Vi spørger Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet.

Vores lytter Martin og hans kæreste har slået op, men der er stadig en åben dør. Martin har dog knaldet med en anden, efter de slog op, og han er i tvivl, om han skal sige det til hende eller ej. Det er tid til et Torsdagsdilemma!

Tilbage i september har der været fed tour de chambre-fest for de danske partier i Europa-Parlamentet. Moderaterne valgte at køre Jon Stephensen-Me-Too-tema, og det er ikke faldet i så god jord.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Mikkel Nielsen, vinanmelder.

Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier ved Forsvarsakademiet.

ons 15. november 2023 06:03 37

Det er en bekymringernes morgen. Mens en stor vulkan ulmer i Island, er Andreas begyndt at spekulere på, om Danmark egentlig naturmæssigt er det sikreste land i verden? Liva har fundet ud af, at 20% får bivirkninger af at gå til psykolog, men hvor går man så hen med bivirkningerne? Mikkel overvejer, om det i virkeligheden er anti-woke at være galant overfor kvinder i 2023, men heldigvis er der også tid til masser af grin. Ronaldo er i gang med at bygge en pyramide på en villavej, en norsk politiker er på orlov, fordi han er blevet taget i smårapserier, og så har en dansk politiker hørt fra en vens venindes fætters nevøs klassekammerat, at unge vist nok tager helt op til 10 nikotinposer i munden på en gang.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende: Anders Brandt, vejrvært DR.

Kamilla Lange, psykolog.

tirs 14. november 2023 06:03 38

Et nyt forsøg med roadpricing er begyndt. Men Mikkel raser stadig. Han har nemlig rygende beviser på, at hele projektet er en stor politisk syltekrukke. Liva har mødt en ny slags tiggere i sit liv, og så er Andreas kommet til at sende et helt helt forkert signal på en cykeltur hjem fra en ven. Så er det også dagen derpå, at de store aviser The Washington Post og Der Spiegel har skrevet, at det måske er ukrainerne, der selv sprængte Northstream 2 i luften sidste år. Er det tilfældet, skal vores forsvarskorrespondent Mads Korsager selvfølgelig sige undskyld til Rusland. Sidst har Liva kigget ned i tallene for klamydiatilfælde i Danmark og kan afsløre hvem af værternes hjemkommuner, der har flest tilfælde.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Søren Have, programchef for Fremtidens Mobilitet i CONCITO

Mads Korsager, forsvarskorrespondent DR.

man 13. november 2023 06:03 37

Livas far er officielt blevet boomer, efter at han sendte en meget bestemt besked til hende. Så synes Andreas, det er lige lovligt hårdt at pløkke dåhjorte på Bornholm, fordi de har været lidt trætte efter parringssæsonen, og derfor ringer han til Dyrehavens skovfoged for at høre, om man ikke bare kunne give dem en smøg og en lur til at komme sig. Liva og Mikkel sender også Andreas i køkkenet for at lave mad til en gæst, der har udgivet en ny kogebog. Gæsten møder bare aldrig op, og så skal Liva og Mikkel finde ud af, om de skal lade Andreas fortsætte med at lave mad. I programmets sidste time spørger værterne, om nogen har fundet lige så sindssyge måder at skabe god stemning på som Københavns Kommune, der har hængt en bronzeafstøbning af en toastskive fra Lidl op som kunst på en institution for spiseforstyrrelser.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende: Jacob Skriver, skovfoged i Dyrehaven.

fre 10. november 2023 06:03 35

Kan lytterne og os selv egentlig forstå Google Quiz-reglerne? Det undersøger vi, før vi quizzer.

Der skal klimaafgift på flybilletterne, men mange af pengene skal gå til de ældre…. så de får råd til at flyve. Vi vender, om det giver mening.

Vi har også professor ved Juridisk Institut på SDU, Sten Schaumburg-Müller, med til at svare på følgende spørgsmål: Kan man undgå en dom i landsretten ved at bolle?

