Spice - med Nikkie og Laila

Dette program er blevet sendt 27 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var .

Episoder gennem årene

Episoder per kanal

  • Kanal #
  • P3 75
  • P3 27

Programlog

Dato Antal sange afspillet
lør 20. april 2024 16:00 26

SPICE er et underholdende program, der tager udgangspunkt i værterne Nikkie og Lailas eget liv og de mennesker, de møder på deres vej. Her får du alt fra hot gossip fra ind- og udland til hjælpsomme tips til, hvordan du spotter, om en fyr er værd at bruge tid på - SPICE giver dig alt det, der er EKSTRA, og som du ikke vidste, du manglede i tilværelsen.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 13. april 2024 16:00 27

Pakkeleveringer og rygerlunger

Laila har været en tur til frisøren, og hun kan ikke forstå, hvorfor der skal tales SÅ meget. Det samme gør sig gældende, når man er til f.eks. negletekniker eller kosmetolog, men hvordan er reglerne egentlig for samtale og generel snak, når man skal have ordnet noget? Danskerne har fået 25,7 milliarder tilbage i skat, og flere eksperter opfordrer til, at man investerer pengene i stedet for at bruge dem med det samme, men det giver Nikkie ikke meget for. Og apropos skat, så forstår hun slet ikke, at folk bevidst sætter deres trækprocent for højt, for hvem stoler på staten? Tidligere har Nikkie og Laila lagt sig ud med folk på arbejdspladsen, der har børn. I dag er turen kommet til de næste på arbejdspladsen, for der er en anden medarbejdergruppe, der har et helt særligt sammenhold. Derudover skal vi også runde årets Roskildeplakat, som er blevet lukket i denne uge.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

Producerende redaktør: Frederik Birch.

lør 6. april 2024 16:00 26

Nære venner og en fastlåst algoritme

Det er en særlig dag i dag, for det er præcis 50 år, at ABBA vandt det Europæiske Melodi Grand Prix, og netop ABBA var omdrejningspunktet i en særlig oplevelse, som Nikkie og Laila havde i London, da de rejste sammen i påsken. Det viste sig nemlig, at deres sangkundskaber gav dem street cred - en noget overraskende street cred. Nikkie og Laila er overbeviste om, at de ikke er de eneste, der har fået en lidt uventet anerkendelse. Derfor forhører vi os hos lytterne. Nikkie har lagt mærke til “nære venner”-funktionen på Instagram, men hvordan er reglerne egentlig? Hvad lægger man op, og hvem skal overhovedet på listen? Apropos sociale medier, så er både Nikkie og Laila en smule trætte af deres algoritmer, for de ser det samme hele tiden. Derfor søger de inspiration hos lytterne, for nu skal der altså nyt liv i feedet.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

Producerende redaktør: Frederik Birch.

lør 30. marts 2024 16:00 28

Skal vi ikke booke en flybillet?

Så blev det påske, og det betyder, at mange skal til diverse påskefrokoster, men det kan til tider godt være en smule akavet eller presset, når man ender ved siden af den stive onkel ved påskebordet. Derfor har Nikkie og Laila besluttet sig for at give et par gode råd til de uheldige. Nikkie nærmer sig en helt særlig fødselsdag, og derfor er hun begyndt at tænke meget over, hvordan man egentlig fejrer sin fødselsdag optimalt - for hvad skal man lave? Og hvem skal med? Påske betyder også påskeferie, og det betyder for manges vedkommende også rejser - og hvis der er noget, som Nikkie og Laila elsker, så er det at rejse! De er dog meget uforstående overfor, hvordan det kan være så dyrt at rejse i ferierne, for det er vel for filan den samme billet, med det samme fly, til den samme destination, som det er resten af året - eller hvad?

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

Producerende redaktør: Frederik Birch.

lør 23. marts 2024 16:00 29

Hold op, hvor er jeg gammel!

