Danske tilstande

Dette program er blevet sendt 97 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var man 12. august 2019.

Information fra DR

Danske tilstande på P3 er programmet, der sætter dagens vigtigste historier på plads. Værterne Issa Mahmoud Jeppesen og Julie Toft forsøger med alle midler at skære gennem junglen af spin, statistikker og uheldige procedurefejl for at forstå, hvad det i virkeligheden handler om. Hvorfor er det vigtigt, hvorfor er det spændende og ikke mindst: Hvorfor er det sjovt?

Programlog

Dato Antal sange afspillet
tir 25. februar 2020 16:04 0
man 24. februar 2020 16:04 21
tor 20. februar 2020 16:04 24

Danske tilstande på P3 er programmet, der sætter dagens vigtigste historier på plads. Værterne Issa Mahmoud Jeppesen og Oliver Bøttner forsøger med alle midler at skære gennem junglen af spin, statistikker og uheldige procedurefejl for at forstå, hvad det i virkeligheden handler om. Hvorfor er det vigtigt, hvorfor er det spændende og ikke mindst: Hvorfor er det sjovt?

ons 19. februar 2020 16:04 19
tir 18. februar 2020 16:04 21
man 17. februar 2020 16:04 20

Socialdemokratiet har været på en form for studietur hos totalitære regimer. De har i hvert fald fået for vane at ringe uvildige forskere op, som ikke helt er enige i deres politik. Vi prøver metoden af.

At køre med Wolt-mad er som at være Mark Zuckerberg. En lederskribent i Berlingske mener, at det er en god idé, når folk arbejder uden overenskomst: Det er nemlig rigtig iværksætter-agtigt.

En rektor fra et gymnasium i Greve har bevæget sig ud i et mikroskopisk integrationsprojekt. Målet er, at folk skal være sammen på tværs af etnicitet og kultur, men hvor går grænsen? Vi undersøger det i et lille hørespil.

Kulturminister Joy Mogensen vil gerne have et aldersmærke på danske tv-programmer, så børn ikke falder over voksen-tv hos eksempelvis TV2 og DR. Det var et problem, som vi ikke havde set komme. Det havde eksperterne heller ikke. De siger: Det virker overflødigt. Det åbner op for andre øverflødige love.

Og så skal vi selvfølgelig quizze. Den står på Oh Land eller Søren Ryge quizzen.

tor 6. februar 2020 16:04 20

Det skal være forbudt at købe sexdukker, som forestiller børn. Det mener et flertal i Folketinget lige pludselig. Men hvorfor? Der er ingen ny forskning eller viden, der siger at adgang til sexdukker betyder flere overgreb på børn. Vi taler med en ekspert på området, og så spørger vi Enhedslistens Rosa Lund: Hvorfor er I lige pludselig for et forbud?

Ishøj har en borgmester, der er kommet til at køre lidt privatkørsel i sin tjenestebil. Ankestyrelsen kigger på sagen, men der er en borger i Ishøj, der har taget sagen i egen hånd. Han hedder Jeppe Blak, og han er i gang med sit eget lille stykke graverjournalistik i kommunen.

Danmarks mest diskuterede klummekskribent hedder Katrine Fischer. Hun brokkede sig over dovne medstuderende i Berlingske. Det har fået hendes gymnasie til at give hende en skriftlig advarsel for mobning - og nu er debatten blevet en om ytringsfrihed for studerende. Vi spørger hovedpersonen, om hun føler, at hun har mobbet sine medstuderende.

Derudover kigger vi på Danmarks nye rumforsvar, som måske lyder mere spændende, end det er.

Og så skal vi selvfølgelig quizze: I dag står den på Karl Mar Møller eller sangeren Christopher?

ons 5. februar 2020 16:04 20

En forsker har fundet en ny bydialekt i Aarhus V. Men er den overhovedet så ny igen? Vi har talt med forskeren, og i sprogforskning kan tyve år godt være nyt.

BT har været ude i en gang graverjournalistik. De fandt et billede af racerkøreren Tom Kristensen sammen med Brad Pitt til en middag. Det lavede de en artikel om, og vi hoppede i fælden i går. Men vores praktikant har gravet i det. Noget er ikke, som det skal være.

Vores ven af programmet Tut Garang Gatwech står endelig til at få dansk statsborgerskab. Men nu er spørgsmålet bare: Kan han lade være med at lave ballade indtil juli?

Så kigger vi på, hvorfor Trump har haft den bedste uge. Og så kigger vi på en rigtig, rigtig smart manøvre som Rasmus Paludan har lavet.

Selvfølgelig quizzer vi også: Denne gang står den på Rasmus Paludan eller Gimi Levakovic?

tir 4. februar 2020 16:04 18

Danske Spil har trukket et Stewart Stardust skrabelod tilbage, hvor man kunne score en milliongevinst. Loddet var lavet i samarbejde med Anders Matthesen, der ellers har nægtet hårdnakket gennem hele sin karriere at lave reklamer. Det lod har dog ikke været en reklame, siger hans manager! Den logik åbner for et smuthul, som vi har tænkt os at udnytte.

Socialdemokratiet har fortrudt en lov, de var med til at vedtage sidste år. Hør hvad det måske har at gøre med Astrid Krags parforhold.

Alternativet er splittet i to, og et lille interview i P1 Morgen har kun styrket den mistanke.

Der har været spioner i Danmark, og der er blevet udført proxykrig af fire iranere, men hvad har vores udenrigsminister tænkt sig at gøre ved det? Han plejer at være en blød mand, der truer med sin tilstedeværelse.

Politiet i Esbjerg har sendt en fælles besked ud til over 1000 hashrygere.

Demokraterne har haft første primærvalg for at finde deres præsidentkandidat… men på en mærkelig måde vandt Trump.