Og så står den på det største indslag, vi nogensinde har lavet: Et kritisk interview i Go’ Morgen P3, om alt virkelig behøver blive til en musical” the musical!

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Mangezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Sten Schaumburg-Müller, professor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet.

Silas Holst, musicalstjerne.

tors 9. november 2023 06:03 36

Hvordan smager en Novo Nordisk-toast? Hvordan er det nye Paradise Hotel? Hvordan håndterer boomerne på Facebook, at Arla har fået nye skruelåg? Er det ikke fuldstændig ligegyldigt, at EU-kommissionenen har givet grønt lys til, at der indledes forhandlinger Ukraine optagelse i EU? Hvad laver Andreas Kousholts overbo? Der er mange spørgsmål - og også mange svar i dagens Go’ Morgen P3.

Vi skal også forbi en Venstre-sygeplejerske, et torsdagsdillemma og de følelser, der opstår, når man som minoritet føler sig anderledes på arbejdspladsen.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Nadiim Nafei.

Per Bang Thomsen, DR’s EU-reporter.

ons 8. november 2023 06:03 39

Den frie verdens leder Joe Biden går nu endelig ind i kampen for at regulere AI. Den helt originale ide har USA’s præsident fået, fordi han har set den seneste Mission Impossible-film med Tom Cruise. Andreas har et par andre forslag til film og serier, som Biden med fordel kunne se for at indse andre verdensproblemer. Så skifter Hjem-Is navn efter 47 som et af Danmarks mest genkendelige brands. Det betyder også, at Mikkels barndom med hjem-is-sangen nu for alvor dør, og derfor beder han alle lytterne skrive ind med andre bud på nostalgiske reklamesange. Så er der også en ekspert i kropssprog i studiet, der i over en halv time observerer de tre værter, for at fortælle os alle sammen noget om, hvad man gør, hvis man som Mikkel har ‘resting bitch body’.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Peter Viggo Jakobsen, professor ved Center for War Studies ved Syddansk Universitet.

Pernille Slot, ekspert i kropssprog.

tirs 7. november 2023 06:03 39

Mikkel overvejer, om han skal købe velcrosko, for det er jo så uendeligt meget mere smart end snørebånd. Det mener modeekspert Uffe Buchard dog langtfra. Så prøver Andreas og Liva at forstå, hvordan bosættelserne på Vestbredden egentlig fungerer. Toppen af toppen for en ny skat og så er der kommet en ny app, der måske bare scammer en for ens Instagram-oplysninger.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi

Medvirkende:

Uffe Buchard, modeekspert.

Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent Kristeligt Dagblad.

man 6. november 2023 06:03 37

Andreas er endelig tilbage fra sin ferie til De Kanariske Øer. Der har været et spændende lydtapet på ferieresortet, som han godt kunne have været foruden. Mikkel er simpelthen så nysgerrig på, hvor stor Danmarks største kikkert er, hvorfor han forsøger at få fat på en reporter fra P4, der er ude for se kikkerten, der ankommer til Ole Rømer-Observatoriet i Aarhus. Liva og Mikkel har ført Andreas bag lyset og gjort ham og hans mærkelige tendens til hovedperson i ‘Du er ikke alene’, og så har internationale forskere nu endelig bekræftet, det danske forskere har himlet op om i 30 år: De danske landmænd hælder for meget lort i vandet.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Karen Timmermann, professor DTU Aqua.

Emil Prehn, reporter P4 Østjylland.

fre 3. november 2023 06:03 36

Jeppe Bruus er socialdemokratisk skatteminister, og den titel kan gøre enhver til verdensmester i dårlige undskyldninger. Men denne gang er han måske gået lidt for langt.

Saudi Arabien ligner efterhånden et solidt bud på en værtsnation til VM i fodbold i 2034. Men med alt den kritik af VM i Qatar, giver det så mening at give det til Saudi Arabien?

Vi skal finde en vinder af landets fedeste sokker i 100-sekunders-quizzen.

Så skal vi høre episode 1 af vores eget take på Sporløs, hvor vi leder efter politikeren Jon Stephensen.

