SommerMorgen

Dette program er blevet sendt 30 gange på P3 siden vi startede med at indeksere. Første registrerede sending var .

Programlog

Dato Antal sange afspillet
fre 5. august 2022 08:05 23

Anna og Anders sender i dag SommerMorgen for sidste gang. Der skal derfor bindes en smuk sløjfe på tre uger, hvor det gennemgående tema har været ‘På røven’. Derfor er der besøg af Ida Marie Moesby, forbrugerøkonom i Nordea, som for tre ugers tid tiden hjalp med økonomiske råd. Dem følges der op på, men Ida Marie giver også grønt lys til at give den lidt gas i weekenden, og lytterne stemmer i, når de fortæller, hvad de skal bruge penge på henover weekenden, og det er alt fra chokolade til Londontur. Derudover er den helt perfekte fredagsgæst på besøg, nemlig klummeskribent, journalist og podcastvært, Ditte Okman, som åbent og ærligt deler ud af sin privatøkonomi. Hun fortæller om, hvad hun bruger sine penge på, som ofte er noget med restaurantbesøg og hotelovernatninger - og så deler hun også ud af nogle af hendes bedste økonomiske råd. Tre ugers google-quiz og sommerhit-battle er også nået til den store finale, hvor Anna bragt forsøger at få tillusket sig nogle point, selv om Anders i forvejen ligger ret sikkert, til at kunne tage vinderhatten på. Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

tor 4. august 2022 08:05 25

Er det egentlig så fedt at være på festival? Ikke hvis du spørger Anna og Anders, men heller ikke flere af lytterne, som alle giver deres bud på, hvorfor festival slet ikke er så fedt igen. Og det handler på ingen måde om misundelse! Anna og Anders tager også klimasnakken op, når de taler med Lasse Winther om det nye program Ren teknologi, som kan streames nu på DRTV. Der er selvfølgelig også dårlig stemning på programmet, når dagens sommerhit bliver afgjort, men i dag er det EKSTRA stramt, for Anna har lagt en særlig strategi for at smadre Anders.

ons 3. august 2022 08:05 24

Der er ikke mange ugers sommer tilbage, så derfor er stort tøj og vinterkrop i sigte… Sådan kunne en undskyldning for IKKE lige at få trænet altså sagtens lyde. Anna og Anders kender i hvert fald godt til det, men de har brug for endnu flere “gode” dårlige undskyldninger, som de kan fyre afsted, når de ikke liiiige orker sveden på panden og pulsen op. Og så har den kære Anders også undret sig lidt over den kritik, der har mødt de to superstjerner Lizzo og Beyonce, efter de har sunget “spaz”. Det får han lidt hjælp til at forstå bedre, når de ringer formanden for CP Danmark op, Pia Allerslev. Det spiffes op med ikke bare google-quiz, men også en FUGLEquiz, og selvfølgelig en fed omgang DJ-battle, hvor 90’erne møder 00’erne. Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

tir 2. august 2022 08:05 24

Sommerferien er snart ved at være slut, og det betyder, vi skal til at tænke over de lidt kedelige ting igen som fx. madpakker. Anders har taget en madpakke med i dag for at spare penge, og Anna får lov til at pakke den ud og bliver mindet om et madpakketraume fra folkeskolen, da den populære fyr i klassen udskammede hendes madpakke foran alle. Heldigvis er Anna ikke alene, når lytterne deler ud af deres madpakketraumer. Det skal også handle om en undersøgelse, der viser, at ghosting hænger sammen med vores mentale helbred, og at mange ghoster pga. manglende kommunikationsevner. Anna og Anders får hjælp af Maria Helander fra P3-podcasten “Ærligt?!”, som deler ud af sine oplevelser om ghosting. Der skal også google-quizzes, og Anna forsøger at vinde over Anders i sommerhit battle med “romænsk slaskepop”. Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