Og så er der quiz. Den står på Anders Matthesen eller Lakserytteren?

man 3. februar 2020 16:04 21

Der bliver brainstormet nye navne på partikontoret hos Stram Kurs i øjeblikket. Partiet er mistænkt for at have omgået nogle regler i forbindelse med indsamling af vælgererklæringer. I morgen skal Valgnævnet derfor tage stilling til, om Stram Kurs skal have forbud mod at indsamle vælgererklæringer indtil 2023. Sker det, så har Paludan dog et trick klar. Partiet skifter navn, og så kører de på igen. Vi finder ud af, hvad det nye navn skal være.

Morten Messerschmidt har lagt Facebook ned.

Vi følger op på Danmarksindsamlingen og finder ud af, hvilken politiker det egentlig er dyrest at købe en middag med.

Der er kommet ny formand i Alternativet - og selv om Uffe Elbæk lovede, at det ville blive en festdag, så gik han selv, før festen var startet.

Kina vil endnu engang lege indretningsarkitekter i København. Nu er Kinas ambassadør blevet sur på en statue.

Og så skal vi quizze. Den står på Gretha Thunberg eller Morten Messerschmidt?

tor 30. januar 2020 16:04 21

Lars Løkke Rasmussen har fået job hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel. Han har simpelthen rendt rundt med hænderne i lommen for længe - ifølge Lars selv. Vi kigger i hans kalender for at finde ud, hvordan han stadig har tid til at være folketingspolitiker.

Veganerpartiet har fundet på verdens mindst overraskende happening. Det har noget med Den lille havfrue at gøre.

Jens Rohde har stjålet billedet på Christiansborg.

Igen i dag ringer vi til en politiker, der sælger en middag med sig selv i anledning af Danmarksindsamlingen. Vi finder ud af, om Pia Kjærsgaard betragter sig selv som en potentiel sugardater.

Der er et halvandet døgn til Brexit!

Vi skal sige farvel til vores faste torsdagsråd.

Og så skal der selvfølgelig quizzes. Den står på Lars Løkke Rasmussen eller Nicklas Bendtner.

ons 29. januar 2020 16:04 18

Det er en sorgens dag for boligminister Kaare Dybvad efter, at Radikale Venstre har droppet at lave et boligforlig med regeringen. Nu er spørgsmålet så, om de radikale kan blive enige med de blå partier om en aftale i stedet for. Imens fester de inde hos Kereby.

Barbie er blevet 2020.

En viceborgmester i Horsens er blevet snydt at et flot billede.

Igen i dag ringer vi til en politiker, der sælger en middag med sig selv i anledning af Danmarksindsamlingen. Vi finder derfor ud af, hvor mange penge det egentlig koster at pitche en idé for Tommy Ahlers.

En tidligere ansat har gravet sin chefs bil ned. Alt lugter af forsikringssvindel, men chefen og den tidligere ansatte er uenige om, hvem svindleren egentlig er.

Og så skal der quizzes. Den står på Helle Thorning Schmidt eller Sanjay Shah.

tir 28. januar 2020 16:04 21

Vi holder stor undskyldningsdag. Hverken Jyllands-Posten eller Mette Frederiksen vil sige undskyld til Kina for, at Jyllands-Posten har lavet sjov med Kinas flag, og så er vi jo nødt til at gøre det. Vi har sendt praktikanten ud til Den lille havfrue.

En mand har snydt systemet. Han tænkte, at det var klogt, at fake at han var dum. Det var det ikke. Det var dumt, men så fandt han på en klog løsning. Den indebar desværre at stjæle to modelskibe.

Der er Danmarksindsamling i den her uge, og politikerne sælger middage med sig selv, men Lennart Damsbo har taget den et niveau længere. Han sælger en kajaktur. Der er bare lidt tvivl om, hvorvidt man kan se måger og havørne eller ej. Det finder vi ud af.

Så skal der quizzes. Den står på Xi Jinping eller Peter Plys.

man 27. januar 2020 16:04 33

Søren Espersen er rasende efter at have set Deadline. Han vil have en DR-vært fyrt. Det kan han nok ikke pga. armslængdeprincippet, men hvis nu Søren er i gang, så har vi en udvidet fyringsliste til ham.

Der er Danmarksindsamling i den her uge, og politikerne sælger middage med sig selv i en auktion - pengene går til et godt formål. Derfor er det lidt skidt, at ministeren for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn pt. står til at kradse 350 kroner ind. Vi ringer og hører, om han sælger lidt politisk indflydelse.

Ørsted har købt klimakompensation af nogle russere. Men russerne har haft gang i lidt CO2-magi. De laver faktisk drivhusgasser for at kunne klimakompensere efterfølgende. Vi kigger på tricket.

Beskyttelsesmasker stiger helt vildt i pris på grund af coronavirussen.

Og så skal der quizzes. Den står på Søren Espersen eller PewDiePie.

tor 23. januar 2020 16:04 19

Danske Spil går forrest i kampen mod ludomani, men kun hvis alle andre går lige ved siden af. De foreslår en tabsgrænse, men de vil ikke selv tabe markedsandele så resten af branchen skal med.

Vi er kommet til at brænde en bro til en ven af programmet.

Der er nogle, der har fjernet en klit i Skagen - og nu har de personer, der er sigtet for det, minsandten også fået stoppet genetableringen af klitten.

Saudi-Arabiens kronprins har sendt malware til direktøren i Amazon Jeff Bozo. Angiveligt for at hacke hans telefon og for at kunne afpresse ham senere. Men hvordan lokker man egentlig direktøren af et techgigant til at trykke på en mystisk video?

Vi har også et lille torsdagsråd.

Og så skal vi quizze. Den står på Piotr Wozniacki eller Thomas Blachmann.

ons 22. januar 2020 16:04 21

Verdens pinger mødes i Davos, og alt er præcis ligesom sidste år, og ligesom året før. Rige mennesker kommer flyvende i privatfly for at sige, at vi skal gøre noget ved klimaet. Men en ting er anderledes. Et par russisk VVS’ere med diplomatpas har nemlig været forbi. Det lugter af spion.

Et lille foredrag i religionstimen fra en dreng i 4.b på en skole i Randers har ført til kæmpe Facebookdebat.

Departementschefen i Skattestyrelsen har selv rigtig dårligt styr på SKATs regler. Han har fået lavet sommerhus, men alt var ikke lige efter bogen.