Vi runder de irriterende, fornuftige voksentanker, der sniger sig ind i hovedet på én på byturene i takt med, at aldren stiger.

Til sidst taler vi om politikernes noget særlige målestok for skældud.

Nå ja, der er også fredagssang!

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Fannie Agerschou-Madsen, ph.d.-studerende.

Trine Hasle, reporter.

Mattias Kolstrup, dansk sanger/sangskriver.

tors 2. november 2023 06:03 37

Iran er vært for en debat om ligestilling. Det undrer Liva en lille bitte smule.

Herhjemme har Dronningen reageret på Friends-stjernen Matthew Perrys død.

Mikkel ringer til Peter Viggo, der ved en ting eller to om krigens love, for at høre, om Israel overholder dem, når de smider bomber i Gaza.

Vi skal også en et torsdagsdilemma, inden vi taler om den nye udgivelse fra The Beatles.

Til sidst er forvirringen total, når vi skal snakke om EU og udvidelse af klubben.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende: Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier ved Forsvarsakademiet.

Mattias Kolstrup, dansk sanger/sangskriver.

Per Bang Thomsen, EU-reporter.

ons 1. november 2023 06:03 37

Born in the USA! Bruce Springstreen giver koncert næste år, og det betyder, at alle lige skal ringe til deres far og sikre sig, at han ikke er ved at gå til i ren ekstase over The Boss.

Vi bliver ved musikken. For hvad har en peruviansk DJ, en Facebook-scam og P3 til fælles? Det finder du tidsnok ud af.

Derefter skal vi have luftet ud for vores frustrationer over vores ellers så dejlige kærester, inden vi taler om shadowbanning. Fænomenet, hvor sociale medier i det skjulte skruer ned for synligheden på opslag.

Bor man i lejlighed, så har man sikkert set sedlen fra naboen, der annoncerer, at der skal være fest. Ofte skriver de, at man er velkommen til at kigge forbi til en øl… men er der nogensinde nogen, der har drukket den øl?

Vi slutter af med en omgang comedy i chatten og en masse halloween hele vejen fra Mikkels stue til universet.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

DJ Twins Peru, DJ.

Sofie Swienty, strategisk digital medierådgiver.

tirs 31. oktober 2023 06:03 37

Hvorfor findes der flere eksempler på, at politikere har spredt rygter om hinandens seksualitet - og er det stadig noget, man kan forestille sig i 2023. Det hører vi B.T.’s politiske kommentator Joachim B. Olsen om.

Vi ringer også til Norge, hvor det i dag er en sorgens dag. Heldigvis lyder nordmænd altid glade.

Så tager vi et kig på, hvad kommunikationen fra Sydøstjyllands Politi kan betyde for befolkningens tillid til Politiet.

Derudover skal vi også møde Anders Breinholt i AI-version.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

David Sausdal, politiefterforsker ved Lund Universitet.

Joachim B. Olsen, politisk kommentator på B.T.

Øyvind Alsaker, kommentator, TV2 Norge.

man 30. oktober 2023 06:03 38

Krigen mellem Hamas og Israel er intensiveret i weekenden, men nu kigger mange mod Israels nordlige grænse, for vil den militante libanesiske milits Hizbollah, der er på både EU og USA’s terrorliste, blande sig i krigen. Og hvad vil det betyde? Vi bliver klogere med Kristeligt Dagblads mellemøstkorrespondent, Allan Sørensen.

Vi skal også finde ud af, om digelagene i Danmark kan overkomme fremtidens havniveausstigninger.

Og i en helt anden boldgade, så skal vi finde ud af, om Line er den eneste i Danmark, der bruger sine trusser i op til fem dage, før de får en tur i vaskemaskinen.

Værter: Mikkel Rosendal og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Allan Sørensen, Kristeligt Dagblads mellemøstkorrespondent.

