P3 Morgen

Dette program er blevet sendt 22 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var .

Beskrivelse

P3 Morgen

Episoder gennem årene

Episoder per kanal

  • Kanal #
  • P3 319
  • P3 22

Programlog

Dato Antal sange afspillet
man 20. maj 2024 07:03 37

Anna Olrik og Mikkel Rosendal er stået tidligt op 2. pinsedag. Og det skal handle om lige præcis pinsen, da det måske er den mest undervurderede helligdag i forhold til, hvor vigtig den rent faktisk er. Det mener præst Troel Bering i hvert fald, og han efterlyser også madtraditioner i lige præcis pinsen, der kan være med til at give den et løft. Derudover står den på mystiske hajer, der dukker op i Danmark, og sange, vi får på hjernen, som vi ikke kan slippe af med.

fre 10. maj 2024 07:03 38

Ida-Sophia og Sebastian har lavet en aftale. Ida skal til at cykle noget mere, og derfor har hun fået en cykelmakker. Det er lytteren Andrea, der har tilsluttet sig løftet om at cykle noget mere. Men hvordan går det så?

Pokalfinalen har fået Sebastian til at filosofere over tatoveringer, og hvornår man skal have dem.

SOS! Se, spise og opleve. Vi leder efter gode råd fra jer lyttere til, hvad man skal lave i weekenden.

Vi slutter af med at dele ud af vores dårlige vaner i fællesskab inden vi runder af med nyt om Drake og Kendricks beef.

Værter: Ida-Sophia og Sebastian Johan Lund.

Medvirkende:

Andrea, Idas cykelmakker.

Magnus Kraft, journalist, Euroman.

tors 9. maj 2024 07:03 36

Værter: Ida-Sophia og Sebastian Lund.

man 1. april 2024 07:03 37

Vært: Ida-Sophia og Rune Stürup.

fre 29. marts 2024 07:03 36

Værter: Ida-Sophia og Sebastian Lund.

tors 28. marts 2024 07:03 38

Anna og Sebastian har en masse godt på programmet. For kan man egentlig blive rigere på renter og opsparingskonti? Og var du så heldig, at din nabo betalte din skat? Anna og Sebastian tilbyder en helt speciel service i dag, de uddeler nemlig telefoniske gækkebreve til lytterne. Vi skal også finde ud af, hvordan man bliver bedste venner med en krage, og til sidst har vi en meddelelse fra Preben-typen.

Værter: Anna Olrik og Sebastian Lund.

Medvirkende: Lærke Luna og Jens Hjarsbech, cheføkonom i Mybanker.

(Lærke Luna har en Instagram-konto, hvor hun blandt andet deler, hvordan hendes søn er blevet gode venner med en krage).

fre 16. februar 2024 06:03 37

Hvem tager en tusch med i byen?

Gustav har en fået en mission. Han vil gerne lave et såkaldt spit-take, hvor man spytter vand ud af munden i ren og skær forargelse eller overraskelse. Derfor har han brug for Livas hjælp, for han kan jo ikke overraske sig selv. Liva er begyndt at tænke over toiletdørskunst, for hvem er egentlig typen, der tager en tusch med i byen, så de kan skrive på døren på det brune værtshus?

Danmark har opnået sit mål om at betale 2% af BNP til Nato - SÅDANMARK! Men hvorfor fejrer vi kun 2%, når det kommer til Nato? Der er jo mange andre situationer, hvor man snildt kunne fejre 2%, så det gør vi!

Vi skal også tale om ferieøkonomi, for hvordan fordeler man udgifter i en vennegruppe, når folk står i mange forskellige økonomiske situationer? Kan man overhovedet fastsætte regler for det?

Værter: Liva Manghezi og Gustav Hagild.

tors 15. februar 2024 06:03 36

Ej, hvor lyder jeg bare voksen!

Liva har taget sig selv i at sige noget til en kollega, som lød ekstremt voksent. Hun er overbevist om, at hun ikke er alene med følelsen af, at man kan sige noget, som lyder meget mere som ens forældre. Derfor skal vi lege legen ‘Da jeg hørte mig selv sige noget voksent’. Apropos voksne ting og følelser, så har et nyt DR1-program fået Liva til at tænke meget over sit forhold til fertilitet, for bør man egentlig blive tjekket allerede nu, selv om man først vil have børn om mange år? Vi forhører os hos en professor.