Rødovres borgmester går af efter 25 års tro tjeneste. Men hvorfor nu? Og hvad med eftervederlag. Er det noget, han skal hygge sig med? Får han råd til at købe den Mercedes, han har cruiset rundt i på skatteborgernes regning indtil nu. Vi har ringet til Rødovre.

En rigsretssag er ikke rigtig en retssag. Det handler primært om at have flertal i senatet. Plotspoiler: Det har Trump.

Og så skal der quizzes. Den står på BS eller Kronprins Frederik.

tir 21. januar 2020 16:04 22

Borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard, har brugt op til 70.000 kroner på at reklamere for en Facebook-video, der fortæller, at man i Aarhus har indsamlet 35.500 til et godt formål. Det virker mærkeligt, men vi har måske fundet forklaringen.

Der er nyt fra Odense, hvor vi skal finde ud af, om kulturhuset Odeon var presset af Kina til at aflyse et arrangement med en systemkritisk kinesisk dansegruppe. Vi skal analysere advokat-lingo for at forstå sagen.

Flere studerende er taget i dokumentfalsk. Vi snakker med Københavns Politi, der opfatter det som en ret alvorlig form for kriminalitet.

Der sker stadig ikke noget med klimaforhandlingerne.

Og til sidst skal vi quizze: Den står på Umut eller Pia Kjærsgaard.

man 20. januar 2020 16:04 21

Djøf har lavet en SoMe-video med et overraskende budskab: Vi skal have mindre bureaukratisering, men regner Djøf med, at det betyder flere og færre Djøfere? Vi ringer til dem.

Brostenene ved Kongens Nytorv i København skal lægges om igen, igen.

Henrik Sass er kommet tilbage til overfladen, og det er som om, at hans nye synspunkter lugter lidt mere af erhvervslivs-Sass end Socialdemokrat-Sass.

Den kontroversielle højrefløjsaktivist Tommy Robinson modtog i weekenden Trykkefrihedsselskabets pris for ytringsfrihed, og vi har luret tricket. Priser er til for at skabe opmærksomhed. Derfor uddeler vi vores egen pris.

Alternativet vil have et Borgerting.

Og så skal vi quizze. Den står på Thyra Frank eller Dovne Robert.

tor 16. januar 2020 16:04 24

Næsten hver anden ansatte i Forsvaret har et firmadankort. 10.000 findes der i alt, og selv om de fleste har svinget det forsvarligt, så har der lige været lidt svipsere - blandt andet på en stripklub i Malta.

Pia Kjærsgaard er blevet ramt af en boomerang lavet ud af juletræer.

Kereby har sat huslejen ned på 300 lejemål, men hvor mange lejemål har de egentlig i alt?

Regeringen præsenterer nye forslag, der skal være med til at kontrollere terrordømte - efter de har afsonet deres straf. Det betyder blandt andet, at myndighederne kan bestemme, hvem de dømte må tage med, og hvor de må opholde sig.

Så skal også rundt om et torsdagsråd: For hvornår skal man holde ferie, og må man have Crocs på?

Til slut skal vi selvfølgelig quizze. Den står på Johnny Madsen eller Mikkel Hansen.

ons 15. januar 2020 16:04 22

Rigsrevisionen har lavet en rapport, der viser, hvor skidt det står til med sikkerheden i SKAT. Halvdelen af rapporten er dog overstreget, fordi den simpelthen kan være en guide til, hvordan de ansatte kan fuske derinde.

Kereby - tidligere Blackstone - har fundet på nogle banebrydende. Huslejen skal ned.

Der er retfærdighed i verden. Nikolaj fra Esbjerg har fået sin ledsager tilbage.

Skraldemændene på Aalborg Renovation har demonstreret for at understrege, at de har en dejligt arbejdsplads. Vi kigger lidt på omvendt-demoen.

John har boet i Danmark i 60 år, men myndighederne synes ikke helt, at det er et bevis for, at han er fra Danmark.

Og til sidst skal vi quizze. Den står på Prins Joachim eller Vladimir Putin.

tir 14. januar 2020 16:04 21

Peter Madsen er blevet gift. Brudden er russisk kvinde ved navn Jenny Curpen. I et Facebook-opslag, hvor hun forholder sig til giftemålet, har hun fået en hård medfart af danskerne. Vi ringer til en af dem, der har givet los i kommentarsporet. DF’s Martin Henriksen og Søren Espersen synes, at Danmark er blevet for lille. Vi skal have Sydslesvig tilbage, siger de. Vi ser på mulighederne. Kristian Jensen har fået frataget sig sine ordførerskaber og udvalgsposter i Venstre. Nu er spørgsmålene: Hvor længe fortsætter han i politik, og hvor skal han hen? Noget peger i retning af Dansk Idrætsforbund. Vi har fået fat i hans personlige telefonsvarerbeskeder. Derudover kigger vi på Bet365 smarte bettingloft, og så skal der quizzes. Den står på Volbeat-tekst eller Kristian Jensen.

man 13. januar 2020 16:04 20

Influenceren Line Maria Busk har fået lavet nye bryster og næse i Tyrkiet. Hun har fået betydeligt rabat mod, at hun reklamerer for den plastikkirurgiske klinik på sin Instagram. Line Maria står fuldt inde for sit valg, men fortryder at hun har delt en konkurrence, hvor hendes følgere kan vinde en gratis operation. Vi får Line Maria på besøg til en snak.

Kristian Jensen har ikke lært af fortiden og er blevet dasket godt og grundigt på plads af ledelsen i Venstre.

Det ultimative overlevelsesdyr påvirkes nu også af global opvarmning.

Ifølge Berlingske er en tidligere dansk agent blevet anholdt i Spanien dømt som terrorist, efter at han har været i Syrien gentagende gange. Ifølge Berlingskes kilder har han dog kun været i Syrien for at infiltrere islamistiske grupper på vegne af PET og Forsvarets Efterretningstjeneste, men dette er angiveligt ikke blevet kommunikeret helt klart videre til de spanske myndigheder. Det lyder som om et filmmanuskript. Vi spekulerer på, hvordan filmen ender.