Christian Schou, formand, Det Falsterske Digelag.

tors 26. oktober 2023 06:03 36

Andreas undrer sig over en mærkelig video, Hamas har frigivet. Videoen viser løsladelsen af et gidsel, der siger, hun har haft det helt super. Det er også torsdag, hvilket betyder to ting: Torsdagsdilemma, hvor Josephine har glemt at skrive talen til sin bedste venindes bryllup og Toastdag, hvor Mikkel har lavet en chili cheese toast inspireret af McDonald’s. Liva har lavet en quiz om de virksomheder ,vi bedst og mindst kan lide i Danmark, og så har Sussi fra Sussi og Leo fucket op og ødelagt det for alle, der gerne vil i XL Byg.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent for Kristeligt Dagblad.

Anne Albrechtsen, reporter DR.

ons 25. oktober 2023 06:03 16

Det viser sig, at banden Loyal to Familia måske slet ikke havde behøvet at være ulovlig, hvis de havde ændret på en bestemt ting i deres vedtægter. Liva og Mikkel er uenige om, hvad der ville være værst for samfundet; hvis alle mænd strejkede en hel dag, eller hvis alle kvinder strejkede en hel dag.

Andreas har luret i en kollegas Messenger-tråd, der har handlet om kønsbehåring, og så vil rigtig mange både restauranter og forskere gerne have et retursystem til vores takeaway-emballage.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Nanna Hartmann, seniorforsker DTU.

tirs 24. oktober 2023 06:03 36

Jakob Ellemann-Jensen er gået helt ud af politik. Det fortalte han på et pressemøde i går. Er det udelukkende hans eget valg, eller har der været for meget pres fra andre kanter såsom hans bagland? Det spørger vi B.T.’s politiske kommentator Joachim B. Olsen om.

Der er udkommet en ny bog af Nicklas Brendborg, og Livas er begejstret og bange. Den handler om, hvor langt virksomheder går for at få os til at bruge og spise deres produkter. Noget af det handler om brystmælk. Vi får Nicklas i studiet.

Andreas og Mikkel har det for fedt over gode telefonnumre - guldnumre. Liva synes, at det er det mest boomer i verden og tror ikke på, at vi unge går op i det. Kan det lykkes Andreas og Mikkel, at finde en indenfor målgruppen med et guldnummer, der selv synes, det er fedt?

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T.

Nicklas Brendborg, forfatter og forsker.

man 23. oktober 2023 06:03 37

Vi er tilbage fra en skøn efterårsferie, hvor Mikkel blandt andet har lagt arm med hooligans. Glædelig mandag.

Det føles som om, at hele verden står i brand, og at det går værre end nogensinde. Men er det reelt sådan, eller er det bare en følelse, vi har? Var der lige så mange konflikter, da vores forældre var unge? Vi spørger vores hushistoriker Asser Amdisen.

Er vores lytter Alexander alene om at se videoer af køer på YouTube, der får renset klove, eller er der andre som ham? Det er tid til en omgang ‘Du er ikke alene’!

Andreas synes, det ser frygtelig dumt ud, når løbere står for rødt lys og hopper eller jogger videre. Men hvad er egentlig den bedste måde at vente på grønt lys? Vores praktikant Anne er hoppet i løbetøjet og fanger folk, bogstavelig talt, på farten for at høre, hvad de gør og synes.

Vi ringer også til Safran. Safran er en af de fantastiske Go’ Morgen P3-troopers, der tog vores sokker på til prins Christians fødselsdag.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Asser Amdisen, historiker.

Safran Wendelboe, studerende og sokke-trooper.

Anne Albrechtsen, praktikant.

fre 13. oktober 2023 06:03 37

På søndag skal der være bal på Slottet! Prins Christians fødselsdag! Vi ringer rundt til en helvedes masse af de 18-årige gæster, som vi har sendt sokker til, for at høre, om sokkerne er lagt frem.

Mikkel har fundet på et udtryk, fordi han oplever, at det er rigtig svært at have fokus på alle de konflikter, der er rundt om i verden lige nu.

‘Kogepladekomplekset’ kalder han det. Vi spørger Peter Viggo Jakobsen om, det er et godt ord, og om Vesten godt kan magte alle de her krige på samme tid.