Vi skal også tale lidt om alle de gamle film, som vi ser i forbindelse med ferien. Film, man husker som hyggelige, men mange af dem ser man måske i et andet lys, når man bliver ældre. Vi spørger lytterne, hvilke film de har set med “nye” briller. Derudover skal vi også en tur med toget, for Gustav er faldet over et vaskeægte trick til at spare penge på ens togbillet, hvis man skal til Odense.

Værter: Liva Manghezi og Gustav Hagild.

Medvirkende:

Henriette Svarre Nielsen, overlæge på gynækologisk obstetrisk afdeling på Hvidovre Hospital og professor på Københavns Universitet.

ons 14. februar 2024 06:03 36

Hvad skal man kalde én som mig?

Sebastian er medlem af en Facebookgruppe, hvor formålet er, at man hjælper hinanden. Han er faldet over et opslag fra en bruger, der ved en fejl har fået 315.000 kroner ind på sin konto. Nu er vedkommende i tvivl om, hvordan lovgivningen er på området. Hvem har ansvaret for at gøre opmærksom på sådan en fejl? Ida-Sophia har fundet en undersøgelse om danskernes søvnvaner. Det viser sig nemlig, at danskerne sover dårligere og dårligere, men hvilke konsekvenser har det? Og hvad kan vi gøre ved problemet. Vi spørger en søvnforsker til råds.

Vi får også fint besøg i studiet, når Freja Kirk gæster dagens program i anledningen af sin nye single. Vi skal blive klogere på historien bag sangen, og så udsætter vi Freja Kirk for en vaskeægte Seb og Ida-Sophia-classic, når vi spiller klik-quiz. Sebastian har også et lille projekt, som han skal have afsluttet. Kan han få bekræftet, at Alex Vanopslagh er statsministerkandidat?

Værter: Ida-Sophia og Sebastian Lund.

Medvirkende:

Ida Marie Moesby, forbrugerøkonom hos Nordea.

Michael Rasmussen, søvnforsker.

Freja Kirk, sanger.

Lars Boje Mathiesen, medlem af Folketinget (UFG).

tirs 13. februar 2024 06:03 36

Hvor er min Bianca Castafiore-kop?

Det bliver simpelthen bare hyggeligt! Eller det har Ida-Sophia i hvert fald besluttet sig for, at det skal være - hun er nemlig faldet over en historie om såkaldt “hyggekorruption”. Hun har derfor skrevet en tale om hygge, for kan man virkelig sætte hygge foran alt? Sebastian fortsætter jagten på at få Alex Vanopslagh til at sige højt, at han er statsministerkandidat. I dag fører jagten ham i retningen af en karatedojo i Struer, for han har fået fat på Alex Vanopslaghs gamle sensei, Mohan.

Der er også gang i repræsentationsdebatten, og denne gang er det i Tintin-universet, at den er gal. For hvordan det være, at det kun er de mandlige karakterer fra tegneserien, som man kan købe på kopperne i Tintin-butikken i Bruxelles? Vi vil selvfølgelig gerne have danskerne i tale, så vi har sendt en mand på gaden for at fornemme stemningen. Derudover skal vi også se på en helt ny teknologi indenfor arkæologiens verden. Hvad kan vi mon bruge den nye teknologi til? Vi spørger en seniorforsker.

Værter: Ida-Sophia og Sebastian Lund.

Medvirkende:

Mohan Sinnarajah, sensei hos Struer Karate Klub.

Mads Læbel, journalistpraktikant.

Helle Horsnæs, ph.d i klassisk arkæologi og seniorforsker hos Nationalmuseet.

man 12. februar 2024 06:03 37

En anerkendelse til jer i detailbranchen

Det er ingen hemmelighed, at der for alvor er vind i sejlene for Liberal Alliance, men vi venter stadig på, at Alex Vanopslagh offentligt siger, at han er statsministerkandidat. Derfor har Sebastian besluttet sig for at gøre det til sin mission for denne uge at få de famøse ord ud af ham. Han har lagt ud med en yderst velformuleret mail, men virker det? Vi skal også se, hvordan sol, måne og stjerner står i forhold til den kommende uge. Det kan vores husastrolog Christine Jackson heldigvis hjælpe med - passer hendes forudsigelser mon på Sebastian?