Nikkie har en undskyldning, som hun gerne vil ud med. Hun har nemlig udtalt sig lettere uheldigt om prinsesse Kate, men nu er der nyt om hende, så Nikkie vil gerne lige have renset luften. Laila har været en tur med S-toget, hvor hun følte sig meget gammel. Hun er dog også sikker på, at hun ikke er den eneste, der kan føle sig MEGET ældre end sin reelle alder. Derfor efterspørger vi lytternes “jeg føler mig gammel, når…”-oplevelser. Udover en tur med S-toget er Laila også i gang med at faste i forbindelse med ramadanen. Hun har lagt mærke til, at hun ser ekstremt mange videoer om mad, men hvorfor straffer hun egentlig sig selv på den måde? Derudover skal vi også tale om kollegaer med børn, for de har vist nogle lidt skjulte privilegier, som dem uden børn ikke har. Vi ser på eventuelle muligheder til de barnløse kollegaer.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 9. marts 2024 16:00 28

Kvindekamp og skattefar

META var nede i tirsdags, og derfor troede både Nikkie og Laila, at de var blevet hacket. Heldigvis var det et generelt problem, men hvorfor bliver man egentlig så nervøs for hacking så hurtigt? I går var det kvinders kampdag, og det er VIGTIGT! For hvordan er det at være kvinde i 2024? I den forbindelse skal Nikkie og Laila også vende et helt særligt jubilæum for en verdenskendt kvinde. Udover at være kvindernes kampdag, så var gårsdagen også dagen, hvor Skattestyrelsen åbnede op for årsopgørelsen, og ALLE skulle ind og tjekke, men hvorfor er vi SÅ hurtige på aftrækkeren, at vi vil sidde i kø i flere timer? Vi tager temperaturen på ihærdigheden hos os selv. Derudover skal vi også en tur på rygtebørsen, for lige for tiden er det helt store spørgsmål: Hvor er Kate?

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 2. marts 2024 16:00 30

Et uheldigt ægteskab og flere misforståelser

Nikkie og Laila har begge fulgt troligt med i en serie på TikTok med navnet ‘Who the fuck did I marry?’. I serien fortæller kvinden, Reesa Tessa, om sit ægteskab, som viste sig at være helt off. Det viser sig hurtigt, at der er mange aspekter til historien, som Nikkie og Laila har kraftige holdninger til. For hvem er denne ægtemand overhovedet? Vi skal også tale om misforståelser i forhold til aftaler, for hvis der nogen, der kan misforstå hinanden, så er det netop Nikkie og Laila. Dagens emne til ick-listen er lidt specielt. For én gangs skyld vender vi blikket en smule indad, men hvordan går det mon? Derudover skal det også handle om en hel særlig optræden til en koncert, for det har nemlig udviklet sig i en noget andet retning end forventet.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

Producer: Morten Nabild.

Redaktør: Frederik Birch.

søn 25. februar 2024 16:00 26

Vredens fællesskab

Laila er desværre syg, så derfor er det Nikkie og Birch, der står bag mikrofonerne i dag. Danskerne er (og lad os være ærlige) som fluer om en lort, når solen er fremme. Derfor har vi igangsat vores eget initiativ, P3 Fodgængertrafik, til det danske folk. Til det har vi fået fornemt selskab i form af DR’s talentholds egen Thea Aaboe. Derudover skal vi også tale om MGP, for der var fuld fart på festlighederne i går. Sidste gang Nikkie og Birch sendte sammen, fik de lidt ikke-intentionelt lavet et vredesfællesskab omkring offentlig transport. Derfor vil de forsøge at gentage succesen i den almindelige trafik i dag. Og her har vores kære lyttere MANGE vilde indspark.

Værter: Nikkie Niyibigira & Frederik Birch.

Medvirkende: Thea Aaboe Knarberg, DR-talent.

lør 24. februar 2024 16:00 28

Kærligheden er sgu ikke blind

Nikkie og Laila er tilbage efter deres vinterferie, og i mellemtiden har det været Valentine’s Day. De har begge noteret sig, at alle er enige om, at de ikke går op i konceptet, men alligevel er der mange, der bliver sure, når de hverken får blomster eller chokolade af kæresten. Hvad er så pointen i at sige, man ikke går op i det? I forlængelse af dating og parrelationer har Nikkie også gjort sig en lille observation på januars store ferie til Afrika, som hun vil vende med Laila. P3 Missionen 2024 skal snart skydes i gang, og årets tema er kropsidealer. Det er et vigtigt emne, og det skal naturligvis sendes godt ud over rampen. Derudover skal vi også vende et nyt nummer fra Beyoncé.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

søn 11. februar 2024 16:00 28

Ned med tønden og ud på løjpen

I dag er det en helt særlig dag, for det er nemlig fastelavn. Det skal selvfølgelig fejres, og kan man fejre fastelavn uden at slå katten af tønden? Det kan man naturligvis ikke, så det gør vi i fællesskab med vores kære lyttere. Man siger, at man kommer længst med ærlighed, men Nikkie har erfaret, at man faktisk ikke altid har behov for 100% ærlighed, så hun har brug for lige at vende sin undring med Laila. Vi skal også følge op på vores snak om skiferie fra i går, for det går jo ikke, at vi bare slynger om os med påstande. Derfor har Nikkie og Laila besluttet sig for at gå journalistisk til værks og lave en undersøgelse blandt lytterne. Det skulle jo nødig hedde sig, at vi ikke går i dybden med de emner, vi selv sætter i søen.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 10. februar 2024 16:00 28