I den her uge har en sag fra Vejle fået meget opmærksomhed efter DR-dokumentaren ‘Forfulgt af Politiet’. Det bygger på historien om en familie fra Vejle, der har følt sig chikaneret og truet af politiet - men det mest bemærkelsesværdige ved det er, at den ene dreng, 16-årige Farhad, forsvinder, da han flygter fra politiet. Han har været væk i 1,5 år. Vi taler med politiforsker Adam Diederichsen om den mærkelige sag.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet.

Adam Diederichsen, politiforsker.

tors 12. oktober 2023 06:03 37

Det er toastdag, så der skal en ny toast på vores scoreboard. I dag har en meget insisterende Andreas købt ind til nachos-ost.

Regeringen vil ikke sige ordet reform, men måske har vi et trick i ærmet.

USA har sendt verdens største hangarskib til Mellemøsten - men hvad skal det bruges til?

I torsdagsdilemmaet får vi en gang for alle afgjort et kæmpe dilemma: Hvem skal slå brættet op eller ned? Men ind fra højre kommer låget - og det ændrer alt.

Til slut skal vi også placere Mikkel på Mikkel-listen.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Lektor Forsvarsakademiet, Peter Viggo.

ons 11. oktober 2023 06:03 38

Hvilken kendt dansker har lavet et eksklusivt interview med selveste New York Times? Det finder du ud af som det første denne morgen.

Derefter taler vi med Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent for Kristeligt Dagblad, om de mange israelske gidsler, som Hamas har taget.

Vi skal også nå en omgang Jeg Elsker Dig Skat, Men…

Og så skal vi ringe til en rocker, inden vi runder inflationen.

Værter: Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent, Kristeligt Dagblad, Brian Sandberg, tidligere rocker og Ida Marie Moesby, forbrugerøkonom, Nordea.

tirs 10. oktober 2023 06:03 35

Mikkel har taget noget kød med, som vi skal smage på. Men det kan altså vise sig at være både moralsk forkasteligt og ulovligt.

Så tager vi en omgang Perfekt Engelsk, inden vi taler med Mathilde, der har kørt efter ABC-modellen siden januar.

Til sidst prøver vi at finde danskere, der ikke har krydset Storebælt, og så taler vi med Allan Sørensen fra Kristeligt Dagblad direkte fra Israel.

Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Mathilde Kvottrup Andersen.

Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent for Kristeligt Dagblad.

man 9. oktober 2023 06:03 37

Drengene er alene, så der skal selvfølgelig spille Three Doors Down for fuld smadder.

Derefter finder vi ud af, om Tobias er den eneste, der bader i mørke. Det lyder umiddelbart som en ret unik ting, han har gang i, men det kan jo være, der er andre, der bader i mørke.

Så taler vi om, hvorfor i al verden, der stadig løber russisk gas igennem Ukraine, når de to lande er i krig med hinanden.

Vi skal også vende weekendens udvikling i Israel og Gaza.

Og til sidst tegner vi vores følelser og får besøg af nogle nye kolleger.

Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Tobias Oxfeldt, mørkebader.

Claus Mathiesen, studielektor på Forsvarets Sprogskole.

Helle Malmvig, seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier.

Mathilde Muus og Anton Ringdal, værter, Balalajka.

fre 6. oktober 2023 06:03 37
tors 5. oktober 2023 06:03 37

Mikkel er bange. For regeringen bakker op om et EU-lovforslag, der vil øge overvågningen af os alle sammen. Derfor ringer han til Socialdemokratiet for at høre, hvorfor de er så glade for overvågning.

Mænd tænker på Romerriget i en bekymrende grad. Men hvad er kvinders ting? Hvad er det, kvinderne går og tænker på hele tiden, som mænd aldrig tænker på.

Bagefter hopper vi ud i Torsdagsdilemma, der denne gang involverer utroskab og frisører.

Til sidst i programmet skal vi vende svenskere i danske film.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Bjørn Brandenborg, retsordfører, Socialdemokratiet.