Vi skal også en tur forbi SKAT, og så skal der quizzes. Den står på Naser Khader eller Osama Bin Laden.

tor 9. januar 2020 16:04 21

Veganerpartiet har indsamlet ca. halvdelen af de vælgererklæringer, der skal til for at stille op til Folketingsvalget, men hvad mener de, når det handler om andre emner end veganisme og dyrevelfærd? Vi får dem på besøg.

Meghan Markle og Prins Harry har meldt sig halvt ud af det britiske kongehus. Fremover skal de pendle mellem England og Nordamerika. De bliver kontinentpendlere.

Dansk Folkeparti skal pludselig være et grønt parti. Flere synes, det er underligt, men det er underligt, at de synes, at det er underligt, siger Morten Messerschmidt.

Tidligere klimaminister Lars Christian Lilleholt blev ked af det, da han hørte vores program i går. Vi ringer til ham.

Vi skal også til ugens livsstilsråd, og så skal vi quizze. Den står på en omgang: Prins Harry eller Anders Stegger.

ons 8. januar 2020 16:04 21

Danskerne har på under to døgn doneret 320.000 kroner til Australien. Australiens premierminister Scott Morrison har dog selv valgt, at landet ikke længere vil betale penge til FN’s grønne fond, som hjælper med at støtte u-lande, der rammes af klimakatastrofer. Derudover er Scott Morrison rigtig glad for kul.

1.043 danskere er budt ind med forslag til, hvad vi kan gøre for klimaet, men landets politikere glemte lige at kigge på forslagene, før de vedtog en klimalov. Nu har de travlt med at give hinanden skylden for, hvorfor forslagene er blevet overset. Vi synes egentlig bare, at de fortjener ros. For det kan ikke betale sig at spørge den almindelige dansker om så komplekse problemstillinger.

En udviklingshæmmet mand i Esbjerg med et meget begrænset ordforråd - han kan sige fire ord - har fået sløjfet sin ledsagerordning. Kommunen begrunder det med, at han ikke “selvstændigt giver udtryk for”, hvad han ønsker at bruge ordningen til. Vi ringer til kommunen.

En gammel kending har meldt sig som mulig politisk leder i Alternativet.

Og så er der quiz. I dag står den på Lars Seier eller Silvio Berlusconi.

tir 7. januar 2020 16:04 21

Socialdemokratiet har lavet en ny kampagnevideo for at vise, at de er på børnenes hold, men ni ud af de 11 børn ‘tilfældigt udvalgte børn’ i videoen er medlemmer af DSU - Socialdemokratiets ungdomsparti. Vi har et bud på, hvordan de er blevet tilfældigt udvalgt.

Der er brevforvirring i USA. Brevet siger, at de amerikanske tropper skal trækkes ud af Irak, men er brevet ægte, og var det meningen, at det skulle sendes?

Det store fodboldtalent Mohammed Daramy er blevet dansk statsborger, efter at integrationsminister Mattias Tesfaye har lavet en lov, der ikke er en Daramy-lov, men godt må kaldes en Daramy-lov ifølge Tesfaye. Men hvad med dem, der ikke kan spille fodbold? Vi kigger på, hvem der ellers er kommet i klemme i systemet på grund af rigide regler.

En anden fodboldspiller, Wayne Rooney, er frontfigur i en kampagne mod ludomani. Bag kampagnen står bookmakeren RED32, som er hovedsponsor i Rooneys klub Derby, hvor Rooney har nummer 32. Det hele virker lidt forkert.

Endelig skal vi quizze. Den står i dag på Fie Laursen eller Rooney.

man 6. januar 2020 16:04 19

Iran og USA er røget i totterne på hinanden. Trump truer med at angribe 52 iranske mål. Men hvordan er han kommet frem til det magiske tal?

Retssagen mod Harvey Weinstein starter i dag, men de første to uger går med at finde 12 jurymedlemmer ud af en pulje på 500. Der ligger et større spil bag. Vi spørger Jane Fisher-Byrialsen, der er forsvarsadvokat i New York: Hvordan får man det til at gå op?

Integrationsminister Mattias Tesfaye og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har fundet det fælles whiteboard frem, slået pjalterne sammen og politikudviklet.

De er nået frem til, at hvis man som indvandrer fremover er på enten kontanthjælp eller integrationsydelse, så skal man i fuldtidsaktivering. Vi spørger, hvorfor tiltaget kun gælder indvandrere.

Zoologisk Have i København har lavet en IT-bommert.

Og endelig skal vi quizze. Den står på Trump eller Rambo.

tor 19. december 2019 16:04 22

Partiet Klaus Riskær Pedersen skifter navn. Personen Klaus Riskær Pedersen kommer på besøg for at fortælle hvorfor.

Vi gik og troede, at Forsvarets Efterretningstjeneste var begejstret, men vi skal lige passe på, siger

Lars Findsen - direktør i FE. Ellers så ender vi som en bananrepublik.

En direktør fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fik 700.000 i bonus for at færdiggøre sin kontrakt. Så blev han genansat i samme stilling, og da svindelsagerne rullede en måned efter, blev han så fyret. “Jeg troede det var en dårlig joke”, siger Forsvarsminister Trine Bramsen. Men hvilken joke?

2019 har generelt været et stort svindelår. Vi kigger lidt tilbage, og så kigger vi også på de to nye sager, der er opstået siden i går.

Vi skal også have årets sidste råd om, hvilke restauranter man må besøge.

Og så skal vi quizze. Den står på Remee eller Riskær.

ons 18. december 2019 16:04 21

Pernille Vermund kalder i en ny dokumentar en tilfældigt forbipasserende mand for perker. Vi ringer til Pernille for at høre, om det er en fast del af ordforrådet.

Fiskerne skal overvåges, synes fiskeriminister Mogens Jensen. Der skal simpelthen videoovervågning på fiskekutterne. Vi tjekker med fiskerne, om de køber idéen om, at overvågning giver frihed. Det har Mogens Jensens partikollega Nick Hækkerup nemlig meldt ud for nyligt.