På TikTok har Martin Hovaldt Jørgensen - bedre kendt som Albinoen - et budskab om at sætte fokus på folk, der arbejder i detailbranchen, for hvorfor er det, at så mange ser ned på disse jobs. Vi har ham med til en snak om hans mission og ikke mindst om servicen i Danmark. Der sker også andre ting på TikTok. Ida-Sophia er nemlig blevet præsenteret for en særlig video med en flue af programmets praktikant, Mads. Det har fået hende til at tænke over, hvor mange forskellige tricks, man kan lære sit kæledyr.

Derudover skal vi også tale om kriminalstof, for Sebastian er meget fascineret af, hvordan ny DNA-teknologi har været med til at få en mand tiltalt i en 30 år gammel drabssag. Vi taler derfor med tidligere politiinspektør og drabschef for Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen.

Værter: Ida-Sophia og Sebastian Lund.

Medvirkende:

Christine Jackson, astrolog.

Martin Hovaldt Jørgensen, TikTok-legende.

Bent Isager-Nielsen, Tidligere Politiinspektør og drabschef for Rejseholdet.

fre 9. februar 2024 06:03 37

Hey Bendtner, hvad skal der ske til din begravelse?

Det er fredag. Humøret er i top. Vi skal forbi ugens højdepunkter på flere måder, når vi både skal have ugens recap fra Ida-Sophia og en solid omgang 100-sekunders-quiz. Vi får også fornemt besøg, når selveste Lord Bendtner kigger forbi i anledningen af en ny dokumentar, som udkommer på søndag. Det bliver bestemt ikke kedeligt, og vi får bl.a. svaret på, hvordan Bendtners begravelse skal være.

Der er også piller på menuen, for der er nyt i sagen om opioiderne, der fylder i stride strømme i Danmark. Vi trækker på ekspertisen fra egen butik, når vi har Sille Ugelvig med til at kommentere på den aktuelle situation. Derudover skal vi selvfølgelig have valgt en fredagssang - eller må vi sige banger?

Værter: Ida-Sophia og Sebastian Lund.

Medvirkende:

Nicklas Bendtner, fodboldspiller og tv-vært

Sille Ugelvig, journalist og podcastvært.

man 1. januar 2024 07:03 48

Vært: Sebastian Lund.

fre 29. december 2023 07:03 39

I dagens udgave af P3 Morgen kommer vi godt rundt om alverdens temaer. Først og fremmes skal vi redde de sørgelige julesliksrester, så de ikke går til spilde - Det gør vi i det nye tiltag ‘kan det blendes’. Og som titlen lægger op til, bliver det en spændende smagsoplevelse for Anna og Anders.

Så skal vi kåre de tre største historier i dansk politik. Det får vi hjælp til af politisk kommentator på BT Joachim B. Olsen. Og det er en overraskende historie, der løber afsted med førstepladsen.

Sidst men ikke mindst har vi anledningen af at året går på hæld, sendt vores gode reporter Anne Albrechtsen til at finde et sted, hvor vi kan få lidt perspektiv på året oppefra. Og turen går måske (måske ikke) en tur i det gyldne tårn i Tivoli.

Værter: Anna Tychsen & Anders Ugilt.

tors 28. december 2023 07:03 38

Værter: Anna Tychsen & Anders Ugilt.

ons 27. december 2023 07:03 38

Værter: Anna Tychsen & Anders Ugilt.

fre 27. oktober 2023 06:03 37

Anna er så glad på Anders vegne, for i dag er en helt særlig dag. En dag Anders har ventet meget længe på at kunne fejre sammen med sin gode “veninde” Serena. Så er Troels Lund Poulsen vendt tilbage til den forreste række af dansk politik. Anders og Anna havde ærligt glemt, at han eksisterede, men nu hvor han med stor sandsynlighed skal stå i spidsen for et af landets regeringspartier, skriver de en blå bog over en af dansk politiks måske mest kedelige mennesker. Der er også fint besøg i studiet af tre af hovedrolleindehaverne i DR’s anden sæson af den populære serie ‘Salsa’, og så har Anders fået en reklame for et gyldent produkt på Instagram.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

Medvirkende:

Anne Kirstine Cramon, politisk journalist og radiovært.

Safina Coster-Waldau, skuespiller.