Peter Aalbæk, filmproducent.

ons 4. oktober 2023 06:03 37

Det kommer fremover til at koste 97 kr. om måneden, hvis man vil slippe for reklamer på Instagram og Facebook. I hvert fald hvis alt går efter Mark Zuckerbergs plan. Men køber man så meget bras på grund af annoncer, at det faktisk kan betale sig at bruge 97 kroner at slippe for dem? Vi spørger en, der selv lever af at sælge annoncer.

Det var en historisk dag i USA i går, hvor chefen for Repræsentanternes Hus blev fyret. Vi finder ud af, hvorfor han blev smidt på porten. Så runder vi også dårlige råd fra forældre, SAS, National Boyfriend Day og hvilke jobs, man har taget pga. film eller serier.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

Medvirkende:

Mads Madsen, tidligere indenrigspolitisk rådgiver på den danske ambassade i Washington.

Lotte Friis, radiovært på P4.

Thomas Lue Lytzen , annoncedirektør Ekstra Bladet.

Casper Schrøder, økonomikorrespondent i DR.

tirs 3. oktober 2023 06:03 39

I dag åbner Folketinget, men må Jon Stephensen og de andre løsgængere egentlig blive derhjemme og krydre? Det undersøger vi med en mand, der har seks liter vodka på spil.

Vi skal også rundt om, hvilke overraskelser der kan gemme sig, når man køber genbrug, olivenoliekrisen, bedbugs og Elon Musk.

Værter: Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andeas Kousholt.

Medvirkende:

Carlo Liberati, restaurantejer.

Amalie Tønder, 18-årig fra Hedensted Kommune.

Peter Astrup, journalist på B.T.

man 2. oktober 2023 06:03 38

Alt, hvad Taylor Swift rør ved, bliver til guld! Spørgsmålet er, hvordan vi får hende til at blive Go’ Morgen P3-lytter?

Jønke har startet et nyt politisk parti, men synes, Jon Stephensen har for mange møgsager til at være med. Vi prøver at sammenligne deres sager.

Vi finder ud af, om Oliver er alene med sin vane om at spise kiwi med skrald.

Så prøver vi endnu engang at pushe vores P3-sokker til de 18-årige, der skal til prins Christians fødselsdag.

Og endelig så står den på abortdebat, opfølgning på Andreas Kousholts tv-optræden i weekenden og lidt nyt om hacking.

Værter: Liva Manghezi og Andreas Kousholt.

fre 29. september 2023 06:03 38

Sverige er måske på vej til at blive til Mexico, for nu skal det svenske militær måske til at hjælpe i kampen mod banderne. Og så er der nu så meget skrald i rumet, at GPS’er og vejrudsigter måske ikke længere kan bruges. Der er dog også gode nyheder denne fredag. Liva fortæller om sin veninde, der er dobbelt så gammel som hende selv, hvilket mange af lytterne kan genkende. Og så er det også dagen, hvor Andreas skal være kendis-gæst i DR1-programmet ‘Alle mod 1’. Men måske har Mikkel og Liva sørget for, at det ikke bliver helt så let en tjans, som han egentlig troede, det skulle være.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende:

Carina Skouboe, tidligere kundeservice.

Michael Linden-Vørnle, astrofysiker DTU Space.

Louise Dalsgaard, retsanalytiker, DR.

tors 28. september 2023 06:03 38

Det er toastdag. Dennes uges toast er dog ikke lige noget, der falder i værternes smag, så det er godt, at der også sker andre ting. For eksempel har den amerikanske regering lavet en strategi for, hvordan Joe Biden kommer til at falde mindre - frem mod præsidentvalget næste år. Så har DR’s nyhedsflagskib TV Avisen lavet en gigantisk ændring. Så det har TV 2 Nyhederne selvfølgelig også. Så undrer særligt Liva sig over, om alle de personlige mails, man får fra online-butikker, i virkeligheden eksisterer eller hvad.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende: Trine Hasle, tilrettelægger DR.

Cæcilie Crawley, lokalpolitiker for Socialdemokratiet i Odense Kommune.