man 1. august 2022 08:05 25

Anna starter denne uge ud på en lidt anderledes måde. Hun skal nemlig på date med Emil fra Tinder, fordi hun skal teste, hvordan det er at være på en billig date, som ikke indebærer middag og biograftur, men bare en kande kaffe, to keramikrus og en gåtur. Imens Anna dater, får Anders lytternes hjælp til kæmpe NO GO’s indenfor dating verdenen. Anders og Anna kigger også på kvinder i sport og har Henrik Liniger med på en telefon til at forklare, hvorfor netop det har fået meget fokus denne sommer. Derudover sættes der fokus på abekopper og den opfordring, WHO er kommet med, til mænd, der har sex med mænd. Anna og Anders taler med Lars Østergreen, som sætter ord på den opfordring. Der skal selvfølgelig også google quizzes og battles i sommer hits. Lige netop sommerhit-battlen tager en lidt uventet drejning i dag, da Jacob, som skal giftes i dag, ringer ind. Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

fre 29. juli 2022 08:05 23

Weekenden nærmer sig, men først skal du forkæles med to timers SommerMorgen. Vi lægger for land med en omgang Googlequiz, hvor både Anna og Anders skal til at oppe sig. Beyonce har udgivet et nyt album, og hendes loyale fans er ret meget oppe at køre. Men der findes altså mennesker her i verden, der ikke er helt vilde med Queen B. En af dem er musikvært Ena Cosovic, der formastede sig til at sige i radioen, at hun ikke er fan af Beyonce. Og så gik det amok på hendes insta. Lytterne kommer også med deres bud på upopulære holdninger, som kan få sindene i kog. Josephine Park er med i den nye film Natten Har øjne. En lidt uhyggelig en af slagsen. Den fortæller hun om, og så hjælper hun os med at komme ud af dilemmaer. Til sidst skal vi dyste i Dagens Sommerhit. Anna har fået hjælp fra en kæmpe stjerne, for hun skal til at få nogle point, hvis hun skal vinde over Anders. Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

tor 28. juli 2022 08:05 25

Der er tømmermænds-stemning i dag! Vingegaard blev fejret i går, så nogle af os har måske lidt brug for nogle tips til, hvordan man kan pleje sine tømmermænd. Og så skal vi også lige høre jeres tømmermænds-oplevelser. Vi har også læst, at København er det dyreste sted i Europa at købe Espresso. Så Anna har lavet en lille quiz, der hedder “To Go eller Not To Go-kaffe”. Og så er det jo i dag, at man har fået at vide, om man er kommet ind på en videregående uddannelse. Og det ser lidt skidt ud med tallene. Vi skal selvfølgelig også se, om Anna og Anders endelig kan få et point i google-quizzen. Og så skal dagens sommerhit også findes. God morgen! Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

ons 27. juli 2022 08:05 25

God (sommer)morgen! Det er noget med, at der er en eller anden cykelmand fra Glyngøre, som har været god til at cykle. Så i dag vender han hjem til Danmark, og vi har sendt vores reporter Kasper Reippurt ud for at mærke stemningen. Vi prøver også her i programmet at tjene nogle penge. Så vil gerne lære at investere lidt. Men vi skal være HELT sikre på, at vi laver en god investering. Så vi får besøg af en clairvoyant og en investeringschef, som sammen vil komme med det bedste bud på en god investering. Og så vandt Cecilie Uttrup Ludwig en etape i kvindernes Tour de France. Det skal da også lige fejres! Vi skal selvfølgelig også lige forbi en lille google-quiz og DJ-battle. Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

tir 26. juli 2022 08:05 25

Godmorgen og velkommen til SommerMorgen på en tirsdag. Traditionen tro skal vi igennem en Googlequiz. Anna er et godt stykke bagud, men hun kan stadig nå at indhente Anders, hvis hun opper sig lidt. Anders sidder på toilettet og sender radio, for han har lidt dum mave. Og det er han langt fra den eneste i Danmark, der har. Over 100.000 danskere lider muligvis af dårlig mave uden at få det behandlet. Det er heller ikke lækkert at tale om, men det skal man måske alligevel gøre med sin læge. Vi bryder tabuet om dum mave med nogle sjove lortehistorier. Vi skal hjælpe en lytter, som keder røven ud af bukserne og måske endda er lidt på røven økonomisk. Det gør vi i røv til røv hjælp, hvor en lytter får hjælp til at ende kedsomheden på en billig måde. Og til sidst skal Anna forsøge at slå Anders af pinden i Dagens Sommerhit, hvor hun også er bagud på point. Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