Rødovres borgmester har fundet på en lille finte for at kunne køre til og fra arbejde.

Pia Kjærsgaard foreslår, at tv-værtinde Lise Rønne skal trykke på pytknappen.

Tænketanken Cepos synes, at vi skal lade kokken Gordon Ramsey rydde op i det offentlige.

Endeligt så skal vi lege: Trump eller Sydney Lee?

tir 17. december 2019 16:04 20
man 16. december 2019 16:04 21

Uffe Elbæk stopper som politisk leder i Alternativet, men hvem skal egentlig tage over for ham? Uffe er blevet spurgt i dag, og han gav et lidt tvetydigt svar.

Verdens ledere har været til klimatopmøde, men det blev en skuffende omgang både for Klimaminister Dan Jørgensen og for Greta Thunberg.

I kommer til at se 30 % færre betting-reklamer fra os næste år har Kindred Group, ejeren bag Unibet, meldt ud. Vi dykker ned i hvorfor.

Miljøministeriet havde glemt et løfte i 99 dage, men de løb rigtig hurtigt derinde på sidstedagen.

Og så skal vi quizze. I dag står den på: Mandela eller Elbæk.

tor 12. december 2019 16:04 22

To kvinder og seks mænd har i dag været i grundlovsforhør i Københavns Byret tiltalt for terrorparagraffen. Flere af personerne har rodet med at lave bomber af normale husholdningsmidler. Vi kigger på, hvor godt man kan holde øje med bombeindkøb nede i Matas.

Flere kommuner har fundet på en lidt kontroversiel betalingsmetode til konsulentbureauer: Jo flere penge vi kan spare på psykisk syge og handicappede. Jo flere penge tjener I!

Det offentlige har igen, igen vist, at de ikke kan passe på vores data. Denne gang er det gået ud over Birthe fra Viby J.

Der er valg i Storbritannien! Det spørgsmål, der har slået Boris Johnson mest ud under valget, er: Hvor mange børn har du, Boris?

Vi har også et lille livsråd til jer. Og så skal vi quizze. Den står på Boris eller Chuck Norris?

ons 11. december 2019 16:04 21

Kina forsøger at lægge lidt pres på Færøerne. Kineserne vil gerne have, at Færøerne lader det kinesiske selskab Huawei stå for 5G-nettet på den lille ø, selv om Kina og Huawei overhovedet ikke har noget med hinanden at gøre, ifølge Huawei. De danske politikere er ikke helt enige i, hvordan vi skal håndtere den sag. Vi kigger på reaktioner. Og så foreslår vi, at Lars Løkke og Solrun inviterer Dalai Lama til Færøerne.

Departementschefen i Forsvaret fik ikke lige sendt videre til Forsvarsminister Trine Bramsen, at kontrolsystemet i Forsvaret ikke helt var gearet til at fange økonomisk svindel. Vi kigger på hvorfor.

Den er gal i Storbritannien. De kører i den forkerte side af vejen, og så er Sanjay Shahs tidligere advokat blevet øverste chef i den britiske anklagemyndighed. Vi kigger på, om det kan give lidt inhabilitetsproblemer.

Enhedslisten er kun et lommeregnerparti, når tallene siger det rigtige.

Og endeligt så skal vi quizze: I dag står den på Yahya Hassan eller Søren Espersen i “Hvem sagde det-quizzen”.

tir 10. december 2019 16:04 21

Den seneste uge har budt på store afsløringer i Forsvaret, hvor der har været hele to svindelsager. Landets Forsvarsminister Trine Bramsen er blevet orienteret mystisk sent i sagen.

Et regulært drama udspiller sig i Aarhus, hvor forretningshavende mener, at nogle juleboder har det for nemt og billigt.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har givet Stram Kurs et gult kort, når det kommer til indsamling af vælgererklæringer. Det skal nu undersøges, hvorfor mailadresser optræder mange gange i partiets vælgererklæringer til Europaparlamentsvalget.

Til slut leger vi “Hvem sagde det-quizzen”. I dag står den på en omgang Ghita Nørby eller Rasmus Paludan.

man 9. december 2019 16:04 22

“Med overvågning stiger friheden” siger landets justitsminister Nick Hækkerup. Vi prøver at forstå citatet. Og så snakker vi med Jeppe Brus, retsordfører for Socialdemokraterne for at høre, om alle slags overvågning betyder mere frihed.

Foreningen Folkemødet skal præsentere 222 løsninger til at nå FN’s verdensmål. De er lavet sammen med alle danskere, men er det alle danskere, der får gode idéer?

Asiatiske medarbejdere bliver underbetalt på restauranter i Danmark. Det er et brud på loven. Det lugter dårligt, siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Der er MUS-samtaler i Regeringen. Og det er Martin Rossen, der sidder for bordenden. Vi har et lille bud på, hvordan det lyder, når Dan Jørgensen og de andre ministre kigger ind på vicestatsministerens kontor.

Så skal vi quizze. I dag står den på: Hækkerup eller Kim Jong Un-quiz.

tor 5. december 2019 16:04 22

I Aarhus har kommunen lavet en aftale med Isobro - indsamlingsorganisationernes brancheorganisation om, at facerne skal holde sig til bestemte område. Indtil Isobro fik spurgt deres medlemmer, og nu er aftalen droppet. Vi undersøger om folk på gaden vil skrive under på en underskriftindsamling mod underskriftindsamlinger.

To forældre var to år om at navngive deres barn, men hvorfor?

Forsvaret har været meget direkte i et jobopslag.

Marie Krarup fra Dansk Folkeparti synes ikke, man bør klappe i kirken. Vi hører hende, om der kan være undtagelser.

Så bringer vi et lille frokostråd.

Endeligt skal vi quizze: Den står på “Krarup eller Kanye?”

ons 4. december 2019 16:04 21

Der er topmøde i NATO, men selv om verdens ledere skal diskutere forsvarsbudgetter, så er der gået skolegård i den.