Hykleri, buffet og skiferie

Vi er inde i en lille stime med offentlige kvinder, der ender i en shitstorm. I denne uge er det influenceren Cillemouse, der har fået ørerne i maskinen. Hendes nye bog bliver beskyldt for at være hyklerisk, men er det hele nu så slemt, som kritikerne siger? Vi hiver en gammel kending op af hatten og laver en insta-analyse på hendes profil. Vi skal også i det mere sultne hjørne i dagens program, for Laila har et lettere anstrengt forhold til buffet. Det hele bunder i spørgsmålet om, hvorvidt man egentlig kan tillade sig at invitere folk ud på all-you-can-eat på en første date. Derudover har Nikkie et stort ønske om at komme på skiferie, men hvorfor er det så svært at få folk med? Det går også op for Nikkie, at hun ikke er helt indenfor stereotypen, hvis man skal beskrive den “klassiske” skigæst.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

søn 4. februar 2024 16:00 28

Jeg er færdig med economy class!

Der er store nyheder i forhold til januars helt store samtaleemne - nemlig sagen om Kathrine Diez. Den slags nyheder kan vi selvfølgelig ikke lade ligge, men Nikkie har faktisk også lidt ondt af, at Kathrine Diez er blevet taget for plagiat. Derfor har hun forberedt et lille lynkursus om, hvordan man snyder UDEN at blive opdaget. Laila har en kæmpe drøm, som hun har brug for hjælp til at få opfyldt, og den handler om at få en tur på business class. Laila er derfor fast besluttet på at søge hjælp hos lytterne. Derudover skal vi også fejre en helt særlig mærkedag, for Facebook fylder 20 år. Facebook er dog langt fra det samme i dag, som det var, da Nikkie og Laila var yngre - og det gælder især én ting!

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 3. februar 2024 16:00 27

We are back!

Nikkie og Laila er tilbage efter deres laaaaange ferie, og kan man egentlig have været på ferie uden at tale om det? Nej, det kan man ikke. Derfor skal vi selvfølgelig høre, hvad Afrika har haft at byde på. Det er dog også vigtigt, at man holder en vis balance, så vi skal både tale om gode og dårlige ting ved ferier, for vi har alle nogle mindre heldige ferieminder. Laila har sendt en klage til DR i forbindelse med Danmarks Indsamling 2024, og hun har fået et overraskende hurtigt svar, men hvad har hun egentlig klaget over? Derudover skal vi også runde en af de største beefs, der er netop nu i kendisland, så det bliver bestemt et kedeligt comeback!

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

Medvirkende: Anna Tychsen, Kongehusekspert, podcast- og radiovært.

lør 30. december 2023 12:00 44

Spice dig klar til 2024

Det er blevet årets næstsidste dag, så vi kan ikke komme udenom det famøse nytår og alle traditionerne, der følger med. Ikke mindst det evigt tilbagevendende “New year, new me”-koncept dukker op år efter år. Men hvem tror egentlig på det længere? Vi tager også temperaturen på, hvad der har givet spice til tilværelsen i 2023, for selvom verden på mange måder står i flammer, så er der også sket mange gode ting i årets løb. Og man skulle da være et skarn, hvis man ikke også fokuserede på det positive. Man kan heller ikke komme udenom nytårstalen, og hvad mon den byder på i år? Vi kommer med vores bud. Derudover skal Nikkie og Laila på ferie, og derfor er de også blevet ramt af følelsen af at være gået mentalt på ferie, inden man reelt har fået ferie. Hvordan håndterer man lige det? Det og meget mere får du i Spices nytårsspecial. Rigtig godt nytår!

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 23. december 2023 14:00 24

SPICES STORE JULEFROKOST!

Det er dagen før dagen, så julen står virkelig for døren og ingen jul uden en julefrokost. Derfor afholder vi naturligvis årets mest spicy julefrokost live på P3. Nikkie og Laila har inviteret tre store stjerner i studiet til to timer med højt humør, skøre indslag og ikke mindst gode grin. Og dig, der lytter med, er også inviteret, så fyld glasset og tallerkenen med, hvad end hjertet begærer og skål med, for vi får også brug for din hjælp, når vi bl.a. skal lege pakkeleg. Skål og glædelig jul fra hele Spice-redaktionen!