man 25. juli 2022 08:05 24

Anders er tilbage fra ferien i Nordjylland og Anna har bare savnet ham. Vi er stadig helt oppe at køre over Jonas Vingegaard, der vandt Tour de France i går, så det bliver en udsendelse med klaphat og Dannebrog. Vi lægger ud med en frisk Googlequiz, for hvad googler I egentlig derude? Så fejrer vi naturligvis Vingegaards sejr, men vi ser også frem til de næste mange dages Tour de Femmes, der startede søndag. Tidligere professionelle cykelrytter Trine Schmidt fortæller, hvad man skal holde øje med i det løb. Har du brugt dumme penge over weekenden? Det har vi. Vi deler historier med lytterne om de absolut dummeste køb, man har foretaget i en brandert. Og som altid runder vi af med en dyst i Dagens Sommerhit. Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

fre 22. juli 2022 08:05 24

Weekenden står for døren, så der er dømt fredagsstemning i studiet. Vi lægger ud med en Googlequiz, hvor Anna virkelig skal til at anstrenge sig, for hun er et godt stykke bagud. Er det fedest at høre Piña Colada-sangen i en halv time på repeat eller er det federe at drikke Piña Colada i en halv time? Spørgsmålet, som alle har stillet sig selv. Vi tester det på Nikola, der er værtsvikar for Anders Ugilt. Det går lidt over gevind, da Nikola tager to ølbong fyldt med Piña Colada. Svaret på spørgsmålet må du lytte med for at få. Vi skal også have jeres bud på de bedste sange, der kan gøre en fuld, selvom man har drukket nul alkohol. Den der sang, der bare gør dig helt høj og klar til at straffe dansegulvet. Vores gode ven Ida Marie Moesby fra Nordea er forbrugerøkonom, og hun hjælper os med at forstå, hvad rentestigningerne egentlig betyder for os. Til sidst skal vi som altid dyste i Dagens Sommerhit. I går tog Crazy Frog titlen, men kan Anna slå den af pinden i dag? Værter: Liva Anna Tychsen og Nikola Jovic.

tor 21. juli 2022 08:05 25

Værterne brugte onsdagen på at bade og slikke sol, så det er friske og udhvilede til endnu en omgang SommerMorgen. Vi lægger ud med en quiz om, hvad danskerne har googlet mest. Er det Tour de France eller varmen, der fylder mest i søgevanerne - eller måske noget helt tredje? Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen i ferien, hvor man hellere vil bruge sine penge på fede oplevelser med sine venner. Men der skal altså mad på bordet, så hvorfor ikke bruge den friske mad, som supermarkederne dagligt smider ud. Vi får besøg af skralder Fabian Vennekilde, der giver gode råd til, hvordan man skralder. Nikola dypper sine kogte partypølser i creme fraiche, og producer Kristoffer Kvalvik spiser leverpostej med ketchup og ristede løg. Anna er ikke overbevist om, at det smager godt. Derfor efterlyser hun lytternes mærkelige madvaner, for måske der gemmer sig noget lækkert der. Kan man være trist i solskin og varme? Ja, det kan man faktisk. Især hvis man allerede er lidt ensom. Det taler vi om i anden time. Vi har også Rasmus Ericsen fra Stop Spild Lokalt med. De deler overskudmad fra supermarkeder ud til folk, der ikke har råd til at handle nok mad til familien. Og de oplever en stor stigning af folk, der søger hjælp hos dem. Til sidst skal vi som altid have en kam om Dagens Sommerhit. Anna er lidt bagud, så hun skal slå Nikola i dag. Værter: Liva Anna Tychsen og Nikola Jovic.

ons 20. juli 2022 08:05 24

Tidlig morgen og det er allerede meget varmt. Praktikant Nikola har taget over for Anders Ugilt i værtsrollen, mens Anders er i Jylland. Og Nikola har fokus på vejret. For måske bliver rekorden for Danmarks varmeste dag slået. Der er flere byer i spil som potentielt kan løbe med titlen. Vi quizzer om, hvad danskerne googler mest. Nikola skal forsvare Anders’ føring, så hør hvordan det går. Man kan lave mange gode handler på et loppemarked eller på ferien i Tyrkiet. Men man kan virkelig også komme hjem med noget rigtig møg. Vi spørger lytterne, hvad deres dårligste køb nogensinde er. Midt i den smeltende hede kan det være godt at søge lidt skygge indendørs. Men det er også bare vildt kedeligt. Derfor beder vi serieekspert Kim Sørensen komme med gode bud på ting, vi kan se, imens vi sveder i stuen. Og så battler vi igen i Dagens Sommerhit. Værter: Liva Anna Tychsen og Nikola Jovic.