Der er ikke vanilje i Salling Groups vaniljekranse, men vanilje er slet ikke den første ingrediens man tænker på, når man hører ordet “vaniljekrans”. Man tænker på hvedemel. Det siger Salling Groups pressechef. Vi tester påstanden.

Thomas Gønge har taget en kæmpe kamp med Københavns Kommune, men kommunen kæmper lidt med sig selv om, hvorvidt sagen er principiel eller ej.

Dansk Folkepartis administrationschef, Jeanie Nørhave, har været lidt kreativ med jobbeskrivelsen. Hun har simpelthen udgivet sig for at være “chief of staff and administration” på to hoteller. Vi fortæller hvorfor.

Og så har vi også en Bubber - eller Kristian Jensen-quiz.

tir 3. december 2019 16:04 20

Der er kommet ny finanslov, og der er masser af godter i slikposen. Morten Østergaard har øvet sig ekstremt meget på en specifik sætning. Og så er Enhedslisten og SF lidt uenige om, hvorvidt der er blevet sat penge af til minimumsnormeringer eller ej.

Pernille Skipper lover desuden: Det er ikke den almindelige dansker, der skal betale. Men hvem er den almindelige dansker egentlig?

Den stenrige Christian Kjær har sendt et brev til Donald Trump.

Og så bliver Tour de France i Danmark dyrere, end vi havde regnet med. Måske skal midaldrende mænd bare ikke have mandat til at bruge penge på sport.

man 2. december 2019 16:04 19

Det er snart et år siden, det blev lovligt at have peberspray hjemme i kommoden, så man kan forsvare sig, hvis nogen skulle bryde ind. Men det har 0 mennesker gjort brug af. Vi kigger på de politiske reaktioner.

Naser Khader og Inger Støjberg var til koncert med Sebastian i sommer, og det var træls, fordi Sebastian snakkede om politik midt i det hele. Det gider Naser ikke. Vi kigger på, hvad der er værst: Musikere der vil være politikere, eller politikere der vil være musikere.

Coop vil have forbudt tilbudsaviser, men kun hvis konkurrenterne i branchen følger trop, og her fedtspiller man lidt. Vi kigger på, hvordan det går med at forbyde tilbudsaviserne.

TDC har brugt uanede ressourcer på at finde på et nyt navn. Vi afslører navnet.

Og så har Britta Nielsens chefer i Socialstyrelsen fået en bonus for en ekstraordinær indsats.

tor 28. november 2019 16:04 22
ons 27. november 2019 16:04 20
tir 26. november 2019 16:04 21
man 25. november 2019 16:04 22
tor 21. november 2019 16:04 21

Den var gal med politiets håndtering af teledata allerede i 2010. Det prøvede medarbejderen Jørn at råbe højt om, men ingen lyttede, og så sagde han op. Vi kigger på, hvad det har medført af konsekvenser.

Donald Trump har en finte. Hver gang han skal svare på et ubehageligt spørgsmål, så stiller han sig i nærheden af en helikopter.

FCK-talentet Mohamed Daramy var ved at havne i lidt af en fælde, hvor han pludselig ikke kunne få sit danske statsborgerskab. Danmarks udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har lavet en hastelov for at hjælpe Daramy, men selv om man godt må kalde det en Daramy-lov, så er det ikke en Daramy-lov, siger Mattias.

Der er ikke lighed, når det kommer til barselsdagpenge for mænd og kvinder. Alle troede, at ligestillingsminister Mogens Jensen skulle gøre noget ved problemet, men han har lavet en Mogens-classic. Problemet er sendt videre til en kollega.

ons 20. november 2019 16:04 21

Har vi brug for en ny højspændingslinje og et kabel til England? Eksperter synes det ikke, men det holder ikke klimaminister Dan Jørgensen tilbage. I stedet er han gået på jagt efter en ekspert, der synes, det lyder som en great idé.

Der er et borgerforslag på vej i Folketinget, og det lover godt. En tidligere julekalender-kendis står nemlig bag forslaget om at gøre ukrudtsmidler forbudt på private grunde.

En australsk bank har sat nye højder for antallet af love, der kan overtrædes.

Flere år inden, at der blev fusket med udbytteskat i Skattestyrelsen, var en kontrolinstans allerede på sporet af, at Skatte-Svend havde gang i noget snavs. Alligevel blev han på sin post. Vi finder ud af hvorfor.

Og så kører det ikke helt med at indsamlet vælgererklæringer til det nye parti Fremad. Det afslører en besked, som vi har fået fra partiets leder Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Der er dog gode råd at hente.

tir 19. november 2019 16:04 20

Burger Kings nye vegetarburger Rebel Whopper bliver stegt sammen med oksekødsbøfferne. Vi har et par spørgsmål til Burger King, og så tester vi, om Rebel Whopper smager af kød, nu når den bliver stegt med det.

Indre Mission er i krise, og løsningen er “at bede til Gud om hjælp”. Vi undersøger, om Indre Mission kan hente lidt Ydre Inspiration fra folkekirken.

Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet en juridisk fumlefejl, og nu må en læge igen omskære børn, selv om myndighederne ikke mener, at han bør have ret til det.

Og så får vi endelig svar på et spørgsmål, som vi har gået med længe. For hvornår arbejdede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard egentlig i Netto?

man 18. november 2019 16:04 20

Der har været landsmøde i Venstre, og Lars Løkke fik en gang for alle vist, at han er verdens dygtigste til diskrete svinere. Derudover zommer vi ind på den nye formand, Jakob Ellemann-Jensens tale.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti er fortørnet over, at ALDI har lavet sine julepølser om til vinterpølser. Vi har tjekket hjemmesiden. Man kan få både vinterpølser og julepølser. Og så kigger vi på Peter Skaarups Facebookfølgeres reaktioner.

Derudover har den britiske Prins Andrew sat nyt niveau for tvivlsomme undskyldninger.

tor 14. november 2019 16:04 20

Formanden for den nynazistiske gruppe Nordfront er blevet varetægtsfængslet for at have begået hærværk mod en jødisk gravplads. Manden får ikke lov til at lave så mange opslag på Facebook, men på det russiske sociale medie VK, der får den fuld skrald.