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

Medvirkende: Lina Rafn, sangerinde, Mathilde Muus, radiovært og Natasha Brock, komiker.

lør 16. december 2023 14:00 28

Rugbrødsmadder og en airfryer krydret med julemusik

I denne uge er det blevet offentliggjort, hvad danskerne har spist mest til aftensmad i 2023, men hvad siger det egentlig om os danskere? Og det er ikke den eneste form for madlavning, vi skal tale om i dag, for Laila forstår ikke, hvorfor der lige pludselig er opstået en kæmpe hype omkring den famøse airfryer. Hvorfor er den så speciel? Vi er et godt stykke inde i december, og julemusikken kører på fulde drøn over hele landet, men hvad synes vi egentlig om julemusikken? Nikkie har i hvert fald besluttet sig for at skabe lidt positiv stemning omkring julemusikken med en lille quiz.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 9. december 2023 14:00 29

Petty ekskærester og pardates

Det har været ugens helt store nyhed - nemlig Elvira Pitzners fængsling i Dubai. Der er dog også en vis del af dobbeltmoral i historien. Derfor skal vi selvfølgelig også tale om sagen, og hvad der tyder på at være en meget petty ekskæreste. Det får også Nikkie og Laila til at efterspørge lytternes erfaringer med ekskæreste, der går i lidt for små sko. Laila er blevet spurgt af en veninde, om hun ikke vil invitere sin kæreste med på pardate, men det har hun ikke det store behov for. Derfor vil hun gerne vende emnet med Nikkie, for hvorfor skal man gøre ALT sammen?

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 2. december 2023 14:00 29

Laila har lagt sig i sygesengen, så Nikkie har hevet redaktør-Birch med i studiet for ikke at være helt alene i studiet. De fleste har prøvet at skrive et CV, og man kan meget nemt falde i fælden med at pynte lidt på sit CV. Det har både Nikkie og Birch i hvert fald gjort, men det er de heldigvis ikke ene om. Og hvad betyder en lille løgn på et CV egentlig? Det kan vel ikke gå helt galt. Der er tydeligvis også meget vrede i studiet i dagens program, for det viser sig, at både Nikkie og Birch har mange holdninger til folk i både supermarkedet og i den offentlige transport. Hvorfor skal folk i det hele taget være så irriterende? Der bliver også plads til at tale om VM i kvindehåndbold i #Spiceupparis2024, for Nikkie er en vaskeægte håndboldpige (åbenbart).

Værter: Nikkie Niyibigira & Frederik Birch.

lør 25. november 2023 14:00 28

Dumme køb og en dum jul

I går var det årets største dag for tilbud - black friday. Sådan en dag er nærmest også ensbetydende med dumme køb, og det kender både Nikkie og Laila lidt for godt. De er dog heldigvis ikke alene om de dumme køb, for lytterne er også i samme båd. Nikkie har også en anden personlig agenda med i dag, for i disse kolde og mørke tider føler hun sig lidt vinterdeprimeret - ikke en ægte depression, mere sådan “det er koldt, og jeg er doven”-måden. Derfor søger hun gode råd hos Laila. Vi nærmer os med hastige skridt december og julen, men Laila føler ikke, at hun glæder sig på samme måde, som da hun var barn. Ja, faktisk synes hun, at julen er ret uoverskuelig som voksen.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 18. november 2023 14:00 29

Ready, set, julefrokost

Vi er for alvor gået ind i årets julefrokostsæson, og hvis der er noget, der kendetegner en solid julefrokost, så er det en brandert. Det er Nikkie og Laila overbeviste om, at lytterne også kender til, så de laver en lille stikprøve. Og der er tydeligvis mange store branderter i det ganske danske land. Nikkie og Laila skal snart ud at rejse, og derfor er det selvfølgelig på sin plads at tale at om rollefordeling i forhold til grupperejser. Derudover skal vi naturligvis også tilføje endnu et kapitel til #spiceupparis2024.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 11. november 2023 14:00 28

Der er royal skandale… angiveligt!

Det er åbenbart en stor og international ting at fejre Singles Day, og Nikkie og Laila vil på ingen måde være udenfor fællesskabet. Singlerne skal selvfølgelig have lidt opmærksomhed, så i bedste konsulentstil laver vi cost-benefit analyse på singlelivet. Der er også hot gossip i den royale verden, hvor kronprinsen har været en tur i Madrid - og vi er ikke for fine til at dykke ned i en potentiel skandale. Nikkie og Laila alliererer sig derfor med en ægte kongehusekspert for at få alle detaljerne frem. Derudover skal vi naturligvis også følge op på vores nyeste projekt #spiceupparis2024

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

Medvirkende: Anna Tychsen, kongehusekspert og radiovært.

lør 4. november 2023 14:00 29

Skal mor på plejehjem?