tir 19. juli 2022 08:05 24

Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

man 18. juli 2022 08:05 25

Værter: Anna Tychsen og Anders Ugilt.

fre 15. juli 2022 08:05 25

Værter: Liva Manghezi og Simon De Assis.

tor 14. juli 2022 08:05 24

Værter: Liva Manghezi og Simon De Assis.

ons 13. juli 2022 08:05 24

Værter: Liva Manghezi og Simon De Assis.

tir 12. juli 2022 08:05 26

Værter: Liva Manghezi og Simon De Assis.

man 11. juli 2022 08:05 26

Værter: Liva Manghezi og Simon De Assis.

fre 8. juli 2022 08:05 25

Liva forklarede i går om sin undskyldning for at bruge penge. Hun bruger nemlig cost per use-princippet. Så vi er blevet nysgerrige på, hvilke undskyldninger lytterne bruger, når de bruger penge. Derfor taler vi med Jonas, som netop har købt et spisebord til 25.000 med en god undskyldning i baghånden. Og for lige at tjekke op på om cost per use-princippet holder, ringer vi selvfølgelig til Kenneth Hansen fra Luksusfælden. Derudover får vi også besøg af Hul-Hector. Manden bag det store hul på Bellevue Strand, hvor 40-50 drenge mødtes for at grave et stort hul. Vi får svar på alle de store spørgsmål i dag! Værter: Simon de Assis og Liva Manghezi.

tor 7. juli 2022 08:05 25

Det ser sort ud for Boris Johnson aka. Bojo, premierminister i Storbritannien. Flere og flere fra hans regering forlader ham. Spørgsmålet er, hvor længe han holder. Vi ringer til Tinne Hjersing Knudsen, DR’s korrespondent i Storbritannien, for at høre om det, og hvordan Bojo kan blive ved med at overleve oven på alle de kriser, han har haft. Simon har også taget et instagramhack med til Liva i dag. For han har lagt mærke til, at han får sindssygt mange posts i sit feed, som han ikke gider have, og som ikke er fra dem, han følger. Men der er en måde at undgå det på. Værter: Simon de Assis og Liva Manghezi.

ons 6. juli 2022 08:05 24

I dag får vi fint besøg af Bastian Emil Goldschmidt. Han er forfatter, cykelnostalgiker og cykelekspert på Discovery. Vi skal snakke om Tour de France, for efter tre dage i Danmark har tourfeberen aldrig været vildere. Hvad forventer vi af touren i år, og hvorfor er det så fedt? Det spørger vi Bastian Emil om, og så overrasker han Liva og Simon med en quiz. Vi kommer også forbi et stort hul på Bellevue Strand. Ja. Et stort hul. For tredive drenge mødtes nemlig for nyligt og gravede et kæmpe hul på stranden. Det kommer åbenbart fra en TikTok-trend. Manden bag projektet siger, at det bare er bois. Værter: Liva Manghezi og Simon de Assis.

tir 5. juli 2022 08:05 25

Mette Frederiksen står til at få en næse. Ikke bare af hvem som helst, men af sit eget parti. Det lyder mærkeligt. For hvad er en næse, og hvorfor i alverden vil Socialdemokratiet give deres egen formand en næse for hendes ageren i mink-sagen? Det ringer vi til DR’s politiske analytiker Pia Glud for at få hjælp til at forstå. Derudover har Simon haft en oplevelse for år tilbage med en vandcykel, en stiv aften i Malaga, og en pølse der pressede sig på. Derfor spørger vi lytterne om deres værste feriehistorier. I dag med historier fra stranden. Så vi snakker også med lytteren Kristoffer, der glemte solcremen i 30 grader på Bornholm og endte med at stege sig selv som bacon. Værter: Liva Manghezi og Simon de Assis.