Louise Dalsgaard, retsanalytiker DR.

ons 27. september 2023 06:03 38

Programmets redaktør er rasende. På hendes majestæt dronning Magrethe, men måske også på Netflix. Det hele handler i øvrigt om en film, som ingen af værterne synes var spændende nok til at se færdig. Det er også dagen, der markerer, at vi måske for første gang i danmarkshistorien skal til at have en seriøs diskussion omkring abort. Så har filmekspert Casper Christensen måttet kaste håndklædet i ringen på et spørgsmål, Liva, Andreas og Mikkel har stillet ham. Mikkel elsker, at nyhedsvært Rune Stürup har vikingenyheder med i nyhedsudsendelserne, og så bliver værternes hæve-sænkebord pludselig til et sænke-sænkebord, hvilket skaber lidt udfordringer for radioprogrammet.

Værter: Mikkel Rosendal, Andreas Kousholt og Liva Manghezi.

Medvirkende: Casper Christensen, filmekspert.

tirs 26. september 2023 06:03 38

To 18-årige fra alle danske kommuner skal snart til bal på slottet til prins Christians fødselsdag. Vi kan ikke komme med, men Liva har fået en idé til, hvordan hun måske kan få en fod indenfor. Og det skal vi bruge hjælp til fra tre, der er på gæstelisten.

Den danske virksomhed Saga Space Architects, som laver rumarkitektur, kørte i fredags et pilot-projekt med et undervandshabitat på Refshaleøen i København. Vi får besøg af Sebastian Aristotelis, der testede det her af i 48 timer.

Vores producers mor ved ikke, hvor hun arbejder. Hun tror, det er Go Morgen Danmark - det er det ikke.

Vi får to forældre på linjen for at høre, om de egentlig ved, hvad deres børn laver til daglig. Eller om det kun er Trines mor, der er ikke interesserer sig for hendes liv.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Sebastian Aristotelis, artiketet og medstifter af Saga Space Architects.

man 25. september 2023 06:03 39

Liva har opdaget en IT-fejl i et af DR’s computerprogrammer - rigtig sejt. Men vil hun lade den opkalde efter sig? Manghezi-fejlen?

Vi skal hjælpe Henrik her til morgen, der føler sig ret alene med at spise McDonalds med bestik. Men er han alene? Det finder vi ud af!

Kirken har en indsigelsesret, når det kommer til opførelsen af vindmøller. De kan altså bestemme, om der skal være en vindmølle i en radius af en kilometer fra kirken. Flere kirker siger ‘nej tak’. Vi spørger kirkeminister Louise Schack Elholm om, hvad kirken har imod den grønne omstilling.

Mikkel har været til brunch i weekenden. Men han er sur over det tidspunkt, han blev inviteret til - det var for tidligt.

Vi finder sammen med jer reglerne får, hvor tidligt OG hvor sent, man må invitere til en omgang brunch.

Værter: Liva Manghezi, Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Medvirkende: Kirkeminister, Louise Schack Elholm.

fre 22. september 2023 06:03 35
tors 21. september 2023 06:03 36

Det er torsdag og derfor står der to skønne gengangere på programmet - et Torsdagsdilemma og Toptoast!

Vi starter morgenen med at snakke med psykolog Louise Bodal. Liva er nemlig stødt på et nyt fænomen, der hedder ‘Zoom dysmorphia’.

Vi glor på meget på os selv på skærme og det skader vores selvbillede.

Vi skal også forbi ansatte i det offentlige der IKKE vil have mere i løn. Mette Frederiksen har nemlig udpeget nogle grupper, der skal have lidt mere i lønposen. Nu har flere så hoppet med på koret, de vil også have mere. Så vi tænker - kan det lykkes os, at finde en offentlig ansat der IKKE vil have mere i løn?

Elon Musk har taget sit barn med til New York til et møde med præsident Erdo¶an. Det er kun superrige der får lov til det.

Vi spørger jer, hvad de rigeste ting, I har været vidne til er.

ons 20. september 2023 06:03 37
tirs 19. september 2023 06:03 38