Vi gør allesammen ting, som vi måske ikke helt har lyst til at stå ved, og derfor dækker vi over os selv på mange forskellige måder. I den forbindelse kaster Nikkie og Laila sig selv under bussen - og heldigvis er de ikke alene, for lytterne er med dem. Laila har lagt mærke til en noget særligt ved danskernes forhold til deres forældre og familie. Og hvad kan man egentlig betegne som sin familie? Derudover søsætter Nikkie og Laila et nyt fagligt projekt, som gerne skulle ende med en tur til Paris. #spiceupparis2024

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 28. oktober 2023 14:00 27

Hvordan kan jeg både være en størrelse S og XXL på samme tid?

Det er blevet koldt udenfor, og derfor synes mange danskere, at det er hyggeligt at sidde inde i varmen med en kop te og et tæppe, men hvorfor er det overhovedet hyggeligt? Det forstår Laila ikke, så hun har brug for at vende begrebet “dansk hygge” med Nikkie. Nikkie har også en frustration med, som hun gerne vil tale med Laila om. For hvorfor er det, at man ALDRIG ved, hvilken størrelse man bruger i tøj. I den ene butik er man en størrelse S og i den næste en størrelse XXL. Det giver jo ingen mening! Det og meget mere får du, når vi spicer din lørdag op.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 21. oktober 2023 14:00 28

Til helvede med den dårlige service!

Nikkie har i vanlig stil været en tur på TikTok, og denne gang er hun faldet over en video med Kanye West, som siger fra overfor sin negledame, fordi han ikke er tilfreds med hendes service. Derfor tænker Nikkie, at der må være mange andre, der har oplevet at få dårlig service, så vi åbner indbakken for lytternes frygtelige oplevelser. Laila har fået den geniale idé, at hun gerne vil lave en venskabskontrakt med Nikkie. Det er dog ikke umiddelbart en idé, som Nikkie er stor fan af. Efter gårsdagens stormflod har Nikkie og producer Birch planlagt en lille overraskelse til Laila, der ALTID gerne vil tale om vejret. Og måske det bliver en ny karrierevej for hende - hvem ved?

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

Medvirkende: Frederik Birch, producerende redaktør.

lør 14. oktober 2023 14:00 29

Straffen for at være ekstrovert

Både Nikkie og Laila har erfaret, at der følger en særlig form for behandling med, hvis man er ekstrovert. Man ender nemlig altid ved det stille bord til en fødselsdag, fordi man jo er “the entertainer” til festen. Det er ikke altid det fedeste, men hvad gør man egentlig, hvis uheldet er ude, og man sidder ved det stille bord? Frygt ej, vi giver dig et par tips. Udover at være kollegaer er Nikkie og Laila også veninder, men hvordan balancerer man venskab og kollegaskab i det daglige? Vi tester det - på os selv selvfølgelig. Derudover har Laila haft et lille sammenstød med Danske Bank, som hun har behov for at vende med Nikkie.

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 30. september 2023 14:00 29

Arbejder du ved GLS? For du har da hele pakken

Nikkie vil gerne hjælpe nogle af sine venner med lidt kommunikationsrådgivning. Flere oplever nemlig, at de ikke ved, hvad de skal skrive på Tinder, så derfor har hun sat sig for, at hun vil indsamle pick up-lines. Der er også spicy news fra den politiske verden, hvor Jønke har startet sit eget parti, så det skal naturligvis også vendes. Laila undrer sig over, hvorfor der er så mange på Instagram, der censurerer deres børn, når de selv vælger at dele billederne, men hvad tænker Nikkie?

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.

lør 23. september 2023 14:00 28

Så dræb da den gruppechat!

Nikkie har fået nok! Hun er så træt af at blive tilføjet til den ene gruppechat efter den anden - især grupper uden reelt indhold. Derfor har hun behov for at høre, hvordan folkestemningen er omkring de famøse gruppechats. Hvornår kan man egentlig tillade sig at smide et unfollow på Instagram? Det er et stort dilemma for Laila, så hun søger råd hos Nikkie, for der må da være regler for den slags. Det er bare noget af dagens spicy menu, så lyt da lige med!

Værter: Nikkie Niyibigira & Laila Aden Hjortshøj.