man 4. juli 2022 08:05 26

En nat er gået efter den tragiske skudepisode i går Field’s, hvor tre personer mistede livet, og fire personer blev sårede. Vi er alle sammen påvirkede af det, og derfor bruger vi morgenen på at snakke om det. Vi følger situationen tæt og opdaterer undervejs. Blandt andet gennem retsreporter Caroline Clante og retskorrespondent Tine Maria Ilsøe, som hjælper os med at få et overblik. Værter: Simon De Assis og Liva Manghezi.

fre 1. juli 2022 08:05 24

Det er den sidste sender, inden Andreas og Mikkel går på sommerferie, så energien er tårnhøj. Men med en strejf af Roskilde-tømmermænd. For de endte med at falde i gryden i går, efter Mikkel skaffede dem to billetter. Minkkommissionens beretning kom ud i går. Den retter hård kritik mod ti højtstående embedsmænd, efter at alle mink i Danmark blev slået ihjel under coronapandemien. Det havde man bare ikke lovhjemmel til. Vi ringer til Pia Glud, DR’s politiske analytiker, for at forstå, hvad det betyder. Det er jo også endelig dagen. Den store dag. Tour de France skal køres i Danmark de næste tre dage, og vi kan ikke være i os selv af bare begejstring. Den begejstring har vi brug for at dele med nogen, så derfor ringer vi igen i dag til cykelkommentator hos DR, Tobias Hansen, som glæder sig så meget, han har barberet sine ben. Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

tor 30. juni 2022 08:05 23

Bjarne Riis er ikke blevet inviteret til Tour de France af den officielle Grand Depart. Det er synd for Bjarne, at han skal sidde alene hjemme på sofaen og følge med i det cykelløb, som han er den eneste dansker, der har vundet. Derfor forsøger vi i dagens program at indsamle tilbud fra lytterne til, hvad de kan byde Bjarne på til deres tourarrangement, så han har et sted at se cykelløb. Hele ugen har vi snakket om fomo. Andreas og Mikkel har ikke savnet at være på Roskilde, når de har siddet på Instagram og kigget på andre være afsted. Slet ikke! Derfor ender de i et svært dilemma undervejs, da Mikkel får fat i et godt tilbud. Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

ons 29. juni 2022 08:05 25

Vi tager stadigvæk IKKE på Roskilde Festival og har IKKE fomo, men ringer til Liva og får en status! I samme kald fortæller vi hende også lige, at SAS-strejken er udskudt. Så hun er endnu ikke sikker på at kunne komme på sommerferie. Vi fortsætter med Dialækkert! Igen, igen vinder Mikkel og viser, at han er en mester til at gennemskue dialekter. Selvfølgelig skal vi også have fat i Dagens Sommerhit - hvem skal vinde All summer long eller Call Me Maybe? Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

tir 28. juni 2022 08:05 23

Roskilde Festival er i fuld gang, og vi er selvfølgelig glade for, at vi ikke er med og er på arbejde i stedet. Det handler slet ikke om, at vi glemte at tage fri. Derfor er det helt okay med os, at det regnede i går. Det gør os bare glade for, at vi ikke er der. Vi ringer til den tredje del af Go’ Morgen P3, Liva Manghezi, som giver os en update på Roskilde-humøret efter regnvejret. Andreas bliver med ved at anklage Mikkel for at snyde i quizzen dialækkert, hvor vi gætter, hvor folk er fra ud fra deres dialekt. Så i dag holder han øje med Cecilie og Simon, som tager telefonerne for at undersøge, hvor snyden opstår. Men finder han noget smuds? Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

man 27. juni 2022 08:05 24

Første dag af sommerferien er skudt i gang!

Første dag af sommerferien er skudt i gang!. OG det er en kæmpe nyhedsdag. Derfor får Mikkel muligheden for at vælge, om han helst vil høre om, hvad det egentlig er spionchefen har gjort eller om vejret. Det bliver selvfølgelig vejret! For ingen sommer uden vejrudsigt på TV2. Vi ringer også til Pia Glud, DR’s politiske analytiker og i dagens anledning musikanmelder. For Mikkel har fundet et lydklip, som er essensen af Dansk Folkepartis nedsmeltning. For det show bliver vi nødt til at vende efter at ti medlemmer har forladt deres folketingsgruppe. Værter: Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.