Tinder vil ikke lade Aidsfondet reklamere på platformen. Vi har løsningen. Vi laver en Tinderprofil!

SKAT har været søde ved os alle sammen. Hvis man har en klagesag, så har de betalt for advokaten. Også hvis man har heddet Sanjay Shah.

Donald Trump står måske over for en rigsretssag. Men hvad kan man sige af kloge ting om hele sagen ved frokostbordet? Det finder vi ud af med hjælp fra Steffen Kretz, DR’s korrespondent i USA.

Politiet kan ikke tage kørekortet fra folk, hvis de ikke tjekker deres E-boks.

ons 13. november 2019 16:04 22

Der er lidt problemer med stoffer i Skive. Politiet forventer at sigte op mod 275 mennesker for at have købt kokain, og så har pushere kørt rundt i Porscher blandt skibonitterne. Vi tager et kig på Danmarks svar på Miami. Socialdemokraterne vil gerne arbejde for, at der kommer færre fattige børn i Danmark, men de kan ikke helt finde ud af, hvor mange fattige børn der er. Før valget var det 65.000, men nu er de ikke sikre på, at der er helt så mange. Derudover kigger vi på, hvorfor et firma, som var eksperter i at skaffe udbytteskat til blandt andet Sanjay Shah, fik en sightseeing-tur, da de var i Danmark. Og så ser vi på Mattias Tesfayes lovudkast, som måske kan gøre danske børn statsløse.

tir 12. november 2019 16:04 22

Danmark har modtaget den første danske IS-kriger retur fra Tyrkiet. Vi ser lidt på, hvem han er, og om vi overhovedet har mulighed for at nægte at tage imod ham. Igen i dag kørte retssagen mod Britta Nielsen, her kom der også informationer frem om hendes døtre. Vi forsøger at finde ud af, hvad de skulle i deres mors bankboks, efter Britta Nielsen var blevet efterlyst. DR-serien “Fred til lands” er rendt ind i kritik for måden, de portrætterer Fyn på. En af dem, der har haft riven ude, er krimiforfatter Mads Peder Nordbo. Vi spørger ham, hvad han mener, man kan tillade sig i drama-serier. Derudover kigger vi på et forfalsket brev, der angiveligt er blevet sendt fra regeringen i Grønland til en amerikansk senator. Og så ser vi på fejlslagen PR fra bevægelsen Nordfront.

man 11. november 2019 16:04 20

Femte dag i retssagen mod Britta Nielsen åbnede dørene op i dag. Det blev en dag, hvor Britta Nielsen for første gang udtalte sig. Vi runder de vigtigste pointer fra retssagen, og så prøver vi at finde ud af, hvordan man for fremtiden kan undgå, at 125 mio. forsvinder fra Socialstyrelsen. 11.000 forskere skrev under på en rapport, som advarede om konsekvenserne ved klimaændringerne, men flere af forskerne havde hverken forsket eller arbejdet med klimaforandringer. En af dem var lektor i statskundskab på Syddansk Universitet - Martin Klatt. Vi taler med ham for at høre, hvorfor han så skrev under.

I dag tillader Sundhedsstyrelsen, at transkønnede kan modtage hormonbehandlinger ned til 11-års alderen. Det synes Konservatives Mette Abildgaard er problematisk.

Derudover har Danmark fået en ny Klimaambassadør, men vi tror, at han også er ambassadør for noget helt andet.

Til slut er den stadigvæk gal i SKATs IT-systemer. Programmerne er for gamle, og snart er der ikke flere tilbage, som kan finde ud af at administrere dem.

tor 7. november 2019 16:04 21

LA-afhopperne Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund har startet det nye parti Fremad, men det vidste alle i forvejen, fordi en webmaster havde været lidt for hurtig på tasterne. Vi taler med Christina Egelund og udsætter hende for den mytiske ja-nej runde.

Virksomheden Movers betaler kun medarbejdere 50 kroner i timen for at hente elektriske løbehjul. Vi kigger på, hvordan det kan være lovligt.

I Odense Kommune tilbyder man personer, der er blevet dømt for kriminalitet, 15.000 kroner for at finde et nyt sted at bo. Hvis ikke de tager imod det tilbud, så kan den ende med, at kommunen er tvunget til at rive bygninger ned. Vi snakker med kommunen.

Og så har Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti fundet ud af, at den grønlandske folketingspolitiker Aki-Matilda Høegh Dam har været med i Miss Danmark. Vi taler med Morten.

ons 6. november 2019 16:04 22

Den tyrkiske tænketank SETA har udgivet en ny rapport, og det er dårlig læsning for os danskere. Vi bliver kaldt en islamofobisk nation, og så står der i rapporten, at Inger Støjberg er i spidsen for et islamofobisk netværk. Der er dog det med SETA, at tænketanken har ret tætte bånd til Tyrkiets præsident Erdogan - og at metoden bag rapporten er lidt tvivlsom.

De tre mænd, der sidder tilbage i Liberal Alliances folketingsgruppe, de vil pludselig have højere afgifter. Vi finder ud af hvorfor.

Det er lykkes en enkelt opfinder at sætte en stopper for et stort kystsikringsprojekt.

Det er endnu farligere at være svært overvægtig, end vi regnede med. Vi ser, om vi kan låne lidt fra anti-rygnings-kampagnerne for at redde folkesundheden.

Og så er 11.000 klimaforskere ude med en besked, som vi måske godt kendte til i forvejen.

tir 5. november 2019 16:04 20
man 4. november 2019 16:04 21
tor 31. oktober 2019 16:04 21
ons 30. oktober 2019 16:04 18

For en måned siden ville hverken Venstre eller Socialdemokratiet se på politikernes pensionsordning, men nu skal der pludselig ske noget. Vi kigger på, hvad politikerne egentlig får i pension, og hvorfor de vil ændre ordningen nu.

Kronprins Frederik skal landet rundt til Royal Run, men han kigger ikke forbi Bornholm, og der spreder sig et mønster. Alle glemmer Bornholm.