Ingrid Bjerg-Raft, skuespiller.

Oliver Overgaard, skuespiller.

fre 20. oktober 2023 07:03 40

Det er sidste dag i jagten på guldfølelsen. Derfor har vores reporter Emily valgt, at hun vil vække sin kæreste ved at affyre et konfettirør i ansigtet på ham.

TopGunn har fjernet et stykke i en af sine nye sange, fordi folk har taget dårligt imod linjerne. TopGunn er ikke selv kommet ud med, hvordan teksten skal tolkes, så vi kan jo kun spekulere. Vi laver en analyse og får den bedømt af en dansklæreren Connie.

Nicklas Bendtner vil være landstræner. Efter den udmelding har Anders skrevet en lille børnebog, om en dag i drengen Nicklas’ liv. Den er vild nok.

Vejret går amok!!! Som et hvert andet radioprogram med respekt for sig selv har Anders og Anna sendt hver deres vejrreporter ud. Den ene i øst. Den anden i vest. Der er dog lidt bøvl med det.

Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

Medvirkende:

Connie Kjeldbjerg, dansklærer, Horsens Gymnasium & HF.

Daniel Staugaard, reporter.

Emily Milligan, reporter.

tors 19. oktober 2023 07:03 38

Anna og Anders har fundet ud af, at de vågner til den samme alarm om morgenen. Det har fået dem til at spekulere i, om de så tilhører en særlig type, når det gælder alarmen. Vi inviterer en lytter med på legen ‘Kender du alarm-typen’.

Vi har på P3 delt lidt ud af mider mellem programmerne. Vi har fået flåten. Den skal vi make great again. Eller bare make great for once. Hvad kan vi finde af positive ting ved flåten? Det skal vi finde ud af via vores lytter Tobias’ oplevelse med en flåt.

Jakob Ellemann-Jensen har det ikke godt i meningsmålingerne - han er den anden mindst populære partileder. En, der til gengæld trives rigtig godt og topper i popularitet, det er Pia Olsen Dyhr. Er det fordi hun ikke stikker næsen særlig meget frem? Betaler det sig i politik at være helt stille? Det spørger vi B.T.’s politiske kommentator Joachim B. Olsen om.

Det er anden sidste dag i vores jagt på guldfølelsen op til P3 Guld! Vores praktikant Anne skal noget med en sabel og champagne. Er det guld? Pop pop.

Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

Medvirkende: Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T.

ons 18. oktober 2023 07:03 40

Vi skal høre, hvordan det er gået Thomas eller San Marino-Thomas, som vi kalder ham, efter han i går fik en masse brugbare facts af os, som han kunne fyre af under kampen mellem Danmark og San Marino.

Andreas Mogensen bliver ved med at få aflyst sin gåtur i rummet. Det er angiveligt på grund af noget, der lækker. Det, synes Anders, lyder som en rigtig dårlig undskyldning - men er det det? Det kan Michael Linden-Vørnle fra DTU Space svare os på.

Der er fortsat fuld gang i jagten på guld-følelsen op til P3 Guld på fredag! I dag skal vores praktikant Anna jagte følelsen hos frisøren Golden Touch på Nørrebro - og what a feeling!

Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

Medvirkende: Michael Linden-Vørnle, astrofysiker, DTU Space.

tirs 17. oktober 2023 07:03 39

Der har været valg i Polen, og efter otte år med en konservativ regering, hvor der blandt andet har været LGBT-fri zoner flere steder i Polen, står den måske på andre vinde nu. Vi undersøger, om Anders skal til Polen.

Der er dårlige jokes igen i dag. Emnet er rodfrugter.

Vores praktikanter leder videre efter guldfølelsen i forbindelse med P3 Guld på fredag.

Og så har vi i anledning af aftenens landskamp en fremragende San Marino-service.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.

man 16. oktober 2023 07:03 36

Det er dagen derpå. Prins Christian blev 18 i går, og der er nok at følge op på. Vi snakker med 18-årige Anders, der var afsted til festen for at repræsentere Hedensted. Og så skal vi vende en gave, prins Christian fik. For hvad er egentlig de bedste/værste gaver, som man kan få fra sine bedsteforældre?

Den står også på en solid optakt til P3 Guld, og så er der joke-battle. I dag med efterårsemnet: træsorter.

Værter: Anders Ugilt og Anna Tychsen.