Desuden er der endnu et kapitel i vores føljeton: Når det offentlige håndterer personfølsomme oplysninger.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag vil nedlægge en arbejdsgruppe, der har kigget på at gøre forholdende bedre for sexarbejdere. Vi snakker både med Astrid Krag og sexarbejder Sofie Brandvarm.

Endeligt så har et udvalg i Rødovre Kommune været en tur i Island. Der er blevet brugt penge på at tage til Den Blå Lagune og folk er rasende, for det halter lidt med udvalgets undskyldninger.

tir 29. oktober 2019 16:04 20
man 28. oktober 2019 16:04 21
tor 24. oktober 2019 16:04 19
ons 23. oktober 2019 16:04 20
tir 22. oktober 2019 16:04 21
man 21. oktober 2019 16:04 20
tor 10. oktober 2019 16:04 21
ons 9. oktober 2019 16:04 23
tir 8. oktober 2019 16:04 21

Cityringens åbning blev fejret med bravour sidste søndag. Det kostede 5 millioner kroner af vores alle sammens penge, kan vi i dag fortælle. Der var børnetatoveringer, koncerter med Lis Sørensen og Tim Christensen. 4,5 millioner kroner fra Metroselskabet og så 0,5 millioner fra Københavns Kommune. Hvad kunne man ellers have fået for de penge? Det kigger vi på.

Per Ulrich Karpf er kendt for at være jetsetsvindler. Han er flere gange dømt og har siddet i fængsel indtil maj måned. Han er nu blevet nægtet at blive medlem af Venstre. Vi snakker med Venstre og hører, hvorfor han ikke kan få lov til at blive medlem, når nu han har udstået sin straf.

man 7. oktober 2019 16:04 21
tor 3. oktober 2019 16:04 21
ons 2. oktober 2019 16:04 20
tir 1. oktober 2019 16:04 20
man 30. september 2019 16:04 19
tor 26. september 2019 16:04 20
ons 25. september 2019 16:04 19
tir 24. september 2019 16:04 19
man 23. september 2019 16:04 19
tor 19. september 2019 16:04 22
ons 18. september 2019 16:04 21
tir 17. september 2019 16:04 19
man 16. september 2019 16:04 21
tor 12. september 2019 16:04 21

Komiker Uffe Holm raser på insta. Han er træt af, at der er nogle, der gerne vil kaldes kønsneutrale ord. Han raser ud hos os i dag, så meget, at han faktisk ender med at trække lidt i land. Og så har de tændt en kæmpe stor like- knap med lys i Odense for at markere, at der er åbnet et facebook-datacenter. Der er kommet 175 nye arbejdsplads. Kæmpe plus. Minusset er så, at der har været noget med skat og løndumping. Men hey - vi har fået et datacenter. Yay!

ons 11. september 2019 16:04 21

“Jeg vil skide alt det lort et stykke. Jeg er pisseligeglad. Du hører ikke efter hvad jeg siger til dig. Der er kun en forening du er medlem af herude”. Sådan lød beskeden fra en bagagemedarbejder i Københavns Lufthavn til en kollega, der ikke var medlem af 3F som alle de andre. Nu er det hele eskaleret så voldsomt, at personalet har strejket i vrede.

Og så har vi brugt 22 millioner på et flygtningecenter, hvor der aldrig har været en flygtning. Det er da åndssvagt. Vi kommer med nogle bud på, hvordan vi få max ud af centret.

Politikerne har haft travlt. De har nemlig gået i en gratis spiritusklub sponsoreret af alkoholbranchen. Lidt et problem siger eksperter. Men måske er det bare politikerne, der er gået forrest for, at vi alle kan få gratis alkohol. Det kigger vi på.

tir 10. september 2019 16:04 21

Regeringen vil hæve prisen på cigaretter med 3,5 kr om året. Kritikken går på, at det ikke rykker en dyt. Folk vil ikke stoppe med at ryge af den grund. Prisen skal meget højere op. Men tobaksindustrien må da highfive over deres hævesænkeborde på kontoret i dag. Dem snakker vi med.

OOOORDER!!! Måske det mest brugte ord i det britiske Underhus. Men nu er det farvel til manden, der har prøvet at få styr på politikerne, der har diskuteret Brexit i evigheder. Vi siger goodbye til manden, der har råbt sig gennem støjen, og så ser vi på status med Brexit.

man 9. september 2019 16:04 21
tor 5. september 2019 16:04 21

I dagens program kommer udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye forbi. Han er i tvivl om, hvorvidt håndtryksloven virker, så derfor skal han rundt i landet og lave feltstudier. Derudover har Trump tegnet lidt på et kort, og så fortjener Peter Skaarup et like på Instagram.

Henrik Sass gør comeback i Folketinget, men vil ikke fortælle nogen, hvad han skal lave. Så er den danske udgave af Topgear kommet lidt skævt fra start.

ons 4. september 2019 16:04 23
tir 3. september 2019 16:04 22
man 2. september 2019 16:04 20
tor 29. august 2019 16:04 20
ons 28. august 2019 16:04 22
tir 27. august 2019 16:04 22
tor 22. august 2019 16:04 20
ons 21. august 2019 16:04 20
tir 20. august 2019 16:04 18
man 19. august 2019 16:04 20
tor 15. august 2019 16:04 21
ons 14. august 2019 16:04 19
tir 13. august 2019 16:04 18
man 12. august 2019 16:04 20

I dag har vi premiere på Danske tilstande. Vi lægger hårdt ud.

Danmark har fået ny Vicestatsminister i sommerferien nemlig Mette Frederiksens bff Martin Rossen. Han er umuligt at få i tale, men vi har selvfølgelig givet det et forsøg. Vi har også ydet den service at lave en instagram-profil til ham. Så han kan få den anerkendelse, han fortjener. Derudover har vi forsøgt at lokke formanden for Mjølnerparken med på P3’s vogn under Priden for at hylde forskellige seksualiteter. Og så har vi kigget på venstremanden Claus Hjorts verbale lussing til næstformanden fra Venstre Kristian Jensen.